Sidonia no Kishi / Knights of Sidonia

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Sidonia no Kishi / Knights of Sidonia

    Sidonia no Kishi


    Režisierius: Kobun Shizuno
    Studija: Polygon Pictures
    Žanrai: fantastika, mecha, nuotykiai, drama
    Transliacija: 11.04.2014 - 27.06.2014
    MAL reitingas: 8.11
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Tolimoje ateityje žmonija buvo beveik išnaikinta kai blogi ateiviai, vadinami gaunomis, užpuolė žmonių gimtąją planetą. Visų žmonių pabaisoms sunaikinti nepavyko - kai kuriems pavyko pabėgti su kosminiais laivais. Vienas iš tokių laivų yra Sidonija. Bėgo metai ir žmonės net sugebėjo pasidaryti ginklą - iš tam tikros medžiagos pagamintas ietis. Jei yra ietis tai būtinai turėjo atsirasti ir gigantiškas robotas, kuris galėjo tą ietį valdyti. Bet metai bėgo, o gaunos vis nesirodė.
    Nagate užaugo žemesniuose Sidonijos lygiuose, kur kartu su savo dėde slapstėsi nuo žmonių. Veikt nelabai buvo ką tai berniukas daug laiko praleisdavo gigantiško roboto simuliatoriuje. Dėdė mirė ir "maugliui" banaliai ėmė trūkti maisto. Taip per savo pilvą vaikinas ir prisidirbo - vogdamas ryžius įkliuvo. Užtat paaiškėjo, kad viršuje gyvenantys žmonės įvaldė fotosintezę, klonavimą, nemirtingumą ir atsirado trečia lytis, o pats Nagate yra puikus robotų pilotas. Tiksliau vieno, senesnės kartos roboto.....



    Tam tikra prasme unikalus anime, t.y. buvo dropintas, bet pasiskaitęs atsiliepimų pakeičiau nuomonę ir sugrįžau. Ir nė trupučio nepasigailėjau. Dropinta buvo pirmiausia dėl piešimo. Jis stipriai kompiuterizuotas ir nelabai vykęs. Net ir dabar taip manau. Kažką panašaus mačiau Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova seriale, bet ten man akys neskaudėjo. Nepagalvokit, kad "Sidonijoje" viskas yra labai blogai. Fonai yra puikus, dizainas originalus, mechos įdomios....Ypač galiu pagirti kosmosą. Jis tamsus, šaltas ir keliantis gresmę. Kovos irgi puikios. Na bet išsižioję personažai, kaip kokie daunai...atsiprašant. Apie tai kaip jie juda apskritai patylėsiu. Ir ta meška....čia kas? Vietoj kawaino padarėlio? Na gerai, tarkim tai kažkoks gyvybės palaikymo kostiumas ar kažkas panašaus, bet kodėl būtent meška ir su mikseriu vietoj vienos rankos? Dar galima kabinėtis prie iečių, tipo tolima ateitis ir kosminiai laivai, o žmonės vis dar su ietimis žaidžia. Šį kartą nebūsiu "zanūda". Toks jau buvo autoriaus sumanymas ir šiokia tokia logika buvo. Tai ar verta žiūrėti šį serialą? Be abejo taip. Tai yra vienas iš tų retų anime kurie turi stilių ir atmosferą. Savo rimtumu ir niūrumu serialas yra labiau panašus į Shingeki no Kyojin nei į Evą. Džiugina dėmesys detalėms. Kostiumai ir technika apsitrynę, piloto kabina detali, mechos be galvų....Ir tikrai, kam robotams galvos? Daug racionaliau ten pritaisyti ginklą. Nagate pradžioje stipriai erzino, bet vėliau net kažkaip per greitai prie visų pritapo. Haremas irgi nelabai trukdė. Na taip, personažai nėra stiprioji anime pusė, bet savo vaidmenis atlieka. Patiko mintis su fotosinteze ir hermafroditais. Vienžo fantastikai priekaištų neturiu, o siužetas, nors ir pilnas skylių, bet intriguoja.

    Reziumė: Snobai gali pažliumti, kad kaip Blame! autoriui Sidonia no Kishi yra per daug popsiškas. Na bet čia jų problemos. Normalūs fantastikos mėgėjai tikrai nenusivils.


    Antras sezonas jau anonsuotas. Laukiu!


    Spoileris:

    27
    5
    40.74%
    11
    4
    55.56%
    15
    3
    3.70%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...