Yoshiyuki Tomino

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Viktoras
    Rimtas forumo narys


    • 2008 03 17
    • 190

    Yoshiyuki Tomino

    Sveiki,

    ar atsiras čia žmonių, kurie yra gerai susipažinę su Gundam visata, jos vingrybėmis, visiokiom alternatyviom istorijom, bei, man idomiausia, visos šios frančizės kūrėju ir jo įtaka įvairiem epizodam joje?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Yoshiyuki_Tomino

    Kiek supratau, jam užeidavo dideli nuotaikų svyravimai, viename seriale visus išžudydavo, kitame liedavosi komedija. Esu matęs porą-kelis pirmuosius originalius Gundamus, vieną truputį vėlesnį, ir galiausiai Unicorn. Pirmieji man smarkiai įsiminė nesubtiliais, staigiai šokinėjančiais dialogais, tarsi man žiūrovui tvotų su plyta per veidą kalbantysis veikėjas savo keistom/klaikiom frazėm. Su logika ten irgi nebūdavo baisiai gerai. Unicorn nebuvo labai blogai parašytas, bet galiausiai viskas nuėjo veltui, visa paslaptis ir visas "gudrus" scenarijus buvo kaip ir išmestas velniop ir nieko rimto ir neįvyko, bent mano nuomone. War in the Pocket man labai patiko, ten viskas buvo gerai. Bet štai aš priejau prie pirmųjų Turn A Gundam serijų ir........... aš nebesuprantu, kas darosi, viskas kaip ir gerai!

    Taigi klausimas būtų, kas gi darosi su tuo kabutėse "legendiniu" Tomino, kodėl tokie didžiuliai šuoliai tone ir kokybėje jo darbuose ir šiaip Gundam visatoje? Bei kaip čia gavosi, kad šitas "plunksnos invalidas" mano akyse padarė kažką labai gero ir žmonių gerai vertinamo Turn A dalyje? Negi jis... pasimokė iš dalies savo klaidų? Pagaliau išmoko rašyti scenarijų ir dialogus, pradėjo brandžiai mąstyti? Kažkaip man nesiderina jo ankstyvieji darbai už kuriuos aš jo tiesiog nekenčiu su Turn A, gal kas turi nuomonių apie tai?
Working...