Sakamoto desu ga?

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Sakamoto desu ga?

    Sakamoto desu ga?


    Režisierius: Shinji Takamatsu
    Studija: Studio DEEN
    Žanrai: komedija, mokykla
    Transliacija: 08.07.2016 - 23.09.2016
    MAL reitingas: 7.68
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Sakamoto neserga, o tiesiog naikina virusus. Sakomoto negali turėti vaikų, nes jo spermatozoidai yra tokie stiprūs, kad kiaušialąstę suplėšo į gabalus. Sakamoto nelanko mokyklos. Tai mokykla lanko Sakamoto. Pirmas žmogus apsilankęs Marse buvo Sakamoto. Tiesiog per vasaros atostogas neturėjo ką veikti. Sakamoto nesimuša, o savo priešininkus nužudo žvilgsniu. Sakamoto atsisakė dalyvauti olimpiadoje. Ten jam nėra dėmesio vertų priešininkų. Visuose rungtyse. Ir žiemos ir vasaros. Sakamoto neveikia gravitacija, nes jis tą gravitaciją ir sukūrė. Sakamato yra toks gražus, kad jį įsimyli visi. Vaikai, vyrai, vaiduokliai, gyvatės...... Uodės Sokamoto nekanda. Joms gaila gadinti idealiai lygią odą. Saulė leidžiasi ne dėl to, kad Žemė sukasi, o dėl to, kad pavargsta nuo Sakamoto žavesio. Sakamoto nereikia muzikos instrumentų. Jis gali groti ir su savo ranka. Sakamoto nebijo šalčio. Savo kūną gali sušildyti vien tik minties jėga.



    Tęsti galima iki negalėjimo, nes juk čia pas mus pats Čakas Norisas. Aišku mokyklinis, japoniškas ir gražesnis, bet su tikrai ne menkesnėmis galiomis. Pradžioje toks personažas kėlė tiesiog isterišką juoką. Tiksliau ne kiek Sakamoto, o kiek jo aplinkos reakcija. Mat jį supa visiškai paprasti klasiokai ir tokie pat paprasti mokytojai. Ir visus aišku žiauriai nervina toks supermeno idealumas. Ir juos tikrai galima suprasti. Problema tik ta, kad Sakamoto tiesiog neįmanoma nepamėgti. Ir tai visi kažkada supranta. Ankščiau ar vėliau. Praėjus pirmam įspūdžiui euforija irgi praeina, bet pirma serialo pusė vis tiek yra gan juokinga. Antros pusės likau nesupratęs. Kam iš teisingo mokyklinio "One Punch Man" reikėjo padaryti kažkokią pigią "Great Teacher Onizuka" kopiją? Na neveikia čia visa ta drama. Aišku šaunu kai anime iškelia ir kažkokias problemas, bet tai reikia daryti laiku ir vietoje. Arba bent jau kokybiškai. Man įspūdį padarė tik storulio pasiaukojimas per bėgimą. Ir tikrai, kas sakė, kad herojais negali būti ir paprasti žmonės?
    Suprantu, kad pati istorija yra per daug paprasta net 12 epizodų serialui ir intrigos yra apvalus 0, bet gal reikėjo pasukti kitu keliu? Pavyzdžiui sutrumpinti serijas iki kokių 5 minučių. Nupiešta viskas už tris kapeikas. Pabaigoje išvis akys baisėjosi siaubingu 3D.

    Reziumė: Rekomenduoju pažiūrėti bent porą serijų. Tikėtina, kad tikrai pakels nuotaiką. Ar žiūrėti toliau? Čia jau tik nuo jūsų priklauso.


    Galiu lažintis, kad Sakamoto nėra žmogus.^^


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    7
    5
    14.29%
    1
    4
    14.29%
    1
    3
    42.86%
    3
    2
    28.57%
    2
    1
    0%
    0
  • dfsafsaf
    Beautiful Lies

    • 2010 05 13
    • 265

    #2
    Pamenu šeip ne taip sugebėjau peržiūrėti 7 ar 8 serijas. Kažkaip buvo gan nuobuodu, bei tas piešimas tiesiog nesižiūrėjo tai ir neištvėriau iki galo.
    Tiesa sakant, manau, jog jei tai būtų buvęs koks <2000 metų anime arba ankstų 2000-ųjų su to meto piešimo stiliumi, tai tikrai daug smagiau žiūrėtusi, nes pats anime tai būtent ir priminė maždaug to laikmečio mokyklinius comedy anime kaip tarkim Sakigake!! Cromartie Koukou ar Angel Densetsu ir net The Ping-Pong Club, nors čia ta komedija ir buvo kiek kitokia, bei daug silpnesnė.

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1069

      #3
      Šį anime peržiūrėjau tik iš antro karto. Pirmas kartas buvo toks: įsijungiau, žvilgtelėjau į pirmą seriją, pagalvojau, kokias čia nesąmones rodo ir jungiau lauk. Tačiau praėjus kažkiek tai (daug) laiko, varstant internete anime posterius, akis užkliuvo už šio serialo paveiksliuko ir atmintyje atgijo neįprastas šio anime siužetas. Būtent neįprastumas tada užkliuvo ir užsilaikė galvoje; todėl nusprendžiau dar kartą užmesti akį į šią istoriją. Tik jau atidžiau...

      Šis anime iš tiesų yra neįprastas. T.y. galbūt ne iš karto suprasi "kur čia kampas" paslėptas. Jis nėra panašus į daugelį mano matytų anime komedijų. Žiūrėdamas pradėjau nejučia gilintis į jo pastatymo struktūrą. Ir pirmą kartą negalėjau sau tiksliai pasakyti iš ko ji susideda. Taip, čia yra komedija; mokyklinė komedija. Yra "haremas". Haremas vieno mokinio ir juo besižavinčiu nesuskaičiuojamu mokinukių skaičiumi. Yra parodija. Ir ties šita vieta sustojau. Parodija ko?

      Šis anime parodijuoja seinen tipo mokyklinius anime su savo blogiukais personažais. Šio anime esmė, mano manymu, yra tokia: iš visiško "juodo" padaryti tobulą "baltą", t.y. neigiamą energiją paversti teigiama (tai jau budistinės ištakos); arba animešnikiškai kalbant - vietoje to, kad gerietis personažas nugalėtų blogiečius nepaprasta savo jėga, burtais, mąstymu ir taip juos pastatytų į jiems priklausančią vietą, gerietis (su visomis savo savybėmis) blogietį priverčia patį, savo noru, pasidaryti geriečiu suvokiančiu savo klaidą ir nenorinčiu daugiau daryti bloga (ir tas virsmas parodomas komiškai). Žodžiu, šio anime sukūrimo struktūra (vėlgi mano nuomone) nėra tokia jau paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Šio anime kiekviena serija turi savo moralą!

      Anime lengvas ir originalus. Tai komedija, parodija ir net truputis absurdo. Kai "pagavau kampą" - buvo visai linksma žiūrėti. Nuo antros ar trečios serijos pradėjau galvoti, kad Sakamoto yra tobulas bioandroidinis robotas iš kitos planetos ar net ateities. Gaila, kad ši mano hipotezė nepasitvirtino pasibaigus serialui. O taip laukiau tokios atomazgos...

      Įvertis: 5/5 arba 9/10.
      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2017-06-15, 22:27.

      Comment

      Working...