Bleach

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aramis

    Bleach

    <hr>
    Bleach (ブリーチ)
    <hr>
    <table width=750><tr><td><div align=justify><img src=http://www.bleachcommunity.net/pictures/image?format=raw&id=388&type=img hspace=10 border=1 align=left width="300" height="430"></img>
    Metai: 2001
    Žanrai: Veiksmas, nuotykiai, komedija, drama, fantazija, antgamtinės galios.
    Autorius: Tite Kubo
    Skyrių/mangos knygų: 528 skyriai/50 knygų (ongoing)

    Nuorodos:
    WIKI / ANN / MAL
    <hr>
    Kurosaki Ichigo nuo vaikystės galėjo matyti šmėklas ir vaiduoklius, tačiau tai visiškai negadino jam gyvenimo. Bent jau iki tol, kol sutiko keistą merginą juodais drabužiais. Kaip vėliau paaiškėjo, ji ne paprasta mergina, netgi ne vėlė, o mirties deivė (shinigami). Jos tikslas žemėje - gelbėti žmonių vėles, neradusias kelio į Dvasių visuomenę (Soul society). Tačiau kaip visada, tai dar ne viskas. Mirties dievai (shinigami) žemėje kovoja su vadinamosiomis "šmėklomis" (hollows). Pačios šmėklos taip pat buvusios žmonių vėlės, per ilgai buvusios paliktos vienos žemėje ir pavirtusios nemąstančiais, bejausmiais padarais.
    [picborder=right]http://i17.photobucket.com/albums/b82/razorchaos578/Bleach317-1.jpg[/picborder]
    Taigi, Kurosaki Ichigo nelaiku pasipainiojo Rukios ir vienos šmėklos kovos lauke. Rukiai tuo laiku visai logiška pasirodė mintis paskolinti Ichigo dalelę savo galios, kadangi ji jau buvo pastebėjusi jo neatskleistas galias.
    Kas galėjo pagalvoti, kad nemokintas ir niekam nežinomas vaikinas sugebės pasiimti visas Rukios galias?
    Kadangi Rukia liko bejėgė, Ichigo neliko nieko kito, tik pačiam imti švaistytis savo naujuoju kardu. Ichigo privalo ginti žmonių vėles nuo šmėklų, iki Rukia atgaus savo, Mirties dievo galias.
    Pasakojimas tęsiasi su visais reikalingais prieskoniais - savo tapatybės ir super galių slėpimu, įspūdingomis kovomis kardais, mokyklos gyvenimu, romantika ir begale kitų dalykų, be kurių Manga būtų nuobodi.
    Savaime suprantama, 300+ skyrių negali būti tik apie kovas su šmėklomis, taigi istorijos eigoje atsiranda ir kitokių "super blogiukų", kurie labai jau gadina gyvenimą Ichigo ir jo draugams.<hr>Veikėjai:<hr width=300 align=left>
    [picborder=left]http://farm4.static.flickr.com/3049/2681140929_439af3507a_m.jpg[/picborder] Kurosaki Ichigo - Moksleivis, nuo vaikystės sugebėjęs regėti žemėje užsilikusias vėles, tačiau iki susitikimo su Rukia neįtarė apie šmėklų egzistavimą. Po susitikimo su Rukia, tapo vienu iš Mirties dievų.
    Kuchiki Rukia - Mirties deivė, atsiųsta į žemę. Po susitikimo su Ichigo prarado savo galias. Sugebėjo įtikinti Ichigo, kad jo pareiga kovoti su šmėklomis.
    Karin ir Yuzu Kurosaki - Ichigo jaunesniosios sesutės, kurios nors ir kažką nutuokia apie antrąją Ichigo gyvenimo pusę, tačiau nieko tikro nežino.
    Isshin Kurosaki - Ichigo tėtis, labai jau energingas ir besielgiantis kvailokai. Mėgsta užpuldinėti sūnų iš pasalų. Labai myli savo vaikus. Isshin turi vieną, labai didelę paslaptį, kuri atskleidžiama mangos eigoje.
    Yasutora Sado, Orihime Inoue, Uryū Ishida, Tatsuki Arisawa... - Ichigo draugai ir bendraklasiai, arba jais tampa po jo susitikimo su Rukia.



    Spoileris:

    <hr>
    Piešimas, istorija ir veikėjai
    Piešimas - Kaip kada. Kartais šios mangos piešimą galima liaupsinti, bet kartais jis toks labai jau atmestinas atrodo. Gal todėl, kad tai kas savaitinė manga, tačiau manau, kad tai neatleidžia autoriaus ir dailininkų nuo pareigos džiuginti mus gražiais piešiniais. Mano vertinimas - 3/5.
    Istorija - Pati pradinė idėja tikrai verta 10/10, bet... Paskutiniu metu atrodo, kad tyčia ta istorija tempiama, iš jos mėginama spausti kaip galima daugiau. Kiekviena kova trunka vis ilgiau, taigi kartais pameti siužetinę liniją ir gali netyčia "užsimiršti" kas ką kur ir už ką. So - 5/5, vien už idėją, už realizavimą - 2/5.
    Veikėjai - Kadangi istorija yra labai ilga, taigi jos eigoje stipriai ryškėja veikėjų charakteriai. Kiekvienas veikėjas yra puikiai įasmeninamas. Už tai - 4/5 + 1 už žaviąją Orihime, taigi, galutinis rezultatas - 5/5.
    Piešimo pavyzdžiai
    Spoileris:

    Mano galutinis įvertinimas - Manga visai nebloga, ieškant kokio nors lengvo skaitalo. Gana įtraukianti, tačiau apsiribojanti tik paviršiniu žvilgsniu į veikėjų "poravimąsi". Taigi, gal todėl, kad pritrūko to jausmų parodymo (nors viena akimirka buvo, kuri mane tikrai sujaudino, bet to negana), žinau, kad ji orientuota į shonen, bet vistiek, kažkokių jausmų apraiškų norisi. Vertinu šią mangą 3/5.
    Skaityti
    Spoileris:
    16
    5 (Nuostabi!)
    0%
    10
    4
    0%
    3
    3
    0%
    3
    2
    0%
    0
    1 (Fe!)
    0%
    0
Working...