Kyousogiga

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Kyousogiga

    Kyousougiga/Kyousougiga (2012)


    Kūrėjas: Izumi Todo
    Režisierius: Rie Matsumoto
    Studija: Toei Animation
    Žanrai: Fantastika, veiksmo
    Transliacija: 2011-12-01 (2011 ONA); nuo 2012-08-31 iki 2012-12-22 (2012 ONA)
    Trukmė: 1x25 min (2011 ONA) + 5x10 min (2012 ONA)
    MAL reitingas: 6.99 (2011); 7.26 (2012)
    Panašių anime rekomendacijos: FLCL, Cencoroll
    Video resursai: Treileris/“Prologas“||AMV

    Papildoma Info (2011 ONA):
    Papildoma Info (2012 ONA):


    Anime pasakoja apie tris vaikus, įstrigusius keistoje alternatyvioje Kioto miesto versijoje. Įprastai jie krečia aibes ir kitaip linksmai leidžia laiką šioje įspūdingoje vietoje, kupinoje įvairiausių keistenybių ir veikėjų. Tačiau tikrasis jų tikslas - surasti triušį, kuris turėtų būti raktas sugrįžimui namo.
    Istorija koncentruojasi ties vyriausia iš vaikų - Koto, turinčia paslaptingą ryšį su keistuoju miestu ir jo gyventojais.
    Po Kyousogiga pavadinimu išleistos šešios internetinių OVA (ONA) serijos, kurių pirmoji pasirodė 2011 metais, o taip vadinamas antras sezonas, susidedantis iš penkių trumpesnės trukmės serijų, prasidėjo ir baigėsi 2012'aisiais.



    Labiausiai Kyousogiga iš kitų anime tarpo išsiskiria savo įspūdingu pasauliu. Keistame mieste sutinkame ateities technologijas, dvasias, robotus, magiją, keisčiausius veikėjus, čia vyksta įvairūs neįtikėtini įvykiai. Visa tai padabinta gražia ir spalvinga animacija bei šauniu garso takeliu.
    Deja, kažką suprasti bent iš pirmosios OVA‘os nelabai pavyks iškart. Tempas labai spartus, o ir pats anime nelabai skuba atsakyti į tokius klausimus: kas, kaip ir kodėl čia vyksta. Todėl, jei bent kiek šis kūrinukas jus užkabins, tiesog būtina pažiūrėti ir 2012 metų serijas, neaiškumų galimai liks, bet gausite kažkiek praplėstą istoriją, užbaigtumo jausmą, nors šiose serijose dalinai ir koncentruojamasi ties kitais anime veikėjais.
    Kalbant apie istoriją, neįmanoma nepastebėti visiems žinomos Luiso Kerolio kūrinio Alisos stebuklų šalyje užuominų. 2011 metų OVA net prasideda cituojamomis eilėmis iš kūrinio Alisa veidrodžių karalystėje. Tačiau viskas nėra tiesiog subrukta ir pateikta kitokiu pavidalu - anime pasiskolina tik kai kurias detales iš šio kūrinio, o visa tai prisideda prie įdomios atmosferos ir suteikia svorio kūrėjų sukurtam spalvingam pasauliui.
    Kyousogiga iš dalies primena FLCL bei panašaus stiliaus anime kūrinius, kuriuose vyksta tiek daug visko ir tokiu tempu, kad arba kūrėjai patingi surišti visus atsitiktinius įvykius į kažką suprantamo, arba mūsų smegenys nebespėja visko suvirškinti ir tuo labiau padaryti kažkokias logiškas išvadas, tad belieka mėginti sugaudyti pralekiančias daleles bei patiems dėliotis išvadas. Kyousogiga irgi yra kupinas atsitiktinių, pašėlusių įvykių ir veiksmo. Ypač veiksmas čia atrodo šauniai. Apskritai visas anime tiesiog spinduliuoja laisve ir kūrybine energija.
    Mano nuomone: Anime yra labai vertas dėmesio, siūlau absoliučiai nekreipti dėmesio į neaukštus balus MAL‘e. Jie tokie galbūt iš dalies todėl, kad istorijos vien iš 2011 OVA‘os neišeina iš karto suprasti. Todėl rekomenduoju žiūrėti tiek 2011 OVA, tiek 2012 serijas kartu. Kyousogiga ypač turėtų sudominti, jei jus traukia panašaus stiliaus, greitos pašėlusios animacijos ir veiksmo kupini anime kūriniai arba jei tiesiog norisi kur paganyti akis.
    Peržiūrėjęs 2012'ųjų serijas, aš asmeniškai rekomenduoju šį anime pamatyti visiems. Tai išties yra kažkas nepakartojamo ir puikaus.

    2013 metų spalio mėnesį prasideda Kyousogiga serialas. Jame bus ir keli recap epizodai, pasakojantys OVA'ų įvykius. Tad jei kol kas į projektą dėmesio neatkreipėte, kuo puikiausiai tą galėsite padaryti rudenį.


    1
    5 (puikus)
    100.00%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:28.
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    http://www.animenewsnetwork.co.uk/ne...ries-this-fall
    O taip taip taip. Rudenį laukia normalus Kyousogiga serialas. Jau seniai reikėjo. Nuostabu. Rudens sezonas nusimato vėl nerealus ir daugiau žmonių atkreips dėmesį į šį vertą dėmesio projektą.

    EDIT: Pasirodo seriale bus ir OVA serijų recap'ai, tad galite OVA ir nebežiūrėti, jei jų dar nemėginot. Laukiam rudens!
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-08-18, 18:46.

    Comment

    Working...