Dantalian no Shoka

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Dantalian no Shoka

    Dantalian no Shoka


    Režisierius: Yutaka Uemura
    Studija: Gainax
    Žanrai: mistika, nuotykiai
    Transliacija: 16.07.2011 - 01.10.2011
    MAL reitingas: 7.45
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kur dėdulės po mirties paliekantys visus savo turtus anūkams? Aš neturiu ir nelabai nusimato, bet kažkam turbūt pasiseka. Hugh Anthony Disward yra vienas iš tokių. Senelis jam paliko dvarą su didele knygų kolekcija. Nelabai įspūdingas turtas, bet geriau ne nieko. Be to, sunku net įsivaizduot kokia yra kolekcijos vertė. Senelis buvo tikras knygų maniakas, už vieną knygą sumokėjęs lygiai pusę savo turto. Toks ekscentriškumas giminaičius nedžiugino. Hugh su seneliu nelabai ir bendravo, todėl buvo gan nustebintas tokios žinios. Kita vertus kitų kandidatu gal ir nebuvo...
    Ilgai nelaukęs Hugh nuvažiavo apžiūrėti savo valdų ir inventorizacijos metu surado maža juodaplaukę mergaitę Dalian kuria pagal testamentą vaikinas turėjo pasirūpinti. Netrukus paaiškėjo, kad mergaitė ir yra tikras lobis - knygų-fantomų saugykla. Tokios knygos šiame pasaulyje yra labai galingi artefaktai duodantys savo šeimininkams dideles galias, bet dažniau juos ir pražudantys. Deja, žmonių tai neatbaido.


    Gainax studiją aš myliu ir kartu nekenčiu. Myliu už Gurren-Lagann, Top wo Nerae! 2, Abenobashi Mahou Shoutengai, Furi Kuri ir Kare Kano. Nekenčiu už tai, kad nors ši studija visiško šlamšto ir nekuria, bet kokią nors vidutinybę ima ir pagimdo. O kartelė tai užkelta aukštai.... Tiesa, apie NGE yra atskira tema, bet gal nesigilinkim į mano subjektyvią nuomonę. Tai gi, kas yra Dantalian no Shoka? Šedevras? Vidutinybė? O gal šlamštas, nevertas jūsų brangaus (ar nelabai) laiko? Ne, ne ir dar kartą ne. Tai yra tiesiog plagiatas. Baisus ir negailestingas. Netikiu, kad atsiras žmogus, kuris nepajus deja vu. Europa po pirmojo pasaulinio karo, knygos, gotiška ir bjauraus charakterio lolė.... Ir vėl tie saldumynai. Kodėl būtent jie? Negi vaikai valgo tik juos? Pažįstu vieną, kuris mieliau suvalgytų motinos pagamintą čebureką. Trumpos ir su detektyvo elementais istorijos. Galima vardinti ir toliau, bet visi jau turbūt suprato apie ką aš čia. Aha, Gosick, kuris ne taip jau ir seniai dar buvo rodytas per TV. Net kūnas nespėjo atvėsti. Dar galima paminėti To Aru Majutsu no Index, bet čia jau yra smulkmė.
    Vis tik, aš nesiūlau ignoruoti šį serialą. Bent jau mergaitėms. Jei Gosick berniukas buvo kažkoks mėmė, kurio pastovūs cypimai "Victorica! Victorica! Victorica!" galėtų sunervinti net ir Stelmužės ąžuolą tai Hugh yra tiesiog svajonių princas. Aristokratas, išsilavinęs, gražus, ramaus ir kantraus charakterio, taikliai šaudo ir dar ordinuotas karo didvyris. Prikišti galima jam nebent per didelį idealumą. Apskritai simpatiškų vyrukų čia netrūksta. Neliks nuskriausta ir kita lytis, o pirmiausia lolių mėgėjai. Tiesa, jei kovą tarp vyrų lengvai laimi Hugh, tai su lolėmis sudėtingiau. Gal susilaikysiu, vis tiek ne mano skonio. Kiti personažai pasirodo tik epizodiškai. Gaila, buvo visai įdomių. Yra ir truputis kovų ir eksperimentų su piešimu kur jaučiasi, kad anime kūrė vis tik Gainax. Skiriasi ir atmosfera. Ji ramesnė ir su daugiau mistikos bei filosofijos. Apskritai Dantalian no Shoka yra subalansuotas vyresniam žiūrovui.

    Reziumė: Daviau 7 balus ir truputi sutrikau prisiminęs, kad originalui daviau tiek pat. O ką, gal ir taip ir reikia. RahXephon yra apskritai vienas iš nedaugelio gavęs maksimalų įvertinimą. Skolas reikia gražint.^^


    Serialas propaguoja ne iškrypimus, ištvirkimus ir kvailumą, o knygas. Jau vien tuo galime pasidžiaugti.




    Spoileris:
    15
    5
    33.33%
    5
    4
    53.33%
    8
    3
    13.33%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    #2
    Man žiūrėti šį anime po "Gosick" buvo tas pats kas žiūrėti "Needless" po "Gurren Lagann" Laimei čia pagrindiniai panašumai tebuvo laikmetis ir tsunderės lolės. Labiausiai kas gadino serialą vietisumo trukumas. Visos istorijos atsitiktinės,nebuvo jokios siužeto krypties. jaučiausi tarsi slice life žanra žiūrėdamas. Visumoje buvo neblogų epizodų išties, labiausiai ko gero patiko apie damą ir penkis kandidatus į jos ranką.Tokia su neblogu užtaisu serija. Šiaip asmeniškai man labiau būtų patikę jei pagrindiniai personažai būtų buve ta motociklu keliaujanti pora. Pasirodė daug idomesni personažai ir su "Gosick" mažiau kas lygintu.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Shenn
      Visumoje buvo neblogų epizodų išties, labiausiai ko gero patiko apie damą ir penkis kandidatus į jos ranką.
      Man turbūt smagiausia buvo apie mainų knygą. Ta blondinė apskritai fun buvo.

      Comment

      • Lota :D
        Love and Peace~!

        • 2010 02 17
        • 239

        #4
        Visai smagiai šis anime susižiūrėjo. Toks vidutiniškas sakyčiau, bet kas savaitę tikrai mielai ir su džiaugsmu pažiūrėdavau seriją. Iš pradžių taip pat lyginau su Gosick, bet supratau, kad čia visai kitas reikalas ir daugiau panašumų neieškojau (nedaug jų čia ir tebuvo). Nepasakysi, kad veikėjai stiprūs, jų santykiai taip pat... Nieko per daug išskirtinio. Vientisumo trūkumas man kaip tik buvo šio animo stiprybė. Nemanau, kad kokia vientisa istorija su tokiais veikėjais būtų labai įdomi, o trumpos istorijos pateikė įvairovę, kurios čia taip reikėjo. Mėgiamiausios serijos įvardinti nelabai galėčiau, bet, kaip ir Killerbee, patiko ta apie mainų knygą ir ta, kur jie patys nukeliavo į knygą. Vien idėja kokia šauni, o dar ta proga animaciją pakeitė, tai buvo įdomu žiūrėti. Kai kam gal ir pasirodys viskas per daug ramu, bet man tokia atmosfera tiko ir patiko. Taigi, gražus piešimas, OP ir muzika, neblogos istorijos... Nežinau, ar visiems patiks, bet pažiūrėti, manau, verta

        Comment

        • demoniacman666
          Forumo vilkas

          • 2008 04 16
          • 370

          #5
          Kadangi esu mistikos gerbejas, tai ir sis anime susiziurejo labai maloniai. nors gal net jei toks ir nebuciau man jis butu patikes. Esme kas jis tikrai yra gana kokybiskas. Kiekviena serija vis kitokia ir savaip idomi, veikejai gal ir neypatingi, bet bent pagr veikejas ne meme buvo, o tai jau didelis pliusas siais laikais . Taigi 4/5. Tik niekaip nesupratau ED esmes, jis mane siek tiek net baugint pradejo vis labiau i ji isigilinant

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          • NaHaCho
            Hotdogs are not dogs


            • 2007 11 11
            • 30

            #6
            O man labai patiko. Nes veiksmas vyko XXa. pradžioje. Man tokio pobūdžio anime labiau patinka, nes rodo senesnius laikus.
            Anime nėra nuoseklus, kaip kiti, kad rodytų kas toliau bus, nes rodo vis atskirą istoriją. Ne veltui tik 12 epizodų.
            Paskutinis pakeitimas nuo NaHaCho; 2012-03-07, 21:33.

            Comment

            • ciombiukas
              Forumo maniakas




              • 2009 09 18
              • 470

              #7
              Pradėjau žiūrėt ir iš kart mintis: "Gosic, tik main char plaukų spalvos sukeistos vietom.....", bet po to viskas praėjo ir baigiau žiūrėti kaip visai idomų anime. 4 nes man patinka tokio žanro anime.

              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

              Comment

              • Bertha San
                Naujokas
                • 2012 07 17
                • 7

                #8
                Už Gosick šis man patiko daug labiau. Tiek istorijomis, tiek piešimu, tiek veikėjais. Tačiau anime vis tiek pasirodė vidutinis. Užtat noriu paminėti op ir ed. Jie mane sužavėjo. Tikrai įdomūs ir gražūs. Ed klausau iki dabar.

                Comment

                Working...