Alien 9

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • zio
    Administratorius


    • 2000 02 22
    • 264

    Alien 9

    Alien 9
    Žantras: Drama, Veiksmo
    Metai: 2001-2002
    Kiekis: 4 eps
    "This time don't kill it Miss Otani" Megumi


    Baikščiajai Yuri nuolat nesiseka. Šeštos klasės mokslų metų pradžia jai suteikė tik dar papildomo galvos skausmo – ji buvo išrinkta gaudyti ateivius, kurie kaskart bando užplūsti mokyklą. Blogiausia tai, kad tenka nešioti ateivį-šalmą, su kuriuo sudaromi simbiotiniai ryšiai. Visa laimei jai padeda kitos dvi komandos narės: energingoji Kasumi ir rimtoji Kumi. Per visus mokslo metus jos patiria įvairiausius išbandymus bei tampa neišskiriamomis draugėmis.

    Pasakojimas prasideda palengva. Vaikiškas openingas, nuotaikingos linksmos melodijos, chibi piešimo stilius sukuria lengvabūdiška niekuo neypatingą mokyklinio animaus atmosferą. Atrodo lyg daugiau nebūtų ką ir beminėti, viskas gan paprasta, tačiau akį greit patraukią smulkmenos, kurios leidžia tuo suabejoti. Jau pirmosios veiksmo scenos tą patvirtina – Alien 9 tikrai ne jauniausioms auditorijoms. Vaikiškas įpakavimas ir gan žiaurokas, kažkiek turintis siurealizmo bei psichologijos turinys – visai idomus ir originalus derinys. Sapnų intarpai, santykių vystymasis, vadovės vaidmuo suteikia kūriniui gilumo. Tiesiog atrodo, jog vaikiškumas kartais trukdo vertinti rimtai šį kūrinį, ir susimastai, ar nebūtų buvę geriau, jei anime netūrėtų to švelnumo.

    Galiausiai kažkaip sunku vertinti Alien 9. Vietomis buvau nustebintas ir net kažkiek sužavėtas, kartkartėm tiesiog jau nebegalėjau pakęst Yuri verkšlenimo. Kažkiek įtakos turi ir nostalgija ( Alien 9 mačiau gan senai, gavau iš pačio senuko Noir rankų ). Tiesiog nežinau. Galiu pasakyti tik tiek, kad tai originalu, neįprasta, bei suteikia naujų potyrių.
    13
    5
    15.38%
    2
    4
    38.46%
    5
    3
    15.38%
    2
    2
    15.38%
    2
    1
    15.38%
    2
  • demoniacman666
    Forumo vilkas

    • 2008 04 16
    • 370

    #2
    Vienas keisciausiu mano matytu anime. Vaikiskas piesimas man nepatiko o ir nelabai derejo (mano nuomone) su ziaurumu. Kadangi ziurejau su anliskais subais o ne japonu kalba tai nezinau kaip ten veikeju balsai skambejo, bet angliskam variante tai Yuri verkslenimas net per nervus ejo ir siaip mano manymu tai viena kvailiausiu veikeju kokias tik teko matyt. Galo is viso nepavyko suprasti o ir siaip anime yra nelabai (bent jau man) ikandamas, ka jau kalbeti apie jaunesniaja auditorija, kuriai manau sis anime ir buvo skirtas. 3/5 del nesuprantamo siuzeto ir netinkamo piesimo bei Yuri verkslenimo.

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

    Comment

    • Doommuks
      Rašo

      • 2009 02 22
      • 157

      #3
      Tikrai labai patiko, istorija ne tiek įtraukianti kiek įdomi, o tai buvo gerai, šiek tiek gaila buvo tų visų ateiviukų ir žinoma tos be paliovos verkiančios meergaitės turinčios fobiją ateiviams. 4 ep pilnai užteko, tikraiusiai jau būrų buvęs ilgesnis tai nebūtų vertas didelio dėmesio... o šiaip tai 4/5

      Blogging like a moron

      Comment

      • Izzo
        one vs all, DIE AZ!



        • 2007 02 25
        • 1530

        #4
        Kažkoks apgailėtinas anime, negaliu patikėt, kad gaišau jam laiką. Iš aprašymo, kažko įdomaus tikėjaus, o ką gavau? "Kowai, kowai, kowai, kowai, kowai" " Kumi-san, kumi-san, kumi-san, kumi-san" Ta main char. labiau už vieną pažįstamą triznioja, tas jos verkšlenimas net buvo sukėlęs norą tvot jai į galvą, o dar įgarsinimas prisidėjo. Žodžiu, kas 10 minučių verkimas. APGAILĖTINA. Istorija gal ir nebloga būtų buvus jei būtų išbaigtesnė ir be tempimo. 3 epai verkšlenimo ir gana neblogas finalas. Vienintelė serija kuri patiko - paskutinė. Pabaigos nesupratau, kas tą mergą ten paskerdė ir kodėl to išvis reikėjo jau beveik titrus rodant, kai dar nieks nepaaiškinama. Tas rimtumas irgi, nelabai mačiau aš jo čia, bet buvo neblogų minčių pažerta, tik reikėjo atsirinkt jas, bet irgi ne tai ko tikėjaus iš aprašymo. Vertinant galiu pasakyt, kad duočiau 4 už piešimą ir 1 už visa kitą. Per daug nusižliumbė IMO, ir išvis nesupratau, kodėl pasirinko tokį apgailėtiną heroiną, nes per 4 ovas nei developinos ji nei ką. Bendras balas būtų 2, nes 3 niekaip ranka nekyla duot, o 1 per mažai kaip anime su tokiu fainu piešimu.

        Dar galėčiau pasakyt, kad geriau negaiškit laiko šitam animui, nebent jums patinka verkiantys jail-baitai. Anyway, tiesiog NEŽIŪRĖKIT. Bet čia jau jūsų valia, ką daryt.
        Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2010-01-07, 23:11.
        SCREW YOU, PEOPLE!

        Comment

        Working...