Parasyte (1990-1995)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Vanabis
    Noob-writer

    • 2010 01 25
    • 57

    Parasyte (1990-1995)

    <IMG src=http://img842.imageshack.us/img842/3599/cover01.jpg border=2 align=left hspace=5></IMG>
    Parasyte

    Metai: 1990-1995
    Žanrai: drama, horror, psychological, science fiction.
    Autorius: Hitoshi Iwaaki
    Skyrių: 64 skyriai (pabaigta)

    Nuorodos:
    MNN / MAL / Online
    <hr>
    Nežinia kodėl ir nežinia iš kur į žemę patenka ateiviai. Parazitiniai organizmai – užvaldantys žmogaus smegenis ima pamažu integruotis į visuomenę. Jie neturi jokių pasaulio užvaldymo planų ar tikslų išnaikinti žmones. Kiekvienas jų yra individualus egoistinis organizmas – siekiantis tik vieno – savo paties išgyvenimo. Kiekvienas jų gali transformuoti savo kūną į ką tik nori, bei – kiekvienas jų yra alkanas, ir pasisotinti gali tik mėsa.

    Izumis Šiničis išgyveno parazito ataką, kuriam tepavyko įsiskverbti į jo ranką, ne smegenis. Migis (taip savo dešiniąją ranką užvaldžiusį ateivi pavadino Šiničis) – yra protingas organizmas, ir supranta, kad norėdamas išgyventi turės veikti kartu su Šiničiu. Taip prasideda šio keisto dueto kova už išgyvenimą, sutinkant kitus parazitus, kurių vieni tapo pabaisomis – žudančiomis žmones, o kiti mėgina tapti visaverte žmonių visuomenės dalimi.

    Kova už išgyvenimą yra vejama sunkių moralinių sprendimų, nes didžioji dalis ateivių siekia taikaus sugyvenimo su žmonėmis.

    <hr><IMG src=http://img831.imageshack.us/img831/136/coveris.jpg border=2 align=right hspace=5></IMG>

    Asmeninė nuomonė


    Paprastai skambanti istorija vėliau tampa labai sudėtinga ir skaitytojas kartais netgi pasimeta, kai supranta, kad pats ima „sirgti“ už ateivius, o ne už žmones. Gana įdomiai atskleidžiamas bendravimas tarp žmogaus ir jo kūne esančio intelektualaus parazito. Tarp jų vyksta simbiozė ir vieno gyvybė yra visiškai priklausoma nuo kito.

    Piešimo stilius kartais atrodo ganėtinai padrikas, tačiau dailininkas puikiai perteikia emocijas ir vėliau, mangoje, mes jau vien pažiūrėję žmogui į akis imame suprasti ar jis yra užvaldytas parazito. Istorija ganėtinai nenuspėjama ir privertė mane perskaityti mangą beveik be atokvėpio.

    Man tai tikras atradimas, nes manga sukurta 1990-1995 metais, o dabar rasti tokių prikaustančių senųjų mangų yra ganėtinai sunku. Rekomenduoju visiems psichologinių ir „alien invasion“ istorijų mėgėjams.







    <hr>
    8
    5
    0%
    5
    4
    0%
    3
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...