Jeigu tai yra jūsų pirmas apsilankymas, būtu gerai apsilankyti mūsų FAQ. Norėdami rašyti forume, turite užsiregistruoti. Jei norit tiesiog peržiūrėti, tai eikite į forumą.
daznas japonu priespieciu uzkandis, Japonijoje galima rasti bet kurioje parduotuveje, kaino nuo 100 yenu. Lietuvoje taip pat galima pasidaryti
Pagugline "onigiri" greiciausiai, kad rasite detalesniu aprasymu, bet supaprastintai viskas yra taip:
Reikalinga:
japoniski (arba juos primenantys) ryziai (as naudojau Galinos apvaliuosius ryzius, tinka ir sushiniai, svarbiausia, kad butu lipnus)
zuvis, ikrai, majonezas, krabu lazdeles, surios slyvos - na idarui pagal skoni
nori (juru dumbliu lapai) - nebutina, bet skaniau su jais
Paruosimas:
isverdam ryzius, truputi palaukiam kol praves, paimame ryziu sauksta i delna (patartina naudoti plastikinius maiselius, t.y. ranka i maiseli, ryziai ant maiselo), idedame idara, uzklojame dar vienu saukstu ryziu ir suformuojame plokscia trikampio, keturkampio ar apvalios formos figura. Jeigu naudojote maiseli - graziai susukite ir palikite vesiai atsvesti, jeigu rankose formavote, patartina suvynioti i plevele, kad islaikytu savo forma. kai atvesta, isvyniokite is maiseliu ir patiekite. Galima ivynioti i nori - bus skanaus. skanaus
Aha. Sutinku, me taipogi mėgsta ruošti šį gardėsį. Skanu, pakankamai greitai paruošiama, maistinga ir energinga. Tik aš dažniausiai vietoje mėsos stengiuosi naudot grybus.
Kad mano atsakymas nenuskambėtų tuščiai, parekomenduosiu pasigaminti Tamagoyaki / omelette roll / omletą suktinuką. Daug skanesnis nei įprastas omletas, o ir paįvairint galima tikra ialbai įdomiai. Galima ir nedėti miltų ir pieno. Į vidų galima pridėt keptų gribų ar bet ką kitko, ko tik geidžia fantazija.
Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-12-28, 16:56.
Agurkas nulupamas, supjaustomas nedideliais griežinėliais. Žirneliai perplaunami, suberiami į užvirintą sultinį, 10 min. paverdami, po to pasūdomi, supilamas sojos padažas, sumetami agurkai. Viską 5 min. pavirinus, daržovės išgriebiamos ir padedamos šiltai, o sultinys perkošiamas. Tuo tarpu užvirinamas su actu vanduo, į jį atsargiai įmušami kiaušiniai. Jie pavirinami, kol susitraukia baltymas. Į kiekvieną lėkštę įdedama po keletą gabaliukų agurko ir po pusę šaukšto žaliųjų žirnelių, įpilama karšto sultinio, įdedama po kiaušinį. Sriuba patiekiama karšta. [Japoniška sriuba]
Spoileris:
Yra Lietuvoje ir skanių japoniškų patiekalų restoranas, esantis Vilniuje - http://www.miyako.lt/
Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-01-07, 19:51.
Agurkas nulupamas, supjaustomas nedideliais griežinėliais. Žirneliai perplaunami, suberiami į užvirintą sultinį, 10 min. paverdami, po to pasūdomi, supilamas sojos padažas, sumetami agurkai. Viską 5 min. pavirinus, daržovės išgriebiamos ir padedamos šiltai, o sultinys perkošiamas. Tuo tarpu užvirinamas su actu vanduo, į jį atsargiai įmušami kiaušiniai. Jie pavirinami, kol susitraukia baltymas. Į kiekvieną lėkštę įdedama po keletą gabaliukų agurko ir po pusę šaukšto žaliųjų žirnelių, įpilama karšto sultinio, įdedama po kiaušinį. Sriuba patiekiama karšta. [Japoniška sriuba]
Yra Lietuvoje ir skanių japoniškų patiekalų restoranas, esantis Vilniuje MIYAKO
gal ir skanių patiekalų, bet kainos tai lb didelės
Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-18, 22:51.
Reikalinga:
japoniski (arba juos primenantys) ryziai (as naudojau Galinos apvaliuosius ryzius, tinka ir sushiniai, svarbiausia, kad butu lipnus)
zuvis, ikrai, majonezas, krabu lazdeles, surios slyvos - na idarui pagal skoni
nori (juru dumbliu lapai) - nebutina, bet skaniau su jais
Paruosimas:
isverdam ryzius, truputi palaukiam kol praves, paimame ryziu sauksta i delna (patartina naudoti plastikinius maiselius, t.y. ranka i maiseli, ryziai ant maiselo), idedame idara, uzklojame dar vienu saukstu ryziu ir suformuojame plokscia trikampio, keturkampio ar apvalios formos figura. Jeigu naudojote maiseli - graziai susukite ir palikite vesiai atsvesti, jeigu rankose formavote, patartina suvynioti i plevele, kad islaikytu savo forma. kai atvesta, isvyniokite is maiseliu ir patiekite. Galima ivynioti i nori - bus skanaus. skanaus
Na, pratesimas , kas nori dar papluseti virtuveje
Reikes
Sojos 2 didelius saukstus
miso kosytes 1 dideli sauksta
Taigi, turit paruosta onigiri.
Paimat keptuve, ipilat sauksta aliejaus (nu gal du, kad nepridegtu, kaip pas ka kokios keptuves), palaukiat kol uzkais ir idedat paruosta onigiri. Kepinat ant vidutines ugnies, kol igaus auksini atspalvi. Nukeliat nuo keptuves , ta ryziu kamuoliuka, ir itrinat soja, vel idedat ir pakepinat kol soja suketies, na zinoma vel nuimat nuo keptuvas ir tada itrinat miso kose ir vel kepinat kol suketies. Nukeliat nuo keptuves, nusausinat su kokia vienkartine nosinaite (daznai buna teplus nuo miso) ir valgote.
Patarimai: labai gerai lendai su agurku ar morka(tikrai patarimas, nes pastrigs dar ...), taip pat galit soja sumaisyti su miso is anksto ir tepti viena karta, bent jau as taip darau
Hehe... gera skiltis. Apie maistą. Kaip tik man :} Receptų aš nė velnio nežinau ir gamamint nemoku, bet žinau pigų ir skanų patiekalą - Naruto ramen!
Čia yra nerišlios kalbas receptas :http://www.searchgrid.org/index.php?...009-07&id=1791 Aš juo nesinaudoju...
Nusiperki pakelį užpilamų makaranų už 1 litą, fermentinio sūrio.
Dar galima dėti gausybę priedų : dešros, krabų lazdelių, svogūnų ir t.t. (ką tik sugalvosit)... Priedus reikia pakepti, sudėti į makaronus su (tarkuotu) sūriu ir užpilti verdančiu vandeniu bei pagardinti prieskoniais. xD
Pigu, skanu ir greita. Tikiuosi užskaitysite kaip receptą
P.S. Ramen regis yra kiniečių kilmės...
Geriau siaubinga pabaiga, nei siaubas be pabaigos.
gal ir skanių patiekalų, bet kainos tai lb didelės
Na, taip, buvau aš ten Šeip labai skaniai gamina, bet meniu ohohoho.... Brangu, už tiek kiek sriuba kainuoja galima ir pačiam ją pasidaryt, na bet ne taip gerai kaip profesionaliam virėjui
Aš asmeniškai labai mėgstu viename youtubo blog'e talpinamus receptus. Ten jų daugybė ir nesunkūs ir beprotiškai skaniai atrodo bei tokie yra. Na bent jau tiek kiek jau yra tekę pasigamint ;] P.s Jie rytietiški ir į temą jai kam kiltų klausimų nespėjus pažiūrėt į spoilintą linką. ;]
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
Ingredientai:
Vanduo, 3 litrai
Vištienos filė, 300 gramų
Grybai, baltieji kiniški, pakeliais, 0.5 vieneto
Baltieji pipirai, Santa Maria сitrinpipirai, 0.5 šaukšto
Actas, pagal skonį
Cukrus, pagal skonį
Juodieji pipirai, 2 šaukšteliai
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir 10-15 min, tuomet supjaustome. tuos pačius sudedame į puodą ir verdame su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, Santa citrinpipirius (jei baltuosius pipirus), jų įberiame du valgomus šaukštus.
mėgsta mėgsta gana aštriai – įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. – visuomet ragauti, nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame 15 – 20 min.
Comment