Seikaisuru Kado

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Seikaisuru Kado

    Seikaisuru Kado


    Režisierius: Kazuya Murata
    Studija: Toei Animation
    Žanrai: mokslinė fantastika, vyresniems
    Transliacija: 07.04.2017 - 30.06.2017
    MAL reitingas: 7.19
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Koujirou Shindou užima gan svarbias ir aukštas pareigas Japonijos užsienio ministerijoje. Darbas ir taip toli gražu nėra nuobodus, bet vaikinas net įsivaizduoti negalėjo kas jo laukia. Viskas prasidėjo kaip eilinė komandiruotė, bet lėktuvui taip ir nepavyko pakilti. Sutrukdė iš niekur pasirodęs didžiulis kubas ir lėktuvas kaip tik papuolė po juo. Išlipęs Koujirou sutinka kubo šeimininką Yaha-kui zaShunina. Ateivis neatrodo nusiteikęs priešiškai, bet nori visiems laikams pakeisti žmonių gyvenimą. Žmonijai turbūt labai pasisekė, kad turi tokį gerą derybininką? Gal taip, o gal ir ne.



    Pas mus šiandien retas svečias - mokslinė fantastika. Pati tikriausia. Ir be vaikų. Na su viena išlyga, bet ten ne visai vaikas. Nors kai pamačiau vaikišką piešimo lentą tai truputi išsigandau. Man labai patinka istorijos su paslaptingais objektais, iš kurio žmonės bando ištrūkti arba išsiaiškinti jo prasmė/paskirtį/kilmę. Pvz. senas geras Kubas. Man net tas paaugliškas apie labirintą visai patiko. Jaudina mane ir pirmo kontakto tema. Kas gali būti 100% tikras, kad tai neatsitiks jau rytoj? Nebent Fermi paradokso šalininkai, bet mes čia visi esame romantikai.^^ Ką žmonėms duotų kontaktas su visai mums svetima gyvybės forma? Ir ką iš mūsų atimtų? Ir turbūt visi esame susimastę apie tai kaip atsirado gyvybė ar visata. Visos šios temos seriale yra paliečiamos. Nusimato vienas iš geriausių metų anime?
    Deja, ne. Ir savotiškas piešimas nėra pagrindinė problema. Prie jo priprasti tikrai galima. Pagrindinė problema yra pati istorija. Ir čia ne vien šio konkretaus anime bėda. Beveik visos tokios istorijos artėjant atomazgai sugriūva. Kūrėjai taip gerai sugeba viską užsukti, kad žiūrovus tenkinančiai atomazgai jėgų jau nebe užtenka. Kaip taisyklė išlenda visokie deus ex mašinos, staiga sugadinami personažai, nelogiškumai/banalumai ir t.t. "Tai čia tik tiek? Viskas?" - tokia mintis lieka žiūrovo galvoje po finalinių titrų. Neišvengė šios problemos ir Seikaisuru Kado. Dar gan skūpai parodytos pasekmės. Susidaro įspūdis, kad žmonėms daugmaž dzin tas ateivis. Realybėje jau po savaitės būtų žlugusi pasaulinė ekonomika ir politika, o šiame anime mačiau tik kelias dešimtis piketuotuoju. Šią temą gal ir buvo bandyta paliesti, bet gan paviršutiniškai. Japonai čia parodyti kai labai dosni ir "širdinga" tauta. Aš gal nesu didelis specialistas, bet man šis teiginys atrodo labai abejotinas. Na bet jei savęs nepagirsi tai niekas ir nepagirs.^^ Personažai čia yra suaugę tai kažkokio jų vystymo nesitikėkit, bet aš tai nelaikau problema. Užtat vystosi ateivis, jo.....

    Reziumė: Padori mokslinė fantastika, kurią ne gėda parodyti net ir tėvams. Iki kokios 9 serijos. Tada prasideda tipiniai anime reikalai ir truputi gėda bus. Man serialas patiko. Nepaisant nuviliančios pabaigos.


    Knygos yra blogis! Va toks netikėtas yra šios pasakos moralas.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    4
    5
    0%
    0
    4
    50.00%
    2
    3
    50.00%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Kadangi visa esmė aprašyme jau išsakyta, daug nesikartosiu. Man čia kol kas 2017 metų didžiausias nusivylimas. Aš tikėjaus jog anime giliau paanalizuos savo vystomas temas apie žmonijos progresą, evoliuciją ir pan. Deja ... jau turėjau įtarti avariją dėl per greito siužeto lėkimo, per daug neanalizuojant "ateivio" dovanų įtakos visam pasauliui. Avarija ėmė ir įvyko, ir dargi kaip reikalas "transportą" sudarkė.
    Čia reikėjo antro sezono ir lėtesnio pasakojimo tempo, kad kažką normalaus susukti ir natūraliau prie pabaigos (aišku ne tokios absurdiškos) prieiti. Animacija jau ir taip pigi (kas ir man nėra minusas) todėl nesupratau, kodėl jie negalėjo dvigubai ilgesnės trukmės skirti įdomių idėjų kokybiškesniam išvystymui, jei jau padarė pradžią uždegdami žalią šviesą tokiam, sakyčiau, ambicingam projektui.
    Spoileris:
    Zashunina buvo padarytas per prievartą blogu. Nesuvokiu kaip tokio aukšto lygio būtybę galėtų įtakoti knygos ir kažkokie žemiški jausmai. Taip, jis galėjo turėti iš pradžių žemiečių atžvilgiu neigiamų tikslų ir gale jiems įvaldžius visas technologijas ir priartėjus prie anizotropinių būtybių pasiūlyti būti asimiliuotiems ar kažkas panašaus. Bet iki tokio tikslo eiga turėjo būti daug daug lėtesnė.
    Kaip ta kita anizotropinė būtybė buvusi žemėje nuo pat jos susikūrimo tapo Saraka aš nesugebėjau suvokti. Ką realiai reiškė tas žiedas irgi nepaaiškino.
    Vienu žodžiu visą pabaigą nuo pat paskutinės devinto epizodo minutės galima nurašyti visiškai, bet bent jau pradėję trolinti, kūrėjai trolino iki galo ir paskutinis epizodas buvo grynas WTF (ech bent jau šiokia tokia pramoga).

    Comment

    Working...