Yamishibai: Japanese Ghost Stories

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Yamishibai: Japanese Ghost Stories


    Yamishibai: Japanese Ghost Stories
    Theater of Darkness, 闇芝居


    Režisierius: Takashima Tomoya
    Studija: ILCA
    Žanrai: Siaubas, antgamtinis, miesto legendos (urban legends)
    Transliacija: 2013.07.15 iki 2013.09.30
    Trukmė: 13 x 4:30 min

    Papildoma Info:
    AnimePlanet

    Vakaras, vaikai žaidžia, skamba juokas, kol staiga prisistato keistas vyriškis. Jis dėvi auksinę kaukę ir pasiūlo vaikams papasakoti istoriją. Jo istorijos pačios įvairiausios, tačiau susijusios - jos tradicinės japonų siaubo istorijos pasakojamos neskubiai, tačiau įtaigiai. Yamishibai tikrai neapvils šio žanro mėgėjų.





    Pirmas ir didelis išskirtinis Yamishibai bruožas - animacija. Kamishibai - tai tradicinis istorijų pasakojimo metodas, kai naudojamos figūros ir popieriaus ritiniai. Iš pradžių toks animacijos pasirinkimas gali stebinti, o gal net ir nepatikti, tačiau galiausiai pamiršti, kad kažkas su šio anime "vaizdu" kitaip ir tai ne vienintelis šio darbo "turtas".
    Istorija žanro mėgėjams ir fanatikams tikai nebus naujiena. Visu pirma anime - epizodinis, tad per visą darbą besitęsiančios istorijos linijos tikrai nėra. Visu antra - urban legends aspektas gerokai panagrinėtas anime/manga terpėje, tad savo nuotaika, atmosfera, bei pateikimu tai tikrai ne naujas blizgantis pinigėlis. Tačiau nors istorijos ir turi tą "dežavu" jausmą, tikrai turi ką naujo papasakoti.
    Pats anime įvertintas kaip saugus visoms auditorijoms, bet ne vienoje vietoje gali pasiūlyti tikrai keistų ir nemalonių epizodų, kurie verčia pasijusti nejaukiai.
    Nesant "opening'ui", labai atmintin įsirėžia "end'ingas", kuris tiesiog tragiškas. Ir tragiškas jis ne dėl to, kad pasitelkė Hatsune Miku balsą, tačiau tiek melodiškai, tiek "išdainavimu" jis ne vietoje ir nelaiku. Nežinau kodėl buvo pasirinktas toks muzikinis sprendimas, tačiau jis nevykęs ir visiškai neprideda taip reikalingos šiurpios nuotaikos.
    Vidinio kritiko balsas: Nors tikėjausi kažkaip ir kažko daugiau likau visai patenkinta šiuo anime, tik apmaudu, kad jis trumpas. Vertinu 4,5/5 ir apvalinu iki 5.





    4
    5
    50.00%
    2
    4
    50.00%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Vienas įdomesnių iš tų dabar taip dažnai kepamų keliaminutinių serialų. Minusas tik toks, kad istorijos galėtų būti kur kas įdomiau išplėtotos jei gautų normalų anime formatą. 20 min vienai įdomiai istorijai būtų super. Dabar taip pat neaišku dėl istorijų background'o. Mane labai sudomino aprašymas, kur buvo pasakyta, kad bus remtasi japoniškomis okulto legendomis ir t.t. Ar buvo jomis remtasi ar kūrėjai išmąstė savo stuff'ą bent jau daugumoje serijų? Šiaip dėl unikalaus pateikimo vertas dėmesio tikrai, juolab daug laiko peržiūra neužims, tačiau tik tiek, kažkokios didelės išliekamos vertės serialiuke neradau.

    Comment

    • Draconica

      #3
      Istorijos yra paremtos Japonijos tikromis istorijomis, tačiau įtariu, kad dėl įdomumo kai kurios, o gal ir visos, šiek tiek pakeistos. Tačiau nesutiksiu, kad anime serijų laikas galėjo būti pratęstas. Argumentuoju tuo, kad dauguma japoniškų siaubo istorijų ir urban legends būtent ir yra trumpo formato. Pats geriausias pavizdys Fuan no Tane manga, kuri savo kartais vos vieną puslapį siekiančiomis istorijomis pasako daug. Plius, tokios istorijos visada be realių paaiškinimų kas nuo ko prasidėjo, nes tai, manau, dar ir sugadintų istoriją, kaip ne kartą yra tekę matyti.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Autorius Draconica
        Tačiau nesutiksiu, kad anime serijų laikas galėjo būti pratęstas. Argumentuoju tuo, kad dauguma japoniškų siaubo istorijų ir urban legends būtent ir yra trumpo formato.
        Na čia tik mano noras kadanors išvysti tokį anime, kur būtų atskiri epizodai istorijos, kaip pavadinimo nepamenu, bet TV formatu toks serialas tikrai yra buvęs - vienos serijos trukmės mistinės istorijos. O anime 20 min. nėra daug, bet įtampos bei kažkiek charakterizacijos tai galėtų pridėti ir tas nebūtų į blogą, nes dabar kas kūrėjams lieka naudojant trumpą formatą - gąsdinti kokia staigiai išlendančia būtybe ir tiek, o ir įtampos per kelias minutes sunkoka sukurt. Nors čia iš savo pusės kalbu, patirties su siaubiakais didelės neturiu, tad savo lūkesčius pasilieku sau, tą mangą reiks atsiversti, dėkui.
        Prieš pradedant žiūrėti iš aprašymų susidariau įspūdį kad serialas bus kažkiek pažintinio pobūdžio ir tas būtų labai įdomu matyti kažkiek realiai egzistuojančias ar pasakotas urban legendas anime pavidalu. Iš MAL'o "takes a narrative format to explore the rich occult history from Japan". Gaila, bet taip tikriausiai ir neatsitiko. Nors kaip yra, taip yra gerai vis dėlto šiame seriale.

        Comment

        • Draconica

          #5
          Matai, japonų siaubas būtent ir yra tuo ypatingas, kad per trumpą laiką sugeba sukurti ir atmosferą ir pagrindą (vadinkime) baimei. Epizodinio siaubo anime yra full lenght serijomis, tačiau IMO trumpos yra žymiai įtaigesnės, nei nereikalingas vilkinimas ir nereikšmingų faktų pasakojimas. Siaubo esmė iš tiesų ne apie background story arba praeities įvykius, o apie tai, kas atsitinka veikėjui

          Comment

          • karosas
            Narys
            • 2008 02 28
            • 95

            #6
            Patiko,as nesupratau ,kaip galejo mane isgazdinti ,toks paprastas ir primityviai padarytas anime. Kazkas nepakartojimo .Antras sezonas ne toks baisus ,kaip pirmas ,bet irgi rekomenduoju paziureti.
            http://myanimelist.net/animelist/Otaka

            Comment

            Working...