Saiunkoku Monogatari

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • ph0rest
    5cm/s

    • 2006 10 10
    • 56

    Saiunkoku Monogatari

    Saiunkoku Monogatari
    Metai: 2006
    Žanras: Historical Settings, Novel, Comedy, Love-Romance
    Studija: Madhouse Production
    Epizodai: 39
    Official Website
    Apie esmę:

    Veiksmas vyksta senovės mitologinėje žemėje, vadinama "Saiunkoku" (The Land of Many Coloured Clouds), kur žmonės pradeda po biški atsitiesti po karų ir bado. Pačiame siužete pilna įdomių vingių, atskleidžiama daug faktų, apie kuriuos net nenutuoktum.
    Apie techninius duomenis:

    Piešimas tikrai malonus akiai. Labai daug įdomių ir dėmesį pritraukiančių detalių, tokių kaip tradiciniai papuošalai, drabužiai, pastatai ir netgi tradicijos.
    Muzika taip pat nėra bloga, kitaip sakant "Į temą". ;] Man asmeniškai ypač patiko Opening Theme. Patys garso takeliai taip pat gražūs, kuriuose dominuoja tradicinė japonų instrumentų muzika.
    Apie veiksmą:

    Tai va, mūsų pagrindinė herojė yrūa paprasta, sunkiai besidarbuojanti ūkyje, jauna mergina vardu Shuurei. Ji gyvena jau begriūnančioje Roshi Rinzai Zen (sena įvairių kovos menų mokykla) kartu su savo tėvu ir vaikinuku vardu Seiran, kurį kažkada priglaudė, kai šalį buvo apgaubę negandos ir kuris prisiekė tarnauti jiems visą savo likusį gyvenimą (nes praktiškai Shuurei su tėvu išgelbėjo jam gyvybę).
    Deje, ūkyje jiems nelabai sekasi, derlius mažas, būstas baigia sugriūti... Žodžiu, jie atsiranda beveik ties prarajos riba... Bet vieną dieną netikėtai pas Shuurei už************ valdžios pareigūnas žadėdamas tiek pinigų, apie kuriuos vargšė mergina net nesapnavo, aišku, prašydamas paslaugos tiesiogiai iš Shuurei. Mergina daug negalvojusi neria stačia galva ir sutinka. Bet tik sutikus ji sugalvoja pasiteirauti, kokios paslaugos iš jos reikalaujama... ;]
    Veikejai:

    Shuurei (Kou Shuu-rei)
    Kilusi iš Kou (Crimson) klano, kuris kartu su Ran (Indigo) klanu buvo vienos didžiausių šeimų "Saiunkoku" žemėje. Jos svajonė - tapti valdžios tarnautoja (kas tais laikais moteriai buvo neįmanoma), o jos aistra - žinios ir jų įgijimas.

    Ryuuki (Shi Ryuuki)
    Jaunas 19-metis Imperatorius. Labai įnoringas. Jis apsimetinėja, kad jam visiškai nerūpi politika ir šalies valdymas ir kad jam labiau patinka berniukai, nei mergaites. Bet viskas apsiverčia aukštyn kojom, kai jaunasis Ryuuki susipažysta su Shuurei...

    Seiran
    Našlaitis. Buvo priglaustas Shuurei ir jos tėvo. Tačiau jis yra tiek pat geras kovos menų išmanytojas, kiek ir išsimokslinęs.

    Shouka (Kou Shouka)
    Shuurei tėvas. Kou šeimos galva. Dirba archyvuose.

    Ran Shuuei
    Valdžios pareigūnas atsakingas už kariuomenės reikalus. Vadas ir generolas.

    Kouyuu (Ri Kouyuu)
    Viešųjų ryšių biuro pareigūnas. Jauniausas kada nors išlaikęs valstybinius egzaminus žmogus. Laikomas protingiausiu visose rūmuose, tačiau viskuo nepatenkintas ir visiškai neturi orientacijos (sugeba pasiklysti rūmuose ten, kur jau yra buves prieš tai kelis kartus).

    Shou Taishi (Grand Master Shou)
    Aukščiausias, vienas iš trijų pagrindinių, aštraus proto pareigūnas.

    Sa Taiho (Grand Protector Sa)
    Oficialiai - valdantysis visą trijulę, bet ištikrųjų Shou Taishi lyderiauja.

    Sou Taihaku (Grand Master Sou)
    Karo didvyris. Taip pat vienas iš "valdančiojo trejeto"

    Kourin
    Pagalbinė tarnaitė.

    Shusui
    Pagrindinė tarnaitė.

    Ran Ryuuren
    Shuuei brolis. Besibastantis klajūnas.

    Kou Kijin
    Finansų ministras. Niekados nesirodo be kaukės.

    17
    5
    35.29%
    6
    4
    47.06%
    8
    3
    17.65%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Egura
    Super mega ultra rašytojas


    • 2007 05 17
    • 684

    #2
    Mačiau pirmą sezoną :-) Neblogas anime, daug politikos, parodoma moters (shuurei) stiprybė.
    Labiausiai patiko Shuurei ir Sakujun Sa meilės peripetijos :-P

    Comment

    • baltas_tigras
      wild minds

      • 2007 03 19
      • 107

      #3
      ziurejau, bet tik gal iki kokio 18 epo. labai jau migdantis, ir nepabijosiu pavartoti to zodzio - nuobodus. nezinau, cia turbut skonio reikalas, na bet norejos bent trupucio veiksmo tarp tu visu dialogu. kiekviena serija buvo kokia nors kinu patarle, tai va taip pat norejos, jog butu ji labiau i ta patarle integruota, o ne tik epo pabaigoj pasakoma
      Neziuriu anime su LT subais.

      Comment

      • dArt
        Rimtas forumo narys

        • 2006 12 23
        • 134

        #4
        Pradzioj visai idomu, bet kuo toliau tuo sunkiau daresi susiaudyt. Labai jau dau veikejum nevisada man sekesi atsekti koks rysys tarp ju. Vardai man irgi visi beveik vienodai skambejo, todel viskas dar labiau maises.
        Vertinu 4/5.

        Comment

        • ph0rest
          5cm/s

          • 2006 10 10
          • 56

          #5
          Na taip... Galbut reikejo pamineti, kad sis anime yra vienas rimtesniu, kuriame daug painiavos ir tikiu, kad kai kam galejo ir pabosti. =)

          Comment

          • Evil_of_Darknesz
            Suicide is painless...

            • 2006 04 09
            • 998

            #6
            O cia kartais koks ne yaoi? , nes is paveiksliuko, atrodo kad tie vyrai kaip kokie tai narcizai.... Vienas gelyte laiko, kitas aky merkia, o gal cia merginos.... visiskai nesuprantu... butu gerai kad kas nors atsakytu...
            Paskutinis pakeitimas nuo Evil_of_Darknesz; 2007-06-10, 23:37. Priežastis: klaidos

            Comment

            • niekšas
              forumo idiotas

              • 2006 08 23
              • 544

              #7
              Autorius Evil_of_Darknesz
              O cia kartais koks ne yaoi? , nes is paveiksliuko, atrodo kad tie vyrai kaip kokie tai narcizai.... Vienas gelyte laiko, kitas aky merkia, o gal cia merginos.... visiskai nesuprantu... butu gerai kad kas nors atsakytu...
              Nu kad narcizai tai nebūtinai py*****. Paveiksliuke lyg ir bernai, išskyrus tą merginą kuri akivaizdžiai mergina.

              Comment

              • Egura
                Super mega ultra rašytojas


                • 2007 05 17
                • 684

                #8
                Na gal ryuki (tas kur su gelyte) linkes truputuka vis dar.... nors po to kai sutiko shurei viskas apsiverte aukstyn kojom... Visi kiti kaip ir normalūs...(na iki siol neatsiskleide bent jau)

                Ne taip kaip "Saint beast kouin jojishi tenshitan"... ir ko as ji pradėjau žiūrėti, vis dar naiviai tikiuosi, kad atsiras kokia moteris ten... (angelai jie... neva visai kas kita...ech...)

                Comment

                • marvis

                  #9
                  ryuki apsimedinedavo "narcizu", kad nepritraukt daug moteru, neprisidaryt vajku ir kad nekiltu didesne gresme jo sostuj...

                  Comment

                  • Kurotani
                    Rimtas forumo narys

                    • 2007 01 01
                    • 119

                    #10
                    Na peržiurėjau šį pirmą sezoną ir medžioju antrą, taigi "Saiunkoku monogatari" anime kuris manęs nenuvylė. Aišku jis labiau tinkamas merginoms, nes tiek piešimas, tiek siužetas vaikinams pasirodytų pernelyg saldus. bendrai vertinant viskas malonu akiai ir nėra nuobodu, opening ir ending pakenčiami, nors vis tik dažniausiai juos prasukdavau. Vietomis norėjosi daugiau veiksmo, bet nepaisant to, kad epų nemažai, flashback'ai ar fileriai tiesiog nelindo į akis, o pilnai įsipaišė į bendrą kontekstą. Labai patiko vietos kur Shuurei grojo nikhou, garsas išties malonus. All in all 4/5, nes vis tik trūkūmų yra.

                    Comment

                    • svajone
                      Tiesiog žmogus

                      • 2008 09 21
                      • 176

                      #11
                      Malonus akiai piešimas ir miela, lyriška muzika - ne vieninteliai šio anime pliusai. Gana neblogas ir intriguojantis siužetas griebia ir nepaleidžia iki paskutinių akimirkų. Tiesa, anime labiau tinkamas merginoms, tačiau ir vaikinams būtų neprošal pasimokyti iš pagrindinės herojojės jos stiprybės, proto ir atkaklumo. Šis anime - nuostabi pasaka, kuri tikrai nenuvylė savo grožiu.

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Pažiūrėjau pirma sezoną ir pasijaučiau apgautas. Pradžia buvo puiki. Visai normali mergiotė. Net nestebino aplink ją besisukančių gražuolių būrys. Bent jau tokią draugę turėt neatsisakytų daugelis. Vien dėl bulkučių. Patiko ir imperatorius. Deja viskas nusirito į fig žino ką. Vien kelionė ir teisėtų pareigų užėmimas užtruko vos ne 20 serijų. Raudonplaukio pabaisos istoriją manęs absoliučiai nesujaudino. Dar viena variacija "Aš nekaltas - aplinka kalta". Kaip ten bebūtų pabaisa ir tiek. Antras gubernatorius apskritai ne į temą. Nebent kai alkoholio išgeria. Aišku smagu, kad nebandė padaryti dar vienos muilo operos, bet kažkas rimčiau irgi nesigavo. Politikos ir ekonomikos ten irgi nėra. Vaikų lygio intrigėlės ir tiek. Va feminizmo dafiga. Ypač pabaiga tuom kvepia.....arba greičiau smirdi. 6 balai ir nedaugiau vien už neišnaudotą potencialą. Kada nors pažiūrėsiu ir antra sezoną. Tikiuosi jis geresnis.

                        Comment

                        Working...