AZAR 2008: Best of the Best ~finalas~

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts

  • Killerbee
    replied
    Mintis, kad iki balsavimo pabaigos nebūtų rodomi balsavimo rezultatai aišku yra gera, bet ar įvykdoma techniškai mūsų forume?

    Rašyti komentarą:


  • Kea
    replied
    Plius gali kilti mažesnis noras sukčiauti, nematant mėgiamo anime taškų skaičius. Kita vertus kaip jau ir minėjo dArt nors ARC turimos taisyklės ir atrodo labai geros, deja parodo, kad nepaisant tų taisyklių vistiek laimi populiarumas. Tokiu atveju kažkaip atrodo, kad neverta galvoti kažkokius tai apribojimus, nes rezultatas išlieka tas pats.

    Rašyti komentarą:


  • migliute
    replied
    Autorius dArt
    • Vyksta balsavimas. Rezultatai matomi tik jiems pasibaigus.
    vat su situ punktu as laaabai sutinku. Nematai kas kiek gavo ir ramu..nes jei pries balsuodamas pamatai rezus nuomone gali kazkaip kazkodel netyciom pakisti( pati save pagavau vos taip nedarant)

    Rašyti komentarą:


  • dArt
    replied
    Na ARC viskas vyksta labai demokrašikai. Kartais ne per daug.
    • Yra nustatytos griežtos taisyklės (komisija jas gali keisti) kiek epizodų turi ibūti išėje, kada subtitruota ir panašiai, kad anime būtų tinkamas tiems metamas.
    • Sudaromas prelimanrys sąrašas kandidatų tinkamų tiems metams.
    • Forumo nariai išrenka komisijos narius. (kiekvienas parenka iki 5 kandidatų)
    • Šiemet dar prieš paskelbiant nominantų sąrašą buvo sudarytas preliminarus sąrašas anime, kuriuos verta pažiūrėti norint dalyvauti rinkimuose (kurie turi daug šansu būti nominuoti).
    • Paskelbiamas galutinis sąrašas. Nes iki tol tiksliai neaišku kiek anime atitiks kriterijus.
    • Komisijos nariai ~15 sudaro nominantų sąrašą. (Kiekvienas narys toje kategorijoje, kurioje yra matęs pakankamai anime išrenka gal 5-7 kandidatus ir išdalija jiems savo turimus 10 balų)
    • Paskelbiamas galutinis sąrašas. 5-8 kandidatai kiekvienoje kategorije.
    • Vyksta balsavimas. Rezultatai matomi tik jiems pasibaigus.
    • Lygiagrečiai geriausius renka ir komisija.


    Bet pabaigoje vis tiek gaunasi nesąmonė . Laimi populiariausi anime. Nesvarbu kokie jie geri ar kaip gerai atitinka kategoriją. Šiemet mano ir AR benruomenės nuomonė sutapo 5/21 kategorijų. Labiausiai nuvylė Clanad kuris kuris laimėjo Slice of life (Aria the origation), drama (Flag) ir romance (Tokyo Marble Chocolate) kategorijose.

    Rašyti komentarą:


  • slicKrox
    replied
    Autorius Sable
    Na anime listas už metus skelbiamas dar prieš prasidedant nominavimo procesui. Tai kažkur mėnuo yra. Padaryt iš to listo kažkokį preliminarių nominantų sąrašą nėra didelis galvos skausmas...
    Tai gali pasirodyt tau, kai žiūri tikrai nemažai anime ir seki atnaujimus, kaip ir aš, o tam, kuris per metus pažiūri 3-5 anime ar net mažiau, ir nuolatos neseka, ar neturi galimybės sekti naujienų, tikrai turėtų būti ne taip ir paprasta iš ~100-150 anime per mėnesi atsirink ir pažiūrėt geriausius tų metų anime ir tai dar neaišku ar pasirinks tikrai tuos vertingiausius darbus.

    Tą rekomendacijų sarašą iš kokių 20 anime, kai išviso būna ~150, tikrai nėra jau taip sunku ir padaryt, nors ir ta pačia AZAR komisija padarytas. Kitais metais tikrai nuo to neatsisakyčiau.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-03-09, 17:13.

    Rašyti komentarą:


  • Sable
    replied
    Na anime listas už metus skelbiamas dar prieš prasidedant nominavimo procesui. Tai kažkur mėnuo yra. Padaryt iš to listo kažkokį preliminarių nominantų sąrašą nėra didelis galvos skausmas...

    Rašyti komentarą:


  • biganimefan
    replied
    Labai daug žmonių balsavo už tuos, kuriuos matė, pvz įtariu, kad buvo nemažai tokių atvejų, kad iš viso sąrašo matė tik kokį vieną ir du, todėl ir juos ir nubalsavo. Norint gerai palyginti anime, reikia juos visus pamatyti nuo pradžios iki galo, ir tik tada balsuoti.
    Aš asmeniškai taip ir dariau - jei nemačiau visų anime iš sąrašo, nebalsavau, kur mačiau, ten ir rinkau savo nuomone geriausius.

    Nebloga Slic idėja, paskelbti sąrašus kokį mėnesį ar du, kad žmonės bent jau spėtų dalį jų pamatyti, būtų ir geresni ir normalesnis argumentai kodėl vienas ar kitas nusipelno tos vietos.

    Rašyti komentarą:


  • slicKrox
    replied
    Kas liečia ARC, užsienio identiški anime rinkimai, tai kai kas jų rezultatuose atrodo įdomiai, o kai kas ir keistai. Sutinku, kad Xamd‘ą reikėjo dėti prie geriausių naujokų. Smagu, kad nors ten Kurenai daugiau buvo įvertintas ir pastebėtas.

    ARC - BEST OP/ED 2008 Spice and Wolf? Na, čia gal jie rinko ne geriausią Op/ Ed bendrai, o gal tik dainą? Aišku tai geriau nei AZAR laimėjęs Vampire Knight ED. Manau, AZAR reikėjo iš to pat balsavimo, nekuriant naujos nominacijos, pagal balsų skaičių paskelbti ir geriausią OP.

    ARC - BEST DRAMA ANIME 2008. Čia pas juos atrodo didžiausias nesusipratimas. Kurenai, True Tears ir net gi nėra CG –R2? Kažkaip daug ką pasako apie tai kaip keistai buvo sudarinėjami sąrašai, nors į sistemą ir nesigilinau.

    Kas liečia ARC - BEST ANIME OVERALL 2008 / BEST STORY 2008, tai sunku ką pridurti, kadangi šio anime kol kas esu matęs 1/3. Bet ar tik čia nebus taip, kaip vienas vartotojas yra gan teisingai paakęs:
    Autorius 2x2
    Apskritai, paziurejus kas dedasi AR'e, kur CG net nebuvo nominuotas, o laimejo Kaiba, susidaro ispudis, kad dabar yra madinga vaizduoti rafinuoto skonio otakus ir balsuoti uz kuo keistesnius/durnesnius anime, kad pasirodyti, koks nemainstreaminis ir kietas as esu, o visus kitus isvadinti fanboy'ais. Fui, net bloga darosi
    Kaip bebūtų, bet kol kas didžiausias FAIL ir nesusipratimas AZAR‘e gavosi ties Sci-Fi nominacija, kai žmonės išrinko į geriausių Top 10‘ą tą anime, kuris taip pat yra didžiausias metų nusivylimas, čia fanbojizmas daugiausiai pasireiškė, tai toks jausmas, kad kai kurie žmonės norėjo tik nuspausti mygtuką ant bet ko, net nepagrisdami savo nuomonės.

    Manau, kitais metais, jei AZAR nenumirs, reiktų padaryt geriausių tu metų anime rekomendacijų sąrašą, mėnesiu ar dviem anksčiau prieš prasidedant AZAR, kad žmonės lengviau susidarytų savo prioritetus, nes šiuo metu anime štampuoja tikra labai daug (Pagal statistika ~150 anime per metus), tarp kurių labai daug tai gerų, tai neblogų, tai nevykusių anime.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-03-09, 11:41.

    Rašyti komentarą:


  • Killerbee
    replied
    O man kažkaip nelabai....Clannad ir Kaiba net po tris laimėjimus? Kas per nesąmonė....

    Rašyti komentarą:


  • Izzo
    replied
    Autorius Sable

    BEST HORROR/THRILLER/MYSTERY ANIME 2008 - Shinreigari: Ghost Hound
    Kad Ghost Hound kažkaip labiau 2007-ų anime nei 2008 :/ nors kita vertus jis kažkaip per abu metus ėjo, tad galima ginčytis, bet čia oh well, offtopicas


    Bardakai, kad jau ten nebėr ko rodyt 3-iam sezonui

    Rašyti komentarą:


  • Bardakas
    replied
    ARC awardai man ir gerokai labiau prie širdies. Nesulenda viskas į fan-service'ą. Tikrai nebūčiau prieštaravęs jei ir pas mus Kaiba būtų patekęs bent į finalininkus, nes lyginant jį su CG story line, tai perspjauna kelis kartus. Tikiuosi 2009 trečio sezono nekurs, o tai vėl rezultatai liks sugadinti

    Rašyti komentarą:


  • Sable
    replied
    Palyginimui ARC Awards rezai:

    BEST ANIME OVERALL 2008 – Kaiba
    BEST CHARACTER DEVELOPMENT 2008 – Kurenai
    BEST FEMALE CHARACTER 2008 - Horo (Spice and Wolf)
    BEST MALE CHARACTER 2008 - Lelouch Lamperouge (Code Geass Hangyaku no Lelouch R2)
    BEST VILLAIN 2008 - Isayama Yomi (Ga-Rei: Zero)
    BEST SLICE-OF-LIFE ANIME 2008 – Clannad
    BEST FANSERVICE/ECCHI ANIME 2008 – Kannagi
    BEST ADVENTURE/FANTASY ANIME 2008 - Spice and Wolf
    BEST COMEDY ANIME 2008 - Detroit Metal City
    BEST DRAMA ANIME 2008 – Clannad
    BEST SPORTS ANIME 2008 - Bamboo Blade
    BEST ROMANCE ANIME 2008 – Clannad
    BEST SCIENCE-FICTION 2008 – Kaiba
    BEST HORROR/THRILLER/MYSTERY ANIME 2008 - Shinreigari: Ghost Hound
    BEST ACTION ANIME 2008 - Stranger -Mukou Hadan-
    BEST QUICK WATCH 2008 - Detroit Metal City
    BEST STORY 2008 – Kaiba
    BEST NEWCOMER 2008 - Bounen no Xamdou
    BEST ANIMATION/ARTWORK 2008 - Stranger -Mukou Hadan-
    BEST SOUNDTRACK 2008 - Macross Frontier
    BEST OP/ED 2008 - Ookami to Koushinryou

    Btw, rezultatai šiaip ne juokais skiriasi nei vien dėl balsuojančiųjų, bet ir nominavimo proceso taisyklių skirtumo... O šiaip kai kuriais šių rezų žymiai labiau patenkintas nei mūsiškių. Kaip pvz. best overall, sci-fi, op/ed.

    Rašyti komentarą:


  • Egura
    replied
    Autorius Izzo
    Kaip ir sakė slickrox jei imti abu sezonus tada dar ir kaip vertas, jei tik antrą, nieku gyvu Rezultatu likau patenkintas, bet kažkaip buvau tikras, kad DMC bus AZAR Best
    Aš irgi kažkaip galvojau, jau kas kas bet DMC tikrai laimės, bet dėja dėja...taip neatsitiko, rezultatu nesu labai patenkinta, kadangi CG man didelio įspūdžio nepadarė, aš jį net onholdinau, kadangi jis man asmeniškai ganėtinai nuobodžiai žiūrėjosi... Ko nepasakytum apie Detroit Metal City, kai išsižiojusi laukdavo kiekvieno subinto episodo ir pažiūrėjus gaudavau dozę gero juoko bei teigimos energijos visam vakarui
    Paskutinis pakeitimas nuo Egura; 2009-03-03, 08:53.

    Rašyti komentarą:


  • enjutsu
    replied
    jo tauta nusprende, cia jum demokratija dauguma sako kad CG geriausias ir nervinkites kiek galit nieko nepakeisit muhahaha

    Rašyti komentarą:


  • aKi
    replied
    Aš irgi visom keturiom už CG. Retas anime sugeba taip išlaikyt intriga ir galiausiai pateikti tokią pabaigą, kuri apstulbintų žiūrovą.

    Rašyti komentarą:

Working...