Black Lagoon Juodojo Lagūna / ブラック・ラグーン Istorijos autorius: Hiroe Rei Režisierius: Katabuchi Sunao Transliacija: 2006 - 2007 Studijos: Madhouse Studios, Žanrai: Veiksmas, Drama Trukmė 2*12 TV x 24 min. AniDB reitingas: 8.37 ir 8.58 Amžiaus cenzas: R - 17+ YouTube resursai: OP / ED / AMV Aprašymas: Rokuro Okajima – paprastas Tokijo kompanijos tarnautojas, kuriam gyvenimas nėra rožėmis klotas. Diena iš dienos ujamas ir stumdomas aukštesniųjų, bernelis pagaliau gauna progą pasirodyti – jam patikėta pristatyti svarbų diską, taigi jis iš sostinės turi keliauti į Borneo. Kaip ir priklauso, jis susimauna ir yra paimamas įkaitu dar Tailande, Roanapūre, bet negali vargšelio baisiai kaltinti, prieš “Juodosios Lagūnos” kompaniją labai nepasispardysi... Užverda tikra košė, pilna susišaudymų, Okajimos (kuris neužilgo perkrikštyjamas į Rocką) paverkšlenimų ir ką čia slėpti, lavonų nugulto kelių bei takelių. Taigi viskas vyksta pakankamai chaotiškai, bet sandėris dėl brangiojo diskelio išsisprendžia, tačiau Rockas yra paliekamas savo kompanijos ant ledo – nuo šiol jis miręs. Tam, kad linksmybės ir toliau tęstųsi, nelaimėlį priglaudžia tie patys jo pagrobėjai, taigi jis tampa “Black Lagoon” kompanijos dalimi. Roanapūras – ne šiaip ramus kaimelis, tai miestas, kuriame rasime ne vieną iki dantų apsiginklavusę grupuotę, nuo kinų triadų iki rusų mafijos. Tam, kad išgyventų, žmonės “stumdo” praktiškai bet ką: ginklus, alkoholį, narkotikus, kitus žmones... Kartais pagalvoju, jog neveltui Lietuva vadinama Marijos Žeme, nes palyginus gyvenam ramiai, iki užmigimo, ten net bažnyčioje negausi prieglobsčio, dar džiaugsies, jei be naujų skilučių kūne išneši kailį. Pagrindinė viso anime ašis sukasi apie Lagūną ir jai patikimas užduotus, kurias dažniausiai paveda rusų sindikato atšaka “Hotel Moscow” su įspūdingąja Balalaika priešakį. Pagrindinė kompanijos smogiamoji jėga yra Revy – nenuilstanti, spalvinga asmenybė, kuriai tikrai praverstų gero elgesio vadovas, ji sudaro didžiąją dalį anime šarmo: geria už du, išspardo tris ketvirtadalius užpakalių ir apskritai parodo, jog ne tik vyrukai šį tą gali. Jos partneriu ir tampa jau atkutęs Rockas, kuris čia kartais neaišku, ką veikia, bet šiaip liežuvį kai reikia, moka pavartyt. Dar yra komandos vadukas Dutch, kuris daržniausiai dėl visko tariasi, bet paėmęs ginklą į rankas, tikrai ne varnas šaudo, ir Benny, kuris užima mechaniko, kompiuterasto ir informacijos rinkėjo etatus. ”Black Lagoon” yra darbas, kuris skirtas tikrai ne vaikučiams prieš miegą, jei pailsot nuo visokių pantsu ir haremų, ieškot kažko tikrai kieto – radot, ko ieškojot. Grafika graži, ne kažin kas super ypatingo, bet kai reikia, rasim tamsių, niūrių spalvų, kurios būtinos prie telkšinčių kraujo balų, o kai reikia ir iki pavydumo žydrą jūrą. Garso takelis tinka prie vaizdo, išties patiko trumpos ramesnėmis vietomis leidžiamos melodijos, OP fantastiškas, iškart išjudina ir nuteikia dozei gero veiksmo, ED ramus – jį prasukdavau. Labai džiugino įgarsinimas, jau taip įgriso visi trimis oktavomis paaukštinti merginų balsai, čia randama atgaiva ausim, tiesa, kai kalbama rusiškai, ima juokas, o bandant suprast, ką sako angliškai, ir pasigarsint tenka (akcentas blembački). Trumpai susumuojant: ginklai, veiksmas, kraujas – yra, graži, pašėlus ir kiek pavažiavusiu stogu pagrindinė herojė – yra, truputis sąžinės paveblenimų ir šioks toks veikėjų vystymasis – yra, gražus pateikimas ir įtraukiančios istorijos – yra... Iš mano pusės - 10 su minusu, juk niekas nėra tobulas. Taigi ko laukiat, žmonės??? Pirmasis ir antrasis sezonas: Linkomanija, Aprašymo autorė: Red_Elf |
Black Lagoon (2006)
Collapse
X
-
Black Lagoon (2006)
153566.67%102420.92%3235.88%924.58%711.96%3NO Comments...Žymos: Nieko -
Veiksmas geras, anime negailestingas ir labai gerai. 1 sezonas buvo toks for fun, o vat antras tai kažkoks žiauresnis... Overall 4/5, trūko išbaigtumo.
P.S. personažai faini.Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2007-06-19, 20:57.👍 1 -
Gan stilingas bajavykas. Keista, bet mazai tokiu anime yra. Man idomiausia buvo Rocko pozicija visame tame bardake. O serija kruciausia aisku su dvyniais. Na dar terminatoriaus parodija visai prikolna buvo. Tvirti keturi balai.👍 1Comment
-
Va va, geras veiksmo animo pvz. Bet kai kuriuose vietose mėgautis tuom veiksmu trukdė neypatingai geras piešimas, na ne peraukšiausios kokybės buvo kaip norėjos. Bet overall geras žiūralas. Kaip ir kiti - 4 out of 5 Ai ir dar turėjo vienus geresnių OP/ED tarp apskritai matytų animų. Prikolni tokiePaskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-05-25, 14:49.Comment
-
Va sitas anime senai guli mano must see list'e, bet vis atideliodavau, nes galvojau kad nieko gudra, daba paskaites aprasyma ir picsus zadu siustis artimiausiu metu...👍 1Comment
-
smagiai susiziurejos, daug veiksmo, niuroka atmosfera, šiaip norėtus, kad kas hotel moscow patvarkytų, gal Rokas raumenų biškį užsiaugins kitam sezoneComment
-
Comment
-
vis galviau pats apie si anime aprasyma parasyt......kaip bojevikinis tikejaus nepatiks, buvau nustebintas...Totaliai valdantis, veiksmo scenos jega, blogiukai irgi tokie ,kuriuos galima vadinti Blogiukais, kas retam animui pavyksta...Iškreiptos filosofijos irgi netrūksta , da be to gan racionaliai argumentuotos :P Žodžiu stiprus 5 kaip bojevikinio stiliaus animui - best i've seen so far...Comment
-
suejo labai gferai sitas anime ypac patiko susisaudymo scenos o tiksliausia stilingai labai padaryta kai revy ardosi. Chang pistulios gerai labai atrodo (itariu revy kaip ir sensei mol) gaila taip ir neparode kaip ten is tiesu tap rock ir revy, idomu butu suzinot :}} is action tai vienas geriausiu kol kas matytu, nesiseileja cia kaip matytiComment
-
Mano antras best ever seen anime (guli toj pacioj vietoj salia Madlax)... Man labai patiko sito anime veiksmas, istorija... Patiko, kad galima isijausti i veikejus... Ypac ryskius kaip Revy ar Balalaika... Labai patiko Edison`o kurtas OST, bei labai isiraze piesimas... Isbaigtumo man netruko, nes, tai tarsi palieka teise galvoti: a) paciam, kas nutiko "Lagoon Company" veliau (kaip buvo zaidimo "Out Of This World" pabaigoje. b) tikesits tesinio.
As pati labai tikiuosi tesinio, nes sis anime tiesiog toks, kuris man isireze ir toks kurio pratesimo siuo metu as noriu labiausiai... Taip pat jo nebaigta istorija mane labai domina, norisi pamatyti kas dedasi kureju galvoje del sio anime pabaigos...
P.S. Dar pameciau galva del OP dainos "Red Fraction" iki siolei guli mano playlist`e
Working underground.Comment
-
Comment
-
kodel zmones jus taip norit tesiniu ? kuo daugiau seriju duo didesne drama vystosi apsieikim be to. jei bus trecias sezonas tebunie paskutinis. as duodu 3. kad butu 4 jam truksta kazko na net kad ir pavyzdziui siek tiek idomumo kazkaip man truko kartais idomumo o apie 5nesneku bo 5reikstu tobulas o tobulas reiskias kai nebera nieko ka gerinti o jame yra isties daug ko vien balas krenta uz tai kad kuriant Revy buvo siek tiek manau per smarkiai panaudota Laros Croft ivaizdziu
nors dabar geriau pagalvojes rasyciau silpna 4. nepatinka man penkiabale sistema. per mazai. desimtbalej sistemoj rasyciau 7. beabejo idomiausia serija su dvynukem ir viuo vampyrizmu buvo isties netiketa kai isimaise fantastika.Paskutinis pakeitimas nuo ramzas; 2007-06-20, 00:23.sigpicComment
-
kodel zmones jus taip norit tesiniu ? kuo daugiau seriju duo didesne drama vystosi apsieikim be to. jei bus trecias sezonas tebunie paskutinis. as duodu 3. kad butu 4 jam truksta kazko na net kad ir pavyzdziui siek tiek idomumo kazkaip man truko kartais idomumo o apie 5nesneku bo 5reikstu tobulas o tobulas reiskias kai nebera nieko ka gerinti o jame yra isties daug ko vien balas krenta uz tai kad kuriant Revy buvo siek tiek manau per smarkiai panaudota Laros Croft ivaizdziu
nors dabar geriau pagalvojes rasyciau silpna 4. nepatinka man penkiabale sistema. per mazai. desimtbalej sistemoj rasyciau 7. beabejo idomiausia serija su dvynukem ir viuo vampyrizmu buvo isties netiketa kai isimaise fantastika.
Del balsavimo sistemos as buvau pakeles klausima bet deja.... Per velu jau kazka keist.Comment
-
Huh? FFVII:AC grafika? Nejauti, kad tai CGI, o ne anime o tesiniu norima: a) del to, kad tau patiko anime ir nori suzinot kas nutiko veikejams toliau (jeigu, tai imanoma perteikti nesugadinus istorijos pradzios) b) todel, kad kaip gerbiamasis Killerbee sako istorija lieka neuzbaigta... Asmeniskai as tesinio noriu ir del a ir del b.
Working underground.Comment
Comment