Heat Guy J

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Heat Guy J

    @anidb || @animenfo || @animenewsnetwork
    Žanras: nuotykiai, fantastika
    Formatas: TV (26 ep), 24 min
    Transliacija: nuo 02.10.2002 iki 25.03.2003
    Režisierius: Kazuki Akane
    Studija: Satelight
    Fast Food

    Greitai paruošiamas maistas retai būna labai skanus ar sveikas. Kita vertus ne visada yra laiko/noro/pinigu.... O kartais ir visai naudinga. Normalus maistas po visokiu žuvies pirštelių pasidaro dar skanesnis.
    Heat Guy J sąžiningas greitas maistas. Nebando apsimesti gurmanišku patiekalu. Jame nėra kažko labai originalaus. Nėra didelės dramos ar romantikos. Nėra ypatingai originalaus pasaulio, siužeto ar gilios minties ir moralo. O kas yra? Visai nebloga kokybė ir stilius.

    Ateities miestas. Miestas kaip ir daugelis. Su policija, mafija, turgumi ir specialiu saugumo padaliniu kuriame ir dirba pagrindinis herojus Daisuke Aurora bei jo partneris robotas J. Va ir visas siužetas. Labai originalu, ane?
    Cowboy Bebop bet tik dvi kalorijos


    Žiūrėdamas serialą niekaip negalėjau atsikratyti minties kad čia CB lite edition. Pirmiausia pati struktūra. Didžiąją serialo dalį herojai vykdo pašalines užduotis. Skirtumas tas, kad jei CB dirbo nes valgyt norėjo tai čia greičiausiai iš nuobodulio. Tipo sprogo šalia bomba? Chm, gal ir reiktu išsiaiškint.... Pateko į bėda pažystamas? Nu ką jau padarysi, reikia gi padėt. O dar administratorė zirzia kada raportą parašysi? Gal užteks ant sofos gulinėt? Pagrindinis siužetas aišku yra bet pasirodo retai. Na ir paskutinės 3-4 serijos.
    O dar serija su gitaristu..... Aš ne specialistas, bet atrodo ten buvo bliuzas.
    Kitas panašumas - Daisuke.
    Jis - Spaikas jaunystėje. Ta pati laikysena o ir charakteris panašus. Jis vienas iš tų kurie ir skęsdami kanalizacijoje atrodo stilingai, nuo veido nedingsta gudri šypsenėlė ir kišenėje žodžių neieško. Charizmatiška asmenybė todėl nieko keisto, kad laikui bėgant aplink jį susiburia nemaža kompanija draugų/pagalbininkų. Va tik su vadovybe nenuskilo. Žiaurus taupymo rėžimas - gaili šovinių. Bet tai nedidėlė bėda. Daisuke mušasi geriau nei šaudo. O ir turi kai ką geriau nei visas lagaminas granatų.
    Idealus parneris arba koks turi būti tikras vyras


    J - super robotas. Jis partneris/draugas/auklė/tėvas viename asmenyje. J ne šiaip į gorila panaši skrarbonkė. Turi labai advanced DI (dirbtinis intelektas). Pora įdomių ypatybių:
    1. pastoviai mėtosi frazėmis tipo Vyras neturi laukti dėkingumo/Vyras visada laikosi duoto žodžio/Vyras nesinaudoja moters silpnybėmis/Vyras neverkia iš skausmo o tik iš džiaugsmo ir ir etc. Vienžo vaikščiojanti vyriškumo enciklopedija.
    2. turi originalią aušinimo sistemą. Vien jos buvimas jau yra originalu. Na čia nepapasakosi, reikia pamatyt pačiam.
    Koks jis kietas bebūtu be Daysuke jis tik metalo laužas. Dialogas su policininku (laisvas vertimas iš atminties):
    - Turi minčių kas tai padarė?
    - Ne
    - O tai tu išvis kažką sugebi?
    - Daisuke gerai pagalvojęs užduoda man klausimą o aš visada atsakau į jį teisingai.
    - Aišku. Iš tavęs vieno naudos 0.
    Kur aš jį mačiau arba buratinai kartais sugrįžta


    Jau pirmoje serijoje pajutau stiprų dejavu. Akurat, Kazuki Akane, The Vision of Escaflowne animacijos režisierius. Taigi džiūgaukit - nosys sugrįžo! Aišku per daugiau nei 5 metus daug kas pasikeitė ir į gerą. Nosys atrodo visai simpatiškai.
    Panašus ir kai kurie herojai.
    Shun Aurora=Allen Crusade Schezar
    Clair Leonelli=Dilandau Albatou. Ypač kai abiems pavažiuoja stogas.

    Piešimas neblogas. Gan daug 3D. Kartais atrodo gerai, kartais nelabai. Na piešimą peikti nemėgstu, nes dažnai jis priklauso tik nuo biudžeto. Kad Satelight moka piešti užtenka pasižiūrėt i Macross Zero.
    Patiko muzika. Visai gerai įsipaišė i veiksmą o op aplamai gan vežantis. Galva pati linksėdavo į taktą.
    Įvertinimas


    Už kietą "baiką", stiliu, lengvumą ir nerūpestingą atmosfera, Antonia Belucci su bikiniu, simpatiška robotą, Che Guevara plakatą ant sienos.....8 balai.
    Įspūdį sugadino pabaiga. Pritrūko ten logikos o ir
    Spoileris:
    Karlsono sindromas
    mane labai nervina. Dar neaišku man buvo kodėl genetiškai pakeistiems žmonėms išaugdavo žvėrių galvos.... Nu matyt taip turi būt.
    Reziumė

    Žiūrėti pavargusiems nuo visokiu nge, lain, mokykliniu komedijų ir romantikų. Fast food be pašalinio paveikio ir su neblogu skoniu.

    Papildomos nuorodos:
    OP


    4
    5
    0%
    0
    4
    50.00%
    2
    3
    50.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Mmm, skanus anime. Na kaip jau ir minėta, piešimas - upgreidintas escaflown'inis, istorija ir veiksmas - be ypatingų marazmų ir nukrypimų i pamoralizavimus. Tiesiog kietas animas Bet kitavertus pažiūrėjęs jį nepasijauti ypatingai protiškai praturtėjęs ar pan ir gan greit pamiršti. Mm, buvo dar truputį paliečiama ta išnešiota jau AI tema, bet čia tikriausiai taip - į koją su mada, nieko nauja ir nieko gilaus.

    Comment

    • ryuayumi
      Narys
      • 2007 08 05
      • 37

      #3
      man tai patinka piesimas kaip ir Escaflownes :P bet nuobodu kaskaip ziuret si anime nzn kodel bet neidomu......

      Comment

      Working...