nowJapan'13 DOUJINSHI konkursas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • spacefox
    B-J Inc.

    • 2006 05 14
    • 77

    nowJapan'13 DOUJINSHI konkursas


    Bendri konkurso nuostatai:

    Autorinės teisės:


    1. Visos autorinės darbų teisės priklauso konkursinius darbus pateikusiems autoriams.
    2. Visi bendrus konkursinių darbų kriterijus atitinkantys darbai bus eksponuojami nowJapan 2013 renginio metu.
    3. VšĮ „Kultūrinės organizacinės idėjos“ (toliau KOI) pasilieka teisę darbus pateiktus konkursams naudoti reklaminiams ir informaciniams nowJapan renginio tikslams.

    Darbų pateikimo formatas :

    1. Visi konkursams pateikiami darbai turi būti nauji ir dar niekur kitur neeksponuoti, sukurti specialiai šiam konkursui.
    2. Kiekvienai konkursinei kategorijai galima atsiųsti tik po vieną darbą.
    3. Griežtai draudžiama tiesiogiai kopijuoti ar redaguoti jau sukurtus anime/manga kūrinius .
    4. Konkursiniai darbai turi būti pateikiami ant tvarkingo A4 formato popieriaus lapo (gali būti nupiešti arba atspausdinti)
    5. Visi konkursiniai darbai turi būti patalpinti į www.sendspace.com arba www.mediafire.com Nuoroda siųskite mums e-paštu menai@nowjapan.lt . Būtinai turite nurodyti savo vardą, pavardę, slapyvardį, pašto adresą, telefoną, e-pašto adresą ir su konkursiniu darbu susiėjusią informaciją (konkursinė kategorija, darbo pavadinimas, atlikimo technika ir atlikimui naudotos priemonės). Taip pat jei naudojate ne savo sukurtus veikėjus įvardykite naudojamo anime/manga kūrinio autorių, pavadinimą ir veikėjų vardus.
    6. Visi darbai turi būti atsiųsti mums paštu (adresą gausite įvykdę aukščiau minėtą punktą). Nuotraukos ir kompiuteriu piešti darbai turi būti atspausdinti ant A4 formato popieriaus lapo.
    7. Elektroninė darbų versija turi būti pateikta iki 2013 rugsėjo 5d. ir atsiųsta paštu ne vėliau nei 2013 rugsėjo 8d. Vėliau atsiųsti darbai bus diskvalifikuojami.
    8. Griežtai draudžiama konkursams pateiktuose darbuose vaizduoti atviras erotikos ir smurto scenas. Taip pat draudžiami darbai diskriminuojantys socialines, teisines ar etines normas.
    9. Organizatoriai pasilieka teisę nepriimti pateiktų darbų, kurie neatitinka aukščiau išvardytų punktų. Apie netinkamus darbus dalyviams bus pranešta asmeniškai elektroninių paštu.


    Doujinshi konkursas


    Doujinshi – nedidelės apimties manga nupiešta naudojantis ir savaip interpretuojant jau egzistuojančią istoriją ir jos veikėjus. Daugiau info:
    http://en.wikipedia.org/wiki/D%C5%8Djinshi

    1. Šiam konkursui pateikti darbai turi būti nupiešti manga piešimo stiliumi.
    2. Galima naudoti bet kokį animacinį, vaidybinį ir pan. kūrinį ir jo veikėjus (anime, manga, vakarietiška animacija, filmai, serialai, kompiuteriniai žaidimai ir t.t.)
    3. Pateikimo formatas nėra svarbus t.y. doujinshi gali būti skaitomas iš dešinės į kairę arba iš kairės į dešinę (skaitymo kryptį būtina nurodyti ant viršelio arba titulinio puslapio).
    4. Doujinshi turi sudaryti ne mažiau kaip 8 puslapiai (įskaitant viršelį) ir ne daugiau nei 24 puslapiai originalios, rišlios istorijos. Ant viršelio turi būti nurodyti autoriaus vardas ir pavardė, pavadinimas, metai ir nowJapan logotipas.
    5. Būtinai įvardykite kūrinio pavadinimą ir autorių, kurio darbu remiatės.
    6. Pateikimo kalba pageidautina anglų. Taip pat pageidautina, kad tekstas būtų spausdintas. Jei tekstą rašysite ranka – tekstas turi būti aiškiai įskaitomas.
    7. Konkurso nugalėtojai bus renkami žiuri komisijos.
    8. Doujinshi vertinimo kriterijai – piešimo ir scenarijaus originalumas ir kūrybiškumas, techninio atlikimo kokybė.
    9. Papildomas balas bus pridedamas už įrišimą ir tvarkingą apipavidalinimą (skaidriuose įmautėse atsiųsti darbai nebus užskaityti kaip tvarkingai įrišti). Įrištas darbas gali būti ne mažesnis nei a5 ir nedidesnis nei a4 formato.

    Pvz.:
    http://mangalt.deviantart.com/gallery/35132615
    http://mangalt.deviantart.com/gallery/35121647

    Kilus klausimams rašykite: menai@nowjapan.lt
    IN DUCT TAPE I TRUST
  • Bikutoria
    Naujokas
    • 2013 08 06
    • 2

    #2
    O mangos konkurso nebus?

    Comment

    • Futari
      AZ rėmėjas



      • 2007 01 07
      • 1094

      #3
      Na, tarp paskelbtų konkursų tokio nėra, tai ko gero ir nebus. Deja.
      Šiemet kažkodėl mįslingai dingo kai kurios kategorijos kaip kad fanart ir rankdarbiai, dabar dar ir manga O___O nes doujinai ne tas pats kas manga...

      Comment

      • Abalys
        Nope!

        • 2010 07 20
        • 1137

        #4
        Dar dingo ir AMV...

        Comment

        • spacefox
          B-J Inc.

          • 2006 05 14
          • 77

          #5
          Autorius Futari
          Na, tarp paskelbtų konkursų tokio nėra, tai ko gero ir nebus. Deja.
          Šiemet kažkodėl mįslingai dingo kai kurios kategorijos kaip kad fanart ir rankdarbiai, dabar dar ir manga O___O nes doujinai ne tas pats kas manga...
          Na šiaip jau doujinai yra indie manga ir absoliučiai visi praeitų konkursų darbai patenka po šia kategorija, tiesiog šiais metais yra susiaurintas kriterijus))
          IN DUCT TAPE I TRUST

          Comment

          • Liadan
            Narys

            • 2012 04 24
            • 46

            #6
            Autorius spacefox
            Na šiaip jau doujinai yra indie manga ir absoliučiai visi praeitų konkursų darbai patenka po šia kategorija, tiesiog šiais metais yra susiaurintas kriterijus))
            Ar you sure? Pirmas tris vietas užėmė originalios istorijos ir šiaip, jei gerai pamenu didžioji dalis darbų buvo originalios istorijos (su originaliais veikėjais, that is). Na, mangos pakeitimas doujinshiu tikrai susiaurins darbų ratą ir sumažins jaunų Lietuvos mangakų motyvaciją kurti... Nieko neturiu prieš doujinshi formą, tačiau šis "transition" yra nepakartojamai kvaila idėja.

            Comment

            Working...