Click image for larger version  Name:	230921230208-01-studio-ghibli-presser-092123.webp Views:	0 Size:	18.3 KB ID:	327110
Ketvirtadienį televizijos transliavimo bendrovė "Nippon TV" (NTV) paskelbė, kad nusprendė įsigyti 42,3 % visame pasaulyje žinomos animacijos studijos "Ghibli" akcijų. Įvykdžius šį sandorį, NTV taptų didžiausia "Ghibli" akcininke, o studija taptų "Nippon TV" dukterine įmone.

Ketvirtadienį abi bendrovės skubiai sušaukė spaudos konferenciją, kurioje "Nippon TV" atstovas ir veiklos direktorius Yoshikuni Sugiyama bei "Ghibli" prezidentas ir vienas iš įkūrėjų Toshio Suzuki abipusiai paskelbė apie planuojamą įsigijimą. Per spaudos konferenciją Suzuki prisipažino, kad įsigijimo planus paskatino studijos įkūrėjų, tarp kurių yra ir žymusis studijos režisierius Hayao Miyazaki, "įpėdinio" paieškos. Suzuki pažymėjo, kad H. Miyazaki yra 82 metų, o pačiam Suzuki - 75 metai. Studija daug kartų kreipėsi į Mijazakio sūnų Goro Mijazakį, kad šis taptų studijos vadovo įpėdiniu, tačiau jaunesnysis Mijazakis iki šiol atsisakė visų pasiūlymų, o Hayao Mijazakis taip pat nepritaria, kad jo sūnus taptų studijos vadovu. NTV nuo praėjusių metų derėjosi su "Ghibli" dėl galimo įsigijimo.

Ghibli ir Hayao Miyazaki jau seniai bendradarbiauja su NTV, nuo 1985 m., kai filmas "Nausicaä of the Valley of the Wind" buvo parodytas tuometiniame NTV filmų programų bloke "Kinyō Roadshow". Nuo to laiko Mijazakio filmai reguliariai rodomi per šį bloką ir sulaukia nuolatinių aukštų reitingų. Kadaise NTV buvo oficiali "Ghibli" interneto svetainė, kol "Ghibli" nepradėjo naudoti savo pagrindinio svetainės adreso.

Ghibli ir Miyazaki neseniai išleido animacijos filmą "Berniukas ir garnys" (Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka), kuris buvo pradėtas rodyti IMAX sistemoje tuo pačiu metu, kai liepos 14 d. buvo išleistas Japonijoje. Filmas ypač nebuvo reklamuojamas ar reklamuojamas, o iki jo pasirodymo dienos visuomenei buvo pateikta nedaug informacijos. Iki šiol parduota daugiau kaip 5,46 mln. bilietų, o nuo pirmadienio filmas iš viso uždirbo 8,16 mlrd. jenų (apie 55,25 mln. JAV dolerių).