Anime Zona Podcast'o epizodas 002 [14/08/2015]

Bent jau keli žmonės šiame forume žino kad pasiūliau podcast'ų idėja prieš keletą savaičių. Nuo praėjusios savaitės padedamas dviejų AnimeZona kolegų - Killerbee ir cobabara - pradedame daryti juos kas savaitę. Jeigu neatsitiks kas nors labai nepaprasto tuomet planuojame taip ir žengti pirmyn ir publikuoti juos kiekvieną penktadienį.
***
Šie podcast'ai šiuo metu vis dar yra eksperimentinio pobūdžio ir darbo eigoje stipriai padeda susivokti ko reikia, ko nereikia, kas blogai, ko trūksta ir kokie kompiuterio komponentai be programinė įranga būtini, kokios temos yra bereikalingas svoris.
***
Derėtų nepamiršti kad esame tokie patys anime, mangų, dramų, Japonijos kultūros ir viso ko kito fanai - tokie patys žmonės kaip ir jūs. Mus sieja bendras pomėgis, kai kuriais atvejais ir noras populiarinti šį hobį bei sužadinti jį vėl tuose pas ką tas įdomumas jau priblėsęs ar netgi nudvėsęs. Todėl kiekviena diskusija, kiekvienas draugas su kuriuo pasidalinsite podcast'o video, kiekvienas jūsų komentaras kad ir koks jis neigiamas - mums yra LABAI svarbus.
***
Norėčiau taip pat pridėti kad aš asmeniškai neesu turėjęs išsamios patirties su jokia programine įranga todėl darant podcast'us palaipsniui mokinuosi kaip ja naudotis. Programinė įranga kurią naudoju:
  • Audacity - nemokama audio programa kiekvieno dalyvio kompiuteryje įrašinėjanti tik to dalyvio balsą; failai po to atsiunčiami man.
  • SuperTinTin - Skype skambučių audio ir video įrašinėjimo programa; naudojamas kaip atsarginis variantas ir lengvesnei takelių sinchronizacijai.
  • Adobe Audition - Audio takelių apdorojimui,, triukšmų išvalymui, karpymui, efektų uždėjimui ir visam kitam apdorojimui.
  • Adobe Illustrator - grafinės medžiagos suformavimui.
  • Adobe Premier Pro - video sukūrimui kad įkelti į YouTube


Jeigu bus norinčių ateityje prisidėti prie techninės pusės naudojant minėtas programas - galėsiu įrašyti video pamokas kaip ir kas turėtų būti daroma. Jeigu to reikės aišku.

O šioje temoje galite diskutuoti apie pačius podcast'us, idėjas sekantiems epizodams, idėjas dėl epizodų formatų.

Pavyzdžiui:
  • 10-15 minučių trukmės savaitgalinis epizodas laisvos formos kuriame būtų aptariamas tam tikro šiuo metu aktualaus sezono anime epizodas kuris buvo išleistas tą savaitę;
  • Mėnesinis 60 minučių podcast'as kuriame pasirenkamas konkretus žanras ir aptariamas paminint geriausius, blogiausius, pervertintus ar netgi be reikalo nurašytus anime, mangas ir t.t.
  • Forumo fanfictionų skaitymas


***
Twitteris: https://twitter.com/AnimeZonaNet
Facebookas: https://www.facebook.com/pages/ANime...063647?fref=ts
Balso paštas: http://www.speakpipe.com/animezona
Mano skype: anachronix.noein