Ousama Game The Animation Režisierius: Noriyoshi Sasaki Studija: Seven Žanrai: siaubas Transliacija: 05.10.2017 - 21.12.2017 MAL reitingas: 5.15 Trukmė: TV 12 ser. x 25 min. YouTube: Opening / Ending / AMV Aprašymas: Kažkoks keistas naujokas pasitaikė. Klasė tokia draugiška ir faina, o Nobuakis visų šalinasi. Atrodo lyg specialiai nenori su visais draugauti. Toks elgesys labai užkliūva Natsuko, turbūt draugiškiausiai klasės mergaitei. Visi su atvira širdimi ir gerais norais, o šitas....Reikalai po truputi pajuda, ypač progresas pasimato per sportinį mokyklos festivalį. Idilė truko neilgai, dar tos pačios dienos vakare visa klasė gauna keistas žinutes nuo kažkokio Karaliaus. Aišku niekas šitų žinučių už gryną pinigą nepriėmė. Niekas išskyrus Nobuakį. Šitas berniukas tikrai kažką žino, bet kas juo patikės? Nieko baisaus, viena kita mirtis įtikins ir didžiausią skeptiką. Dar vienas šūvis hyper populiariame išgyvenimo (survival) žanre ir vėl pro šalį, bet jei pirmas buvo bent jau į tą pusę tai antras nuskrido dievui į langus. Pati mintis buvo normali. Vietoj profesionalių žudikų ir maniakų šį kartą mes turime klasę (dvi) vaikų. Kas baisiau dar didelis klausimas.^^ Mano (nelabai kokios) smegenys sufleruoja du kelius, kuriais galėjo nueiti kūrėjai. Pirmasis buvo akcentuoti pačias mirtis, padarant jas maksimaliai netikėtas, įvairias ir žiaurias. Suprantu, kad TV formate būtų sunku dėl cenzūros, bet įmanoma. Dar geresnis kelias butų padaryti išlikimo žaidimą protų kova, kuomet užduotys yra įvairios/suktos ir visada paliekama tikimybė, kad ir nedidelė, happy endui. Reikia gerai pasukti galvą, veikti kartu arba atvirkščiai, efektyviai pasidalinti darbus. Arba gal net sujungti abu kelius į vieną. Tada išvis būtų nerealu. Deja, tokiu atveju kūrėjams būtų reikėję patiems pasukti galvas, o pagal rezultatą sprendžiu, kad sukti nebuvo ką..... Šitame seriale viskas padarytas blogai. Atsimenant kaip neseniai skundžiausi, kad nėra pagrindinio personažo? Tai va, kai pagrindinis personažas toks tai geriau jau jo visai nebūtų. Mane tik savotiškai žavi jo atkaklumas. Jo vietoje seniai rankas būčiau nuleidęs, o jis vis nerimsta. Visi personažai čia yra daugiau ar mažiau idiotai ir be savisaugos instinkto. Ypač mane "žavėjo" tarsi iš niekur atsirandantys romantiniai jausmais. Aišku gal jie ir būtų turėję pagrindą jei kūrėjai nebūtų sukišę dviejų mangos arkų į 12 serijų, bet čia turbūt ne man profams aiškinti. Dauguma vaikų yra tiesiog banaliai atsikratoma kaip balasto. Lygioje vietoje, sugalvojus kažkokį kvailą pretekstą. Užduotys yra maksimaliai be fantazijos ir su dažniausiai su neišvengiamu rezultatu. Alia pasmerk du klasiokus mirčiai. Ne ką geresnės ir pačios mirtys. Dėl serialo kreivumo iš visų pusių lenda problemos, į kurias, jei anime būtų geresnis, būtų galima nekreipti dėmesio. Pavyzdžiui kodėl atrodo, kad visas pasaulis dėjęs savo storą ir ilgą ant tų vaikučių? Keista, kai vyksta visos klasės genocidas.....Apie "mokslinį" žaidimo paaiškinimą apskritai patylėsiu. Geriau jau būtų nesivarginę. O kokia čia nuostabi pabaiga!!! Tiesiog šokiruoja savo kvailumu. Piešimas net nesistengia atrodyti šiuolaikiškai. Iš kitos pusės gal ir gerai, beveik cenzūruoti nereikėjo. O kam jei ir taip nieko gero nesimato? Ir vis dėlto aš (pat negalėdamas tuo patikėti) truputi pabūsiu velnio advokatu. Mat gan nemažai žmonių jaučia kažkokią keistą neapykantą šiam serialui. Na taip, Ousama Game be abejonės yra siaubingai blogas anime, bet mano atveju jis yra toks blogas, kad net geras. Aš gal.....koks dar "gal"....tikrai esu iškrypėlis, nes man patiko žiūrėti į tuos skerdžiamus japonų mokinukus. Daugybė betikslio/beprasmio žiaurumo ir dar su vaikais. Ar kažkas gali būtų geriau?^^ Reziumė: Siaubas. Ir čia ne žanras. Čia yra šio anime esmė. Rekomenduoju iškrypėliams, kurie nori pamatyti dugną. Belieka tik melstis, kad iš apačios kas nors nepasibels. Jau anonsuotas antras sezonas? Apsaugo mus dieve, jau beldžiasi!!! Spoileris:
|
Ousama Game The Animation
Collapse
X
-
Ousama Game The Animation
P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.350%040%0333.33%1233.33%1133.33%1Žymos: Nieko -
Bus antras sezonas???
Jau galvojau, kad pinigų jie ir taip neturi, kad ėmėsi adaptuoti ne nuo pirmos mangos ar novelės, o tęsinį, bet še tau. Tikrai lyg šėtono finansuotas anime. Pirmąją mangą aš dar skaičiau kažkiek, ir visai buvo pakenčiama iki pusės, tempas buvo lėtesnis, stabilesnis. Šito šedevro deja negalėjau išsėdėti ilgiau nei seriją, per daug norėjosi kabinėtis prie logikos ir kitų aspektų. -
Sugebėjau peržiūrėti NET 2 serijas, daugiau net ir perjungus smegenis į minimalų rėžimą nebepavyko ištverti ir dar bus S2?
Kur ritasi anime pasaulis, kuomet šitiek metų laukiam Skip Beat antro sezono, būtų galima sutvarkyti Claymore (ech, tas nuklydimas į lankas pabaigoje...), išleisti naują Black Lagoon (net seilė tįsta pagalvojus) ar pagaliau paaiškinti tas paskutines Panty & Stocking minutes... pagaliau, gal kas nors duokit Berserk normalių animatorių!!! Net akis skauda prisiminus...
Ne, ne man suprasti tokius dalykus👍 2Comment
-
Užmečiau akį į kelias serijas: pramoginis, kiek supopsintas, siaubo anime (tai vienintelė šio žanro rūšis, kurią dar galiu žiūrėti, nes siaubo filmų visai nemėgstu). Pirma antra serijos dar "kabino", bet kai pamačiau, kad ir trečioje viskas vyksta taip pat, supratau, kad nieko naujo iki galo taip ir neišvysiu. Todėl padariau tai, ko dar niekada nesu daręs: atsidariau paskutinę seriją ir per kelias minutes prasukinėdas greitai ją peržiūrėjau; rezultatas kokio ir tikėjausi - vis ta pati siužeto linija su ..nei originalia, nei neoriginalia pabaiga.
Pats anime, atsižvelgiant į Karaliaus užduotis, tai tikra odė pasityčiojimui iš žmogiško orumo. Tokią istoriją, manau, sukurti gali tik kompleksuotas žmogus su iškrypusia vaizduote. Banalu, bjauru ir visai neskanu.
Tačiau jei vis tiek norite pasižiūrėti, rekomenduočiau Jums tikrą Filmą, nuo kurio viskas ir prasidėjo - "Batle Royale/Batoru rowaiaru" (2000) su Takeshi Kitano. Tai filmas su pakankamai aiškia koncepcija, kodėl tos mokinių skerdynės atsirado. Tai filmas, kurio vėliau ne viena adaptacija buvo sukurta, tame tarpe, ir šis nelabai vykęs anime.
Įvertis: šiaip sau.Comment
Comment