Battle Royale

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • SaimonasSako
    Manga >>> Anime

    • 2008 03 13
    • 164

    Battle Royale

    <img src=http://i901.photobucket.com/albums/ac218/Saimonassako/Cover.jpg hspace=14 border=3 align=left></img>Battle Royale

    Metai: 2000-2006
    Žanrai: Veiksmas, drama, psichologija, mature, seinen, smurtas
    Istorijos autorius ir dailininkas: Koushun Takami
    MangaUpdates ivertinimas: 8
    Apimtis: 119skyriai - Užbaigata
    Nuorodos: MangaUpdates Wikipedia

    Download: StopTazmo
    Read online: MangaFox

    Japonijoje egzistuoja TV laida, priklausanti vyriausybei, vadinama "PROGRAMA". Kiekvienais metai atsitiktina klase vaikų yra išrenkama dalyvaut "Battle Royale" turnyre. Taisyklės labai paprastos:Kiekvienam dalyviui uždedamas antkaklis su sprogmenimis, tada vaikai išleidžiami saloje, kiekvienam iš jų duodamas krepšys su būtiniausiais daiktais, bei atsitiktinis ginklas (nuo pistoleto iki šakutės) ir po trijų dienų turi išgyventi tik vienas, jis ir tampa "nugalėtoju". Jeigu per parą niekas nemiršta, po trijų dienų yra daugiau negu vienas gyvas dalyvis, bandai nusiimti antkaklį, bandai pabėgti iš salos - antkaklis sprogsta. Žudyk arba buk nužudytas! Ką daryti kai draugai kuriuos pažinojai nuo pat vaikystės ims tave medžioti? Kai nežinai kuo pasitikėti? Kai geriausios draugės stengiasi užmušti viena kita? Ar galima šitame pragare rasti išeitį? <img src=http://i901.photobucket.com/albums/ac218/Saimonassako/Cover2.jpg hspace=8 border=2 align=right></img><hspace=11>

    Geriausia šioje mangoje yra istorija ir įdėja, tai pat veikėjų gausa. Beveik apie kiekviena iš jų yra bent trumpa istorija (flashbackas), ką jis veikė, koks jis buvo, ir kaip pasikeitė patekus į žaidimą.(Labai panašiai kaip seriale LOST) Bet ne visi nori "žaisti", kažkas bando slėptis, kiti pasiduoda baimei arba praranda sveiką protą. Pagrindinis veikėjas Shuya Nanahara savo charakteriu baisiai primena Vash Stampede iš "Trigun", tad iš jo sulaukiame labai daug filosofijos. Na o pagrindinis antagonistas Kazuo Kiriyama beveik neprataria nei žodžio, bet yra tiesiog sukurtas kad jo nekęstum ir visa širdimi trokštum jo mirties. Visame kūrinyje teksto tikrai daug, tad "sauso" veiksmo mėgėjams gali ir nepatikti... Piešimas savotiškas, man kažkuo primenantis senas mangas. Prie kai kurių veikėjų veidų reikia priprasti. Didelis pliusas dailininkui už veiduose atsispindinčias emocijas, ypač baimę ir skausmą. Žiaurumas, seksas, skausmas, kraujas ir ašaros (kas šiek tiek pradeda įkyrėti, nes visoje mangoje tik 2 veikėjai neverkia) yra viena mangos puse, kita tai draugystė, meilė ir pasiaukojimas. Truko šiek tiek humoro, bet tikriausiai jis čia nelabai tiktu. Vienintele mane prajuokinusi fraze buvo: Okay... Gilrs with guns... Pissed off girls with guns... Mano vertinimas 5/5
    Ši manga yra nupiešta pagal to pačio pavadinimo Novelę, tai pat pagal ją sukurti du filmai.
    <hr>

    <hr>
    12
    5
    0%
    8
    4
    0%
    3
    3
    0%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
    Dar neskaitei Berserk??? Tada nežinai kas yra TIKRAI GERA MANGA!!!
    NEDELSK - CLICK TO READ IT!
    sigpic
  • Evil_of_Darknesz
    Suicide is painless...

    • 2006 04 09
    • 998

    #2
    Rekomenduoju pažiūrėti live action movie, tik po to, kai perskaitysit manga, nors Japonų vaidyba yra nieko neverta, tačiau šis filmas visai gerai susižiūrėjo. O manga pradėjau skaityti, tik pažiūrėjas filmą, kai sužinojau pabaigą,
    Spoileris:
    kad ten beveik visi numirs,
    tai drop'inau, nors piešimas ir pats siužetas tikrai įdomus

    Comment

    • Vilius
      teisinga nuomonė ----->

      • 2009 07 19
      • 173

      #3
      is aprasymo sudomino, reiks paskaityt

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        comment

        hmm...nežinojau, kad yra dar ir manga tuo pačiu pavadinimu.

        Labai senai, prieš 4-5metus, mačiau "Battle Royale (film)" (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Royale_(film)), - paliko gilų įspūdį. Ir dar dabar jis yra mano kolekcijoje. Rekomenduoju visiems šį filmą pasižiūrėti. Kad rašyti argumentuotus komentarus apie šį filmą, man reiktų dar kartelį jį peržiūrėti. Beja filmas emociškai (psichologiškai) labai stiprus, žiaurus ir turi nemažai sąsajų su pačia tuometine Japonijos švietimo sistema. Galbūt dėl to šis filmas ir buvo uždraustas Japonijoje(?).
        T.Kitano kaip visada nuostabiai suvaidino savo rolę.

        Yra išleistas ir "Battle Royale II (film) (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_Royale_II:_Requiem) I-o filmo tęsinys. Bet deja, tai visiškas, totalus šlamštas. Taip ir neprisiverčiau jo peržiūrėti normaliai iki galo. Komercinis klišinis kino popsas.

        Beja, filmas "Battle Royale" (2000m.) išėjo beveik tuo pačiu metu kaip ir manga. Tikiuosi manga tokia pati gera kaip ir filmas :-).

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Labai gera istorija survival/death match tematika su nemažai psichologinių ir dramatinių aspektų. Pats pirmą skaitęs mangą buvau, vėliau ir filmus žiūrėjau, nors nekaži kiek buvo verta jau tada juos žiūrėt. Patariu patiem pasirinkt sau tinkamą formatą. Pats palaikau Darknesz'o nuomonę dėl prastos vaidybos benrai jp filmuose..

          Comment

          • shigofumii
            cruel man
            • 2008 07 05
            • 137

            #6
            Perziurejau abu filmus pirmas buvo itin ziaurus pilnas smurto psichologiniu ir emociniu scenu ,paliko man dideli ispudi ,bet ne toki kad galeciau ji visiem siulyti , reikia buti pakankamai stipriu nervu norint ji ziuret,beje mangos neskaiciau ir reiktu paziureti paskaityti ja ,kazi kokia ji?
            Destiny is waiting ,lets move foward to it.

            Comment

            • Draconica

              #7
              Baigiau šią mangą per keturias dienas. Su pertraukomis be abejo, kad nusėstų. Tikrai įtraukianti manga su savo idėja ir svarbiausia - jos pateikimu. Bet apie viską plačiau.
              Pros: Detaliai išdėstyta idėja, puikus siužeto įtampos, chaoso perteikimas. Išvystyti veikėjai su savo pliusais ir minusais, tačiau visi unikalūs. Įdomūs mirčių variantai, nėra nuobodžių (na, gal viena kita nuobodesnė).
              Cons: Siaubingai tragiškas ir katastrofiškas piešimas. Tiesiog neapkenčiu tokio piešimo. Tačiau istorija tai atpirko. Ko istorija neatpirko - kad VISI IKI VIENO amžinai bliauna. Aš suprantu, įtampa ir taip toliau, bet OMFG kiek jie bliauna. Reikėtų uždrausti tokį bliovimą mangose ir anime. Visą vaizdą gadino. Pagrindinis veikėjas - hipiškų idėjų persunktas vaikis, kurio vienintelis herojiškas aktas baigasi tuo, kad jį visvien pašauna. A la kiets.
              Norėjau, kad viskas baigtūsi kitaip. Žymiai blogiau, žymiai žiauriau. Deja, viskas primena viduramžišką pasaką. Žiaurumo netrūksta, tačiau pabaiga visvien gera. na, savotiškai gera. Labiausiai patiko Kawada, bet jį taip gale su*iko, kad balsu keiktis pradėjau (tyliai) ir Kiriyama, bet su juo viskas gerai, taip ir įsivaizdavau (skaitę - supras).
              Duodu labai stiprų ketvertą, nes ši manga tikrai verta perskaitymo.

              Comment

              Working...