Mushishi

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Mushishi

    <img src="http://i.imgur.com/2g3WpxT.jpg" align=left hspace=13 width=225height=338 ></img><hr/>
    Mushishi
    The Bug Master; Mushi-shi; 蟲師
    <hr/>


    Metai: 1999 - 2008
    Žanrai: Fantazija, istorinis,
    Istorijos autorius: Yuki Urushibara
    Dailininkas: Yuki Urushibara
    Apimtis: 10 tomų, 50 skyrių.
    Tipas: Manga
    || Anime - Planet || MAL ||

    Skaityti internete: Manga Fox

    Kiti šio autoriaus darbai: Filament; Suiiki.

    Aprašymas: Mushi - tai papraščiausia gyvybės forma pasaulyje, nors ir taip vadinti būtų neteisinga. Šie "padarėliai" neturi suvokimo kas gerai ar blogai, jie tiesiog nori "būti". Jų yra begalė ir mushi gali net imituoti ligas, augalus, žmones ir net tokius fenomenus kaip lietus, vaivorykštės ar pelkės. Šiems mushi išaiškinti, bei padėti dėl jų kenčintiems žmonėms yra keliautojai vadinami Mushishi. Jie bando išsiaiškinti kokia mushi vieta pasaulyje, kiek jų yra ir kaip jie egzistuoja. Toks yra pagrindinis veikėjas Ginko. Žymus mushishi baltais plaukais ir žalia akimi. Jis keliauja kai prisireikia jo pagalbos negalėdamas ilgiau užsibūti vienoje vietoje. Savo kelionėse jis patiria daug nuotykių ir jos visos atveria suvokimą į tai, kas yra mushi.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/SN5LaQe.jpg" align=right hspace=13 width=271height=419 ></img>O gal mes iš tiesų ne viską matome. . .
    Piešimas: Piešimas negalėčiau pasakyti, kad nepatiko, bet negaliu pasakyti, kad ir patiko. Dauguma veikėjų tokie vienodi, kad būdavo sunku suprasti ar tai tie patys ir matyti ar nauji. Vienintelis išsiskiriantis savo dizainu personažas be abejonės yra Ginko, o visi kiti - labai vienodi (bent didžioji dauguma, buvo vienas kitas "kitoks" veikėjas, tačiau jis pasirodydavo labai trumpam). Taip ir neapsisprendžiau ar čia autorė tiesiog bandė pavaizduoti Japonijos žmones, kurie "vakariečių" akims atrodo jei ne vienodi, tai bent jau neįtikėtinai panašūs ar tiesiog nesinorėjo keisti veikėjų dizaino, nes jie istorijoje visvien ilgai neužsibūdavo. Kas liečia foną jis labai gausus kai to reikia. Manga nėra perpildyta nereikalingomis detalėmis, o piešimas tokiai mangai - geras. Labai žymiai prisideda prie atmosferos, bei jos kūrimo.
    Veikėjai: Ginko - išskirtinis personažas. Jo mąstymas, suvokimas ir būdai turi kažką savito, kas jį paverčia labai maloniu personažu, su kuriuo labai smagu keliauti per visas istorijas. Antraplaniai veikėjai taip pat labai neprastai "pagaminti" atsižvelgiant į tai, kad beveik visi jie dar kartą nebepasirodydavo. Tačiau jų istorijos ir ištakos daugeliu atveju išsamiai paaiškintos.
    Siužetas: Visa manga - tai Ginko kelionių istorijų rinkinys, tad kažkokios siužeto linijos, kuri vestų nuo A iki B kaip ir nėra, bet tai visiškai netrukdo autorei sukurti nuostabų mushi pasaulį ir vesti skaitytoją kartu su Ginko. Atmetus tai, kad visos istorijos yra panašios savo pobūdžiu, galima drąsiai teigti, kad jos visos skirtingos, kažkuo ypatingos, savitos. Taip pat palengva sužinome ir Ginko praeitį, kas atvedė jį į mushishi tarpą, taigi palaidų galų nėra palikta. Na, pabaiga pasirodė silpnoka. Ir ne todėl, kad istorija parinkta silpna, bet tikėjausi kažko kito, labiau konkretaus ir apibrėžto.
    Verdiktas: Ši manga tikrai labai malonus atsipalaidavimas. 5/5

    <hr/>

    <hr/><hr width=240 align=right />
    3
    5
    0%
    3
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1319

    #2
    Nuostabi manga, mėgavausi kiekvienu jos aspektu. Ir piešimas būtent toks man labai malonus ir artimas pasirodė. Nors turiu pritarti, kad siužetui šiek tiek pritrūko gero posūkio. Visgi pabaiga tokia gana skysta paliko. Bet visu kuo, tai tikrai negaila 5/5 įvertinimo Tik arbatos į rankas ir susirangyt į minkštą krėslą tereikia

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

    Comment

    Working...