Anime Žaidimo/Nežaidimo Rezultatai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • NonStop
    CatGirls are cute :p


    • 2003 01 16
    • 192

    Anime Žaidimo/Nežaidimo Rezultatai

    Tai va komisija nebūtinai buvo teisi, bet mes juk irgi žmonės todėl irgi klystame. Dabar bandysiu pristatyti nugaletojus. Tiksliau parasysiu pirmą, antrą ir trečią vietą užėmusius darbų pavadinimus. O pirmos vietos laimėtojo ir nikas bus čia parašytas. Perspėju iškarto, komisijos nariai nežinojo darbų autorių, jie gavo tik kūrinius, tad simpatijos antipatijos atkrenta.

    Taigi užteks kalbų:

    1 vieta: Ka manai apie anime (autorius: Didelis-Bardakas)
    2 vieta: Anime iš vaikystės
    3 vieta: po šiltos žiemos


    Taigi prizas iškeliauja i Kauną, sakykite ką norite pykite nepykite, bet komisijos narių vertinimas buvo labai įvairus ir išrinkti nugalėtoją buvo pakankamai sunku, šis darbas gavo net 4 iš 5 komisijos narių balsus.

    Dar kartą pristatau komisiją:
    1 NonStop
    2 Daan
    3 badbwg
    4 Etmonas
    5 zio


    Dalyviai kurie nori, kad jų darbai būtų paskelbti viešai prašome pranešti asmeniškai man

    Kaip ir žadėta pateikiamas darbas čia viešai, ir jei Daan kaip žadėjo, tai manau idės ir kažkur kitu AZ portale.


    Didelis-Bardakas


    „Ką manai apie anime“



    Anime? Daugelis besidominčių žmonių šia specifine meno šaka/kultūra jau seniai žino tokius dalykus kaip: iš kur kilo pats žodis, klestėjimo laikotarpius, populiariausius, jau legenda tapusius filmus. Žinojimas yra viena, o suvokimas kita. Ką išvis žmogui reiškia, anot skeptikų, judantys paveiksliukai spalviniam fone? Kaip išvis galima lygint tai su meniniais filmais ar televizijos serialais? Ir yra užduota daugybė klausimu ir teiginių panašia tematika, nurodančiu anime kaip paprasčiausius filmukus (cartoons). Iš savo pusės galėčiau teigt daug pavyzdžių iš istorijos, kultūrine prasme prisidengdamas, gint šio meno teisėtai pelnyta gerą vardą, tačiau gal reiktu pradėt nuo to ką pačiam žmogui reiškia patys anime, konkrečiau man pačiam.

    Konkretaus laikotarpio kai pradėjau žiūrėt anime jau negaliu pasakyt, nes net būdamas 5 metų dar pamenu, kai per tuomet dar vadinta Litpoliinter kanalą rodydavo kultinį serialą „Astro Boy“ (liet. „Robotukas Marsas“), taipogi per LTV transliuodavo „Top Striker“ (liet. „Smūgis“) ir dar kitų anime kurių galbūt jau ne be taip gerai atsimenu, tačiau žiūrėdavau. Tad mano domėjimasis prasidėjo dar nesuvokiant kas tas anime, bet noras žiūrėt giliai brandinamas, o suvokimas augantis.

    Jei jau turi šiokį tokį supratimą apie anime, jei jauti, kad esi matęs ir galėtum diskutuot daugeliu temų su otaku, tai jau gali turėt gerai subrandintą požiūrį. Tarkim, jei dabar paneigčiau skeptikų nuomonę, turėčiau pasakyt ką man reiškia anime ir absoliučiai ką aš gero matau tame, turbūt atsakyčiau „Parodykit man geriausia dramą, veiksmą, fantastiką, siaubą meninio filmo kategorijoj, o aš jums parodysiu geriausius anime iš šių žanrų“. Neabejoju ir nesakau, kad meniniai filmai blogai ar jie pasirodytu prastesni, net turbūt likčiau pilnai nesuprastas. Bet visgi gero anime siužeto, dialogų, jausmų pateikimas animacinėj erdvėj yra nepaprastas ir galėčiau ginčytis dėl to, ar atsirastų toks aktorius, tobulai perteikiantis savo veidu filmo nuotaika, kaip anime autorius ją perteikdamas savo ranka.

    Nesubjektyviai išreikšdamas savo nuomone apie anime, galėčiau nurodyt mėgstamiausius žanrus (drama, romance, dementia), tačiau niekaip negalėčiau pasakyt savo pačio mėgstamiausio, kadangi kiekvienas anime yra savaip žavus, įtraukiantis. Siužetinės linijos dažnai būna prieštaringos vakarietiško pobūdžio filmams, dialogai neįprasti, su tam tikrom užslėptom prasmėm. Anime man pačiam kaip atokvėpis nuo pop meno užtvindžiusio visus kontinentus savo banaliom tematikom. Deja galima pasakyt, kad patys anime tampa tam tikra pop meno dalimi. JAV išperka licenzijas dubliuot japoniškus, o ir patys kuria savus anime, daugiau shoujo stiliaus, taip vėl skatindama manyt, kad anime tik mažiems berniukams. Na, bet tai tik šališka vieno žmogaus nuomonė. Negalima pamiršt ir tikrai gerų darbų bei kūrėjų kurie davė didelį įnašą į dabartinę anime fanų kultūrą, kai kuriems suteikė galbūt tam tikro tikėjimo ir pasitikėjimo savyje, kitiems paprasčiausia pramogą, davusią žiūrėjimo malonumą ir džiaugsmą.

    Nepaisant visų antianimistinių pažiūrų ir teigimų, anime vis vien tam tikram tarpe žmonių išlieka kaip menas, viena geriausių žmogaus išraiškos priemonių, taipogi ir man. O besidominčių žmonių skaičius tik auga, tad kai kuriems žmonėms tai ir bus ta legendinė „Pažadėtoji otaku žemė“, kitiems laisvalaikio praleidimo būdas nuo viso realiai nemalonaus pasaulio.
    Paskutinis pakeitimas nuo NonStop; 2007-04-01, 11:15.
    Life is cheap, but Death cost money...
  • NonStop
    CatGirls are cute :p


    • 2003 01 16
    • 192

    #2
    Čia rašau komisijos narių pamąstymus apie kai kuriuos darbus:

    Po šiltos žiemos
    Gan lengvai skaitosi, ishvis, tai kone vienintelis darbas , kuri buvo galima skaityti. Patiko pats pasakojimo stilius, pasirinkta tema. Svarbiausia, matyt, tai, kad kuriniu norima bandoma kazhkas pasakyti. Darbas, kuri galima deti ir i zhurnala be jokios gedos.

    Rašant nueita į šoną. Buvo pasakyta, kad rašoma apskritai apie anime, o ne apie kokį konkretų kūrinį. Būtų gerai, jei darbe paminėtum kelis darbus, tačiau per visą darbą realiai eina tik vienintelis Kaze no Tani no Nausicaa. Kitas dalykas, ko darbe trūko - autoriaus asmeninė nuomonė apie anime. Nebuvo nieko panašaus į "anime mėgstu, nes..." ar ko nors panašaus. Skaitydamas, net nesusidariau nuomonės, ar asmuo mėgsta anime, ar tiesiog kažkur kažką matė ir apie tai parašė. Plius ir pats darbas yra labai jau trumpas. Reziume: darbas gal ir tiktų temai "Anime ir gamtos ryšys" ar panašiai, bet ne šiam konkursui.

    Darbas tikrai geras, sakyciau pasirinkta tema nebloga, puikiai tiktu paskelbti zurnale, ka beje ir rekomenduoju autoriui.


    Mazgas
    "Mazgo" negalechiau pavadinti blogu kuriniu, tachiau tikrai ir ne geru. Nagrinejamos temos pateikimas man visai patiko, bet velgi nesuzhinai nieko naujo ar originalaus. "Izhanga" lyg irgi per ilga..

    Pradėjus skaityt pirma mintis buvo, jog rašoma apie kažkokią tai telenovelę.. Ačiū Dievui, kad jų nežiūriu. Gal autorius/ė tiesiog labai mėgsta romance ir drama tipo anime... Po to prasideda standartinis "kas yra anime", kokia ji ir t.t. Beskaitant keletą kartų kilo mintis, kad pridėta kopypastos, nes tekstas labai jau nušlifuotas, bet be emocijų kaip kokio vertimo.. Kitas dalykas, kurį jau nebe pirmą kartą rašau, vėl nėra asmeninės rašytojo nuomonės apie anime, kodėl jis ją mėgsta/nemėgsta.. Kaip pažndinamasis straipsnis tiktų, bet ne daugiau. Pavadinimo nekomentuosiu..


    Abstraktūs pamąstymai apie anime arba Krūtys yra gražu
    "... jos didelias linguojančias krūtis.." XD Arba net: " na paimkim Pabaisa ir gražuolė. Ne, aš nieko nesakau, ji turi krūtis (aš čia apie gražuolę jei ką), kažkas ten matosi, lyg iškylumai ..bet tai nieko juk. Kaip moteris be krūtų? Ir tai juk normalu, visi žiuri, juk lavina vaikų pasaulėžiūrą...." .Komentaru tiesiog nera. Pasaulezhiura XD Ir po galais kas tos Chi kelnaites? Ikrautos chakrom kokiomnors?

    Kaip eilinis mirtingasis primastei tikrai gerai Taigi, patiko gera humoro dozė. Buvo įdomu skaityti šį darbą su šypnesa, nebuvo jis iš tos serijos "o anime yra kilęs..". Labai jaučiasi bendravimas su skaitytoju, t.y. stengiamasi jį sudominti visu tuo, paaiškinti. Nėra to teksto be visiškų emocijų, kurį tik pradėjus skaityti jau ima nuobodulys. Puikiai ir aiškiai išreiškiama nuomonė su visa eile paaiškinimų.

    Sukritikuosiu, akivaizdziai zmogus ziuri hentai ar echi tipo anime, gaila is parasyto darbo susidaro ispudis, kad zmogus nera susipazines su Ghibli kurybos sedevrai, ir deje ten papai nekaip bombos... nors skaitosi viena rimtesniu studiju. Aisku sis darbas itraukia ziurova, gal todel kad taip drasiai drystama rasyti apie tuos dalykus

    Vienos nakties paieškos
    Visame darbe pasakojama apie paieskas kazko ir tik pačiame darbo gale sužinoma, jog asmuo ieško wallpaperio. Plius, čia nematau jokios aiškios asmeninės nuomonės apie anime. Interpretuojant galima būtų pasakyt, jog asmuo mėgsta anime, o ypač anime wallpaperius, bet nieko daugiau. Darbas labiau tiktų kokiam dienoraščiui. Taip sakant, nieko gero.

    Eilini karta siuo darbu supratau kaip visgi sunku kazko www.google.lt surasti ypac jei tas daigtas yra retesnis, ar netoks populiarus. pala pala, o kur anime ?

    Animacijos Grožis
    Pirmas dalykas, kuris nepatiko - pavadinimas. Prie animacijos prisiskaito ir visas amerikiečių crap, skirtas mažiems vaikams. Kita problema - vėl nesuprasta, kas yra ese.. Autorius toliau pradeda pasakoti, kas yra anime, kodėl atsirado ir t.t. Mažoka asmeninės nuomonės. Puiku, kad pasakei jog tau "anime yra be galo puikus užsiėmimas" ir kad "tai beabejo yra naudinga", bet galėjai pasakyti plačiau, kodėl. Taip, parašei, jog galima iųmokti kažkiek žodžų ir pan., bet tuo pačiu reikėjo ir paraųyti, ar tu kazkiek kažko iųmokai. Darbas visai neblogas, bet buvo galima daugiau dėmesio skirti savo asmeninei nuomonei.

    Darbe pastebima savos nuomones trukumas, jeigu butu rasoma labiau pirmu asmeniu, tai yra ne kartas nuo karto iterpiama man tas patiko, o tiesiog visas darbas apie tai, kas tau patiko ir ka tau dave. Tikrai butu vertas pirmos vietos. Na gal tiesiog apipavidalinimas neteisinas. Bet darbas tikrai neblogas.

    Ese apie anime
    Darbas iš serijos "kas yra anime"... Plius dar susidarė tokia mintis, kad kopypasta.. Autorius bando vietomis reikšti savo nuomonę apie anime ir kodėl ji jam patinka, tačiau tos nuomonės suskaičiavau tik penkis sakinius. Taigi, reikėjo ir toliau plėtoti savo mintis, apie tai, kodėl tau anime patinka, o ne pliekti standartinius ir daugumai žnomus sakinius apie tai, kas yra anime. Darbas labiau tiktų trumpam supažindinimui apie anime, o ne asmeninės nuomonės išreiškimui, nes tos nuomonės yra per mažai.


    Anime ir aš
    Pirma mintis skaitant darbą yra "status quo". Yra aprašoma dabartinė padėtis, susijusi su anime: dbz, susitikimai, etc.. Pasigedau tos rimtesnės autorės nuomonės apie anime. Taip, ji rasė, kad jai patinka žiurėti AMV bei kad ji nori bent vieną sukurti, tačiau galėjo ir parašyti, kodėl.. Pavadinimas tikrai geras - anime ir aš, bet buvo galima daugiau parašyti to visko apie tai, nes kūrinyje kažkaip nėra labai daug.

    „Ką manai apie anime“
    Dar vienas darbas, kurį man buvo įdomu skaityti. Autorius labai trumpai papasakoja apie anime, nekišdamas visų standartinių seniai žinomų dalykų, kas man patiko. Įdomu būtų pamatyti tą tam tikrų žanrų "movies vs anime" Yra aiškiai pasakoma, kodėl patinka anime, ko pasigedau daugumoje kitų atsiųstų darbų, bei pasakoma, kokio tipo anime autorius labiau mėgsta. Gal autorius galėjo parašyti truputį daugiau savo nuomonės tam tikrais klausimais, tačiau vistiek skaitant šį darbą buvo galima susidaryti asmens nuomonę apie anime.

    Anime iš vaikystės Pirma mintis kilo, kad dauguma žmonių irgi turėjo tokią pačią vaikystę, kai spoksojo tuos visus filmukus Darbas man patiko tuo, kad nebuvo jokių kitų standartinių "anime yra...". Matosi, kad autorė stengėsi rašyti pati prisimindama tą senąjį Candy Candy ir tuo pačiu įpindama į darbą savo "kas?", "kaip man buvo?", "kodėl?". Taip, man šį darbą patiko skaityti plius neblogai išreiškiama autorės nuomonė.
    Life is cheap, but Death cost money...

    Comment

    • Daan
      Administratorius

      • 1998 10 30
      • 184

      #3
      paskelbta http://www.animezona.net/straipsniai/node/14

      Comment

      • Bardakas
        Žmogus Ne





        • 2005 09 22
        • 1462

        #4
        nice....
        Maybe on Earth, Maybe in the Future
        sigpic
        Kurokawa idėjinis lyderis
        Lėtai keičiu slaptažodžius

        Comment

        • Evil_of_Darknesz
          Suicide is painless...

          • 2006 04 09
          • 998

          #5
          Sveikinu Didelis-Bardakai...

          Comment

          • niekšas
            forumo idiotas

            • 2006 08 23
            • 544

            #6
            Sweikinam Bardaka

            O šiaip man labai patiko šita Daan idėja: "Darbus paskelbsim forume vėliau, tegu visi pamato kokias ten pievas prirašėt, bus iš ko pasijuokti".
            Gal taip ir padarykit visiem gi bus linxma

            Comment

            • Bardakas
              Žmogus Ne





              • 2005 09 22
              • 1462

              #7
              Mmm... dėkuj
              Rašydamas vis vien gramatinių klaidų pridariau ir galbūt estetinių, tad būtų malonu paskaityt kitų darbus
              Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2007-04-02, 07:43.
              Maybe on Earth, Maybe in the Future
              sigpic
              Kurokawa idėjinis lyderis
              Lėtai keičiu slaptažodžius

              Comment

              • Lax..
                reLaxed




                • 2005 12 24
                • 516

                #8
                Svarbu tai ką parašei, o ne kaip parašei.
                P.S. Turėsi būtinai visai AZ parodyt marškinėlius :~

                Comment

                • Likimo_Kalvis
                  YOSH!!!

                  • 2006 08 26
                  • 378

                  #9
                  Autorius LAX...
                  Svarbu tai ką parašei, o ne kaip parašei.
                  P.S. Turėsi būtinai visai AZ parodyt marškinėlius :~
                  kad nelaimejusiems pavydas kiltu
                  Su mielu noru palaikau ir prisidedu prie puikių idėjų arba ne.

                  Comment

                  • NonStop
                    CatGirls are cute :p


                    • 2003 01 16
                    • 192

                    #10
                    2visi:a) paskelbtas dar bus tik vienas darbas kiti nebus del elementariu priezasciu, tik vienas zmogus sutiko skelbti viesai. beje taip bardakui kai bus iteiktas prizas bus foto ir tag dali, siuo metu jis renkasi paveiksliuka cia tam, kad pavydetu nedalyvave
                    Paskutinis pakeitimas nuo NonStop; 2007-04-02, 10:54.
                    Life is cheap, but Death cost money...

                    Comment

                    • NonStop
                      CatGirls are cute :p


                      • 2003 01 16
                      • 192

                      #11
                      Autorius niekshas
                      Sweikinam Bardaka

                      O šiaip man labai patiko šita Daan idėja: "Darbus paskelbsim forume vėliau, tegu visi pamato kokias ten pievas prirašėt, bus iš ko pasijuokti".
                      Gal taip ir padarykit visiem gi bus linxma
                      balandzio pirmoji vakar buvo, aciu

                      pastebejimas bet kokia kritika susijusi su zaidimu rasoma kitame poste dekui, cia tik sveikinimai ir susipazindinimas su rezultatais. bereikalingi postai iskarto bus trinami
                      Paskutinis pakeitimas nuo NonStop; 2007-04-02, 09:53.
                      Life is cheap, but Death cost money...

                      Comment

                      Working...