AIKI

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Vanabis
    Noob-writer

    • 2010 01 25
    • 57

    AIKI

    __________________________________________________ _

    Metai: 2005
    Žanras: action, ecchi, martial arts, mature, seinen
    Autorius: Isutoshi
    Chapteriai: 98 (baigta)
    __________________________________________________ _

    Kovos menų mokykloje vyksta nuolatinis karas dėl valdžios. Pamačiusi, kad situacija slysta iš rankų, direktoriaus anūkė Rin kreipiasi į kovos menų genijų Kunitošį pagalbos. Tą patį padaro ir Rin mirtina priešininkė mokykloje – Kunitošio pusseserė Miu. Jis be abejo padėtų, jei nebūtų didžiausias niekšas šiame pasaulyje, bet kokiai progai pasitaikius besistengiantis savo naudai išnaudoti jaunas mokines. Tačiau jos ne vienintelės besistengiančios išpešti naudos iš aikido genijaus.
    Pagrindinis mangos veikėjas visiškai nėra įprastas herojus – tačiau turi kažkokią magišką trauką. Jis nesiekia būti stipriausias, nenori nieko nugalėti ar užvaldyti, spjovęs į gyvenimo prasmę, ir dar – beje…yra nenugalimas. O vienintelis dalykas, kurio jis paniškai bijo yra… jo motina.
    Čia ir prasideda kovos, tobulėjimo ir nepertraukiamo tyčiojimosi iš aikido mokinių – neįprasta istorija.
    __________________________________________________ __

    Veikėjai


    Kunitoshi Joukyuu
    Kovos menų genijus, neturintis jokių gyvenimo tikslų, o savo talentą išnaudojantis nepadoriems tikslams pasiekti.
    Ar atves kas nors jį į doros kelią?


    Kizuki Rin
    Vaikiško būdo mokyklos direktoriaus anūkė, turinti vienintelį tikslą – tapti stipria aikido kovotoja ir perimti mokyklą į savo rankas.



    Takatori Miu
    Kunitošio pusseserė, soliariumo blondinė nejaučianti gėdos jausmo. Tikslus turinti tokius pat kaip Rin, tik jų siekianti kitais būdais.


    Kageyasu
    Pirmoji Kunitošio mokinė. Greičiausiai bijanti, kad kažkuri nauja jo pasekėją pranoks ją kovos menuose. Todėl stengiasi dalyvauti visur, kur eina Kunitošis.

    _________________________________________________

    Siužeto tema (kovos menai) lyg ir atrodytų įprasta, tačiau išvystyta dar nematytomis kryptimis. Mangoje vyksta lenktynės tarp nuolatinių įspūdingų kovų, netradicinių komedijinių situacijų ir ribas peržiangenčių echii. Veikėjų charakteriai įdomūs ir nuolat vystomi. Riba tarp “geriečių ir blogiečių” praktiškai neegzistuoja. Kumščiai lekia greičiau nei kulkos, o paslaptingi veikėjų motyvai verčia mangą perskaityti be atokvėpio.
    _________________________________________________

    Asmeniškai, manga labai patinka. Istoriją lengva sekti ir lengva pamėgti vienus ar kitus veikėjus. Iš piešimo stiliaus galima manyti, kad anksčiau, autorius Isutoshi piešė vien “hentai” – tačiau sėkmingai perėjo į kovų mangų kategoriją. Manga tikrai ne be reikalo įsitvirtino TOP 5-tuke esamuose “seinen” mangų reitinguose.
    _________________________________________________

    Pasigrožėjimui




    5
    5
    0%
    2
    4
    0%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    1
    1
    0%
    0
  • Xenon
    Naujokas
    • 2010 04 15
    • 18

    #2
    Šitą mangą galima "užskaityt" jau vien dėl Isutoshi artworko. Daug slapsticko ir perversijos, bet skirtingai nei kiti kūriniai šitas neužknisa (bent jau pirmi du vol., kuriuos teko skaityt).

    Comment

    Working...