Aura: Maryuuinkouga Saigo no Tatakai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Aura: Maryuuinkouga Saigo no Tatakai

    Aura: Maryuuinkouga Saigo no Tatakai
    Aura: Koga Maryuin's Last War

    Režisierius: Seiji Kishi
    Adaptacija: pagal Romeo Tanaka novelę
    Studija: AIC A.S.T.A
    Žanrai: Drama, mokyklinis, romantika
    Išleidimo metai: DVD/BD 2013-09-18
    Trukmė: 1 val. 23 min./ filmas
    MAL reitingas: 7.68
    Video resursai: Treileris
    Papildoma Info:
    Mokyklinis gyvenimas nevisiems yra rožėmis klotas. Palaipsniui mokiniai susiskirsto į kastas. Žemiausios atitenka pastumdėliams ir keistuoliams. Pritapti kiekvienam nepavyks ir tuo labiau jei elgiesi taip, kaip kitiems nepatinka, užkliūsi net to nenorėdamas. Panašius potyrius teko iškentėti ir Ichirou. Berniuko fantazija buvo tokia laki, kad jis tiesiog gyveno kitą gyvenimą vietoj mokyklinio - stebuklingo pasaulio karžygio gyvenimą. Nekalta vaizduotė jam gero neatnešė ir Ichirou teko kentėti nuolatines patyčias bei užgauliojimus, ko pasekoje teko mokyklą keisti. Tačiau ir naujoje vietoje apgaulingai ramiu tapęs gyvenimas toks nustojo būti, kai vaikino normalaus gyvenimo pradžią sudrumstė Ryouko - mergaitė, įsivaizduojanti, jog yra mistinio pasaulio burtininkė, vykdanti slaptą užduotį žmonių pasaulyje. Maža to mokytojas paskiria Ichirou pagelbėti bendraklasei, kuriai tenka susidurti su bendraklasių patyčiomis ir nepripažinimu. Ar pavyks Ichirou grąžinti merginą į normalaus gyvenimo vėžes?

    Jei skaitant istorijos aprašymą jus aplankė de javu, jog Aura filmas begėdiška ir pigi Chuunibyou demo Koi ga Shitai! kopija, stumkit šias mintis šalint, jis tikrai toks nėra. Pastatytas pagal Romeo Tanaka (kaip ir 2012 išleista satyrinė komedija Jinrui wa Suitai Shimashita) kūrybą, anime pateikia rimtesnį žvilgsnį į tokių problematiškų moksleivių nepritapimo mokykloje problemas.
    Filmas nešvaisto laiko ilgiems prisistatymams ir pasvaičiojimams. Po trumpo įvado mus greitai įmeta į ne tokio lengvo tono istoriją. Laimei komedijos čia yra tik labai mažai. Ir tai yra labai gerai. Realiai, tokios liguistos, paaugliškos fantazijos niekam nesibaigtų gerai ir anime nesistengia to paslėpti po juokelių šydu. Supratingas mergaitės būklei čia yra tik tą perėjęs Ichirou ir galimai keletas neutralaus pobūdžio moksleivių, bet ir šie nelabai nori turėti kažką bendro su keistuole. Visgi bendraklasių tarpe įsivyravus įtampai vaikinukui tenka imtis priemonių tą sustabdyti. Skamba herojiškai? Iš dalies taip ir yra. Tačiau drama čia nėra labai perdėta ir perleista ašarų upeliais, o sunkesnio psichologinio aspekto ieškantys žmonės, tikrai neras čia antro Aku no Hana. Tačiau, tai ką turim, yra pakankamai įtaigu ir aktualu. Anime taip pat netampo gumos, ir po mažiau nei pusantros valandos prieina prie tikrai geros kulminacijos ir visai įtikinamos atomazgos. Čia pasireiškia vienas didesnių kūrinio trūkumų - ribotas laikas, ko rezultatas - jausmas, jog originali istorija galėjo būti pateikta vientisiau ir tolydžiau, o veikėjai dar labiau išvystyti. Tad taip, patys veikėjai nėra kažkuo išskirtiniai, tačiau išlieka paprasti ir lengvai pamėgiami. Porelė tiesiog sukalta vienas kitam ir menka romantinė gyslelė čia visai neblogai papildo bendrą paveikslą. Tuo tarpu antraplaniams veikėjams trūksta kažkokio jų dalyvavimo istorijoje užbaigtumo, kadangi filmas net nesistengia jų plėtoti. Ką gauname, tai viso labo keletas epiloginių kadrų su dialogu einant filmo pabaigos titrams. Apipavidalinimas čia filmo standartais yra vidutiniškas. Animacijos kokybės ir sklandumo nė iš tolo neina lyginti su minėtu Kyoto Animation studijos kurtu serialu. Tad nesitikėkit išvysti kažką labai įspūdingo, tačiau vaizdas visvien gana tvarkingas ir kibti prie jo neverta.
    Mano nuomone: Kuklios išvaizdos, bet pakankamai aktualus ir įtaigus, rimtesnio tono filmas. Tai kažkas panašaus ko man asmeniškai norėjosi iš Chuunibyou demo Koi ga Shitai! serialo. Rezultatas būtų buvęs geresnis, jei filmas truktų ilgiau, tačiau pamėginti vistiek verta, o ypač jei neįtiko minėtas serialas ir jo sprendimai. Taip pat jeigu ką, Aura novelė pasirodė pirmiau nei Chuunibyou demo Koi ga Shitai! source material'as. Kas šią temą palietė geriau kūrinių anime adaptacijose, jau spręsti jums.

    2
    5 (puikus!)
    50.00%
    1
    4
    50.00%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:49.
  • demoniacman666
    Forumo vilkas

    • 2008 04 16
    • 370

    #2
    Tikrai nuostabi istorija. Puikiai priminė mokyklos laikus, tiksliau kokie durni paaugliai buvom, nors galvojom kad esam patys protingiausi sutvėrimai pasaulyje... Taip, laikai vieniems malonūs, kitiems (ypač "kitokiems") nelabai, tačiau viskas kažkada baigiasi, taip ir visi paaugliai suauga, tik vieni greičiau, kitiem tenka ir ilgiau palaukti . Pačiam teko pabūti ir skriaudžiamojo, ir skriaudžiančiojo kailyje, tad istorija labai artima sielai, tai man buvo labai didelis pliusas. Apskritai patyčias bent iš šalies yra mačiusių spėju tikrai dauguma, tad su temos aktualumu anime puikiai pataikė. Kitas dalykas veikėjai. Aišku, iki tokio lygio kaip merginukė, Lietuvoje turbūt niekas nenusivažiuoja, nors kas ten žino kaip Japonijoje, didžiausių pasaulio keistuolių krašte. Tačiau tas kraštutinis išskirtinumas taip pat mane labai sužavėjo. Kaip ir pagrindinis veikėjas bei jo charakteris. Daugiau tokių tikrovėje būtų, pasaulis tikrai gražesnis taptų. Techninė pusė kaip filmui nėra perdaug įspūdinga, tačiau tvarkinga ir pakankamai kokybiška. Žodžiu skiriu 5/5 dėl sukeltų prisiminimų ir šiaip kokybiškos bei įdomios istorijos.

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

    Comment

    Working...