Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Gekkan Shoujo Nozaki-kun

    Gekkan Shoujo Nozaki-kun


    Režisierius: Mitsue Yamazaki
    Studija: Dogakobo
    Žanrai: komedija, parodija, romantika
    Transliacija: 07.07.2014 - 22.09.2014
    MAL reitingas: 8.46
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Visi žino, kad jaunoms mergaitėms patinka aukštesni ir vyresni berniukai. Chiyo yra viena iš tokių mergų. Krito jai į akį Umetarou Nozaki. Tikrai didelis ir pagal išvaizdą jau į vyrus tinkantis. Liko tik prisipažint. Deja, mergaitė buvo labai drovi ir pavėpusi. Vietoj "Aš tave myliu" pasakė "Aš esu tavo gerbėja". Vaikinas iš pradžių pasimetė, bet po minutėlės atsigavo ir įteikė mergaitei autografą. Ir ne bet kokį, o nuo Sakiko Yumeno, žinomo shoujo žanro mangų kūrėjo. Paradoksas, bet nors ir yra kritikų giriamas kaip puikiai suprantantis mergaičių mastymą, tikrovėje Umetarou yra nei romantiškas nei supratingas. Greičiau atvirkščiai. Visos Chiyo pastangos atsimuša į nepralaužiamą sieną, bet ne viskas yra taip jau ir blogai. Pavyksta įsitrinti į pagalbininkus ir susipažinti su taikinio draugais, kurie yra dar keistesni. Taip paaiškėja ir autoriaus įkvėpimo šaltinis. Pats autorius irgi nevengia eksperimentuoti ir išbandyti viską praktikoje.



    Puiki komedija lygioje vietoje, kurią žiūrint kažkodėl prisiminiau Danshi Koukousei no Nichijou. Jeigu DKnN buvo situacijų komedija (personažai ten daugiau mažiau normalūs) tai šis serialas paremtas daugiau charakteriais. Oj kokie čia puikūs personažai.... Man labai patiko Umetarou palyginimas su Leslie Nielsenu. Ir iš tikrųjų, vaikinas, kaip ir Nielsenas, rimtu veidu daro visiškas nesąmones. Jei to jums per mažai tai kaip jums populiariausias mokyklos berniukas kuris iš tikrųjų yra mergaitė? Gal norit gražuoliuko, kuris dieviną komplimentus ir yra siaubingai drovus? O gal norit chuliganiškų manierų, bet angeliško balso būtybės? Aišku yra keletas ir normalesnių personažų, bet jie tik dar labiau pabrėžia kitų nenormalumą. Trumpas serialas yra puikiai suderintas, užteko laiko ir pačiam mangakos darbui. Aišku čia ne Bakuman, daugiau dėmesio skirta asistentų darbui. Humoras puikus - žvengiau daug ir garsiai. Tiesa, jis truputi specifinis. Kad jį visiškai suprast reikia būti susipažinusiam su shoujo. Nes kliūna dažniausiai šio žanro štampams. O kaip išsityčiojo iš pasimatymų simuliatorių..... Na tikrai, vargšai tie geriausi draugai. Padeda, stengiasi ir jokio atpildo už tai negauna. Romantikos yra, bet ji čia jokio svarbaus vaidmens nevaidina. Nepaisant to man patiko porelių santykiai. Net neatsisakyčiau pamatyti tų santykių pratęsimą. Aišku aš suprantu, kad čia irgi yra daugiau parodija nei rimtai. Trūkumai? Nebent trukmė. Iki pilnos laimės norėjosi dar bent poros serijų.

    Reziumė: Žaismingas, išradingas, linksmas, juokingas ir subalansuotas anime. Epitetų galima sugalvoti daug. Pradžioje daviau 8 balus, bet pažiūrėjau šita amv ir apsigalvojau. Mažiau nei 9 duoti yra nusikaltimas.


    Mergaitė su meškėnais irgi nebloga......ir aišku Chiyo snukučiai...^^


    Spoileris:

    34
    5
    76.47%
    26
    4
    23.53%
    8
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Vasaros sezono siurprizas ir pažiba. Nieko daugiau nepridėsiu, kaip tik must-watch tiems kas nori nuotaikingos komedijos. Man tik nepatiko jog skyrė didesnį dėmesį vieniems veikėjams nei kitiems, tarkim Kashimos ten ryškiai pasirodė per daug, n-toji situacija kur ji duodasi su dramos klubo vadovu man jau pradėjo pabosti.
    Ai ir negaliu neišreikšti savo susižavėjimo Chiyo, jau tokia miela mergaitė, jau taip gražiai nupiešta ir įgarsinta...
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2014-11-01, 16:38.

    Comment

    • Net
      Spamintojas :)

      • 2009 01 21
      • 392

      #3
      10 balu vien uz sita

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Net
        10 balu vien uz sita
        Jo, šitas žiauriai geras buvo. Gaila neradau video.

        Comment

        • mantasb
          Naujokas
          • 2014 02 20
          • 11

          #5
          duoda 9 balus, kad pažiūrėjo "gerą" amv

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius mantasb
            duoda 9 balus, kad pažiūrėjo "gerą" amv
            Duoda tau 2 už "supratingumą".

            Comment

            • demoniacman666
              Forumo vilkas

              • 2008 04 16
              • 370

              #7
              Puiki linksma komedija. Kaip ir apžvalgos autoriui , man taipogi priminė Danshi Koukousei no Nichijou. Kuris beje irgi buvo savitas šedevras. Visgi retokai matau tokias linksmas bei originalias komedijas. O daugiausiai prie to prisidėjo veikėjai. Nozakis iš manęs nusipelnė medalio, jei daugiau tokių pagr. veikėjų būtų, dažniau žiūrėdamas anime galėčiau nesibaiminti jog susuks pilvą. Visi kiti irgi buvo nuostabūs ir nepakartojami. Tad daug negalvojęs duodu 5/5. Tik ir vėl tenka pritarti, trukmės žiauriai pritrūko. Galėjo padaryti bent jau pilną standartinį sezoniuką, nu bet visada galima tikėtis tesinio.

              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

              Comment

              • svajone
                Tiesiog žmogus

                • 2008 09 21
                • 176

                #8
                Visai neseniai čia šitą anime užmačiau ir tikrai galiu pasakyti, kad dėmesio vertas. Net ne tiek vertas dėmesio, kiek tikrai gera romantinė komedija. Iš pradžių buvau kiek nepatikliai nusiteikus prieš šitą anime, nes pavadinime duominuoja, kad bus apie mangaką (mačiau ne vieną anime ir ne vieną mangą skaičiau apie mangakas, otaku ir tt, tad galiu pasakyti, kad kiek pabodo apie juos žiūrėt, nors tema pakankamai populiari ir įdomi), BET jau po pirmos serijos likau maloniai nustebusi, taigi bendros išvados apie anime:

                1. Veikėjų charakteriai ryškūs, spalvingi, ganėtinai atskleisti, nors kiek ir statiški
                2. Komedijos elementai nevisai nauji, bet pateikti naujoje šviesoje - kaip princas lovelasas, kuris yra mergina ir chuliganiška pana, kuri elgiasi kaip vaikinas...
                3. Juokinga romantinė komedija, kažkuo primena Lovely Complex (kas nematė - turi pamatyti, tai romantiškų komedijų klasika), tik šitas neturi ryškios pabaigos, manga ongoing'as.
                4. Galima kažką sužinoti apie mangakų gyvenimą (nu ne taip, kaip Bakuman, bet taip keletą įdomių dalykų pamatyti galima).
                5. Mėgstu moteriškus anime personažus ryžais plaukais

                Comment

                • daimonass
                  Forumo vilkas


                  • 2008 12 08
                  • 354

                  #9
                  Įtikinai pažiūrėti
                  Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                  One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                  Comment

                  • arna
                    emptiness

                    • 2006 06 20
                    • 1069

                    #10
                    Trumpai: linksmas lengvas nuotaikingas anime parodijuojantis shoujo mangas/ mangakas ir jų gerbėjus/-as.

                    Plačiau:
                    Spoileris:
                    tie, kas kūrė šį mini serialą turėjo gerai nusimanyti apie mangas ir pačius mangakas. Ir šiuo atveju konkrečiai apie shoujo. Spėju, kad čia patys mangakos smagiai iš savęs pasijuokė (arba atvirkščiai). Jumoras geras. Nekandus. Truputį pašaipus.
                    Tai situacijų komedija, kur veiksmo ašis yra mokykla ir shoujo manga. Anime lengvai įeinantis, bet lygiai t.p. ir išeinantis. Po peržiūrėtų serijų man įstrigo ir labiausiai patiko tie epizodai, kur parodoma kaip kuriama shoujo manga, kaip atsiranda įvairūs siužetai, herojai ir jų prototipai. Tai iš esmės buvo patys rimčiausi kadrai šiame anime, kurie galbūt sudarė 10-15% viso anime turimo; visa kita - iš to išplaukiantys/susiję įvairūs juokeliai, komiškos situacijos, parodijos.
                    Šį anime žiūrėjau originalo kalba su subtitrais, tad turėjau progą įvertinti puikų įgarsintojų darbą. Ypač juokingai buvo įgarsinamos mangos, kai jų romantiškas ar rimtas tekstas perskaitomas taip, kad negali nesijuokti.
                    Anime nustebino tik viena: japonų (žinoma ne visų) vyriškos lyties jaunuolių lepšiškumas ir gėjiškumas viename. Ne veltui Umetaro savo mangų mergaičių prototipus ir charakterius formavo remdamasis savo (vyriškos lyties!) klasiokais ir draugais. Juokingai atrodė, kai anime kažkas skaitydamas Umetaro mangas staiga suprasdavo kad ten vaizduojama mergina iš tiesų visai yra ne mergina.


                    Kai kurie personažai:
                    Spoileris:
                    imagebam.com - Umetarō Nozaki. Rimtai atrodantis, saikingai, gana tiesmukiškai kalbantis vyrukas nieko nesakančiu žvilgsniu ir bejausmiu veidu. Atidžiai stebintis aplinką ir aplinkinius vieninteliu tikslu visa tai sunaudoti savo kuriamai shoujo mangai. Geras personažų piešėjas, tačiau visai neišmanantis piešinio perspektyvos (apie tai serija linksma buvo).
                    imagebam.com - Chiyo Sakura. Metais jaunesnė mokinė (deja, beviltiškai) iki ausų įsimylėjusi umetaro. Kiek kukli, drovi, tačiau jos mintys ne visada būna pačios droviausios. Iš visų personažų išsiskiria savo tais pačiais kaspinais.
                    imagebam.com - Mikoto Mikoshiba. Narciziškas, lepšiškas, kiek gėjiškas savimyla gražuolis skaistuolis kurį kankina savigraužos priepuoliai kai lepteli ką nors pirmiau, nei apie tai pagalvoja (scenos su juo visada būna juokingos. Režisierius smagiai pasišaipė iš tokio tipažo jaunuolių).
                    imagebam.com - Yū Kashima. Hermafroditiškos išvaizdos mergina puikiai manipuliuojanti ja besigėrinčiomis mergaitėmis. Gera aktorė. Neabejinga savo mokyklos teatro burelio vadovui kaip ir jis jai (tai žiauriausios anime scenos kuriose pasireiškia ta abipusė jų „simpatija“).
                    imagebam.com - Masayuki Hori. Mokyklos teatro vadovas-režisierius kuris stipriai įsiaudrina kai Yu išveda jį iš kantrybės. Slaptas Umetaro pagalbininkas piešiant mangas.
                    imagebam.com - Yuzuki Seo. Berniokiškai padaužiška savo ugniniu charakteriu mergina. Kalbėdama nevynioja žodžių į vatą. Graži ir protinga, tik per savo šiurkštumą verčianti visus mokykloje savęs bijoti. Puikaus balso dainininkė (linksma serija buvo, kai Hirotaka ją slapta sekė siekdamas išsiaiškinti kas ji tokia yr).
                    imagebam.com - Hirotaka Wakamatsu. Mokyklos krepšininkas, Umetaro draugas. Jam slaptas simpatijas jaučia Yuzuki (visi nesusipratimai susiję su šiais dviem personažais pakankamai linksmi anime buvo).

                    Apibendrinant: anime atrodo kaip mokyklinis ir atrodo kaip ir skirtas mokyklinio/studentiško amžiaus žiūrovui(?). Anime kiek išjuokia (ar švelniau tariant – parodijuoja) shoujo mangas ir mangakas . Lygiai t.p. pasišaipoma ir iš šių mangų skaitytojų, ypač iš vaikinų. Piešimas paprastas, tačiau gražus; kai kurios vietos ypač detaliai ir kruopščiai išpieštos. Paprastai ir aiškiai perteikti personažų psichologizmas, charakteriai. Anime daug kalbama apie shoujo mangą, jos kūrimą, darbą su redaktoriais. Daug linksmų situacijų, nesusipratimų.
                    Anime tikrai pakels jums nuotaiką jei sugalvosite pažiūrėti ką nors linksma, romantiška ir nesudėtinga. Tai pakankamai aukštos kokybės vertas žiūrėjimo jumoristinis anime serialas.

                    Įvertis: 4/5 arba 9/10

                    Comment

                    • dfsafsaf
                      Beautiful Lies

                      • 2010 05 13
                      • 265

                      #11
                      8/10
                      Pirmas anime kuri peržiūrėjau po kelių metų pertraukos anime nežiūrėjimo ir visiškai tuo nesigaliu. Tikrai smagi komedija su pakankamai įdomiais ir skirtingais personažais. Tik va tas endingas... Nors bežiūrint maždaug aišku, kokio pobudžio jis bus, bet vistiek kažkaip nuvylė tos kelios paskutinės minutės.

                      Comment

                      • Lota :D
                        Love and Peace~!

                        • 2010 02 17
                        • 239

                        #12
                        Vienas iš geriausių 2014 anime man asmeniškai, taipogi viena geriausių anime komedijų (o ir iš viso komedijų), kurias esu mačius. Manau patikti turėtų daug kam, bet kadangi humoras čia yra kiek specifinis, vienus prajuokins labiau, nei kitus. Kadangi aš su shoujo žanru ypač gerai susipažinusi, ši parodija mane paveikė ypač.

                        Mangą pradėjau skaityti dar seniai prieš anime atsiradimą, tad žinojau, ko tikėtis, bet adaptacija sakyčiau tikrai vykusi. Žinoma, gaila, kad kai kurie dalykai buvo praleisti, tačiau kai kurių epizodų juokingumas anime tik dar labiau išryškėjo. Beje, tiems, kam patiko šis anime ir mangos yra prie širdies, tikrai rekomenduoju perskaityti, nenusivilsite. Skyrių, beje, jau yra pakankamai, kad galima būtų padaryti antrą sezoną, tad tikėkimės, kad toks atsiras. Visgi anime buvo gana populiarus.

                        Kaip dauguma minėjo, stipriausia šio anime vieta yra veikėjai. Visi yra savaip unikalūs, net "normalūs" veikėjai nėra visai normalūs ir tikrai nenuobodūs. Labiausiai man patinka faktas, kad, nors veikėjai yra kaip ir paskirstyti poromis ar trio, gali juos įmesti į bet kokią kombinaciją ir vis tiek bus juokinga. Gal tai labiau išryškėja mangoje, nes ten daugiau skyrių, bet tikrai retas anime gali pasigirti tokiais veikėjų tarpusavio santykiais, tokia veikėjų, pasinaudosiu anglišku žodžiu, "chemistry". Jie įdomūs tiek individualiai, tiek kombinacijose su kitais.

                        Beje, turėčiau paminėti, labai geras nesusipratimų panaudojimas. Jų daug ir jie juokingi.
                        Nuo manęs 5/5. Jei bus antras sezonas, su malonumu pažiūrėsiu, o kol kas skaitinėsiu mangą.

                        Comment

                        • JuusanKitsune
                          Rimtas forumo narys

                          • 2014 07 07
                          • 187

                          #13
                          Vienas geriausių 2014 metų anime! Keista, kad nekrito jis man į akį, kai buvo vis dar ongoing. Na kaip bebūtų, peržiūrėjau jį vienu prisėdimu (o tokie anime pastaruoju metu pasitaiko siaubingai retai... )
                          Labiausiai man patiko veikėjai, tokie... dvipusiai (juk toks žodis, taip?) ir nenuobodūs, nematyti! Tai pat šitas anime mane apšvietė, kad galiu naudotis mane supančia aplinka (ir kodėl apie tai niekada ankščiau nepagalvojau *sigh*)
                          Taigi vertinu 5/5 ~♥ ir į favoritus šitas keliauja!

                          Comment

                          • Miglaja
                            Cute potato ~


                            • 2007 12 16
                            • 560

                            #14
                            Spalvinga komedija

                            Veikėjai švieži ir įvairiapusiai. Sakura - neišsenkančios kantrybės mergaitė. Net gaila jos pasidarė, kiek ji gali vaikytis visiškai nesusipratėlį vaikiną ir pakęsti jo "ekspermentus" O ta pana, kuri atrodo kaip gražiausias mokyklos bičas irgi kažkas neįprasto. Gal jos kiek ir per daug rodė, nes pradėjo nervinti "tik kur pasirodo, ten būrys klykiančių panų paskui lekia". Man daugiau matyti norėjosi Mikoshibos, to gražaus ale cool vaikino, kuriam daug mielesnės 2D panelės...Su juo atsitikdavo daugiausiai misunderstanding ir juokingų situacijų.

                            Ir apskritai, patiko veikėjų susidūrimai/veiklos. Turiu omeny, vaikinukų naktinius pasisėdėjimus Nozaki bute arba dramos klubo repeticijas. Gal tik keista, kaip ten Japonijoj visi be tėvų auga, o tai paaugliai bute dieną naktį vieni gyvena

                            Rekomenduojama tiems, kas domisi mangos kūrimu, otakišku stuffu, menu ir mėgsta "pumpuotis" pozityvą.
                            Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                            Comment

                            Working...