Violet Evergarden

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Violet Evergarden

    224972.jpgViolet Evergarden


    Režisierius: Taichi Ishidate
    Studija: Kyoto Animation
    Žanrai: fantazija, drama, kasdieniškas
    Transliacija: 11.01.2018 - 05.04.2018
    MAL reitingas: 8.55
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube: Opening / AMV





    Aprašymas:
    Karas yra baisus reiškinys, bet net ir jis turi pabaigą. Na kaip, karas gali pasibaigti, bet jo paliktos žaizdos žmonėse neužgyja dar ilgai. Arba neužgyja apskritai. Violeta Evergarden buvo gyvas ginklas, kuri prarado vienintelį brangų žmogų, rankas ir taikos metu tapo visai nereikalinga. Mergaitę globoti apsiima buvusio globėjo draugas, kuris ją priglaudžia savo pašto įmonėje. Be paštininkų čia dar dirba merginos kurios laiškus rašo. Keista profesija, bet ne visi žmonės yra raštingi, o jei ir moka rašyti tai nesugeba gražiai išdėstyti savo mintis. Dėl to klientų kaip ir netrūksta. Iš pirmo žvilgsnio nelabai tinkamas darbas Violetai, bet mergaitė nusprendžia pabandyti.





    206544.jpgYra anime kuriuos sunku padėti į konkrečią lentyną. Arba kažkam konkrečiai rekomenduoti. Ir yra "Violet Evergarden", su kuriuo viskas taip aišku, kad net neįdomu. Jei jūs esate jautraus žmogus ir jus gali sujaudinti nupieštų žmonių bėdos ir vargai tai jums šis serialas patiks. Arba jei esate užkietėjęs pacifistas. Aš kaip ir prie jautresnių, bet mane serialas neįtikino. Na kaip, istorijos su antraeiliais personažais kartais buvo visai jautrios ir net sugebėdavo sugraudinti, bet to neužteko. Didžiausias serialo trūkumas man buvo pati Violeta su majoru.
    Pats būdas padalinti istoriją į dvi dalis (praeitį ir dabartį) nėra blogas, bet šį kartą jis nesuveikė. Aš taip ir nesugebėjau pamėgti tos porelės ir niekaip negalėjau suprasti kodėl Violeta visą serialą svaigsta dėl kažkokio majoro, kuris visą laiką tik kentėjo ir vaikščiojo rūškanu veidu. Lyg ant savo kupros neštų viso pasaulio bėdas. Dėl to net truputi džiugu, kad pasimirė. Gal kitame pasaulyje ar po reinkarnacijos labiau pasiseks. Ne, aišku aš galiu įsivaizduoti, bet to normaliai parodyti nesugebėjo. Kažkokios chemijos tarp personažų irgi nepastebėjau. Yra problemų ir su pačia Violeta. Žiauriai trūksta informacijos. Iš kur ji tokia atsirado? Atrodo taip lyg kažkas tiesiog kažkokią bomžę surado, o super karį iš jos padarė...kažkaip.... Atrodo smulkmena, bet personažas dėl to "plokštėja". Pasisekimas darbe irgi kelia daug abejonių ir atskleistas atmestinai. Kažkaip per daug sklandžiai ir greitai viskas įvyko. Ypač turint omenyje Violetos problemas su emocijomis, psichika ir socialiniais įgūdžiais. Menkai atskleistas ir pasaulis. Aš taip ir nesupratau kas ten su kuo kariavo. Siužetas yra kažkur ten, tamsiojoje Mėnulio pusėje. Didžioji dalis serialo yra skirtas kažkokiems pašaliniams personažams, praeičiai ir ašaromis. Kūrėjai labai norėjo sugraudinti žiūrovą ir nors kartais tai pavyksta, bet tas įkyrumas gali erzinti. Užrašas "to be continued" labai nustebino. Ką ten dar tęsti!? Prisikabinti negaliu tik prie piešimo. Jis tikrai riebiai „Kyotiškas“.

    Reziumė:
    Bėga metai, o aš vis dar nesulaukiu iš Kyoto to anime. Anime, kuris man be jokių išlygų patiks ir kuriam ramia sąžine galėsiu parašyti bent jau 9. Violeta iš manęs gauna silpną 7. Nepaisant daugybės trūkumų. Labai jau gražiai nupiešta ir pora kartų vis tik susigraudinau, o tai jau šioks toks rodiklis.
    Vieta pirmame MAL'o šimtuke truputi šokiruoja....
    10
    5
    20.00%
    2
    4
    60.00%
    6
    3
    10.00%
    1
    2
    10.00%
    1
    1
    0%
    0
  • Klaudijus
    Narys

    • 2014 07 08
    • 73

    #2
    Eilinį kartą nemažai kas apsigavo dėl aukšto lygio animacijos, nebent tai jiems didžiausias prioritetas arba nelabai ką padoresnio matė ar skaitė, kad galėtų palyginti. Viskas gražu, bet man pasirodė tuščias ir dirbtinas, o dar tie per prievartą grūdami jausmai, kurie nemažai ką iš tiesų paveikia, kas apmaudu. Per empatiją bandoma žiūrovus priversti justi personažams simpatiją. Smurtavimas prieš personažą, jo ale sunkūs išgyvenimai nėra geras jo vytimasis, o tie jos ''pasikeitimai'' irgi dirbtiniai. Irgi neapsieita be ''plot armor'' arba, kaip vienoje serijoje, tiesiog priešai idiotai, kai turėjo šaunamuosius ginklus, nusprendė apdaužyti su buožėm, o paskui išsitraukti kardą ir ją užmušti, kol galiausiai pagalba atskubėjo... Jei žiūrėti dėl animacijos, ko nelabai daugiau gali pasiūlyti, bent jau man, tai tada geriau palūkėti Bluray.
    Žinot kodėl tarp senesnių kūrinių buvau daugiau autentiškesnių ir natūralesnių? Todėl, kad autoriai, kūrėjai naudojosi savo didesne sukaupta patirtimi ar pažįstamų patirtimi ir sukauptomis žiniomis, išgyvenimais, rimtai gilindavosi, įdėdavo savo širdį, o dabar kas? Kad ir tos romantikos, tarsi būtų parašytos paauglio be jokio padoresnio supratimo kokia iš tiesų ta romantika, dauguma tokių kūrinių pabaiga būna ten, kur iš tiesų tikra romantika tik prasideda. Manau, kad į įžymųjį Miazakio pasakymą, kad Anime buvo klaida, ir tai įeina.
    Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2018-04-10, 12:04.

    Comment

    • Miglaja
      Cute potato ~


      • 2007 12 16
      • 560

      #3
      Prieš gerą pusmetį matytas treileris labai suintrigavo laukti nuostabiai nupiešto anime. Dauguma irgi taip užsihypino, kad pasirodęs anime apakino visus, todėl nebegalima matyti realybės, koks anime yra iš tikrųjų...

      Ir visgi, man akyse prašviesėjo ir supratau - čia labai pervertintas dalykas. Animacija ? Tikrai taip, beveik tobula. Istorija ? Neįtikino. Daug klaustukų. Ir jautėsi priverstinis bandymas sugraudinti žiūrovą kiekvienoj serijoj. Neneigsiu, palūžau poroj serijų ir nubraukiau ašarą. Bet tai buvo visai nesusiję su pagrindine veikėja. Violeta ir jos likimas man išvis jokių emocijų nekėlė. Atvirkščiai, tie pastovūs ir pasikartojantys flashback'ai iš praeities buvo baisiai nuobodūs ir nepaaiškino beveik nieko. Kaip ir Klaudijus minėjo, iš kur atsirado Violeta ? Kodėl ji tokia bejausmė ? Kur išmoko kovoti ? Per visą anime - nulis atsakymų.

      Atmosferiškai šitas anime man labai panašus į Ancient Magus Bride. Abiems parašiau po 7, bet tada supratau, kad Violet Evergarden mane kažkaip sugebėjo sujaudinti bent keliuose ep, tai pakėliau balą iki 8.
      Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

      Comment

      • Klaudijus
        Narys

        • 2014 07 08
        • 73

        #4
        Autorius Miglaja
        iš kur atsirado Violeta ? Kodėl ji tokia bejausmė ? Kur išmoko kovoti ? Per visą anime - nulis atsakymų.
        Atsiminiau kaip pakomentavau panašiai dėl vieno anime, tai gavau tokį originalų atsakymą - gyvenime irgi negauname visų atsakymų, tai tiesiog mėgaukis... Jeigu visi pasitelktų tokią logiką, tai autoriams išvis nėra reikalo į priekį pagalvoti ir pateikti atsakymus ar bent duoti užuominų, kad žiūrovas susivoktų. Net ir asmeniniame gyvenime tada galima pritaikyti ir suprasti kaip tai kvailai skamba. Įdomūs man tokie žmonės, kurie giria kažką, nori, kad rimtai į tai žiūrėtų, bet kai turi kitą nuomonę ir pateiki argumentų, atsako daugmaž: kam čia giliniesi, tai skirta pasimėgavimui, pramoga, atsiduok jausmams ir pernelyg negalvok. Dvigubi standartai, neapsisprendžia, ar vienas ar kitas, abiejų variantų būti negali. Prisipažintų, kad viena ar kitą ''guilty pleasure'', užuot bandę sudaryti įspūdį, kad tai vos ne šedevras, ir viskas, pats esu matęs ne vieną man patikusį kūrinį, bet iki padangių nekeliu, neleidžiu ir jausmas įtakoti to daugiau nei reikia, nebūtinai viskas, ką matau, turi būti aukšto lygio, man tokio pasiteisinimo, kad kažką žiūriu - nereikia.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Autorius Klaudijus
          Atsiminiau kaip pakomentavau panašiai dėl vieno anime, tai gavau tokį originalų atsakymą - gyvenime irgi negauname visų atsakymų, tai tiesiog mėgaukis...
          Na kartais tai iš tikrųjų gali būti nelabai svarbu, bet čia tikrai ne tas atvejis. Arba per tiesiog per daug trūkumų, kad nebūtų noro kabinėtis.

          Comment

          • Klaudijus
            Narys

            • 2014 07 08
            • 73

            #6
            https://youtu.be/GHGAgE19NFE?t=20m23s Bus matyt, ar vėl savo nuomonės nepakeis apsinešęs, dažnai keičia ją. Vienas iš saujelės patikusių jo vaizdo įrašų, nors nedaug ir tematęs, nemano skonio dauguma anime, apie kuriuos jis pagrinde kalbėdavo, pvz. K-ON - 10/10 jo įvertintas kažkada buvo.
            Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2018-04-18, 17:47.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius Klaudijus
              pvz. K-ON - 10/10 jo įvertintas kažkada buvo.
              Disrespektas visam gyvenimui!

              Comment

              • Klaudijus
                Narys

                • 2014 07 08
                • 73

                #8
                Autorius Killerbee
                Disrespektas visam gyvenimui!
                Trumpai apie jo asmenybę O taip, tai jis turi gerų pastebėjimų, kaip pirmam rodytam vaizdo įraše, bet kad jo nuomonė be perstojo keičias.
                https://www.youtube.com/watch?v=qEtAtARGxfM
                https://www.youtube.com/watch?v=6N0F9tIRgOg
                https://www.youtube.com/watch?v=HQEwM-K8gSI

                Comment

                • Friend
                  Naujokas
                  • 2018 11 19
                  • 1

                  #9
                  Anime aukstos kokybes kad nesupratai pagrindines minties cia jau prastai is tavo puses . Animacija tik bonusas tokiai gerai istorijai kur main character development kuriamas per kitu tragedijas ir priverciantis Violet keisti savo mastyma ir tobuleti . Kalbate apie visas istorijas siame anime kaip kokius liudesio prievarta nors akivaidziai visos baigiasi gerai jeigu isvis normaliai ziurejot , o ne aki pramet. Daug neatsakytu klausymo todel nes viso light novel nesutalbdinsi i 14 episodu . Galimas 2 sezonas .
                  Istorija yra fresh ir patraukli supratingam zmogui , nera nukopijuotas kaip didzioji dalis new anime kur tas pats smelis tik kitoj rankoj ir net neidomu ziuret . Nepatikt galejo turbut del to kad prisiziurejas action savo kur story isvis trash yra ir padeta unt lekstutes ir nevercia ne truputi pamastyt paciam ir sedi kaip bulve.
                  Jei nesupratai perziurek dar keliasdesimt kartu gal atsivers akys truputi o jei ne praeik nevertines su nesamoningais ivertinimais , nes paskiui atbaidsi zmones nuo tikrai gero kurinio.

                  Comment

                  • Cirile
                    Naujokas
                    • 2015 08 29
                    • 9

                    #10
                    Na jau... Gražus anime. Vos nepražiopsojau, kai teko gerai pamąstyti ar verta pradėti, ypač paskaičius kai kuriuos atsiliepimus. Bet buvo verta, net jei nesu tokio tipo gerbėja. Liko tų klausimų, keistokų ir gal ne iki galo papasakotų dalykų, prisipildė didoka taurė ir verkiančių paskutinių serijų, o bet tačiau - 7,8/10 arba 4/5. Bent tiek aš gražiąjai Violetai dovanoju.

                    Comment

                    Working...