Net-juu no Susume

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Net-juu no Susume

    221797.jpg
    Net-juu no Susume



    Režisierius: Kazuyoshi Yaginuma
    Studija: Signal MD
    Žanrai: romantika, komedija
    Transliacija: 07.10.2017 - 08.12.2017
    MAL reitingas: 7.92
    Trukmė: TV 10 + 1 bonus ser. x 25 min.
    YouTube: Opening / Ending / AMV




    Aprašymas:
    Moriko turi problemų su galva. Kodėl iškart tokia negailestinga diagnozė? Pirmiausia visai simpatiška trisdešimtmetė moteris vis dar vieniša. Antra išėjusi (išmesta?) iš darbo ji neieško kito, o bando susikurti naują gyvenimą. Virtualų! Seniau žaistas mmorpg žaidimas jau miręs, o ir turėtas virtualus draugas irgi kažkur dingęs tai reikia naujo. Greitas pagooglinimas surado kitą taikinį. Kad kuo labiau užsimaskuotų ir atsiribotų nuo realių problemų personažą susikūrė vyrišką. Pradžia buvo sunki, bet tik iki pažinties su mergaite Lily. Tarp personažų užsimezga tvirta draugystė.



    Jau buvau praradęs viltį surasti šitame sezone žiūrimą romantinį serialą. Prieš tai du bandyti buvo tokie nykūs, kad net pykino. Nieko nesitikėjau ir "Net-juu no Susume", bet buvau maloniai nustebintas. Pirmiausia suaugę personažai, kurie turi suaugusių problemų ir rūpesčių bei kartais priima suaugusius sprendimus. Galų gale jie gali prisigerti ar pan. Nereikia gąsdintis ir mmorpg tematikos. Žaidimas yra tik fonas. Kažkam gali pasirodyti, kad nelabai ir reikalingas, bet reikėjo kažkaip personažams bendrauti. Kai vienas iš jų iš namų išeina tik iki parduotuvės tai ir bendrauti gan sudėtinga. Vienžo kažkokių detalių apie žaidimą nesitikėkite, bet čia jau sunku pasakyti pliusas tai yra ar minusas. Bent jau patrolino donaterius, chroniškus AFK'erius, loot box'us ir už tai ačiū. Personažai visai malonūs. Moriko yra simpatiška moteriškė ir su savo grimasomis pastoviai linksmino. Įgarsinanti aktorė atidirbo labai gerai. Yuuta irgi malonus jaunuolis, bet gal per daug normalus. Personažų yra ir daugiau, bet jiems visai neatsirado vietos. Atmosfera rami ir šilta tai laikas bežiūrint prabėga greitai. Kaip komedija serialas kvatoti nepriverčia, bet šypsena išspaudžia dažnai. Truputi paliečiamos ir socialinės problemos.
    Trūkumų aišku irgi yra pakankamai. Nors personažai ir suaugę, bet dažniausiai elgiasi kaip vaikai. Drovisi, raudonuoja lygioje vietoje ir nesupranta elementarių dalykų. Velnias žino, gal ir panašu į tiesą. Girdėjau, kad suaugusiems japonams iš tikrųjų yra problemų su bendravimu. Į pabaigą pradėjo užknisti pastovūs atsiprašymai ir dėkojimai už nieką. Ir dar tie sutapimai.....jie per daug nerealūs ir jų tiesiog per daug. Tai ne kartą minima ir pačiame anime, bet tai nepadeda tais sutapimais patikėti. Visas serialas iš principo skirtas dviem personažams, bet progresas labai jau nežymus. Šiais laikais mokyklinė romantika nueina toliau jau per pirmą seriją. Aš aišku gal ir klystu, bet vienišiems ~30 metų žmonėms suradus tinkamą taikinį nėra laiko žaisti slėpynių ar trypčioti vietoje. Reikia griebti jautį už ragų, nes kitos progos gali ir nebūti. Nu tarkim Moriko, jai su saviverte problemos, bet vyras ko stabdo? Iš piršto laužta ir personažų lyties tema. Visi, bent truputi žaidę mmo žaidimus, man pritars.

    Reziumė:
    Maloni romantika, rekomenduoju. Ypač kai žanras šiais laikais nelepina.
    Iš kur pas japonus ta pilvo urzgimo fobija?


    8
    5
    12.50%
    1
    4
    50.00%
    4
    3
    37.50%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Pradžioje kažko rimtesnio tikėjausi. Žiūrėti buvo keletą epizodų smagu, bet galvojau, kad ilgainiui palies plačiau kodėl gi moteris išėjo iš darbo, kągi ji toliau darys ir t.t. Sąskaitas gi reikia iš kažko mokėti... Galėjo paliesti, kad žaidimai daugeliui gali veikti kaip pabėgimas nuo kasdienių rūpesčių kad ir darbe. O dabar turiniu serialas labai silpnas. Romantinė dalis irgi nevykusi. Kai kur anime'uose jau vaikai elgiasi rimčiau nei čia suaugę. Faktas, kad grupelės nariai kažkaip tai yra to pačio miesto gyventojai (kiek jų atskleidė) irgi kvailas. Na bent jau haremo nepadarė...

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Galėjo paliesti, kad žaidimai daugeliui gali veikti kaip pabėgimas nuo kasdienių rūpesčių kad ir darbe.
      Kaip tik tai buvo paliesta. Va kiek čia jau kitas klausimas...

      Comment

      • Shenn
        Forumo ligonis


        • 2009 09 21
        • 544

        #4
        Kokia tikimybė ,kad nuėjus į mmo ir susiradus gildiją, paaiškės ,kad kone visi grupės nariai bus praktiškai iš to pačio miesto rajono ? O šiaip apart visiems užkliuvusio fakto, kad personažai elgėsi ne pagal amžių savo daugiau nelabai norėjos kabinėtis. Visgi ne dažnai pagrindiniai personažai būna suaugę. O ir žiūrėjosi neblogai. 7/10.

        Comment

        • Miglaja
          Cute potato ~


          • 2007 12 16
          • 560

          #5
          Skirtas truputį vyresnei kategorijai žiūrovų, ačiū už tai (ne tiek jau daug kuriama tokių anime). Nepavadinčiau to nei stipria romantika, nei komedija. Tiesiog lengvas ir šiltas reginys. Man patiko atmosfera. Neįpareigojanti, bet kažkuo artima.

          Žinoma, yra minusų. Jau minėta suaugusiųjų elgsena(vaikai ir tai viens kitą už rankos sugriebia daug greičiau nei čia..) ir tie pastovūs sutapimai. Gal tik pas mus LT nėr tiek daug užsidariusių NEET'ų, tai mes ir nežinom, kaip jie sunkiai bendrauja su kitais. Todėl kas mums atrodo absurdiška, gal Japonijoj yra visiškai nestebinantis ir neperspaustas dalykas.
          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

          Comment

          Working...