nowJapan'13 Cosplay konkursai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Wishmaster
    KOI team founder


    • 2008 07 18
    • 411

    nowJapan'13 Cosplay konkursai



    Nominacijos


    Shogun (geriausias metų Cosplay pasirodymas)*
    1 vieta, kurią renka publika ir komisija, šiai nominacijai išankstinė registracija nereikalinga, renkami visi solo pasirodymuose dalyvaujantys cosplayeriai.
    Prisiminkite, Cosplay – tai ne tik įstabus kostiumas, bet ir personažui būdingas elgesys (vaidyba) bei dalyvio panašumas į personažą. Šiai kategorijai atskirai registruotis nereikia, kadangi kiekvienas solo pasirodimo numeriuką turintis cosplayer’is automatiškai patenka į ją.

    Daimyo (buvusi Meistrų kategorija)*
    Šioje kategorijoje gali dalyvauti visi norintys. Čia – geriausi prizai, didžiausia konkurencija, įspūdingiausi kostiumai bei atkakliausia kova. Šioje dalyje nebera ankščiau buvusių nominacijų (Geriausias Anime, žaidimų personažas ir t.t.)
    (3 vietos, kurias renka komisija. Šiai nominacijai reikalinga registracija)
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Samurai (nauja kategorija)*
    Šioje kategorijoje dalyvauja jau pažengę, bet dar neprofesionalūs cospley‘eriai bei užsienio svečiai. Tarpinė kategorija tarp naujokų ir profesioanlų.
    (3 vietos, kurias renka komisija. Šiai nominacijai reikalinga registracija)
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Senshi dalis (buvusi Pirmoji Šlovė)*
    Šioje kategorijoje negali dalyvauti cosplay‘eriai, užėmę prizines (pirmą ir antrą) vietas ankstesniuose „nowJapan“ ir „KOI Cosplay“ renginiuose solo pasirodymų kategorijose bei užsienio svečiai. Šioje dalyje liko visos ankščiau egzistavusios nominacijos.

    Ne konkurso dalis:
    Tau nerūpi prizai ir konkurencija, bet nori cosplay‘inti? Jau nebegali cosplay‘inti Senshi kategorijoje ir nenori eiti pas meistrus, bet nori išeiti į sceną? Dėl tam tikrų priežaščių netinka aukščiau paminėtos kategorijos, bet scena taip vilioja? Tada tau čia.

    *Šios kategorijos reglamentuoja tik solo pasirodymus. Cosband‘ams, vaidinimams, šokiams ir pan. jos įtakos neturi.


    Geriausias Senshi Anime/Manga personažo pasirodymas
    (3 vietos, renka komisija, reikalinga registracija)
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Geriausias Senshi Žaidimų personažo pasirodymas
    (3 vietos, renka komisija, reikalinga registracija)
    Personažas iš kompiuterinių ar stalo žaidimų (japoniškų ir kitokių).
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Geriausias Senshi nejaponiško personažo pasirodymas

    (3 vietos, renka komisija, reikalinga registracija)
    Į šią kategoriją keliauja visi pasauliečiai – Batman’as, Ironman’as, Raudonkepuraitė, Kulverstukas, etc.
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Geriausias Senshi Gothic Lolita pasirodymas
    (3 vietos, renka komisija, reikalinga registracija)
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Geriausias Senshi Originalaus veikėjo pasirodymas
    (3 vietos, renka komisija, reikalinga registracija)
    Į šią nominaciją eina visi cosplay’eriai, sukūrę savo personažą ir apsirengę jo kostiumu.
    Pasirodymo trukmė: iki 45 sek.

    Jauniausias Senshi Cosplay atlikėjas

    (1 vieta, renka komisija, šiai nominacijai išankstinė registracija nereikalinga, bet renginio metu dalyviai turi prieiti ir pranešti apie dalyvavimą scenos koordinatoriui)
    Visi jauniausi dalyviai (iki 7 metų imtinai), vaidinantys kokį nors personažą, gali pretenduoti į šį titulą.

    Geriausias Cosband pasirodymas

    (3 vietos, kurias renka komisija, šiai nominacijai reikalinga registracija)
    Cosband (Cosplay Band) tai personažų grupė iš vieno kūrinio (Anime, Manga, filmo ar žaidimo). Grupę sudaro nuo 2 iki 10 žmonių.
    Pasirodymo trukmė: iki 90 sek.

    Geriausias šokis
    (3 vietos, renka komisija, šiai nominacijai reikalinga registracija)
    Vienu ar kitu aspektu šokis turi būti susijęs su cosplay, anime, manga ar Japonija apskritai. Grupe sudaro nuo 1 iki 10 žmonių.
    Pasirodymo trukmė: iki 5 min.

    Geriausias vaidinimas
    (3 vietos, kurias renka komisija, šiai nominacijai reikalinga registracija)
    Suvaidintas etiudas – jūsų Anime, Manga ar filmo interpretacija. Etiudas turi būti autorinis – jūsų pačių sugalvotas siužetas. Viename vaidinime gali būti kelių skirtingų kūrinių veikėjai. Vaidinime dalyvauja 1-10 personažų.
    Pasirodymo trukmė: iki 8 min.

    Geriausias muzikinis atlikimas
    (3 vietos, kurias renka komisija, šiai kategorijai reikalinga atskira registracija)
    Pasirodyme dalyvauja 1-5 dalyviai. Dalyviai atlieka muzikinę kompoziciją iš Anime, filmo ar žaidimo, grodami muzikos instrumentais. Papildomų taškų suteikiama, jei kūrinio atlikėjai įkūnija atliekamo kūrinio personažą (–us).
    Pasirodymo trukmė: iki 5 min.

    Geriausias gyvūno cosplay
    (3 vietos, kurias renka komisija, šiai nominacijai reikalinga atskira registracija el. paštu: reg@nowjapan.lt
    Įsivaizduokite, jog jūsų augintinis tampa mėgstamu personažu, galinčiu nustebinti aplinkinius. Gyvūnų į renginį vestis nereikia – užteks ir nuotraukos.

    KOI simpatija
    (3 vietos, kurias renka organizatoriai, šiai nominaciajai registracija tikrai nereikalinga)
    Renkam iš visko ir bet kaip, tačiau su meile ir nuoširdumu.

    Visoms kategorijoms bus skirta išankstinė peržiūra. Norint užtikrinti pasirodymų kokybę, visi registruoti dalyviai turės atsiųsti savo repeticijų video ir kostiumo (nebūtinai pabaigto) nuotrauką el. paštu reg@nowjapan.lt iki rugsėjo 8d. imtinai. Neatsiuntus repeticijos video ir kostiumo nuotraukos registracija bus laikoma negaliojančia.
    Taip pat bus generalinė repeticija Kongresų rūmuose (kurios laikas bus praneštas greitu metu). Kas negalės atvykti į generalinę repeticiją turės laiko rugsėjo 15 dieną nuo 07:30val. prieš renginį. Į repeticiją su kostiumu eiti nereikia.
    Tradiciškai geriausias metų cosplay’eris, be kitų prizų gaus privilegiją atstovauti Lietuvą Euro Cosplay 2013, vyksiančiame Londone, spalio mėnėsi! (kelionės ir apgyvendinimo išlaidos bus apmokėtos).

    Dalyvio paraiškos teikimas
    Registracijos priimamos iki rugpjūčio 31d. 23:59
    Repeticijų vaizdo įrašai ir kostiumo nuotraukos priimamos iki rugsėjo 8 d. 23:59
    Prašome labai atidžiai pildyti visus registracijos laukus bei nepamiršti prisegti reikalingus dokumentus (arba įdėti jų nuorodas).
    Registracijos patvirtinimą (arba prašymą patikslinti duomenis) gausite į nurodytą el. paštą per tris darbo dienas nuo registracijos siuntimo. Jeigu negaunate atsakymo ilgiau, rašykite į wishmaster@koi.lt. Tai labai pagreitins problemų sprendimą.

    Techniniai dokumentų reikalavimai bei jų pateikimas
    • Garso įrašas pasirodymui. Vienai registracijai siunčiamas vienas takelis. Jūsų kalba bei muzikinis fonas turi būti sumontuoti į vieną įrašą, kadangi pasirodymo metu kalbėti į mikrofoną galimybės nebus. Takelio kokybė turi būti ne mažesnė nei 128kbps, 44kHz, MP3 formatas.
    • Jūsų vaidinamo personažo portretas pasirodymui pateikiamas JPEG, PNG, BMP formatu 800 x 600 px, spalvotas (iš Manga gali būti ir nespalvotas). Solo pasirodymams veikėjas paveiksliuke turi būti vienas, jei pasirodo grupė – vienas paveiksliukas su visais personažais.
    • Vaizdo įrašas pasirodymui. Garsas ir vaizdas turi būti sumontuoti į vieną įrašą. Kokybė ne mažesnė nei 640 x 480 px, ~8Mbps, MPEG arba AVI formatu.

    Dalyvavimo taisyklės ir nuostatai:
    • Dalyvis savo programą (-as) gali demonstruoti tik 2 kartus ir tik skirtingose kategorijose, t.y. į sceną gali išeiti tik 2 kartus.
    • Organizatoriai pasilieka teisę patarti ir prašyti dalyvio pakeisti scenarijų, jei tai padeda kelti bendrą renginio kokybę.
    • Pasirodymuose negali būti atvirų seksualinių ar prievartos scenų, taip pat scenų, skatinančių įvairaus pobūdžio netoleranciją ar neapykantą.
    • Asmeninė dalyvių informacija nebus perduodama trečiosioms šalims.
    • Į repeticiją turi atvykti visi cosplay dalyviai.
    • Jei tikrai neturit galimybės atvykti nurodytu laiku į repeticiją, nedelsdami praneškit mums asmeniškai.
    • Į repeticiją su kostiumu eiti nereikia.
    • Bendras pasirodymų skaičius yra ribotas, tai yra tikimybė kad ne visi praeis atranką. Siekime kokybės visi kartu.
    Paskutinis pakeitimas nuo Wishmaster; 2013-09-04, 19:37.
    Of all the things I've lost - I miss my mind the most
    All bannanas in the world - unite!!!
  • Cere
    !אני כאן כדי הסלע הזה-


    • 2009 01 12
    • 547

    #2
    Artėjant festivaliui, iškilo vienas įdomus klausimas. Ankstesniuose renginiuose visada buvo leidžiama laimėti geriausių geriausią metų pasirodymą (dabar Shogun) ir dar vietą masteriuose (dabar Daimyo). Ar šiais metais tokia pati politika vėl galios renkant laimėtojus?

    Kodėl aš domiuosi tuo - nepaslaptis, kad iškart savaitę po NowJapan vyksta Estijoje Animatsuri. Skaitydama jų taisykles, man labai patiko jų laimėtojų rinkimai - jeigu dalyvis laimi geriausią metų pasirodymą (t.y. siunčiamas į Eurocosplay), jis daugiau nebegali pretenduoti į jokias kitas vietas kitose kategorijose. Iš tiesų, tai yra labai gera galimybė laimėti kitiems geriems kostiumams, nes visada po renginio kyla sąmyšis, kad kaikurie kostiumai tai buvo nusipelnę laimėti, tai ne, tai kaikurie dalyviai nebuvo pastebėti, nes apart kokio užsieniečio ir Eurocosplay atstovo liekia viena vieta kitam dalyviui.. Tai ką daro estai - išdalies sumažina tą nepykantos pilnų komentarų bangą, kurią visada sulaukia organizatoriai po renginio, bei kartu dar nelieka nepastebėti kiti dalyviai. Nowjapan'e, mano nuomone, būtų visai gera idėja taip padaryt, nes šiais metais Daimyo kategorijoje vėl yra tik trys vietos, konkurencija yra pernelyg žiauri. Aišku, atsirado nauja kategorija Samurai, bet mano nuomone, tiek kas jau buvo masteriuose ir toliau bandys savo laimę Daimyo, o dalyvaujančių tikrai nemažai.

    Tiesa, dalyvaudami Daimyo kategorijoje mes turime suprasti, kokia tai yra konkurencija ir t.t. Ir tai kad mano pranešimą greičiausiai sukritikuosite ir pasijuoksit arba liepsit man važiuoti į tą Animatsuri, jeigu manęs netenkina Nowjapan cosplay nuostatos. Bet. prašau, pabūkite bent šiais metais draugiški ir humaniški. Nors kartą. Ir apsvarstykit šią idėją.
    -.connection error


    Comment

    • Yumenator
      Motherbleeping Killjoy



      • 2009 07 27
      • 552

      #3
      Spoileris:
      Autorius Cere
      Artėjant festivaliui, iškilo vienas įdomus klausimas. Ankstesniuose renginiuose visada buvo leidžiama laimėti geriausių geriausią metų pasirodymą (dabar Shogun) ir dar vietą masteriuose (dabar Daimyo). Ar šiais metais tokia pati politika vėl galios renkant laimėtojus?

      Kodėl aš domiuosi tuo - nepaslaptis, kad iškart savaitę po NowJapan vyksta Estijoje Animatsuri. Skaitydama jų taisykles, man labai patiko jų laimėtojų rinkimai - jeigu dalyvis laimi geriausią metų pasirodymą (t.y. siunčiamas į Eurocosplay), jis daugiau nebegali pretenduoti į jokias kitas vietas kitose kategorijose. Iš tiesų, tai yra labai gera galimybė laimėti kitiems geriems kostiumams, nes visada po renginio kyla sąmyšis, kad kaikurie kostiumai tai buvo nusipelnę laimėti, tai ne, tai kaikurie dalyviai nebuvo pastebėti, nes apart kokio užsieniečio ir Eurocosplay atstovo liekia viena vieta kitam dalyviui.. Tai ką daro estai - išdalies sumažina tą nepykantos pilnų komentarų bangą, kurią visada sulaukia organizatoriai po renginio, bei kartu dar nelieka nepastebėti kiti dalyviai. Nowjapan'e, mano nuomone, būtų visai gera idėja taip padaryt, nes šiais metais Daimyo kategorijoje vėl yra tik trys vietos, konkurencija yra pernelyg žiauri. Aišku, atsirado nauja kategorija Samurai, bet mano nuomone, tiek kas jau buvo masteriuose ir toliau bandys savo laimę Daimyo, o dalyvaujančių tikrai nemažai.

      Tiesa, dalyvaudami Daimyo kategorijoje mes turime suprasti, kokia tai yra konkurencija ir t.t. Ir tai kad mano pranešimą greičiausiai sukritikuosite ir pasijuoksit arba liepsit man važiuoti į tą Animatsuri, jeigu manęs netenkina Nowjapan cosplay nuostatos. Bet. prašau, pabūkite bent šiais metais draugiški ir humaniški. Nors kartą. Ir apsvarstykit šią idėją.


      You have a point there. Dažnai kai kurie tikrai nuostabūs kostiumai negauna prizinių vietų. Bet manau, netgi jei būtų tokia tvarka, kaip pas estus, vistiek atsirastų žmonių, kurie būtų kažkuom nepatenktinti ir ta neapykantos komentarų banga nesumažėtų, nes jie prikibtų prie kitų dalykų. :/
      http://yumihoriku.deviantart.com/

      BLACKOUT
      http://blackoutlt.deviantart.com/gallery/
      be sure to visit our page~

      Comment

      • Cere
        !אני כאן כדי הסלע הזה-


        • 2009 01 12
        • 547

        #4
        Čia kas be ko, visada prie visko galima prisikibti.. Bet nešnekant apie tai, ar priskibs ar ne, man ši sistema atrodo labiau priimtinesnė net.
        -.connection error


        Comment

        • Wishmaster
          KOI team founder


          • 2008 07 18
          • 411

          #5
          Užsiregistravę dalyviai abecelės tvarka:

          Akade
          Andosmir
          Arcanum
          Ashya
          Baka
          Bellje
          Black&White
          Broken Wings
          Cere
          Circus Queen
          Date A Live Cosband
          Devema
          Diva-de-Kara
          Dulcinea
          EgLucy
          EGOIST
          F.A.P. x2
          Fela
          Fix
          GiedriusOnline
          Hide
          Hina
          KaitenAnima
          Kamui Ryou
          Karina Ginkutė
          Kawaii Sisters
          Kigurumi
          Kitty-x
          Kuroi Tsubasi
          Lumus
          Mancoin
          Marynchan
          Medutis
          Misaki-sama
          Miyabi
          Moane
          Mona
          Nandeyanen
          Narya
          Nazgul
          Nikoko
          No problem
          Paradoxal
          Pink-guy
          Potata
          Proofox
          Ray
          Renata
          RespectTM
          Row FK
          Sanahi
          SeKai
          Semaske
          Seoulmates
          SHIRO I
          Silber&Jul
          Skystalker
          Solly
          Sova
          Stately Rice x2
          Taisaoi-sama
          Temari Akasuna
          The Exorcist
          ToMiu
          UNINSTAL
          V.I.P.
          Vaigre
          Valda
          Valukard
          Visual Aya
          Vocaloid
          White Demon
          Yokan
          Yume

          Jei namatote savę čia, bet registravotes - kuo greičiau rašykite į wishmaster@koi.lt
          Of all the things I've lost - I miss my mind the most
          All bannanas in the world - unite!!!

          Comment

          • Shaka
            Dancing Samurai

            • 2010 03 05
            • 295

            #6
            Tai cia jau tikrai dalyvausianciu sarasas, ar dar reikes laukti atrankos kazkokios?
            ♪♫░▒▓♦►UNINSTALL◄♦▓▒░♫♪ ------> http://www.youtube.com/user/UNINSTALL404

            Comment

            • Wishmaster
              KOI team founder


              • 2008 07 18
              • 411

              #7
              Autorius Shaka
              Tai cia jau tikrai dalyvausianciu sarasas, ar dar reikes laukti atrankos kazkokios?
              Negavom dar visų repeticijų video ir kostiumų nuotraukų, ir kai kurie dar turi problemų su audio (su tais žmonėmis susirašome).
              Galutinis įvertinimas bus po repeticijų video ir kostiumų nuotraukų gavimo.

              Planuojame nedidelę repeticiją šį šeštadienį. Joje dalyvaus teatro režisierė, kuri padės su pasirodymais (kas dalyvavo pernai, žino kaip tai padeda). Parašykit man į wishmaster@koi.lt kas ateis ir aš atrašysiu laiką ir vietą kada galėtumėte ateiti kad nelaukti kol kiti parepetuos.
              Of all the things I've lost - I miss my mind the most
              All bannanas in the world - unite!!!

              Comment

              • Shaka
                Dancing Samurai

                • 2010 03 05
                • 295

                #8
                Bet ji nera privaloma...?
                ♪♫░▒▓♦►UNINSTALL◄♦▓▒░♫♪ ------> http://www.youtube.com/user/UNINSTALL404

                Comment

                • Wishmaster
                  KOI team founder


                  • 2008 07 18
                  • 411

                  #9
                  Visi einantys ant scenos turi repetuoti. Tie kas negali ateiti į repeticiją šeštadieni-turės laiko nuo 7:30 iki 11:00 rugsėjo 15 d. Bet tada prioritetas bus kitu miestų ir šalių gyventojams. Jei dėl kažkokių priežasčių negalėsit repetuoti - ant scenos per konkursus negalėsit eiti ( = busit diskvalifikuotas). Siulau susimastyti dėl dalyvavimo šį šeštadieni - greičiau parodysit mums ką planuojat daryti ant scenos - neturėsit po to problemų jei kas eis blogai.
                  Repeticija šeštadieni vyks nuo 13 iki 18 val. Kostiumas į šią repeticija neprivalomas (išskirus tuos elementus, kurie reikalingi judesiui ir vaidinimui: kostiumo batai, ginklai ir pan.). Tie kas dalyvaus šeštadienio repeticijoje neprivalės atsiusti repeticijos video
                  Of all the things I've lost - I miss my mind the most
                  All bannanas in the world - unite!!!

                  Comment

                  • Marynchan
                    Hatsune Miku <3

                    • 2010 06 13
                    • 70

                    #10
                    O kada bus atrankos rezultatai..?
                    ♪♫░▒▓♦►Uninstall◄♦▓▒░♫� � <3 http://www.youtube.com/user/UNINSTALL404 <3

                    Comment

                    • Wishmaster
                      KOI team founder


                      • 2008 07 18
                      • 411

                      #11
                      A - Senshi Anime/Manga
                      G - Senshi Game
                      N - Senshi non-Japanese
                      S - Samurai
                      M - Daimyo
                      K - non-Contest
                      C - Cosband
                      D - Dance


                      Jei kažko nėra, o jus manote kad turėjote būti - rašykite

                      I DALIS 11:30- 13:00
                      A02 silber&jul
                      N04 Pink-guy
                      G08 WhiteDemon
                      C14 KaitenAnimaCosband
                      A05 KamuiRyou
                      A04 Row FK
                      C01 StatelyRice (DOTA2)
                      C06 KingdomDerps
                      A09 SHIRO I
                      N03 Hina
                      G11 TheExorcist
                      G03 Sanahi
                      D09 Vili
                      A10 RespectTM
                      N05 VampireKitteh Mama
                      N07 proofox
                      C13 Arcanum
                      A07 Marynchan
                      C05 F.A.P! (everyone)
                      A01 skystalker
                      K01 Semashke
                      C02 BrokenWings
                      A11 Devema
                      N06 Mona
                      C15 Noproblem
                      N01 Ray
                      C07 StatelyRice (MarilynManson)
                      N02 Baka
                      D08 SeoulMates
                      G06 Medutis
                      G07 Renata
                      D10 Dee
                      A06 KuroiTsubasa (kirčiuojama [kuro'itsubasa'])
                      C03 Date A LiveCosband
                      C04 Diva-de-Kara
                      D07 Yokan
                      G01 Karina Ginkutė
                      D02 V.I.P.
                      K04 Dovahkiin (Katinas)

                      II DALIS 14:30- 16:00
                      D01 Kigurumi
                      G10 hide
                      C16 Potata
                      G09 Nikoko
                      D03 Ashya
                      D04 KawaiiSisters
                      G02 Moane
                      K03 EGOIST
                      K02 CircusQueen
                      C17 UNINSTALL
                      C09 Black&White
                      S02 Andosmir
                      S03 Kitty-x
                      S04 Fix
                      C11 Nazgûl
                      S01 Miyabi
                      S05 Sova
                      S06 Valukard
                      C12 Vocaloid
                      D05 Lumos
                      D09 Kristy
                      S07 Temari Akasuna
                      S08 EgLucy
                      D06 ToMiu
                      S09 Misaki-sama
                      C08 Nandeyanen?!
                      M01 Yume
                      M02 Fela
                      M03 Narya
                      M04 Dulcinea
                      M05 Vaigre
                      M06 Cere
                      M07 Visual Aya
                      M08 Mancoin
                      M09 GiedriusOnline


                      Gali būti nežymūs pakeitimai
                      Paskutinis pakeitimas nuo Wishmaster; 2013-09-12, 19:12.
                      Of all the things I've lost - I miss my mind the most
                      All bannanas in the world - unite!!!

                      Comment

                      Working...