Fune wo Amu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Fune wo Amu


    Fune wo Amu
    The Great Passage

    Režisierius: Toshimasa Kuroyanagi
    Studijos: Zexcs
    Žanrai: Gyvenimiškas, drama, romantika
    Adaptacija: Novelė
    Transliacija: 2016-10-14 - 2016-12-23
    Trukmė: 11 x 22 min
    MAL reitingas: 7.76
    Video resursai: OP||ED
    Papildoma Info:


    Mitsuya dirbo Genbu Shobo leidyklos pardavimų skyriuje, tačiau toks darbas šiam nedrąsiam ir uždaram vaikinui visai netiko. Vis dėlto vyras buvo savotiškos mąstysenos ir turėjo lingvistinio pobūdžio išsilavinimą ir tai greitai atkreipė tos pačios leidyklos Žodynų skyriaus vyriausiojo redaktoriaus dėmesį, juolab jis jau ieškojo sau tinkamos pamainos. Laikai Žodynų skyriui dabar labai prasti, mat biudžeto tam reikia didelio ir darbuotojų vos keli. O ir pats žodyno sudarinėjimas pasirodo darbas labai nelengvas ir Mitsuya veikti tikrai turės ką, mat komanda jau sudarinėja naują svarbų žodyną.




    Man visada malonu išvysti anime, kuris pasiėmęs idėją jos neapleidžia, o vystydamas stengiasi tai atlikti nuoširdžiai. Žodyno sudarinėjimas atrodo kaip iltin ilgas ir nuobodus procesas, tačiau šio serialo veikėjai nepraranda aistros savo darbui ir atkakliai siekia tikslo savo darbą tinkamai užbaigti, kad ir kiek metų tai truktų. Vis dėlto, nors į techninius žodynų sudarinėjimo niuansus per daug leidžiamasi nebus, tačiau menkai išmanant japonų kalbą, kartais gali būti sunkiau suvokti apie ką eina kalba, ypač kai tenka pasitikėti ir neidealiu fansub'ų vertimu.. Vis dėlto tokios potemės, kaip žodžiai, turintys ne vieną prasme; vienų žodžių užmarštis ir daugybės naujų atsiradimas mums visiems yra suprantamos ir daugmaž aiškios ir iš mūsų pačių gimtosios kalbos niuansų. Tai visai įdomus pažintinis žvilgsnis į menkai pažįstamą sritį, bei šioks toks linktelėjimas japonų kalbai ir kultūrai. Nepaminėjau dar smagių intarpų, su animuotais žodynų "mascot'ais", kurie gal ir nėra itin intelektualūs, tačiau visada išlieka žavingi ir puikiai tinka rimtesnei serialo nuotaikai paįvairinti.
    Tačiau čia neapsieita ir be keleto savitų problemų. Pati istorija niekada nepasiūlo itin didelių siužeto posūkių. Viso labo išvysime tik porą iššūkių su kuriais susiduria komanda per labai ilgą žodyno kūrimo tarpą. Tas pats ir su veikėjais - jie paprasti ir praktiškai niekuo neypatingi. Ne, jie nėra paaugliai ar praeities klaidų persmelkti personažai, tačiau išsamiai jų analizuoti ar gilintis į jų praeitį anime vis dėlto nesiruošia.
    Kita problema, antroje anime pusėje praleistas didžiulis laiko tarpas - 13 metų. Tai leidžia žiūrovui įsivaizduoti kiek ilgai trunka vieno žodyno sudarinėjimas dirbant vos keletui žmonių prie jo, tačiau kartu išima ir daug situacijų, kurių taip niekada ir nepamatysime. Vienas iš tokių pamestinukų yra romantika. Seniai ar išvis niekada nemačiau tokios paprastos ir šiltos romantikos anime seriale, nepersmelktos kvailų romantinių trikampių ar bereikalingų dramų. Problema ta, kad daugumos įdomių šios romantinės istorijos momentų mes taip ir nepamatysime dėl minimo laiko tarpo. Tas pats ir su žodyno sudarinėjimu - sudėtinga įsivaizduoti kad komanda nepatyrė komandos papilnėjimo ar kažkokio didesnio iššūkio per tokį ilgą laiko tarpą. O gal ir patyrė, bet vat mes to irgi niekada nesužinosime.
    Animacijos dalis čia, tiesa, tikrai nustebino. Metų pradžioje gyriau Shouwa Genruko Rakujo Shinjuu dėl itin puikios animacijos, kuria perteikiami žmogaus mimika ir judesiai. Panašiai galiu pagirti ir Fune wo Amu. Tikrai daug darbo buvo įdėta parodyti paprastas gyvenimiškas scenas kiek galima sklandžiau ir gyviau išvengiant tokiam žanrui įprastos statikos. Tas pats ir su muzika - ji nuostabi. Tiesą pasakius gal per daug didinga tokiam žanrui, tačiau tai dar vienas puikus požymis, kad studija skyrė ypatingą dėmesį savo kūriniui.
    Jei pasirodytų, kad per daug negatyvo prirašiau apie šį serialą, turėkite omenyje, kad paminėti neigiami punktai vietomis man buvo savotiški pliusai, tik patvirtinantys koks paprastas, bet nuoširdus ir lojalus savo idėjai tai yra kūrinys. Tačiau aš puikiai suprantu, kodėl toks anime galėtų pasirodyti nuobodus ir migdantis paprastam žiūrovui, kuris pasiges daugiau dramos ar istorijos su daugiau įvykių.



    Šiltas ir nuoširdus, bet emocinio užtaiso kažkiek stokojantis serialas, kuris nekantresniems žiūrovams tiks kaip lopšinė prieš miegą. O tiems, kuriuos žavi gyvenimiškas žanras, bet nusibodo ten dabar įprasti paaugliai ir mokyklinės dramos, stipriai rekomenduoju šį anime pamėginti.
    4
    5 (puikus!)
    25.00%
    1
    4
    75.00%
    3
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:34.
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Emocinio užtaiso stokojantis nebent žaliam jaunimėliui.... Šis anime man suteikė daugiau emocijų nei kokie 10 serialų apie tortukų valgytojas kartu sudėjus. O aš dar labai kritiškai buvau nusiteikęs šio serialo atžvilgiu. Iš personažų labai Masashi patiko. Vienas iš geresnių šiais metais. Nemanau, kad kažkas atsisakytų tokio draugo/kolegos. Pakritikuoti reikėtų, aš irgi ne 10 balų daviau, bet nelabai išeina. Čia ne toks anime kurį galima po kaulelį išnarstyti ir į atskiras lentynėles sudėlioti. Nebent man kaip tik nelabai patiko tie maskotai, bet matyt reikėjo jaunimui bent truputi pataikauti. Užtat openingo dainelė labai smagi...

    P.S. tai kaip ten su perdavimais vis dėlto?

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius Killerbee
      Emocinio užtaiso stokojantis nebent žaliam jaunimėliui....
      Jaunimėlis šito serialo nė nelies, jokie mascot'ai tam nepadės. Čia vertinimo reikalas, man vietomis serialas atrodė sterilokas, kas ir sąlygojo mano neidealų balą. Istorija yra labai paprasta, žodyno sudarinėjimas be didelių nuotykių, romantika irgi paprasta. Aš aišku nesakau kad reikia ašarų ir dramų tokiam serialui, tačiau visąlaik jaučiau savotišką trūkumą. Tad tai realiai gali būti ir minusai ir pliusai, žiūrint ko tame seriale ieškosi. Man būtent ilgas praleisto laiko tarpas dalį potencialo nusinešė su savimi, ypač romantinės dalies nutraukimas. Šiaip nustebinai, galvojau, kad tokio absoliučiai gyvenimiško serialo tu neištversi, pasirodo klydau .

      P.S. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu žiūrėtas? Taipogi vienas iš tokių brandesnių šių metų serialų.
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-01-10, 09:14.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Jaunimėlis šito serialo nė nelies, jokie mascot'ai tam nepadės.
        Jaunimėlį aš čia turiu omenyje ne iki 18 metų, o greičiau iki 25 ar net daugiau. O koks nors 23 metų jau gali bandyti liesti....
        P.S. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu žiūrėtas? Taipogi vienas iš tokių brandesnių šių metų serialų.
        Labai matytas posteris, bet MAL'e neradau.

        Comment

        • ciombiukas
          Forumo maniakas




          • 2009 09 18
          • 470

          #5
          Puikus anime, tikrai nesitikėjau, kai skaičiau dar pačioje pradžioje apie jį, kad jis bus toks geras, tikrai, vertas žiūrėti, puiki atmosfera, gerai perteikti veikėjai. Prašau, tie kurie žiūrės jaunesni, nevertinkit, nes geri anime neretai būna numušami nesąmoningų balsų, o tokie kaip fma užkelti kaip dievai, nors iš tikro yra šūdo gabalai Vienintelis dalykas, kuris man asmeniškai neprilipo šiame seriale tai mascotai, jų galėjo ir nebūti.

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Autorius ciombiukas
            Prašau, tie kurie žiūrės jaunesni, nevertinkit, nes geri anime neretai būna numušami nesąmoningų balsų, o tokie kaip fma užkelti kaip dievai, nors iš tikro yra šūdo gabalai
            Jeigu gražiai prašai, nereikia kitų mėgstamų serialų taip vadinti, nes tada gausi visai ne tokį atsaką kokio tikiesi.
            Kas blogai su tuo FMA ir kodėl tu čia jį mini, kai tokie skirtingi darbai (kas jau kas bet tikrai yra kūrinių, kurie vertesni sąžininesnio pervertinimo nei FMA, kaip pavyzdžiui šiųmetiniai "šedevrai": Re:Zero, Erased ar Boku no Hero Academia )?

            Comment

            Working...