Soukyuu no Fafner: Exodus

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Soukyuu no Fafner: Exodus

    Soukyuu no Fafner: Exodus


    Režisierius: Takashi Noto
    Studija: Xebec
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, mecha
    Transliacija: 09.01.2015 по 03.04.2015
    MAL reitingas: 7.31
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Taip jau atsitinka, kad mūsų vargšę planetą dažnai puola visokie baisūs priešai. Na kaip, pačiai planetai kaip ir dzin, bet žmonijai tenka kovoti dėl teisės egzistuoti. Šį kartą priešai yra festum'ai, įvairių dydžių ir formų silicio būtybės. Žmones tokiam galingam puolimui buvo nepasiruošę. Japonijai nepasisekė du kart. Iš pradžių ši tauta tapo nevaisinga, o vėliau darbą užbaigė patys žmonės. Iš galingos ir išsivysčiusios tautos liko tik viena dirbtinė Ryugujima sala. Tai yra gal būt paskutinis rojaus kampelis žemėje. Nors salą pastoviai puola ateiviai ir net žmonės, bet gyventojai stengiasi išlaikyti tradicijas ir seną gyvenimo būdą. Čia net mokykla yra, kurioje ir mokosi "fafnerių" pilotai. Mat šiuos gigantiškus robotus gali valdyti tik jauni žmonės. Na taip, ginklas galingas, bet lazda turi du galus ir abu jie gali nužudyti.
    Prieš porą metų šiaurės ašigalyje įvyko didžiulis mūšis ir žmonės jį kaip ir laimėjo, bet ateivių problemos tai neišsprendė. Žmonijai gresia išnykimas, bet viltis dar gyva.



    Senasis serialas buvo vienas iš dviejų mėgstamiausių NGE klonų. Net sunku pasakyt kuris iš jų man patiko labiau. RahXephon'as turi geresnį piešimą ir labai gražią romantinę liniją, bet Fafner'is irgi turėjo savo pliusų. Ten buvo daug dramos, psichologijos ir depresijos. Ir visa tai nebuvo laužta iš piršto. Ir net santykiai tarp tėvų ir vaikų ten buvo absoliučiai normalūs. Labai nustebau kai atsirado ir istorijos pratęsimas. Ta proga net peržiūrėjau senąjį. Aišku jau ne tas..... Jei būčiau pirmą kart žiūrėjęs dabar tai tikrai būčiau dropinęs po pirmos serijos.^^ Vis tik vėliau įsijaučiau ir visai patiko. Pasirodo gerai, kad peržiūrėjau. Nors įvadinė serija ir yra, bet naujokai nelabai ką supras. Ką jau čia, aš ir pats ne viską supratau.
    Pradėsiu nuo pliusų. Piešimas aišku stipriai pagerėjo. Senojo serialo ir tais gūdžiais 2004 metais ne stebuklas buvo, bet naujasis atitinka 2015 metų lygį. Kai kurios vaizdelius nors ant ekrano dėk. Dėl to pagražėjo ir kovos. Ech, kaip aš buvau pasiilgęs tikro mecha serialo... Kad koks mega robotas vien savo žvilgsniu tiesiog išprievartautų vieną kitą tūkstantį priešų!!! Tikroviškumas? Velnio jį!!! Visai patiko mintis su naujais pilotais. Aišku senieji vis tiek įdomesni, bet ir naujokai labai vaizdo negadina. Anime išlaikė ir savo pakankamai niūrią atmosferą. Na ir aišku reikia paminėti techniką. Jos yra daug ir įvairios.
    Trūkumų irgi yra pakankamai. Fanserviso nėra daug, bet jis yra. Tie paraudimai žiūrint į kombinezonu aptemptą užpakalį.... Sename seriale to nebuvo. Nelabai į naudą ir normalaus 26 serijų anime padalinimas į du po 13. Gal tiesiog banaliai pritrūko pinigų, bet man nuo to nelengviau. Kūrėjai net nelabai pasistengė pirmą dalį kažkaip normaliau užbaigti, o antroji iškart neprasidėjo. Dramos mažiau. Kažkaip personažai per dažnai stebuklingai išsigelbėja. Muzika kartais groja ne į temą.

    Reziumė: Galima dar prie daug ko kabinėtis, bet kažkaip nesinori. Na taip, seniau žolė buvo žalesnė, bet aš ir pats pasikeičiau. Fafner'is gavo šiuolaikiškus rūbus ir truputi pasikeitė, bet kiekvienas mecha fanas privalo jį pamatyti. Nematę senojo geriau net nebandykit.


    Haremo tema liko neatskleista. Pradedu įtarti, kad tikra meilė ten yra tarp vyrų...^^


    Spoileris:

    3
    5
    33.33%
    1
    4
    33.33%
    1
    3
    33.33%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • demoniacman666
    Forumo vilkas

    • 2008 04 16
    • 370

    #2
    Nustebino. Nesu mates kaip suprantu originalaus serialo. Užtai ir nustebau šiais laikais pamatęs rimtą mechą. Be fanserviso, be kvailo ir nuvalkioto mokyklos gyvenimo, perdėtai dramatizuotų meilės istorijų ir pnš. Užtai gavau daug puikių kovų, kalną nesuprantamo "techno babble", kas rimtam sci-fi privaloma, gan neblogai užsuktas politines intrigėles, bei svarbiausia, įtikinamus ir rimtus veikėjus, o ne visagalius klaunus didelėse metalo skardinėse. Patiko ir niūri atmosfera, mano manymu reikalinga tokiam serialui. Žinoma, vis dar svajoju išvysti ką nors panašaus į dinozaurą VOTOMS'ą, kur mecha tėra didelis tankas su kojom, o jį valdo bent jau mini Rambo, nu bet gal kada nors... O didžiausias minusas, nusinešęs ir visą balą, yra trukmė, tiksliau neišbaigtumas. Nu suprantu kad bus antras sezonas, čia pinigų klausimas turbūt ar kaip, bet kas jei firma bankrutuos ir to antro sezono taip ir nesulauksim? Ta prasme niekada. Tada atsiprašau kokia šūdina pabaiga čia buvo... 3/5

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

    Comment

    • ciombiukas
      Forumo maniakas




      • 2009 09 18
      • 470

      #3
      Na pagaliau ir exodus pažiūrėtas, anime šeip, tikrai labai neblogas (kadangi yra ir antras sezonas exodus su pabaiga), atmosfera sukurta labai gera, mane tik nervino vienas dalykas, Makabe ir Minashiro, vienam, viskas, visas dėmesys, visi džiaugias liūdi dėl jo, kitas, visiškai apleistas, nei kiek neminimas ir naudojas kai tik reik. Asmeniškai man, Minashiro turėjo būti pagrindinis veikėjas, nes jis tikrai daug daug daugiau nuveikė nei Makabe, na bet čia mano akyse taip. Šeip, tikrai negaila Fafner frančisei duoti 4/5, padori mecha, su gana gilia mintimi ir atmosfera.

      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

      Comment

      • Zx-Shade
        digital existence



        • 2009 03 14
        • 725

        #4
        Autorius ciombiukas
        yra ir antras sezonas exodus su pabaiga
        Kaip tik mąstau pradėti žiūrėt šitą mechą ir išvis nebesuprantu sezonų išdėstimo. Kaip supratau yra kažkoks senas releasas, šitas su neišbaigta pabaiga ir dar antras sezonas? Nuo ko pradėti geriau? Ar labai labai verta žiūrėt ta seną releasa, ar galiu ir nuo šito važiuot? Daug kantrybės neturi tai galvoju gal daug neprarasiu pradėdamas nuo šito

        Comment

        • ciombiukas
          Forumo maniakas




          • 2009 09 18
          • 470

          #5
          Autorius Zx-Shade
          Kaip tik mąstau pradėti žiūrėt šitą mechą ir išvis nebesuprantu sezonų išdėstimo. Kaip supratau yra kažkoks senas releasas, šitas su neišbaigta pabaiga ir dar antras sezonas? Nuo ko pradėti geriau? Ar labai labai verta žiūrėt ta seną releasa, ar galiu ir nuo šito važiuot? Daug kantrybės neturi tai galvoju gal daug neprarasiu pradėdamas nuo šito
          Būtina žiūrėt pirmąjį Fafner, kitaip, nepagausi idėjos. Tvarka būtų tokia: 1. Fafner 2. Fafner - Dead Aggressor - Heaven and Earth 3. Fafner - Dead Ahggressor Exodus ir Exodus 2

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          Working...