BLAME!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • ciombiukas
    Forumo maniakas




    • 2009 09 18
    • 470

    BLAME!


    BLAME! Movie


    Režisierius: Seshita Hiroyuki
    Studija: Polygon Pictures
    Žanrai: veiksmas,sci-Fi, psichologinis, drama
    Transliacija: 19.05.2017
    Trukmė: 1h45min
    AniDB reitingas: 7.64
    MAL reitingas: 7.50




    Kiry, keliautojas, kuris blaškosi po technologiškai pakeistą miestą-dikynę, vadinamą Megastruktūrą. Kiry misija, rasti žmonių su terminalo genu, kuris padėtų suvaldyti miesto struktūrą ir jo technologijas. Jo kelionės nusietos brutaliomis kovomis su silikoninėm butybėm, kurios, naikindamos žmoniją plečia savo teritoriją, vienintelis Kiry kompanjonas, tai galingas ginklas, kuris padeda jam išlikti šioje siaubingoje ir vis didėjančioje Megastruktūroje.














    Blame, tai filmas, kuris įtraukia nuo pirmos sekundės, vien pirmas sprogimas neįtikėtinai sukurtas, tiesiog šiurpas nubėga išgirdus jo garsą ir pamačius vaizd1. Daugeliui, šio anime piešimas nepatiks, nes tai kompiuteriu generuotas anime, tačiau, neleiskite sau praleisti šio neišdildomo filmo pro šalį, nes jo istorija, puiki, atmosfera tamsi ir slegianti, o vaizdo efektai, įspūdingi. Taip pat, manga skaičiusiems žmonės jis gali atrodyti per daug suspaustas, neišpildytas, tačiau, žmonės, kurie nėra skaitę mangos bus tikrai labai maloniai nustebinti.
    Žinoma, buvo ir šiek tiek minusiukų, pagrindinis (tikrai ne animacija kaip nemažai daliai būtų), o priešistorės paaiškinimo nebuvimas, tiksliau, vaizdinio apibūdinimo nebuvimas, žinoma, veikėjų vystymo trūkumas, kuris kaip ir galima tikėtis bus, kadangi tai filmas, o filman tikrai nesutalpinsi tai, kas yra labai gilu. Neišsigaskite, tai tikrai puikus anime, kuris susižiūrės puikiai kiekvienam norinčiam gero sci-fi.







    BLAME! tai filmas, kurio verta buvo laukti geros kokybės, eye candy spec efektai.




    12
    5
    25.00%
    3
    4
    50.00%
    6
    3
    16.67%
    2
    2
    8.33%
    1
    1
    0%
    0

    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Tikėjausi geresnio piešimo nei truputi papimpinto Sidonijos... Ir veiksmo scenose labai trūko fps'ų. Ar čia dėl video kokybės? Dėl priešistorės pretenzijų neturiu, aišku tiek kiek reikia. Va Killy man per daug flegma pasirodė. Suprantu, kad norėjo padaryti kuo mažiau žmogišką, bet pauzės prieš kažką pasakant ar padarant varė į neviltį. Va atmosfera ir istorija labai gera. Vien tai ir ištraukė iki 7 balų.

    Comment

    • titanai
      Lietuviškoji anime svaja

      • 2012 11 14
      • 121

      #3
      BLAME! manga buvo -- ir yra -- šedevras... anime: meh. Gal tiesiog per dideli lūkesčiai iš mano pusės; net nežinau, kas čia dabar darosi: viskas nuvilia pastaruoju metu: tiek Gantz CGI, tiek GitS gyvo veiksmo, tiek Tylus balsas... Gal tiesiog suaugau.

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        Labai gerai, kad pasirodė ir šio anime filmo aprašymas AZ forume.
        Mane patį kažkada tai užkabino ši manga su savo nerealiu siurealistiniu sci-fi siužetu. Nedaug mangų esu skaitęs ir iš to nedaugelio, "Blame" manga savo žanre, bent jau man, yra viena geriausių (tiesa, iki šiol jos iki galo dar taip ir neperskaičiau).

        Kas liečia patį filmą, tai man jis patiko. Jo esmė tikriausiai yra tokia pati ar panaši, kaip ir "Gantz" (2017) anime filmo: pristatyti mangą trumpai perteikiant jos esmę.
        Iš trūkumų nelabai ką galiu paminėti: gal norėjosi daugiau ir ilgiau, kad veiksmas truktų ekrane. Kai bendras vaizdas patinka, nelabai matau prasmės kabinėtis prie detalių.
        Patiko beveik viskas: piešimas, istorija, pradžia ir pabaiga. Jau vien už tai, kad ekranizavo mangos dalelę, rašau didelį balą.

        Įvertis: 4/5 arba 9/10.

        Comment

        • Augis24
          AZ rėmėjas




          • 2009 03 29
          • 769

          #5
          Ispejimas: Ilgas tekstas

          Visada sutirstinu savo ivertinimus, stengiuosi visa laika izvelgti vien tik teigiamus anime aspektus ir vertinti tai, nepriimti neigiamos puses, bet si filma ziuredamas likau nustebintas. Ne siek tiek, o labai labai stipriai.
          Nesu skaites mangos, esu girdejes apie ja, ne viena ir ne du kartu, norejau atsiversti ir pabandyti paskaityt, bet vis kazkas sustabdydavo ir prisipazinsiu, kad labai dziaugiuosi, jog to nepadariau, vien del to, kad nebuciau likes toks teigiamai sukrestas, begale klausimu ir didelis kiekis endorfinu uzliejo po sio filmo.
          Paskutiniu metu nebeiseina paziureti anime tiek, kiek galedavau seniau ir galbut nuo to palikau isrankesnis ir standartai nukrito nuo leidziamu anime, bet pamacius Blame sudvejojau paziureti, tiksliau nukeliau ji gerom keliom savaitem.

          Prisipazinsiu, kad stengiuosi kiek labiau pasinerti i filma ir tai padaryti sugebejau tiek, kiek leido turint iranga: Dolby Surround Sennheiser ausines + HP Envy Laptopu (44cm dydzio ekranu), uztrauktom naktinem uzuolaidom, ganetinai tamsiam kambari.

          Si komentara rasau ka tik baiges ziureti Blame filma, niekada neskaites mangos (bet tai padarysiu jau dabar, bet ne online, o begsiu i amazon isigyti angliska versija visu mangu), klausantis sios muzikos:
          Spoileris:

          ir vis dar uzlietas emociju ir ispudziu paliktu sio filmo.

          Istorija: Supratau, jog tai tik maza dalis to, kas vyksta mangoje, paimta viena iskarpa is visos istorijos ir ji igyvendinta filme. Taciau, nors ir maza detale bebutu, ji supazindina su besiplecianciu miestu, atsako i klausima kaip jis pleciasi, maziau nei minimaliai supazindina su priesistore ir visa istorija pasakoja vienos merginos, sutikusios Killy, akimis. Kadangi tai tik fragmentas, to pasekmes lydi i begalybe klausimu, nora suprasti visa istorija ir pajusti kiekviena detale.
          Akcentuosiu tai, kokius pateike zmones, kurie prieme Killy: paprasti, mieli, dievobaimingi ir tiesiog gyventi norinti bendruomene, kurios lyderis nebijantis imtis veiksmu, norint neleisti grupej stagnuoti ir buti vienoje vietoje, zinodamas visa rizika ir priimdamas nasta kiekvienos aukos, kurios bus del jo veiksmu pasekmiu. Kas labai patiko, tai, jog nebuvo maistininku, nebuvo solo-player'iu, tai buvo bendruomene, kuri turejo viena tiksla ir kaip parode filmas, galu gale, nebuvo trecios frakcijos, kurioje, kaip pavyzdys butu zmones, kurie nemegtu kitu zmoniu, bet kartu ir eitu pries Safeguard'us.

          Piesimas: Visu anime fanu nemegiama kompiuterine grafika, kuri pastaruoju metu ne tik, kad patobulejo, bet ir pradejo verztis i anime daug stipriau, nei tai dare pries 5 metus, bet prisipazinsiu, kad mane ne tik suzavejo veikejai, pritrenkiantis fonas ir detalumas jam buvo stulbinantis, filmo scenu rodymas is ivairiu kampu suteike dideli realizmo pojuti. Miestas pavaizduotas pasakiskai, galbut siek tiek per stipru zodi parinkau, bet, kad buvo uzburiantis, tiems, kam patinka Sci-Fi atmosfera, tikrai nenuneigiamas faktas.

          Muzika: Kadangi klausiausi per ausines, visas OST buvo uzburiantis, instrumentine muzika keldavo siurpuli, nes ji taip tikdavo fone, jog dar labiau pagyvindavo visa veiksma, bei atmosfera.

          Na ka, ivertinimas aiskus: 4/5, vien del to, kad filmas buvo per trumpas.

          Vieno zmogaus, emocingas ir pozityvo persodrintas komentaras

          Comment

          Working...