nowJapan'13 ANIME CROSSPLAY FANART konkursas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Liadan
    Narys

    • 2012 04 24
    • 46

    #31
    Autorius cobabara
    O aš nesuprantu, kaip tau nedaeina, kad jeigu nori, jog į tavo kritiką žiūrėtų rimtai, ją reikia išsakyti argumentuotai ir civilizuotai, o ne rėžti "skėlėt dabar visiems antausį" ir argumentus pradėti arogantiškai spjaudyti tik po to, kai kažkas kitas užvedė su tavim diskusiją.
    Visų pirma - ar jūs maži vaikai? Emocinis kontekstas yra irrelevant, svarbiausia yra argumentacija. Visų antra, aš nesutinku, kad mano komentarai necivilizuoti. Paaiškink, kas tavo manymu yra "civilizuota"? Kai tarp mudviejų įvyko nesusipratimas, aš manau, pasielgiau labai civilizuotai. Kas liečia kitą pašnekovą, aš savo nuomonę argumentavau, ko jis padaryt nesugebėjo. Maža to, į mano argumentuotą ir tvarkingai sufomuluotą komentarą jis atsakė su pašaipa, tad dar kartą paskaityk žinutes ir pasakyk kas gi iš tiesų yra arogantiškas.

    There is one important point: mano tikslas yra atkreipti dėmesį į problemą ir pasiūlyti jos sprendimą, bei pradėti diskusiją sprendimui kitų metų Now Japan meno konkursams.

    Don't want o rain on anyone's parade, bet kol kas kai kurių šios diskusijos dalyvių pranešimai buvo geriausiu atveju kontr-produktyvūs. Aš iki šiol stebiuosi, kad tiek daug žmonių rašo komentarus, kurie diskusijai nieko neduoda.

    Kadangi matau kažkas dar šią temą skaito, noriu adresuoti pamąstymus kitiems metams. Tie kas buvo renginy, pastebėjo, kad šiemet buvo tik 3 doujinshiai ir apie 5-6 crossplay fanartus. Pernai buvo 8 mangos ir krūvos fanartų. Tai, mano nuomone, puikiai iliustruoja viską, ką bandžiau paaiškint savo pranešimuose. Ypatingai sityacija su doujinshiais.

    Todėl, siūlau visiems šios gijos lankytojams pamastyti ką galima būtų pakeisti kitais metais. Aš asmenišikai turiu du pasiūlymus:
    1. Grąžinti manga ir fanart konkursus
    arba
    2. Keičiant konkursus duoti žmonėms daugiau laiko pasiruošti (kas, kaip jau nė kartą minėjau, yoatingai svarbu doujinshi/manga konkursui)

    Dabar, pakartosiu dar kartą: NIEKAS NEPRIVALO DARYTI VISKO PAGAL MANE. TAI KĄ PARAŠIAU YRA PASIŪLYMAS, NIEKO DAUGIAU. AŠ LABAI TIKIUOSI, KAD TOLIMESNĖ DISKUSIJA BUS SU ALTERNATYVIAIS PASIŪLYMAIS.

    Pabaigai noriu dar kartą atkreipti dėmesį į tai, jog kai kurie žmonės teigė, jog staigus konkursų pakeitimas yra ne problema, tačiau mielieji, konkursinių darbų skaičius kalba pats už save.

    Comment

    • Bardakas
      Žmogus Ne





      • 2005 09 22
      • 1462

      #32
      Autorius Liadan
      Labai daug rašau apie tą patį ir dar iš keliu porą pasiūlymų (viršutinis postas).
      Nematau reikalo cituoti visą tavo pranešimą kai jis viršuje, tad sutrumpinau. Jei darbų buvo - vadinasi įmanoma padaryti, kad ir kažkas, nebent protestuodami nieko nedarot. Iš esmės visuose Now Japan piešimo konkursuose dalyvauja tie patys žmonės ir dar keli kurie pirmą kartą tai daro. Tebūnie, pritarsiu siūlymui, kad konkursai turėtų būti paskelbti ankščiau, kad visi nesinertų iš kailio darant darbus, bet aš vis nematau problemos nupiešti vieną Crossplay fan-art'ą per mėnesį laiko, pas tave net nėra svarių argumentų kodėl neįmanoma to padaryti, o iš mano pusės manau net nereikia argumentuoti, kad tikrai per mėnesį (tiesą sakant per dieną) įmanoma tokį darbą nupiešti. 8 puslapių doujinshį manau irgi nesunkiai įmanoma nupiešti per mėnesį, jei turi idėją, ir šiek tiek pasistengti reiktų jei idėjos neturi. Kiekvienas skirtingai paišo, bet įvairiuose mangakų (ne pro) forumuose pasiskaitinėjau, kad sudėtingą, labai detalų puslapį jie nupiešia per ~5 valandas, be komandos su viskuo (nieko konkretaus, pasigooglinęs paieškojau). Tavo argumentas, sutrumpinus, buvo - tai neįmanoma padaryti. Nepaišau mangų, nežinau, bet paskaičius kitų nuomones ar mini blogo tipo straipsniukus, atrodo, kad įmanoma, bet turbūt kalbi iš savo asmeninės patirties (kuri taipogi skiriasi nuo kitų). Ištikro nebemačiau reikalo daugiau atrašinėt į tavo postus, nes jie visi apie tą patį ir ką berašyčiau turbūt vis vien nepriimtum mano nuomonės, kad problemos čia nėra, tiesiog užkniso tavo nusipezėjimas, kad argumentų nėra.
      Dabar aiškesnė problema yra, kad darbų nebuvo, su tuo galima sutikti, kad galbūt įtakojo per vėlus konkursų paskelbimas ir pritariu siūlymui konkursus skelbti ankščiau (tarkim jei viskas susitvarko - du mėnesius prieš renginį). Nesutinku su siūlymu atstatyti fan-art kategoriją. Dėl to, kad tai yra labai neoriginali, kopijuotojų kategorija. Darbai dažniausiai būna plagijuojami nuo kitų internetinių menininkų, arba paimtas jų šablonas ir dadedamos savos detalės, o dar blogiau, kad tiesiai šviesiai nuo originalaus art'o viskas kopijuojama. Crossplay fan-art'as šiuo atveju pagerina situacija, dėl begalinės įvairovės personažų ar apskritai kelių žaidimų, filmų, anime etc. supriešinimo, tai labiau stebina, nei vienas iš šimto Alucardo close-up'ų su ginklu.
      Kadangi doujinshių apskritai nemėgstu skaityt, tai man šiuo atveju mangos konkursas labiau patiktų, bet sukurti įdomią mangą (kad ir greitai ar prastai nupieštą) reikia daug puslapių, o tam laiko taip pat reikia. Kaip suprantu KOI ~4 mėnesius iki renginio išvis nežino iki ko jis pasisuks, tad negali skelbti konkursų renginiui kuris nežinia ar apskritai gali įvykti ir ar jame kas keistis (asmeninės spekuliacijos). Doujinshį daug lengviau nupiešti su mažiau puslapių, nes istorija iš esmės žinoma, o pateikiamas tik kažkoks priedėlis prie jos arba situacija. Tam nereikia nei daug mąstymo nei įgūdžių (ypač kai personažų, aplinkų ir pan. šablonai jau duodami).

      O dabar dar į temą. Kada galima bus sulaukti tų darbų patalpintų internete? (čia tiems kurie nebuvo Now Japan'e)
      Maybe on Earth, Maybe in the Future
      sigpic
      Kurokawa idėjinis lyderis
      Lėtai keičiu slaptažodžius

      Comment

      • Džiro sesė
        X - Crime of visual shock


        • 2005 11 12
        • 604

        #33
        Autorius Bardakas
        O dabar dar į temą. Kada galima bus sulaukti tų darbų patalpintų internete? (čia tiems kurie nebuvo Now Japan'e)
        Ašen šito dalyko jau beveik prieš savaitę klausiau, atsakymas organizatorių buvo "Viskas bus. Laukiam nuotraukų iš fotostudijos."....
        Tai.... gal šiemet ir sulauksim~

        Užsukite in mano FB page: http://www.facebook.com/MaumasArt

        Comment

        • Dark-Tarou
          I'm a woman on a mission


          • 2008 07 14
          • 486

          #34
          Atejau suzinot kas laimejo, paskaiciau Bardako posta ir susiemiau uz galvos. Zmogau, nereikia vaidint visazinio sferoje kurioje tu nesiorentuoji. Tu daznai turi labai svariu argumentu but what in the hell is this??? Is kokio kosmoso tu sitai trauki...


          Autorius Bardakas
          8 puslapių doujinshį manau irgi nesunkiai įmanoma nupiešti per mėnesį, jei turi idėją, ir šiek tiek pasistengti reiktų jei idėjos neturi. Kiekvienas skirtingai paišo, bet įvairiuose mangakų (ne pro) forumuose pasiskaitinėjau, kad sudėtingą, labai detalų puslapį jie nupiešia per ~5 valandas, Nepaišau mangų, nežinau, bet paskaičius kitų nuomones ar mini blogo tipo straipsniukus, atrodo, kad įmanoma, bet turbūt kalbi iš savo asmeninės patirties (kuri taipogi skiriasi nuo kitų).
          Stop it. Oi, taigi imanoma nupiesti ta ir ana per toki ir toki laika. Ne. Jeigu tu gali, super, hurray for you. Zmones skirtingi ir netgi jeigu gali greitai piesti, jiems neleidzia darbotvarke tuom uzsiimti. Tai lieva manga galima per diena nupiesti, bet norisi pristatyti kazka kokybisko, ar ne? Velgi, ar bandei piest manga konkursui Bardakai? Ne. Invalid argument. Gal tau tai nerupi Bardakai, nes tu nepiesi siems konkursams, bet yra zmoniu kurie piesia ir tai paveikia tiktais tuos zmones.

          Pagrindine problema tame, kad mangos konkursas pakito i doujinshi. Mangos konkursas buvo PAGRINDINIS nowjapan konkursas. Pagrindinis, tradicinis. Jis egzistavo nuo Cosplay vol 2. Mes eksperementavom ir dejom naujus konkursus for fun bet sitas buvo stabiliausias ir svarbiausias. Zmones jam ruosiesi is anksto! As iki tapimo organizatore jam ruosiausi is anksto! O cia bum, dingo. Manga konkursui buvo skirtos temos anksciau bet visad likdavo laisva tema, kuri surinkdavo daugiausiai darbu. Ir gaudavom visokiu ir original ir daujinshi. Mangai BUTINA daugiau laiko. Nes kiek laiko duodat, tokios kokybes ir bus, pacitavus Bardaka:

          Autorius Bardakas
          Doujinshį daug lengviau nupiešti su mažiau puslapių, nes istorija iš esmės žinoma, o pateikiamas tik kažkoks priedėlis prie jos arba situacija. Tam nereikia nei daug mąstymo nei įgūdžių (ypač kai personažų, aplinkų ir pan. šablonai jau duodami).
          Tai kad aplamai viska lengvai nupiest. Paemi ir nukopijuoji. Kaip tik menesio manau tam pilnai uztenka! Jeigu visi laikysimes tos nuomones, kad 'viskas tiks, kad tik nupiestu per minimaliausia laika' tai manau kokybe darbu tik nukris.


          Autorius Bardakas
          Ištikro nebemačiau reikalo daugiau atrašinėt į tavo postus, nes jie visi apie tą patį ir ką berašyčiau turbūt vis vien nepriimtum mano nuomonės, kad problemos čia nėra, tiesiog užkniso tavo nusipezėjimas, kad argumentų nėra.
          Tai, kad nera svariu argumentu...

          Autorius Bardakas
          Nesutinku su siūlymu atstatyti fan-art kategoriją. Dėl to, kad tai yra labai neoriginali, kopijuotojų kategorija. Darbai dažniausiai būna plagijuojami nuo kitų internetinių menininkų, arba paimtas jų šablonas ir dadedamos savos detalės, o dar blogiau, kad tiesiai šviesiai nuo originalaus art'o viskas kopijuojama.
          Paryskinsiu: Darbai dažniausiai būna plagijuojami nuo kitų internetinių menininkų


          Ir duosiu linka i 2011 metu darbus. http://www.speedyshare.com/u4QAp/Fanart.rar Ju nedaug. Bet tai ka tu sakai yra antausis sitiems zmonems kurie saziningai dirbu prie savo darbu.
          Dazniausiai...ar tu isvis seki konkursus ir kas juose dalyvauja?? Argumentai is oro. Internetas pilnas nukopijuotu darbu, bet jeigu as si argumenta naudosiu viskas geriau uzdrauskim visus konkursus, kad tik nenukopijuotu.

          Autorius Bardakas
          Crossplay fan-art'as šiuo atveju pagerina situacija, dėl begalinės įvairovės personažų ar apskritai kelių žaidimų, filmų, anime etc. supriešinimo, tai labiau stebina, nei vienas iš šimto Alucardo close-up'ų su ginklu.
          Kiek buvo Alucardu konkursuose??? A? Kiek? Crossplay fanart yra tas pats kas fanart, tik remuose, nes personazas turi butinai kazka cosplayint. Damn, jeigu as noriu nukopijuoti kazka, tai nukopijuosiu puse sasukes ir puse Songoko, job done. Gal geriau padarius fanart konkursa ne tik anime bet visu zaidimu, filmu, filmuku, tada bus daug ivairiu darbu ir nereiks sukt galvos ka su kuom kryzmint!

          Ir jo, laukiam laimetoju ir darbu!
          /// http://dark-tarou.mybrute.com

          Comment

          • Kuroi Tsubasa
            Department of Inquisition

            • 2009 09 09
            • 391

            #35
            Kaip supratau iš šito chaoso, pagrindinė organizatorių problema ir visų pasikeitimų priežastis yra ta, kad jie negali sukontroliuoti, kad konkurse nedalyvautų jau anksčiau kažkur kitur paskelbti darbai. Citata:
            Autorius spacefox
            <...> Kodėl keitėsi konkursai? Nes ne tu viena sugalvoji darbus nusipiešt iš anksto, o viena iš ilgai jau egzistuojančių taisyklių yra ta, kad konkursiniai darbai negali būti eksponuojami niekur kitur iki kol nepasibaigs festivalis (ir sorry, be ne kiekvienas šitos taisyklės laikosi, o organizatoriai irgi ne kgb ir susekt visko negali).
            Tiek to su fanartais ir pan. a4 darbais, ką nors padoraus per 1 mėn. gal ir galima sukurti, bet sprendžiant iš pasisakiusių menininkų, to nepasakysi apie mangą. Pati niekad jos NJ nepiešiau ir iš tiesų piešt neketinu, so i`m just a bystender, who likes to read manga at con. Siūlyčiau grąžinti mangą kategoriją ir tiesiog kelias dienas prieš renginį paviešinti po kelis mangos lapus forume - kiek pamenu, būtent kažkas iš forumiečių ir buvo pastebėjęs vieną tokį taisyklių pažeidimą šioje kategorijoje. Manau, kad tarp dalyvaujančių asmenų ir kitų forumiečių atsirastų labiau už organizatorius besidominčių menais, konkursais ir besilankančių įvairiose interneto puslapiuose, kur tokie darbai yra talpinami (deviantart ir pan.), kurie būtų pakankami suinteresuoti, kad nebūtų sukčiaujama. Galbūt tai atbaidytų ir pačius potencialiai nesąžiningus dalyvius. Nemanau, kad tai kaip nors galėtų pakenkti pačiam konkursui, greičiau būtų nedidelis darbų prieview.
            No one can restrain me with logic



            Comment

            • Mancoin
              Naujokas
              • 2009 10 17
              • 11

              #36
              Visi pasisako tai ir aš pasisakysiu.

              Tiesą pasakius kai sužinojau kad vietoj fan-art -> crossplay-fan-art, tai vietoje užsiputojau - vasaros pradžioje nutapiau fan-art'ą, specialiai niekur nekėliau ( kad nepažeisčiau taisyklių ), o čia PYST nebėra. Po tokio malonumo tai nei motyvacijos, NEI LAIKO, kada meno konkursas ne vienintelė dalis į kurią eini ( turėjau pakankamai darbo su kostiumu ).
              Aišku nemalonu buvo ir kada žadėtas "rankdarbių" konkursas taip ir neatkeliavo, bet čia pykčio nelabai galiu argumentuot - pernai nebuvo tai ...

              BTW - sakyti "oi per mėnesį galima nupiešti" IR KARTU tvirtinti, kad siekiama kokybės ( ką nowJapan ištisai dainuoja ) tiesiog pjaunasi mintys... Jei greit tai LABAI mažai kas padarys gerai. O dar jei ir kostiuma darai arba dar ir *ahem* gyvenimą turi tai abiejų punktų apžioti nepavyks.

              All in all... nu kaip šiais metais galiausiai nedalyvavau, taip ir kitais nedalyvausiu. Nei grasinu nei ką, bet normalesnių sąlygų ieškosiu kituose renginiuose... nJ ne vienintelis

              P.S. mangų nepiešiu, taigi apie jas tikrai nieko negaliu sakyt. Aš kalbu tik iš fan-art pusės.

              Comment

              • Liadan
                Narys

                • 2012 04 24
                • 46

                #37
                Mielas Bardakai,

                Kaip nebuvo pas tave argumentų, tai jų ir nėra.

                Tu neigi problemą nes tau ATRODO, kad jos nėra, tačiau mažas konkursinių darbų skaičius ir žmonių pasisakymas forume sako kitą.

                Maža to, kalbi apie dalykus kuriose absoliučiai nesigraibai ir pezi nesąmones. Fanarto atveju, klausimas ne tame, ar spės žmogus per mėnesį jį nupiešt, o tame, kad žmogus stengėsi piešt, bet jis konkursui nebetinka. Svarbiausia, aš tiek daug rašiau, kaip tu sakai, "tą patį", bet šis momentas praslydo iš tavo akiračio. Mangos atveju - kada paskutinį kartą matei konkursinius darbus? 8 puslapių beveik nieks nebepiešia, tipinis mangos ilgis - 25 psl (bent jau vertinant pagal pernai metų darbus). Tad ką tu čia skiedi?

                Visi darbus plagijuoja? Kas tie visi? Tu mėtais statement'as be įrodymų...

                Šakės, man nebūtų reikėję tiek kartų kartot tą patį, jei kai kurie žmonės mokėtų skaityti ir mąstyti.

                Comment

                Working...