Geriausi jūsų matyti anime metai? (Apklausa)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Geriausi jūsų matyti anime metai? (Apklausa)



    Dar vieniem metam artėjant prie pabaigos, kai kurie žmonės klausia: ar anime industrija kyla aukštyn ar ritasi žemyn? O galbūt matėme tiek daug jog jau niekas nebestebina. Visgi kaip blogai beatrodytų, kiekvienais metais mes galime atrasti įdomių kūrinių. Sykį pažvelgiau atgal ir nustebau kokie sodrūs anime metai būvo visai netolimoje praeityje. Jeigu jums leistu pasirinkti geriausius anime metus per pastarąjį dešimtmetį, kuriuos jūs prisimenate labiausiai? Pasidalinkite jais, ar tai būtų keli labiausiai jūsų mintyje įstrigę kūriniai. Jei paklaustumėte manęs, man tai buvo 2006'ie, nes nepamenu tokių auksinių anime laikų jog per vienus metus ekranus būtų pasiekę tiek daug įspūdingų darbų. Jeigu šventinių atostogų metu neturite ką paspoksot, turiu jums šį bei tą parekomenduoti.

    <hr>
    Trumpai juos paminėsiu:
    <hr>


    The Girl Who Leapt Through Time - Istorija apie moksleivę Makoto, dažnokai bežaidžiančia su savo dviem draugais Chiakiu ir Kousuke “catchballą” beisbolo aikštelei. Būdama labai neatsargi ir nerūpestinga ji gan dažnai atsiduria įtin nemaloniose situacijose. Ir štai per vieną eilinį kuriozą pargriuvusi mokslinių tyrimų laboratorinių instrumentų sandelyje Makoto netyčia aptinką keistą riešuto formos daiktą, kuris jai suteikia galimybę daryti šuolius laike. Visai įdomiai pristatoma keliavimo laikų problematika per kasdienio gyvenimo prizmę, o ne kaip galbūt būtų įprasta – per kosminio ir globalinio masto pasekmes. Todėl ta sci-fi dalis šiame kūrinyje beveik nėra jaučiama ir animas labiau panašus į kasdienišką, bet kiek neįprastą romantišką istoriją su mokslinės fantastikos elementais.

    Paprika - Animacinis filmas pagal Yasutaka Tsutsui to paties pavadinimo novelę. Filmo derektorius yra Satoshi Kon, žymus tokiais savo darbais kaip filmai: Millenium Actress, Perfect Blue, Tokyo Godfathers ir serialas Paranoia Agent. Pastarasis turi nemažai bendro savo tematika su dabartiniu filmu Paprika. Taigi, jeigų kažkam labai patiko Paranoia Agent psichologinės ir dementinės tematikos, būtinai pasitikrinkite ir šį naują Satoshi Kon kūrinį. Nors anime problematika ir yra gan rimta, kūrinys pasižymi dideliu sodrumu. Iš tiesų atmosferą tikrai sausa nepavadinsi: dažnai šokinėjama nuo košmariškų psichologinių išgyvenimų prie džiugios paradiškos euforijos. Animacija yra nuostabi...


    Tekkon Kinkreet (Betonas, geležis, raumenys) - Puiki mangos ekranizacija ir pirmas Japoniškas anime parašytas ir surežisuotas Amerikiečio, kuris gyvena Japonijoje. Žiauri ir humaniška istorija apie du našlaičius, kurie pasivadinę kaip Juodas ir Baltas (Black & White), kurie klaidžioja Lobių Mieste (Treasure Town) ir bebaimiškai meta iššūkį bet kuriam, kuris tik sudrums šio jaukaus ir gražaus miestelio ramybę. Juodas ir Baltas randą naują tikslą bei pareigą išsaugoti savo žemės dvasią ir lemtį, kuomet miestelyje apsilanko užsienio verslininkai, su noru pakeisti miesteli į atitinkamą komercinį tašką.



    NANA - Visgi manau, kad NANA anime negalima taip imti ir įsprausti į paprasto anime aprašą. Nana - tai pagal Ai Yazawa mangą sukurtas anime. Šiame anime rasite draugystės, meilės, muzikos, pankų mados (Vivienne Westwood) ir ne tik... Taigi, apie NANA galėčiau rašyt išties daug, bet geriau vieną kartą pamatyti nei šimtą kartų išgirsti. Žiemos vakarą traukinyje, vykstančiame į Tokiją, Komatsu Nana atsitiktinai atsisėda šalia Osaki Nana. Komatsu Nana [Hachi] keliauja į Tokiją paskui savo vaikiną, norėdama ten pradėti naują gyvenimą. Osaki Nana [Nana] keliauja ten trokšdama tapti profesionalia dainininke...




    Death Note - Japonija. 2003m. Yagami Light randa užrašų knygutę mokyklos kieme. Greitai jis supranta, kad tai ne paprasta užrašų knygutė, o mirties dievų, Shinigamių, knyga, padedanti žudyti žmones. Light'as greitai supranta, kad ši knygutė yra siaubingas ginklas žmonių rankose. Naudojantis keliomis taisyklėmis, nurodančiomis kaip elgtis, galima nužudyti žmogų, vien įrašius jo vardą į knygutę. Jis, naudodamasis knygutės pagalba, pradeda eksperimentuoti su smulkiais apylinkių nusikaltėliais. Greitai Light'as įgauna "Dievo" sindromą. Jis manosi esąs dievas ir turįs teisę atimti gyvybę žmonėms.



    Welcome to the NHK - Šio animo negalima vertinti pamačius kelias serijas. Veiksmas nuolatos kintantis ir nenuspėjamas. Rekomenduoju visiems, kurie nematė, kuriems įgryso echis, kuriems patiko Honei & Clover, kurie giliai širdy bent kiek prijaučia geimams ir anime. Paremta Takimoto Tatsuhiko novele, paversta Ooiwa Kenji manga. Visas veiksmas sukasi apie Satou Tatsuhiro, 22-jų metų jaunuolį. Jis - NEET'as (No Employment, Education, or Training). Jis nuolatos sėdi namuose ir bijo išorinio pasaulio. Jo gyvenimas jam atrodo beprasmis, nes tai dalis sąmokslo, kurį prieš jį parengė slaptas konspiracinis judėjimas NHK (Nihon Kihikomori Kyokai).


    Mushishi - Mushi nėra nei gyvūnai nei augalai. Mushi yra pirminė gyvybės forma, mikroorganizmai, apie kuriuos dauguma žmonių nieko nežino, nes jų negali matyti. Pagrindinis veikėjas, Ginko, yra "Mushi-shi"(kažkas panašaus į žiniuonį, gydytoją), kuris keliauja iš vienos vietovės į kitą ir padeda žmonėms įvairiuose situacijose į kurias jie papuolė dėl Mushi. Veiksmas vyksta XVIII a Japonijoje. Atvaizduojama to meto kultūra, žmonės. Man asmeniškai šis anime kol kas yra 1 vietoje iš daugiau nei 100 matytų. Jis taip pat yra vienintelis, kurį peržiūrėjau jau 2 kartus ir manau, kad ateityje žiūrėsiu dar ne kartą.



    Melancholy of Haruhi Suzumiya - Kyon - paprastas vaikinas, išaugęs iš tų laikų, kai tikėjo ateiviais, keliautojais laiku ir telepatais. Viskas pasikeičia kai jo klasėje atsiranda naujokė. Ne paprasta naujokė, o įvairius paranormalius reiškinius ir nuotykius mėgstanti Haruhi. Šiai nepaprastai merginai atsibodo paprastas monotoniškas gyvenimas, jos nedomina paprasti žmonės, paprastas gyvenimas. Ji išbandė visus užsiėmimus/klubus mokykloje, bet nė vienas jos nedomina ir netraukia. Kyon'as pakiša jai mintį - sukurti savo klubą. Suzumiya tai sudomina ir ji įkuria savo klubą. Klubą, kuris tiria nepaaiškinamus reiškinius. Kas stos į tokį klubą? Pasirodo tokių atsiranda, o tiksliau - jie yra surandami.


    Black Lagoon - darbas, kuris skirtas tikrai ne vaikučiams prieš miegą, jei pailsot nuo visokių pantsu ir haremų, ieškot kažko tikrai kieto – radot, ko ieškojot. Grafika graži, ne kažin kas super ypatingo, bet kai reikia, rasim tamsių, niūrių spalvų, kurios būtinos prie telkšinčių kraujo balų, o kai reikia ir iki pavydumo žydrą jūrą. Garso takelis tinka prie vaizdo, išties patiko trumpos ramesnėmis vietomis leidžiamos melodijos, OP fantastiškas, iškart išjudina ir nuteikia dozei gero veiksmo. Trumpai susumuojant: ginklai, veiksmas, kraujas – yra, graži, pašėlus ir kiek pavažiavusiu stogu pagrindinė herojė – yra, truputis sąžinės paveblenimų ir šioks toks veikėjų vystymasis.


    Ergo Proxy - Ateityje, kurioje pasaulis buvo suniokotas branduolinės apokalipsės, kupolo formos mieste pavadinamu - "Romdeau", egzistuoja išsigelbėjimas, kur likę žmonės ir jų tarnai - androidai vis dar gyvena utopiniam pasaulyje. Tai rojus, kur vyrauja vienašališkas valdymas, be jausmų ir emocijų. Utopinis ir ramus peizažas buvo sudaužytas po paslaptingų ir mistinių žmogžudysčių. Inspektorei Real Mayar paskiriama ištirti šias žmogžudystes. Istorija įgauna pagreitį, kai Real netikėtai susiduria su žmogžudisčių kaltininku ir patyrusi paslaptingą fenomeną, pavadinimu prabudimas, pasineria į pavojingą kelionę už saugių kupolo ribų, kad rasti atsakymus į visus jai rupimus klausimus....


    xxxHolic - Moksleivis Watanuki (kurio vardas rašosi taip pat, kaip ir jo gimimo diena - Balandžio 1-oji), nėra eilinis vaikinas. Jo tėvai mirė dar jam esant pradinėse klasėse, nuo to laiko jis gyveno vienas. Labai mėgo gaminti valgyti ir tvarkytis. Beveik neturėjo draugų, nei mokykloj, nei kitur. Sakytum, tipinis anime personažas, dabar tik pridėkime jam netikėta super galią, arba suburkime jam dailų haremą. Tačiau vietoj to jis mato dvasias ir vaiduoklius ir jos yra Watanukio haremas, nes jis tiems monstriukams tiesiog patrauklus ir jie nuolat šlaistosi aplink jį. Viena tokia dvasia nuveja jį link keistos parduotuvės, kurioje pardavinėjami norai. Iš žavingos raganos Yuuko, Watanukis nusiperka norą, kad toji dvasia paliktų jį ramybėje. Ir turi užmokėti už šį norą savo darbu. Nuo to laiko jis gauna "puse etato" toje parduotuvėje, t.y. pildo keisčiausius Yuuko norus...



    <hr>
    Jeigu jums leistu pasirinkti geriausius pastarojo dešimtmečio
    anime metus, kuriuos jus prisimenate labiausiai?
    PS: liksmų švenčių ir artėjančių Naujųjų Metų.
    <hr>

    111
    2013
    0%
    6
    2012
    0%
    9
    2011
    0%
    8
    2010
    0%
    7
    2009
    0%
    6
    2008
    0%
    6
    2007
    0%
    12
    2006
    0%
    23
    2005
    0%
    8
    2004
    0%
    8
    2003
    0%
    3
    2002
    0%
    2
    2001
    0%
    3
    2000
    0%
    2
    1999
    0%
    2
    1998
    0%
    2
    1997
    0%
    1
    1996
    0%
    1
    1995
    0%
    2
Working...