Žanras: drama, romantika, mistika
Formatas: TV (24 ep), 25 min.
Transliacija: nuo 06.10.2006 iki 16.03.2007
Režisierius: Tatsuya Ishihara
Studija: Keyoto Animation
Japoniška pasaka apie riterį ant balto žirgo
Yuichi Aizawa vaikystėje dažnai atvažiuodavo pas savo tetą atostogauti. Praėjo septyneri metai ir tėvai išvyko į užsienį. Paliko vargšą vaikiną pas tetulę. Atvykęs atsiduria merginų apsuptyje kurios kažkodėl jį pažysta. Pats jis nieko neatsimena. Tiesa, ne pas jį viena tokia bėda. Jo laukia sunki užduotis - atsiminti ir ištaisyti praeities klaidas.
Serialas kurtas pagal žaidimą, manga ir originalų Toei 2002 metų serialą. Prisipažinsiu, originalo aš nematęs. Aš nekaltas, kalta aplinka. Mol, remeikas geriau ir taškas. Užtat matęs Keyoto AIR ir Haruhi. Kas juos sieja?
1. Firminis Keyoto piešimas. Jis nuostabus. Jei Air buvo vasara tai čia žiema. Vietoj žalumos ir karščio - balta spalva, šaltis ir sniegas. Pavyko puikiai. Tik ar tiesa kad japonės net per šalčius su trumpais sijonais vaikšto? Sorry, čia vis mano cinizmas prasimuša....
Sodrios spalvos/puikus "kameros darbas"/šviesos efektai/specefektai.... Va puikiai padarytas action (jo tiesa mažai) priminė Haruhi.
2. Personažai.
Pirmiausia dizainas. Oi, po tokios kawai dozės sunku išgyvent. 17 metų merginos atrodo kaip dešimties. Tetą, kuriai grubiai maždaug 35-40, nuo dukros nelabai ir atskirsi. Nu nors šukuosenos skiriasi. Na tik šukuosenomis visos jos ir skiriasi. Čia dar dzin. Yra čia dar kawainas katinėlis. Lyg to dar butu per mažai yra dar ir kawaini žodeliai - nia, niu, aguuu, auuu.....
Charakteriai.
Yuichi man pasirodė panašus į Kyon ne tik išvaizda, bet ir charakteriu. Toks pat adekvatus ir sveikai ciniškas. Tik geresnis ir jei Kyon komentuodavo dažniausiai tylomis tai Yuichi atvirkščiai. Jam nieko nereiškia pasakyti Tu puikiai gamini. Tekėk už manęs! ar net atvirai pasityčioti. Bet jo geraširdiškumu abejoti netenka. Dažnai jis "įgarsindavo" mano paties mintis. Matyt mes kažkiek panašūs. Labai simpatiškas veikėjas.
Mai Kawasumi ir YukiNagato. Tylenės. Yuichi žaisdavo žaidimą "prakalbink Mai". Panašus ir jų vaidmuo. Ir nesvarbu, kad viena mojuoja kardu o kita skaito knygas.
3. Mistika ir atmosfera. Vėl Air...... Čia aprašinėt negalima nes būtų žiaurūs spoileriai. Ir tas pats nuostabus dangus..... Beveik kaip atskiras personažas.
Air, švelniai sakant, man nepadarė didelio įspūdžio. Pritrūko jam kažkokio išbaigtumo. Va Kanon kitas reikalas. Jis ir juokino ir graudino ir vertė įsijausti į veikėjus. Nors serialas susideda iš atskirų istorijų, bet jos visai harmoningai tarpusavyje dera ir viena kita papildo. Siužetas gan paprastas ir lėtas, bet iki galo išlaiko paslaptingumą ir intrigą. Romantika "pramušė" mano seną ir cinišką širdį. Čia jau šioks toks rodiklis. Nuostabi muzika. Tiek op tiek end tiek skambanti serialo metu. Pabaiga adekvati. Ko daugiau ir norėt!?
Įvertinimas
9 balai. Ranka kilo parašyt 10, bet per daug kawaina ir mistika ne mano žanras.
Reziumė
Must see romantikos ir dramos mėgėjams. Sergantiems alergija kawajui nerekomenduoju arba tik mažomis dozėmis.....
Comment