Gatchaman Crowds

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Gatchaman Crowds

    Gatchaman Crowds

    Režisierius: Kenji Nakamura
    Studija: Tatsunoko Production
    Kilmė: tolimas Gatchaman frančizės spin-off'as
    Žanrai: Fantastika, nuotykiai, veiksmas
    Transliacija: nuo 2013-07-13 iki 2013-09-28
    Trukmė: 12 x 25 min
    MAL reitingas: 7.56
    Video resursai: OP||ED
    Papildoma Info:
    Sklando gandai, kad tarp paprastų piliečių egzistuoja užsimaskavę Gatchaman'ai, superdidvyriai gelbėjantys žmones nuo nematomos grėsmės. Tiesa ta, kad tai nėra gandai. Tuo įsitikina ir Hajime, kai ją nei iš šio nei iš to užverbuoja keista aukštaūgė būtybė, suteikdama jai užrašų knygutę, kurios pagalba galima pasiversti į Gatchaman'ą. Nutrūktgalvė, energija trykštanti ir šiaip tiesiog smagi mergaičiukė prisijungia prie kažkiek ekscentriškos komandos jų kovoje prieš nežemiškos kilmės būtybes MESS, tačiau greitai išaiškėja jog už to slypi kai kas daugiau: mieste savivaliaudamas smaginasi ateivis, čia atvykęs ne taikiai su žmonėm pabendrauti ir Žemei, kaip įprasta, gręsia didelis pavojus. Tuo pačiu metu mieste vis labiau plinta socialinis tinklas Galax, kurio kūrėjas sieka suburti bendruomenę veikti išvien, susidorojant su įvairiomis problemomis ir taip vaduoti pasaulį nuo korupcijos ir kitų blogybių. Kuo visi šie įvykiai susiję?

    Keistas, originalus, trenktas ir nepakartojamas... Taip toks yra Gatchaman Crowds, serialas sukėlęs nemažą ažiotažo ir diskusijų bangą interneto forumuose bei padalinęs žiūrovus į dvi barikadų puses - mylėk ar nekęsk. Bet pripažinti galima vieną - jis išties kitoks ir unikalus.
    Superherojai, ateiviai, socialinės technologijos ir dar daugiau. Visa tai čia sumaišyta į tokį miksą, kuris verčia išjungti smegenis ir net nesigilinti kągi norėjo kūrėjai tuo pasakyti. Vis dėlto, kad ir koks pašėlęs šis anime nori būti, jis nėra betikslis ar kvailas. Be abejo scenarijus neišvengia savų perliukų, tačiau kartu visai įdomiai atspindi mūsų šiandienos aktualijas, ypač pabrėžiant internetą ir socialinius tinklus.
    Mirksti prie feisbuko? Niekada nepagalvojai, kad socialinis tinklas galėtų vaidinti kur kas svarbesnį vaidmenį tavo gyvenime? Ne? Gatchaman Crowds scenarijaus autorius apie tai pagalvojo. Žinoma, jo sumąstytos idėjos kartais skamba ir labai kvailai, o situacijos kai moksleiviai socialinio tinklo ir dirbtinio intelekto pagalba gelbsti mokyklą nuo sugižusio pieno tiekimo į greito maisto automatus gal ir verčia suraukti antakius, tačiau savitą poveikį šie sprendimai turi. Idėjos apskritai, kad ir naivokos, bet susimąstyti verčia, kai serialas pradeda apimti didesnį mąstą. Galų gale, svarbų vaidmenį vaidina ir blogietis. Sakysit koks gi čia blogietis, gi grynas pokštininkas, o ne blogio įsikūnijimas. Ir tikrai, komiškai įgarsintas ir trenkto būdo humanoidas tiesiog dievina netvarką ir sumaištį žmonių visuomenėje, aibes krėsdamas tik savo smagumui. Negi neprimena aliuzijų į internetą ir tam tikrus jo platybių forumų ir jų tvarkos teršėjus?
    Tam atsvara yra Gatchaman'ai - didvyriai su japonų super sentai/power rangers stilistiką primenančiais kostiumais. Taip kažkiek panašu į Tiger & Bunny. Tačiau skirtingai nuo pastarojo, čia serialas labai plačiai šių superdidvyrių temos ir nevysto, nors veiksmo gale gausim pakankamai.
    Serialo ašis yra Hajime. Patiks jums ši pagrindinė veikėja ar suerzins po pirmo pasirodymo ekrane, tačiau esmė ta, kad visas serialas yra pastatytas apie ją. Tad serialo likimas jūsų "watchlist'e" didele dalimi priklausys nuo šios merginos. Nusibodo "lolės" gelbėjančios pasaulį ir liejančios ašarėlę dėl kiekvieno sužeisto žmogelio? Hajime in your face! Neturi ji įspūdingo charakterio ar įdomios priešistorės, dar ir įgarsinimas iš pradžių važiuoja per ausį, kai jauna balso aktorė prieš tai įgarsinusi RikkaChuunibyou demo Koi ga Shitai! kelia savo "cute" balselį į naują lygį, o ir pati veikėja savo optimizmu ir nutrūktgalviškumu ilgainiui pradeda šiektiek (arba labai) nervinti, nes vat kažkas griauna miestą, o pas ją vistiek gera nuotaika ir optimizmo netrūksta.... Tačiau merginos čia visur pilna ir dėlto į ją žiūrėti nėra nuobodu. Nors tai statiška asmenybė, tačiau visi jos veiksmai nėra atsitiktiniai ir nors praleisti pro veikėjos mąstymo prizmę, tačiau nebeprasmiai. Be to ji yra svarbi jungiamoji grandis kitiems serialo personažams, svarbiai įtakojanti jų asmenybes ir kasdienybę. Kaip priedas prie Hajime yra Rui. Abu veikėjai yra įsikandę savo veiksmų ir vertybių. Abu jie kaip ir priešingybės, tačiau siekiantys bendro tikslo ir tai juos suveda veikti kartu. Kiti veikėjai labiau antraeiliai, tačiau visi gauna vietos pasireikšti ir savotiškai jų charakteriai keičiasi anime bėgyje.
    Vizualioji pusė efektinga, unikali, ryški ir be galo spalvinga. Studija gal ir neturėjo didelio biudžeto, tačiau serialas atrodo visai šauniai. Su vaizdu koja kojon seka muzika. Taku Iwasaki prikišęs dubstepo į 2012/2013 metų JoJo remake'ą čia pasidarbavo puikiai - garso takelis veržlus ir iškart patraukiantis dėmesį, arba kitaip sakant, rauna stogą!

    Mano nuomone: Gatchaman Crowds yra mišrainė, jovalas, idėjų kratinys, [įdėkit savo citatą]. Kenji Nakamura, režisierius, garsėjantis efektingu savo kūrinių apipavidalinimu ir idėjomis, pasiūlęs mums "Yu-Gi-Oh ir ekonomikos temos sukryžminimą", "kažkiek trenktą psichologijos paskaitą" ar "lengvai psichodelinį žvejybos nuotykį" grįžo tikrai nepėsčias. Nors neapsieita be trūkumų: scenarijus kartais logiškai sunkiai suvokiamas, pabaigoj greičiausiai dauguma pasijaus net apmulkinti dėl didelės dalies tiesioginio tam tikrų klausimų neatsakymo (tam ištaisyti žiūrėkit Embrace special'ą). Gal dėlto kalta ir serialo trukmė, vis dėlto tai eksperimentas ir su savo idėjomis jis yra rizikingas, bet vistiek išlieka, kaip labai originalus ir savitą įspūdį gebantis sukurti darbas. Prie to pridėkim išskirtinę vaizdinę pusę ir muzikinį takelį. Asmeniškai skelbiu Gatchaman Crowds vienu originaliausių ir unikaliausių šių metų anime serialų.
    15
    5 (puikus!)
    26.67%
    4
    4
    33.33%
    5
    3
    20.00%
    3
    2
    13.33%
    2
    1 (nevertas dėmesio)
    6.67%
    1
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:36.
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    #2
    Iš pradžių pasirodė labai originalus ir drąsus darbas, kuris bandė atlikti "Super Hereos" žanro dekonstrukcija, gal tai ir pavyko, bet vėliau kiek pabodo, įgriso ir pati Hajime, na o pabaiga tokia standartinė: "pasitaškom", nors žaidimą užskaitau . Kažkaip po Psycho pass, nepritariu idėjai, visą pasaulio valdymą palikti kažkokiai programai. Stiprus 7 iš mano pusės.

    Comment

    • taven
      Forumo maniakas

      • 2010 06 12
      • 433

      #3
      Geras pavyzdys, kaip vienas netikęs veikėjas gali sudirbt visą serialą. Iš pradžių atrodė bus įdomu...tada pasirodė Hajime. Nesupratau ji natūraliai trenkta, ar tik apsimetinėjo. Bet kokiu atveju duodu 5 iš 10, daugiau tikrai nevertas.

      Comment

      • Merzka
        Rebuff Overdrive

        • 2012 10 30
        • 15

        #4
        Transformeriai Transeksualai, kaip kažkada netyčia leptelėjau nesugebėdama padoriai išverst pavadinimo. Prilipo.

        Nuo visų pastelinių animų vasaros sezone jau buvo ir truputį supykinę, tačiau nemeluosiu, Gatchaman'ai vizualiai man neužkliuvo; pakankamai originalūs veikėjų dizainai, neskaitant žaliaplaukės kuudere bikinio, subtilus ir akių nebadantis fanservisas. Pats siužetas nėra toks jau baisiai chaotiškas kaip iš šono gali pasirodyti, ir viską išdėsčius ant balto lapo gali atrodyti net truputį banalu: gelbėjam pasaulį vedžiodami senukus per perėjas ir kaip mums dėl to gera. Žinoma, žiūrint tuos dvylika šito psichotropinio multiko epizodų liežuvis neapsivers pasakyt banalu, ir vis dėl tų transformerių transeksualų.

        Asmeniškai, man labiausiai nepatiko užuominos į pastaruoju metu tarp emociškai pasimetusių keturiolikmečių tumbleryje taip numylėtas, atseit psichologiškai gilias temas. Jei būtų buvus mano valia, kelis klausimus taip ir būčiau palikus neatsakytus. Kas dėl pačios Hajime (į kurią man buvo sunku žiūrėt negalvojant apie Tsuritamos Haru), per daug pykti neturėtume; ir taip nuolatos bambam dėl pirmaplanių supermergaičių ir kokios jos tipinės. Tuos bambėjimus išgirdę kūrėjai pabandė patiekti keistai, optimistiškai apatišką Hajime. Nepatiko? Na ir kas. Mane žymiai smarkiau suerzinęs pribambasas buvo bandymas iš Hajime padaryti ale Madoką paskutiniuose epuose:
        Spoileris:
        atseit visus pasaulio brudus ant savo pečių nešanti, kiekvieną skruzdėliuką mylinti shoujo.


        Pakankamai smagi, politiškai nekorektiška 12-kos epizodų kramtomos gumos reklama. Gal kažkas net užsimanys pensininką pervest per gatvę.

        3/5

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Netikėta, bet smagu. Turėsim antrą sezoną!

          Comment

          • nemesis
            Super mega ultra rašytojas

            • 2010 11 08
            • 1186

            #6
            Kaip ir nereikia to antro sezono, pati pabaiga jau sunkiai žiūrėjosi. Klausimas ar patems dar vieną sezoną vien orginalumu, kuris jau nebebus toks originalus.

            Comment

            • Miesto_Druidas
              the journeyman



              • 2010 08 17
              • 1691

              #7
              Reikia, reikia . Jei jau tokie serialai kaip JoJo ir Gatchaman Crowds gauna antrus sezonus, reiškia anime industrija nėra dar žlugusi. O kai klausimų seriale buvo palikta apsčiai ir pati pabaiga kreivoka, tai aš nieko prieš jog kūrėjai tai ištaisytų ir papildytų. Na gerai, gal čia aš taip perdėtai entuziastingai nusiteikęs, kai pasirodys tada ir pamatysim, reikėjo čia to tęsinio ar nereikėjo.
              Autorius nemesis
              Klausimas ar patemps dar vieną sezoną vien originalumu, kuris jau nebebus toks originalus.
              Manau, kad tokie serialai parako turi ne vien 11-13 serijų sezonams, bet ir pilniems dvigubiems. Bėda tik masinės auditorijos nebūvimas ir biudžeto klausimas. Nesuprantu, kodėl žmonėms nekliūna kai koks standartinis shounen'as gauna dvigubą kiekį epizodų. Jei jau Magi, Mushibugyo ir kiti standartinio pobūdžio serialai geba užsitarnauti dvigubus serijų kiekius, ir tas serialas kažkaip tai "patempiamas", kodėl to negalėtų padaryti Gatchaman'as? Juolab istorijoj visi galai nebuvo uždaryti. Neverta dėl to skųstis, niekas nelieps žūtbūt grįžti ir vėl žiūrėti. Žiūrėkim tai kas kiekvienam patinka ir džiaukimės patikusių serialų tęsiniais, kai jie juos gauna ir kai jie to visai verti bei dar kai vietos tam palikta užtektinai .

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Autorius Miesto_Druidas
                Reikia, reikia . Jei jau tokie serialai kaip JoJo ir Gatchaman Crowds gauna antrus sezonus, reiškia anime industrija nėra dar žlugusi.
                Bet matyt aš žlugęs nes manęs užteko pusei pirmos serijos. Briedas kažkoks.....

                Comment

                • Miesto_Druidas
                  the journeyman



                  • 2010 08 17
                  • 1691

                  #9
                  Autorius Killerbee
                  Bet matyt aš žlugęs nes manęs užteko pusei pirmos serijos. Briedas kažkoks.....
                  Tai niekas ir nesako, kad toks anime kievienam turi tikti ir patikti. Bet smagu, kai neformatas gauna tokių bonusų kaip antras sezonas.

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2949

                    #10
                    Autorius Miesto_Druidas
                    Tai niekas ir nesako, kad toks anime kievienam turi tikti ir patikti. Bet smagu, kai neformatas gauna tokių bonusų kaip antras sezonas.
                    Aha, o dar kai pagalvoji kiek tikrai gerų anime pratęsimo taip ir nesulaukia tai ne smagu, o pikta darosi...

                    Comment

                    • Miesto_Druidas
                      the journeyman



                      • 2010 08 17
                      • 1691

                      #11
                      Autorius Killerbee
                      Aha, o dar kai pagalvoji kiek tikrai gerų anime pratęsimo taip ir nesulaukia tai ne smagu, o pikta darosi...
                      Tiesa. Bet mano nuomone, Gatchaman pakankamai geras, kad to tęsinio nusipelnė. Skonio reikalas, šiaip jau senokai mačiau kažkokį teigiamesnį komentarą iš tavo pusės prie kažko nestandartinio. Ir bendrai lyg jau nebūtų ant ko kito šitą pyktį išliet dėl tokios neteisybės .
                      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-10-28, 19:09.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Autorius Miesto_Druidas
                        Ir bendrai lyg jau nebūtų ant ko kito šitą pyktį išliet dėl tokios neteisybės .
                        Nepasitaikė kitų po ranka kažkaip, o čia taip stipriai ant nuospaudos užmynė....

                        Comment

                        • Miglaja
                          Cute potato ~


                          • 2007 12 16
                          • 560

                          #13
                          Vizualiai labai gražus. Ir ne kažkokia balalaika, o paliečia visuomenei aktualias problemas. Ir OP labai geras.
                          O kadangi viskas ir sujungta lyg ir su socialiniu tinklu, tai išvis labai aktualu šiais laikais. Pamaniau, kad tokia programa kaip Galax tikrai ir mum praverstų pvz.: autobuse žmogus nualpsta, kas naudoja programėlę, paskelbia apie incidentą ir tuoj pat sužinai, kad tuo pačiu autobusu važiuoja daktaras. Easy, negu sulaukt kol atvažiuos greitoji.

                          Kas keisčiausia, kad mane erzino net keli veikėjai, bet vis vien žiūrėjau norėjos sužinot, ar pabaiga baigsis banaliai, kaip visuose superherojų filmuose. Priešpaskutinė serija buvo tokia epic, kažkaip sužadinanti jausmus, o pačios va pabaigos tiesą pasakius ir nesupratau...Daug klaustukų paliko dėl visko. Gerai kad bus antras sezonas
                          7/10 dėl erzinančių veikėjų ir kartais žaibiškų ir nelogiškų pakitimų siužete, kai nebesupranti kas kaip. Bet apskritai - gavau teigiamų emocijų po visko.
                          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                          Comment

                          • nemesis
                            Super mega ultra rašytojas

                            • 2010 11 08
                            • 1186

                            #14
                            Antras sezonas jau 2015 metais

                            Comment

                            • Miesto_Druidas
                              the journeyman



                              • 2010 08 17
                              • 1691

                              #15
                              Kelios mintys apie antrą sezoną
                              Gatchaman Crowds buvo serialas, kuris turėjo šūsnį įdomių idėjų ir gebėjo savaip jomis pateikti šiandienos aktualijas. Tačiau pirmas sezonas vistiek buvo superherojų žanro atstovas, turėjo tam būdingus bruožus. Antras sezonas kitoks, visą fokusą nuo Gatchaman'ų jis permeta ant piliečių ir mums pateikia pamokėlę apie pilietiškumą ir savęs kaip individo indėlį į visuomenę, visą tai jis daro kaip jau įprasta savotiškai ir keistai. Tačiau šįkart tempas, kuriuos istorija vystoma yra žymiai lėtesnis nei pirmtako, o pirmame sezone ekrane nenuilstamai ekrane šmėžavusi Hajime čia tyčia nustumiama į antrą planą, tačiau vistiek suvaidina kritiškai svarbų vaidmenį serialo eigoje. Naujoji mergina Tsubasa deja erzina net kur kas labiau, nei erzino Hajime pirmame sezone, čia jau toks serialo tikslas, kone aklai įtikėjusią savo nuomone ir vertybėmis merginą priversti atmerkti akis ir suprasti savo klaidas. Visa kita, kas susiję su vaizdu ir garsu liko panašiai, gaila tik kad prie OPening'o nedirbo ta pati studija, tad šįkart jis atrodo kažkiek mažiau efektingesnis nei pirmame sezone, tačiau vistiek išsiskiria iš kitų tame sezone rodytų.
                              Antrą sezoną aš užskaitau, Gatchaman Crowds Insight vėl privertė susimąstyti savo plėtojama tema, nors pateikimo idėja atrodė gan kvailokai, bet serialas sugeba ir vėl išsisukti savo originalumu ir stiliumi. Būčiau nieko prieš trečią sezoną, jei tik šie bruožai bus išlaikyti.


                              Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2015-10-02, 10:55.

                              Comment

                              Working...