Azijietiško Valgio Receptai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aviete
    Naujokas
    • 2009 06 05
    • 17

    Azijietiško Valgio Receptai

    Tai vat....dėkite čia visokius Japoniško, Kinietiško, Korijietiško ir pan. maisto receptus.....Ačiū!!!!!!!!!!
    Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2009-12-30, 23:42.
  • Dj_Lord
    桜木花道って最高
    • 2009 12 23
    • 15

    #2
    Onigiri

    daznas japonu priespieciu uzkandis, Japonijoje galima rasti bet kurioje parduotuveje, kaino nuo 100 yenu. Lietuvoje taip pat galima pasidaryti

    Pagugline "onigiri" greiciausiai, kad rasite detalesniu aprasymu, bet supaprastintai viskas yra taip:

    Reikalinga:
    japoniski (arba juos primenantys) ryziai (as naudojau Galinos apvaliuosius ryzius, tinka ir sushiniai, svarbiausia, kad butu lipnus)
    zuvis, ikrai, majonezas, krabu lazdeles, surios slyvos - na idarui pagal skoni
    nori (juru dumbliu lapai) - nebutina, bet skaniau su jais

    Paruosimas:
    isverdam ryzius, truputi palaukiam kol praves, paimame ryziu sauksta i delna (patartina naudoti plastikinius maiselius, t.y. ranka i maiseli, ryziai ant maiselo), idedame idara, uzklojame dar vienu saukstu ryziu ir suformuojame plokscia trikampio, keturkampio ar apvalios formos figura. Jeigu naudojote maiseli - graziai susukite ir palikite vesiai atsvesti, jeigu rankose formavote, patartina suvynioti i plevele, kad islaikytu savo forma. kai atvesta, isvyniokite is maiseliu ir patiekite. Galima ivynioti i nori - bus skanaus. skanaus
    Dj_Lord
    http://hashi.vdu.lt

    Comment

    • Kaizen
      Naujokas
      • 2009 12 21
      • 5

      #3
      Kepti ryžiai

      Asmeniškai man vienas skanesnių lengvai pagaminamu patiekalų. http://www.visireceptai.lt/receptas/kepti_ryziai.html
      Paskutinis pakeitimas nuo Kaizen; 2009-12-28, 16:09. Priežastis: Netyčia nuspaudžiau ENTER nebaigęs pranešimo

      Comment

      • slicKrox
        Catching some Zzzzs...




        • 2012 08 01
        • 2161

        #4
        Autorius Kaizen
        Asmeniškai man vienas skanesnių lengvai pagaminamu patiekalų. http://www.visireceptai.lt/receptas/kepti_ryziai.html
        Aha. Sutinku, me taipogi mėgsta ruošti šį gardėsį. Skanu, pakankamai greitai paruošiama, maistinga ir energinga. Tik aš dažniausiai vietoje mėsos stengiuosi naudot grybus.

        Kad mano atsakymas nenuskambėtų tuščiai, parekomenduosiu pasigaminti Tamagoyaki / omelette roll / omletą suktinuką. Daug skanesnis nei įprastas omletas, o ir paįvairint galima tikra ialbai įdomiai. Galima ir nedėti miltų ir pieno. Į vidų galima pridėt keptų gribų ar bet ką kitko, ko tik geidžia fantazija.

        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-12-28, 16:56.

        Comment

        • Esquisse

          #5
          Vasaros sriuba


          Ingredientai:

          * Agurkai, 1 vienetas
          * Žirniai, švieži, 2 šaukštai
          * Sultinys, mėsos, 4 stiklinės
          * Druska, truputį
          * Sojos padažas, 0.5 šaukšto
          * Kiaušiniai, 4 vienetai

          Gaminimas:

          Agurkas nulupamas, supjaustomas nedideliais griežinėliais. Žirneliai perplaunami, suberiami į užvirintą sultinį, 10 min. paverdami, po to pasūdomi, supilamas sojos padažas, sumetami agurkai. Viską 5 min. pavirinus, daržovės išgriebiamos ir padedamos šiltai, o sultinys perkošiamas. Tuo tarpu užvirinamas su actu vanduo, į jį atsargiai įmušami kiaušiniai. Jie pavirinami, kol susitraukia baltymas. Į kiekvieną lėkštę įdedama po keletą gabaliukų agurko ir po pusę šaukšto žaliųjų žirnelių, įpilama karšto sultinio, įdedama po kiaušinį. Sriuba patiekiama karšta. [Japoniška sriuba]

          Spoileris:
          Yra Lietuvoje ir skanių japoniškų patiekalų restoranas, esantis Vilniuje - http://www.miyako.lt/
          Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-01-07, 19:51.

          Comment

          • sagara sanosuke
            forumo idiotas
            • 2009 04 14
            • 134

            #6
            Autorius Anime_Yuuki
            Vasaros sriuba
            Spoileris:



            Ingredientai:

            * Agurkai Agurkai, 1 vienetas
            * Žirniai Žirniai, švieži, 2 šaukštai
            * Sultinys Sultinys, mėsos, 4 stiklinės
            * Druska Druska, truputį
            * Sojos padažas Sojos padažas, 0.5 šaukšto
            * Kiaušiniai Kiaušiniai, 4 vienetai

            Gaminimas:

            Agurkas nulupamas, supjaustomas nedideliais griežinėliais. Žirneliai perplaunami, suberiami į užvirintą sultinį, 10 min. paverdami, po to pasūdomi, supilamas sojos padažas, sumetami agurkai. Viską 5 min. pavirinus, daržovės išgriebiamos ir padedamos šiltai, o sultinys perkošiamas. Tuo tarpu užvirinamas su actu vanduo, į jį atsargiai įmušami kiaušiniai. Jie pavirinami, kol susitraukia baltymas. Į kiekvieną lėkštę įdedama po keletą gabaliukų agurko ir po pusę šaukšto žaliųjų žirnelių, įpilama karšto sultinio, įdedama po kiaušinį. Sriuba patiekiama karšta. [Japoniška sriuba]

            Yra Lietuvoje ir skanių japoniškų patiekalų restoranas, esantis Vilniuje MIYAKO
            gal ir skanių patiekalų, bet kainos tai lb didelės
            Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-18, 22:51.

            Comment

            • Xakis
              BW gamer

              • 2009 08 21
              • 20

              #7
              Autorius Dj_Lord
              Onigiri

              Reikalinga:
              japoniski (arba juos primenantys) ryziai (as naudojau Galinos apvaliuosius ryzius, tinka ir sushiniai, svarbiausia, kad butu lipnus)
              zuvis, ikrai, majonezas, krabu lazdeles, surios slyvos - na idarui pagal skoni
              nori (juru dumbliu lapai) - nebutina, bet skaniau su jais

              Paruosimas:
              isverdam ryzius, truputi palaukiam kol praves, paimame ryziu sauksta i delna (patartina naudoti plastikinius maiselius, t.y. ranka i maiseli, ryziai ant maiselo), idedame idara, uzklojame dar vienu saukstu ryziu ir suformuojame plokscia trikampio, keturkampio ar apvalios formos figura. Jeigu naudojote maiseli - graziai susukite ir palikite vesiai atsvesti, jeigu rankose formavote, patartina suvynioti i plevele, kad islaikytu savo forma. kai atvesta, isvyniokite is maiseliu ir patiekite. Galima ivynioti i nori - bus skanaus. skanaus
              Na, pratesimas , kas nori dar papluseti virtuveje


              Reikes

              Sojos 2 didelius saukstus
              miso kosytes 1 dideli sauksta

              Taigi, turit paruosta onigiri.
              Paimat keptuve, ipilat sauksta aliejaus (nu gal du, kad nepridegtu, kaip pas ka kokios keptuves), palaukiat kol uzkais ir idedat paruosta onigiri. Kepinat ant vidutines ugnies, kol igaus auksini atspalvi. Nukeliat nuo keptuves , ta ryziu kamuoliuka, ir itrinat soja, vel idedat ir pakepinat kol soja suketies, na zinoma vel nuimat nuo keptuvas ir tada itrinat miso kose ir vel kepinat kol suketies. Nukeliat nuo keptuves, nusausinat su kokia vienkartine nosinaite (daznai buna teplus nuo miso) ir valgote.

              Patarimai: labai gerai lendai su agurku ar morka(tikrai patarimas, nes pastrigs dar ...), taip pat galit soja sumaisyti su miso is anksto ir tepti viena karta, bent jau as taip darau

              gal kam patiks, skanaus....

              Comment

              • RayYuka
                Paraamnestical

                • 2009 11 02
                • 206

                #8
                Hehe... gera skiltis. Apie maistą. Kaip tik man :} Receptų aš nė velnio nežinau ir gamamint nemoku, bet žinau pigų ir skanų patiekalą - Naruto ramen!

                Čia yra nerišlios kalbas receptas :http://www.searchgrid.org/index.php?...009-07&id=1791 Aš juo nesinaudoju...
                Nusiperki pakelį užpilamų makaranų už 1 litą, fermentinio sūrio.
                Dar galima dėti gausybę priedų : dešros, krabų lazdelių, svogūnų ir t.t. (ką tik sugalvosit)... Priedus reikia pakepti, sudėti į makaronus su (tarkuotu) sūriu ir užpilti verdančiu vandeniu bei pagardinti prieskoniais. xD


                Pigu, skanu ir greita. Tikiuosi užskaitysite kaip receptą

                P.S. Ramen regis yra kiniečių kilmės...
                Geriau siaubinga pabaiga, nei siaubas be pabaigos.

                Comment

                • Esquisse

                  #9
                  Autorius sagara sanosuke
                  gal ir skanių patiekalų, bet kainos tai lb didelės
                  Na, taip, buvau aš ten Šeip labai skaniai gamina, bet meniu ohohoho.... Brangu, už tiek kiek sriuba kainuoja galima ir pačiam ją pasidaryt, na bet ne taip gerai kaip profesionaliam virėjui

                  Comment

                  • Idechi
                    Wakaranai

                    • 2008 10 21
                    • 194

                    #10
                    Pora kartu su draugais buvau Hanabi restorane, nebrangu ir gan skanu http://www.hanabi.lt/ Man patiko maki ir sašimi patiekalai.

                    Comment

                    • dubi
                      Klyšakojis piratas ;O

                      • 2008 10 14
                      • 50

                      #11
                      Aš asmeniškai labai mėgstu viename youtubo blog'e talpinamus receptus. Ten jų daugybė ir nesunkūs ir beprotiškai skaniai atrodo bei tokie yra. Na bent jau tiek kiek jau yra tekę pasigamint ;] P.s Jie rytietiški ir į temą jai kam kiltų klausimų nespėjus pažiūrėt į spoilintą linką. ;]
                      Same as you but different.

                      Comment

                      • KoBalt
                        Tokyo boy

                        • 2007 03 25
                        • 127

                        #12
                        Onigiri idarui tinka tunas su majonezu,labai skanu tunas taip pat tinka ir Tamagoyaki omleto suktinukui
                        http://android-x-2.mybrute.com

                        Comment

                        • edva1

                          #13
                          Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena

                          Ingredientai:

                          Vanduo, 3 litrai
                          Vištienos filė, 300 gramų
                          Grybai, baltieji kiniški, pakeliais, 0.5 vieneto
                          Baltieji pipirai, Santa Maria сitrinpipirai, 0.5 šaukšto
                          Actas, pagal skonį
                          Cukrus, pagal skonį
                          Juodieji pipirai, 2 šaukšteliai
                          Druska, pagal skonį

                          Gaminimas:

                          Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
                          Pusę baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir 10-15 min, tuomet supjaustome. tuos pačius sudedame į puodą ir verdame su vištiena.
                          Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, Santa citrinpipirius (jei baltuosius pipirus), jų įberiame du valgomus šaukštus.
                          mėgsta mėgsta gana aštriai – įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. – visuomet ragauti, nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
                          Sriubą paverdame 15 – 20 min.

                          Skanaus!

                          Comment

                          Working...