Tokko ~ The Devil

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Katsu
    Hajimemashite



    • 2007 01 18
    • 192

    Tokko ~ The Devil

    TOKKO ~ The Devil's Awaken


    Wiki || ANN


    Išleidimo metai: 2006
    Žanrai: Mystery, Police, Supernatural, Horror, Psychological, Comedy
    Studija: AIC Spirits; Group TAC
    Epizodai: 13

    Ranmaru Shindou tikslas buvo tapti Tokko departamento pareigūnu, kurio pareiga kovoti prieš nusikalstamumą. Tačiau Shindou jaučia pareigą surasti atsakingus už savo ir jo sesės Saya tėvų nužudymą. Machida žudynių išgyvenę žmonės ir yra Shindou bei jo sesuo ir keleta kitų asmenų.

    Machida žudynės tampa istorijos ašimi. Stipraus žemės drebėjimo metu atsivėrusi anomalija nusineša daugelio žmonių gyvybes, o gyvuosius palieka nežinioje. Shindou vis persekioja sapnas apie merginą su dideliu kardu. Pirmosiomis savo tarnybos dienomis jis įsitikina, kad sapnai gali ir pildytis. Kai neaiškiomis aplinkybėmis pradeda žūti miesto gyventojai, Tokko skyriaus pareigūnai siunčiami kuopti nusikaltimų vietų. Žinoma, apmokymuose tikrai jie nebuvo apmokyti kovoti prieš zombiais virtusiais piliečiais, o tuo labiau, su jų kūnuose apsigyvenusiais gyviais. Tokiu būdu, pristatomas paslaptingas Antrasis Skyrius, kurio nariai netradiciškai kovoja su su šiais anomaliais reiškiniais - vienintelis užtikrintas būdas jų atsikratyti, tiesiog padalinti juos į kelias dalis kardo pagalba. Kilęs chaosas užduoda dar daugiau klausimų, o Shindou jaučia, jog visa tai yra susiję ir su juo pačiu.

    Ranmaru ir Saya Shindou - Po tragiškų įvykių prieš penkis metus, jie gyvena kartu. Sesuo taip pat tapo policijos pareigūne. O jų bendravime jaučiasi, jog Saya labai nori kontroliuoti savo brolį, nors pati yra už jį jaunesnė.

    Sakura Rokujo - Ne paslaptis, kad tai ta pati mergina, taip persekiojusi Shindou jo sapnuose. Tai bene žaviausias (bent jau man) personažas. Ir kaip jau minėta, ji priklauso Antrąjam Skyriui.

    Kureha Suzuka - Dar viena Antrojo Skyriaus mergina, kovojanti prieš blogio jėgas ne su kardu, bet su dviejais durklais. Visiškai be kompleksų mergina. Kiti du Skyriaus narius - Ibuki ir Inukai - į kovą atvedė tik panašios paskatos - atkeršyti už pražudytus artimus žmones.

    Taishi - jį galima pavadinti būtent tuo žmogumi, kuris už virvučių tampo visas lėles, taip priversdamas įvykius rutuliotis taip, kaip jis suplanavo. Pirmuosiuose epizoduose tik šmėkštelėjęs, pabaigoje tampa vienu iš pagrindinių personažų.

    Šio slasher'io istorija, paremta okultizmo apraiškomis, o pirmiausia pateikto Box of Dirge (ją sudaro 108 dalių) mito dalele, turėjo potencialo, kuris liko nerealizuotas. The Box of Dirge - tai alchemikų sukurti vartai į kitą pasaulį. Čia ir prasideda visas linksmumas, kai kiekvienas Phantom (galingas padaras, kurio galioje yra žemesnio lygmens pragaro gyviai) savyje turi dalelę The Box of Dirge, tad tik jį pašalinus iš kelio, Antrasis Skyrius gali tą dalelę gauti. Taip pat, prie minėto neišnaudoto potencialo galima pridėti dviejų galingų organizacijų kovą dėl skirtingų tikslų. Panašios idėjos istorijos buvo ir yra įgyvendinamos daug geriau, nei tai matome Tokko anime (toli ieškoti nereikia - vienas iš pavyzdžių gali būti Claymore). Pirmiausia istorijai trūksta plastiškumo: įvykiai rutuliojasi atmestinai, nes nėra paryškinto perėjimo. Be to, plastiškumo stoka akivaizdi kovose: herojaus skrydžio - blyksnio - ir po to sekančio padaro dalių skraidymo į šalis nepakanka, jog stilištiškai tai atrodytų bent jau patenkinamai... Išvis personažų vystymas yra vienas iš blogiausių iš visų matytų anime - jie yra pernelyg stereotipiški ir neišskirtiniai.

    Įvairių pragaro padarų pateikimas, o pirmiausia Phantom, yra pakankamai geras (atmetant jų kovas ir finalus), tik suima juokas, kai pagalvoji: herojai ieško n-iolikto Phantom ir bando jį nudaigoti. Bet kai tas n-ioliktasis padaras pasižymi regeneracija ir kitokiais biesais, tai kokiomis superduperubermega galiomis turėtų pasižymėti koks 105-asis Phantom?

    Anime finalas yra neįtikėtinai silpnas, pateikiantis baisiai nuobodžią įvykių kulminaciją. Senųjų alchemikų dvasia dingo, o ir pabaiga tiesiog rėkia - laukite tęsinio (please, save us from that....).


    40
    5
    20.00%
    8
    4
    30.00%
    12
    3
    32.50%
    13
    2
    17.50%
    7
    1
    0%
    0
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Tiek vargo aprashinejant toki labai lievoka seriala. Respect!. Pabaiga mane prajuokino. Tokios blogos dar nebuvau mates. Seriala gelbeja tik Sakura Rokujo ir nedidele trukme. Kovos labai nepatiko. Net paveiksliukai sename Berserk atrode geriau. Toks nedidelis 5 is 10.

    Comment

    • FreaK`aZ
      Rimtas architektorius




      • 2005 02 22
      • 532

      #3
      koks durnius sugalvojo tokia crapy manga paverst anime ir pagadint visu musu maciusiu akis . vienintelis dalykas kuris bent kiek istrauke sita anime'a buvo Female veikejos. tokios gana nieko. . visa kita tikras horroras tikraja to zodzio prasme. anime kurejai bent kiek pasistenge ir praplete istorija kuri mangoje sutilpo i du tomus. siaip yra dar kazkokia mangoje side story, tai apsaugok mus viespatie nuo tikimybes kad ir tas bus serializuotas.
      "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
      with a sick idea of world domination"

      Comment

      • Katsu
        Hajimemashite



        • 2007 01 18
        • 192

        #4
        Vargas tikiuosi bus kada nors atlygintas, Killerbee . O rimtai, tai tiems, kas nematė - aprašymas bent jau minimaliai apsakys, ko tikėtis. Nes ir pats dažnai gali be pakankamos informacijos užsirauti ant štai tokių pavyzdžių...

        Ech, antras nenusisekęs anime iš eilės... Reikia kažką kabinančio išsirinkti pagaliau.

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Kazkada seniau ziurejau rusu kalba. Na tai kad varo ant jo visai suprantama. Visumoj tai nieko gera, tik siaip atkirom vietom kazkas pamenas vis gi buvo patike, bet dbr nebepamenu kas ^^''

          Comment

          • MetalistaS
            Tas Kuris Miega
            • 2007 05 05
            • 34

            #6
            Na istikruju siuzetu nenustebino, pabaiga atsiprasant suknista, kovos biski i claymore panasios kaip ir visas siuzetas su pabaisom, keliais isrinktaisiais ju zudikais ir t.t. na o pats kaip horror tai visai nieko bent man buvo (matyt del to kad tokiu nedaug mates esu) Bet kas labiausiai uzkniso tai pabaiga, galejo bent kokiais 4-5 epais ilgesni padaryt ir pabaiga suformuluot su tom dezes detalemis...
            Prasklendžia juodi sparnai,
            Nutyla varno žnektos
            Nustebę atsimerkia numirėliai
            Prasmek!.. Andaja

            Comment

            • holera

              #7
              o man kaip tik pabaiga visai nieko, vercia susimastyt, kad blogio ir demonu niekad neisnaikinsi, ir tokios kovos tesis amzinai. Bet siaip, trauke ziuret del to kad jau buvo idomu suzinot kas bus toliau, vietom siaip visai nieko.

              Comment

              • AKUJI-SAN
                Anime narkomanas ;-)
                • 2008 02 16
                • 190

                #8
                Pabaigoje tu būsi nužudytas

                Antro skyriaus panos gražios ir "kietos",ko daugiau reikia?

                Gerai vyruką apstūmė,net gailestis buvo suėmęs

                Nesitikiu sulaukti pratesimo...niekados...

                3/5...

                Comment

                • 9inch
                  ELO

                  • 2007 11 13
                  • 159

                  #9
                  Nu toks puse per puse. 6/10 Galima ziureti, bet nekabino. Kovos ir piesima tai sux. Igarsinimas dubliuotas anglu kalba patiko :] Pagrindinis veikejas taip pat gan neblogas, bei jo bendradarbiai is 1 skyriaus. Pratesimo neeesinooori... Gal nereik

                  Comment

                  • Zx-Shade
                    digital existence



                    • 2009 03 14
                    • 725

                    #10
                    Praziurejau, istorija gal ir nieko, bet anime tai tikrai truputi nusivaziaves...Kaip 2006 metu anime tai galejo labiau pasistenkt...

                    Comment

                    • ciombiukas
                      Forumo maniakas




                      • 2009 09 18
                      • 470

                      #11
                      Toks labai ant ribos jis man buvo, galvojau ar jis pavirs labai blogu ar geru, tai jis mane nuvylė, pavirto į kažkokią lempą su dar lempiškesne pabaiga. Piešimas tikrai prastas, istorija sugadintam, žodžiu toliau no comment.....

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      • Red_Elf
                        pandų karai :D


                        • 2009 05 07
                        • 1115

                        #12
                        Negaliu pasakyti, jog prašvaisčiau laiką žiūrėdama Tokko, nes jis man buvo kaip fonas dirbant, bet serialas švelniai tariant lievas... Pati koncepcija gera, bet išpildyta tragiškai /:

                        Prisimenu kažkada žiūrėjau labai gera amerikiečių ar ko ten TV, jis buvo fantastiškas! Vėliau kažkas paėmė tą patį scenarijų, su kita aktorių ir kūrėjų šutve perkūrė serialą, kuris gavosi tikrų tikriausia tragedija (tragedija ne žanras, o visuma). Vienu žodžiu, manau, jog Tokko prastas gavosi ne todėl, kad jo pamatai sukiužę, bet taip gavosi kūrimo procese.

                        Charakteriai pateikti lievai, piešimas lievas, istorijos išpildymas lievas, kovos labai lievos, blogietis lievas, pabaiga super lieva. Gerai, kad nesulaukėm antro sezono (kurio iš esmės reikia), nes tikiu jis irgi būtu lievas.

                        Aišku nėra viskas taip blogai, pirmasis geras dalykas buvo vadas Kaoru Kunikida, čia tai nenuilstanti siela, super gavosi vyrukas. Antrasis pliusas buvo pagrindinė mintis: alchemikai, pabaisos ir pan., visai nieko sakyčiau, bet pateikimas lievas gavosi.

                        Viską susumavus gautųsi kaip ir 5/10, bet rašau 6, šiandien aš gera, o ir Kaoru buvo super (:

                        Comment

                        • Net
                          Spamintojas :)

                          • 2009 01 21
                          • 392

                          #13
                          ok isbraukiu is savo saraso want to watch

                          Comment

                          • Red_Elf
                            pandų karai :D


                            • 2009 05 07
                            • 1115

                            #14
                            Autorius Net
                            ok isbraukiu is savo saraso want to watch
                            Didelės klaidos nepadarysi... ir manau niekas nesistengs tavęs sulaikyti

                            Comment

                            Working...