Ballroom e Youkoso

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Ballroom e Youkoso

    Ballroom e Youkoso


    Režisierius: Yoshimi Itazu
    Studija: Production I.G
    Žanrai: sportas
    Transliacija: 09.07.2017 - 17.12.2017
    MAL reitingas: 8.36
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Tatara Fujita yra tipinis bernas ir kaip visi tipiniai bernai tokiame amžiuje dar nežino ko nori. Ir kalba neina apie profesiją. Kur ten, pradžiai bent jau hobį normalų reikėtų turėti. Tada gal atsirastų draugų ar šiaip linksmiau gyventi būtų. Mokytojai jau zirzia ir pamokslauja, bet net ir gražuolė pirmūnė klasiokė toje pačioje valtyje sėdi. Tai gal viskas nėra taip ir blogai? Vieną kartą berniukas netyčia papuolą į šokių studiją ir ten sutinka tą pačią klasiokę. Pasirodo ji vos ne profesionali šokėja. Tatara irgi nusprendžia pabandyti, bet sportiniai šokiai yra rimtas sportas. Dauguma draugų ir konkurentų šoka vos ne nuo darželio tai kaip naujokui juos pasivyti? Kažkokių super duomenų berniukas neturi, tai lieka juodas darbas ir charakteris.



    Senai senai, gal prieš kokius 7 metus, pajutau, kad senstu ir nusprendžiau užsiimti kažkokia fizine veikla. Rinkausi tarp šokių ir sporto klubo. Po ilgų svarstymų pasirinkau štangą, bet vis dar galutinai neišsižadu ir šokių. Ir su juodu pavydu žiūriu į mokančius šokti.... Man labai gražu. Todėl objektyviai "Ballroom e Youkoso" vertinti negaliu, bet sprendžiant pagal atsiliepimus ir įvertinimus, mano subjektyvi nuomonė yra netoli tiesos.
    O tiesa yra tokia, kad šis anime yra geriausias šių metų sportinis anime. Visai rimtai. Šviežia tema. Ne kažkoks beisbolas nr. 53 ar panašiai... Treniruotės, poros ieškojimas, varžybos, judesiai....viskas pavaizduota pakankamai tikroviškai. Aš aišku ne specialistas, pagal atsiliepimus sprendžiu. Labai patiko personažai ir jų santykiai. Jie įvairūs, įtikinantys ir stengiasi nebūti kartonu. Didelis pliusas, kad sportas čia yra ne komandinis ar solo, o porinis. Atrodo smulkmena, bet visą vaizdą keičią kardinaliai. Varžybos įdomios, kaip ir pasiruošimas joms. Iš vienos pusės siužetas banalus, eilinis "per kančias į žvaigždes"/ eilinis pilkas berniukas netikėtai su super galiomis, bet viskas padaryta taip tvarkingai ir rūpestingai, kad visai nesinori kabinėtis. Piešimas su kompromisais, bet kūrėjai išspaudė viską ką galėjo. Kartais net matosi kažkas panašaus į dinamiką. Fanserviso truputi yra, bet nedaug ir daug maž į temą. Išlaikytas neblogas balansas tarp dramos ir humoro.
    Bet vis tik reikia pripažinti, kad trūkumų serialas irgi turi pakankamai. Pavyzdžiui prakaitas. Ne, aš tikiu, kad šokėjai prakaituoja. Aš net tikiu, kad jiems prakaitas upeliais teka, bet ar tikrai reikėjo tai taip stipriai akcentuoti? Nemanau. Sunkų darbą buvo galima parodyti ir subtiliau. Problemų yra ir su kūnų proporcijomis. Net ir turint omenyje, kad anime kūrėjai tai apskritai dažniausiai ignoruoja. Šia problemą dar labiau išryškina labai jau iškreiptos pozos. Kartais atrodo, kad partnerė beveik visą laiką šoka perlinkusi 90 laipsnių kampu. O dar ta kvaila Tataros šypsena parodyta kokius 50 kartų....Visais 49 kartais per daug.^^ Dar galiu prisikabinti, kad nepaliesti liko lotynų šokiai. Man jie daug labiau patinka už standartinius. Nors lotynus šokantys vyrai ir atrodo man per daug.....kaip čia švelniau išsireiškus....manieringi ir sulaižyti. Matyt paliko juos ateičiai. Tatara tikrai nėra įdomiausias personažas. Nebent banaliausias. Nuo visiško žlugimo jį gelbėja partnerė, kuri charizmos turi už du. Nepatiko ir vienos poros „flešbekai“ pabaigoje. Nepanašu, kad jie toliau istorijoje dalyvaus tai ar vertėjo vargintis? Kūrėjai tiesiog norėjo užtempti laiką?

    Reziumė: Trūkumų yra daug, bet aš noriu dar. Kad ir su visais trūkumais. Mat 24 serijos buvo tik startas.


    Rekomenduoju visiems. Bent jau pabandyti tikrai verta.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    6
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    6
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Pradingo tema tai įkeliu iš naujo......

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1069

      #3
      Tai dar viena gyvenimiška pasaka sportine tematika. Jei nė karto nesusidūrėte ar norite, tačiau nedrįstate - šis anime padės jums apsispręsti. Apsispręsti pradėti. Šokti.
      Gera animacija, išraiškinga judesių vizualizacija, emocinės iškrovos, profesinis žodynas ir patarimai - tai viskas, kas galbūt jums padės pamėgti pramoginius šokius. Anime nėra nei kvailas, nei naivus nei dar koks nors anoks ar kitoks - tai tikrai neblogas pramoginių šokių piaras anime pavidale.

      Spoileris:
      Asmeniškai aš po 1serijos nusprendžiau, kad man užteks 3serijų: pažįstu truputį šį pasaulį iš arti, tad man nereikalingas anime stimuliatorius. Šia tema turiu tvirtą nuomonę: geriau pačiam šokti, nei žiūrėti kaip kiti tą daro. Tą patį galiu ir Jums pasakyti: jei jaučiate poreikį - eikite šokti (ypač jei turite su kuo). O išmokti šokti profesionaliai - iš tiesų daug prakaito reikia išlieti: anime nemeluoja rodydama prakaitą. Pabandykite pusantros-dvi valandas non-stop pasitreniruoti bent 3-4 skirtingas šokių technikas. Kasdien. Pėdos statymo technika, kelių-kojų darbas, klubų judesiai, nugaros, krūtinės juostos, rankų, galvos laikysena.. be to judesio trajektorija, pataikymas į muzikinį ritmą ir žinoma.. viso to sukoordinavimas su partnere/-iu. Gerai išmokti šokti - yra ką veikti. Dar nepaminėjau psichologinį aspektą, kaip susiderinamumą su savo šokių partnere/-iu.


      Tai pilnai nuspėjamas anime. Tačiau šiuo atveju tai nėra minusas. Nes tai pažintis anime, rodantis koks kelias laukia nuo pradžios apačios iki pačio viršaus. Ir žinoma, kad viskas atrodytų gražiau, čia įvestas gražios pasakos elementas. O kokia pasaka be savo princo ir princesės? Žinoma su laiminga pabaiga

      Įvertis: neblogas anime.

      P.s.:
      Autorius Killerbee
      Pramoginiai, ypač lotynų, šokiai iš tiesų yra labai seksi
      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2017-12-26, 23:44.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Autorius arna
        P.s.: Pramoginiai, ypač lotynų, šokiai iš tiesų yra labai seksi
        Bet tie screen'ai visai ne į temą. Vienam standartinis užklupimas persirenginėjant, kitam Sengoku priekabiauja prie šokėjos...

        Na aš trumpai pakartosiu savo nuomonę iš ištrintos temos:
        Man patiko, kad tema įdomi ir nekasdieniška.
        Man nepatiko, kad animacija lyginant su kitais studijos sportiniais (Kuroko ir Haikyuu) yra downgrade'inta. Taip pat nepatiko, kad šokių metu "šokinė muzika" tiesiog dingsta ir ją užima anime OST, tai griauna atmosferą ir įsijautimą.
        Nepatiko, kad serialas per daug shouneniškas, pirmoje pusėje visi moteriški personažai yra tiesiog antrame plane ir vyrų šešėlyje. Ir aš turiu omenyje nevien padėtį šokių aikštelėje (ne šokėjas, tad ties tuo aspektu nesiginčiju).

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1069

          #5
          Autorius Miesto_Druidas
          Bet tie screen'ai visai ne į temą. Vienam standartinis užklupimas persirenginėjant, kitam Sengoku priekabiauja prie šokėjos...
          Taip, jie ne į temą, tačiau jie seksi kaip ir patys lotynų šokiai. Tą ir turėjau omenyje Beja, jie viena iš priežąsčių, kodėl verta žiūrėti šį anime.

          Autorius Miesto_Druidas
          Nepatiko, kad serialas per daug shouneniškas, pirmoje pusėje visi moteriški personažai yra tiesiog antrame plane ir vyrų šešėlyje. Ir aš turiu omenyje nevien padėtį šokių aikštelėje (ne šokėjas, tad ties tuo aspektu nesiginčiju).
          Tai logiškas anime vyraujančio personažo pasirinkimas, jei anime vertinam kaip piaro akciją: problema yra tokia pati visam pasaulyje kur mokomi pramoginiai šokiai: pamokose mergaičių visada daugiau nei berniukų (ir aplabai moterų norinčių šokti daugiau nei vyrų). Šis anime skirtas daugiau berniukams, jaunuoliams sužadinti susidomėjimą šia sporto šaka.

          Comment

          Working...