LIMIT

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • JuusanKitsune
    Rimtas forumo narys

    • 2014 07 07
    • 187

    LIMIT


    Limit
    リミット


    Rašytoja: Keiko Suenobu
    Kanalas: TV Tokyo
    Žanrai: Suspense, School, Psychological, Drama
    Transliacija: 2013 m. Liepos 12 d. - 2013 m. Rugsėjo 27 d.
    Trukmė: 12 serijų
    MyDramaList reitingas: 7.9 (620)

    Sukurta pagal Keiko Suenobu manga tuo pačiu pavadinimu.
    Įprasta klasė kurioje egzistuoja suskirstymas - populiarieji, atsiskyrėliai, aukos ir neutralieji. Toji klasė susiruošia išvykai penkioms dienoms į kalnus. Taip jau nutinka, kad autobusas nudarda nuo skardžio. Visa 33 mokinių klasė, kartu su mokytojais ir vairuotoju miršta. Na beveik visa klasė. Šią avariją, per stebuklą, išgyvena penkios merginos – Konno ir Ichinose priklausiusios populiariųjų grupelei, atsiskyrėlė Kamiya, patyčių objektas Arisa ir tylenė Usui. Kad jas kas nors išgelbės vilčių ne daug, kadangi vairuotojas pasuko visai ne ten kur jie turėjo važiuoti, o sėdintys „namie“ nė neįtarę kad nelaimė įvyko. Belieka tik tikėtis, kad jos išgyvens tas penkias dienas miške, kur viskas apsivertė aukštyn kojomis. Auka gavo vienintelį buvusį autobuse ginklą ir dabar gali atsikeršyti visoms kurios ją užgavo, Konno ir Ichinose lyderė mirusi, savo įtaka jos prarado, Kamiya atrodo vienintelė supranta jų padėties beviltiškumą...







    Patiks šita drama tiems kuriems patiko „Battle Royale“ ar „Bokura no Yuuki
    Čia gausu šviežių emocijų, įtampos ir „kas bus toliau?!“ nes serijos sugeba užsibaigti būtent tokioje vietoje kur nori nenori reikia jungti iškart kitą seriją ir žiūrėti. Žiūrovas visada yra pagautas įtampos, nes nežinai kas nutiks ar jie išgyvens ar nepaskers vieni kitų ir galiausiai ar kas nors supras, kad autobusas nepasiekė kelionės tikslo.
    Taigi mes stebime veiksmą kas vyksta miške, ten kur į padėtį žiūrima Konno akimis, kurios dar ir gera draugė išliko gyva, kuri kaip vėliau paaiškėja nėra jau tokia gera draugė kuria visada dėjosi. Konno yra priversta keistis ir atsisakyti savo kaukės kurią visada nešiojo jeigu nori išgyventi šiame miške kuriame nėra reikalo užsidėti laimingos šypsenos.
    Kas vyksta „namuose“ kur sėdi mokytojas kuris dėl peršalinimo negalėjo vykti su savo mokiniais ir kuris įpareigotas pranešti direktoriui ar su jų kelione yra viskas gerai. Prisidirba jisai greitai, nes bijodamas pasakyti „ne, neskambino“ visada pasako „taip, man buvo paskambintą, viskas yra gerai“ , šitaip jis paskęsta meluose ir paskiau dėl to kenčia ne tik pats, bet ir tie kurie laukia pagalbos.
    Veikėjai visi turi savo savotišką mąstymą, savo problemas ir kas dėl būtent tokio jų charakterio buvo kaltas. Jie per visą dramą sugeba pasikeisti, sugeba suprasti ką darė blogai ir kad nebūtinai taip turėjo būti. Jie visi perkopia tam tikrą „kalną“, net ir antraplaniai veikėjai kaip Konno tėvai ir sesuo.
    Kiekvienoje serijos pradžioje parodoma tam tikro veikėjo mąstymo būsena per žodžius ir scenoje esantį simbolizmą. Drama nufilmuota išties gerai, buvo duotas net tikras apvirtęs autobusas, nors čia nieko nuostabaus, juk japonai kai daro survival ir biudžetą deramą duoda. Šiaip ar taip gerai nufilmuotas, įsijunkite ir patys įsitikinsite.
    Duodu 8/10 žiūrėčiau dar kartą, nors kai kur drama ir juoką kėlė.






    1
    5
    100.00%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...