Boku no Hero Academia

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Boku no Hero Academia

    Boku no Hero Academia


    Režisierius: Kenji Nagasaki
    Studija: Bones
    Žanrai: nuotykiai, veiksmas, fantastika
    Transliacija: 03.04.2016 - 26.06.2016
    MAL reitingas: 8.44
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Izuku Midoriya gimė blogoje vietoje ir blogu laiku. Šiame pasaulyje beveik visi turi kažkokias galias. Vieni super, kiti nelabai, bet kažkokį talentą turi. Izuku gi yra unikalus, bet blogąją prasme. Berniukas neturi visiškai jokių galiu. Nepaisant to jis visada svajojo būti profesionaliu herojumi. Dėl to sulaukdavo daug pašaipų iš aplinkinių vaikų. Ypač "pasižymėdavo" toks Katsuki Bakugou, kuriam kažkodėl pastoviai užkliūdavo draugo svajonė. Izuku nori įstoti į pačią geriausią herojų mokyklą, bet kaip jis tai padarys be galių? Visi žinom kieno motina yra viltis, bet dar yra sakoma, kad durniams sekasi.



    Žiūrint objektyviai šis serialas turi tik du/tris trūkumus. Pirmas būtų žliumbimai. Jų čia yra stipriai per daug. Suprantu, kad kūrėjai norėjo parodyti pagrindinio personažo žliumb.....tfu...brendimą, bet persistengė. Antras yra labai lėtas tempas. Kiekvienoje kovoje didžiąją laiko dalį užima ne pati kova, o daugybė "flašbekų". Dėl to veiksmas praranda dinamiką. Dar nelabai supratau Katsuki personažo. Tai kodėl jis toks piktas buvo? Matyt aš jau per senas suprast. Ir jis labiau į blogietį panašus nei į herojų, bet tai net pačiame seriale yra paminėta.
    Visi kiti trūkumai yra ne trūkumai, greičiau žanro ypatumai. Man apskritai yra nelabai suprantamas herojiško žanro bumas, bet nesu labai prieš. Aš tik nelabai supratau ar šis anime yra parodija ar jie čia rimtai. Matyt kažkur per vidurį. Patiko, kad serialas pažiūrėjo į žanrą truputi iš kitos pusės. Nors jau minėti flašbekai ir trukdė, bet veiksmo čia buvo pakankamai. Reikėjo tik iškęsti pirmas kelias serijas, per kurias (neslėpsiu) norėjau jau dropinti šį anime. Patiko piešimas, toks "lempiškai" šiltas ir ryškus. Simpatiška pagrindinė muzikos tema. Personažai karikatūriški, bet tikrai atpažįstami ir įvairūs, o Visagalis aišku kietas iki negalėjimo. Net varlė visai patiko. Blogiečiai aišku blogi...be priežasties....vaikystėje gal tėvai mušė. Vienžo viskas pagal žanrą.

    Reziumė: Atrodo nieko originalaus ir visi ne "OPM" ir žanras pradeda atsibosti ir pagrindinis personažas užknisa, bet žiūrėti vis tiek buvo įdomu. Taip ir būna kai darbo imasi tikri profesionalai.


    Abejoju, kad antras sezonas tikrai reikalingas.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    10
    5
    60.00%
    6
    4
    20.00%
    2
    3
    20.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Pradžioje buvau nusivylęs, kodėl vat negali vaikinukas siekti tos karjeros be super galių, naudodamasis savo sumanumu ir pan? Superherojus, bet be supergalių, vat tas tai būtų buvę įdomu (bent man). Nors visgi All Might visai gerai į tą klausimą atsakė. Pradžia visai patiko, kaip gerai sukaltam shounen'ui pridera, anime kupinas tos energijos, azarto, puikaus jausmo kai veikėjui sekasi. Bet kam tada ta mokyklos aplinka? Ten gi nėra ką mokytis, ir nieko tie moksleiviai ten nesimokė. Geriausia pamoka jiems buvo kova gale, bet net ir ji jautėsi labai priverstinė ir suskubinta.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Mokykla kaip mokykla, herojai irgi turi gauti vidurinį išsilavinimą. Ar ne? Ir profesinių užsiėmimų kažkaip gavo. Kova pabaigoje kaip tik vieną iš jų ir nutraukė. Ten apskritai pagal laiką mažai laiko spėjo praeiti.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Aš labaiu būčiau už kokį herojų universitetą, tegu pabaigę mokyklą siekia savo "profesijos".

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Žanras to neleidžia, turi būti paaugliai ir nieko čia jau nepadarysi.....

          Comment

          • Woltas
            Rožinis piratas
            • 2016 02 17
            • 17

            #6
            Autorius Killerbee
            Abejoju, kad antras sezonas tikrai reikalingas.
            Gali būti čia dėl to, kad esu megėjas shounen žanro, tačiau aš su šita nuomone nesutinku. Boku no Hero Academia kaip ir Naruto ar One Piece yra long-running shounen, tačiau kuom šis ypatingai išsiskira yra tas, kad BNHA išleidžia atskirais sezonais, kas padeda išvengti nereikalingų fillerių bei blogos animacijos ar pacing. Vienas iš dalykų kas man labai patinka apie šį anime yra pagrindinio veikėjo Izuku augimas, jau vien trečiam epizode jis iš šito pavirto į šitą.



            O jau antro sezone pradžioje matome kaip Midoriya yra pasikeitės iš šito Į ŠITĄ.



            Ką aš šituom noriu pasakyti tai aš manau, kad šitas anime nusipelnė antro ir dar daug daugiau sezonų. Lygiai taip pat kaip pamatėm Narutą tampantį Hokage, kaip matom Luffy jo kelionėj tapti Pirate King aš noriu pamatyti kaip Izuku tampa The Greatest Hero.



            (btw man vienam patinka kaip finally shounen pagrindinis male characteris nėra įgarsintas moters ir yra protingas tiek kovose tiek už kovų? lol)
            Paskutinis pakeitimas nuo Woltas; 2017-07-11, 19:03.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Antras sezonas norm, su tais pačiais trūkumais ir privalumais. Gal tik jaučiasi, kad rimtas veiksmas dar tik laukia ateityje. Na ir aišku MAL'o reitingas fanbojų stipriai užkeltas. Vien dėl to norėjosi įvertinti kokiais 5...

              Comment

              Working...