Occultic;Nine

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Occultic;Nine

    Occultic;Nine


    Režisierius: Kyohei Ishiguro
    Studija: A-1 Pictures Inc
    Žanrai: mistika, nuotykiai
    Transliacija: 09.10.2016 - 25.12.2016
    MAL reitingas: 7.14
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Koks darbas labiausiai tinka mokyklinukui? O jei dar jis gan tingus, baltarankis ir japonas? Tokiu sunkiu atveju tinka nebent blogingas. Manėte visi blogeriai jau seniai sėdi jutubėje ar panašiai? Normaliame pasaulyje gal ir taip, o čia Japonija. Šalis, kuri dar visai neseniai gamino VHS grotuvus. Blogingas aišku darbas ne purvinas, bet viskas susiveda į lankytojų skaičių. Yuuta sekasi sunkiai. Nors okultizmo tema ir yra paskutiniu metu gan populiari, bet pinigai upe neteka. Užtat šiokį tokį žinomumą berniukas užsitarnauja ir aplink jį susiburia visokios keistos asmenybės. Milijono gal ir neuždirbsi, bet bent jau liūdna nebus.



    Pirmas įspūdis yra labai svarbus. Jį galima padaryti labai lengva ir tik vieną kartą, bet jei jau susifeilinai tai pakeisti bus labai sunku. Todėl nieko keisto, kad knygos, filmai, serialai, anime, žaidimai......vienžo visi nuo pat pradžių stengiasi klientą sudominti ir jam patikti. Visi, bet tikrai ne "Occultic;Nine". Jam atrodo visiškai nerūpi žiūrovas ir visais būdais stengiasi jį atbaidyti. Iškart į akis lenda kažkokia kvaila karvė su savo tešmenimis. Čia turbūt nėra didesnio didelių papų mėgėjo už mane, bet net man šitos riebalų sankaupos atrodo siaubingai neskaniai. Na fig su jais, bet ir kaip personažas Ryouka yra joks, sugebantis tik kratytis.....Dar kažkoks transvestitas.... Na tikrai, nejaugi kvotą iškrypėliams įvedė? Prakeikianti mergaitė, ateitį spėjanti mergaitė, piešianti mergaitė, malalietka maniakas, detektyvas-mediumas-mergaitė, per daug jaunai atrodantis detektyvas, žurnalistė, tėvu nusivylęs berniukas.....personažų daug, bet kam jie reikalingi neaišku. Pagrindinio personažo net neminėsiu. Neturiu ką apie jį parašyt.^^
    Neaišku kas apskritai čia vyksta. Primena "Durarara"? Primena, bet ten (palyginus) dar galima susigaudyti. "Occultic;Nine" gi tiesiog naglai prievartauja žiūrovo smegenis ir to net nesigėdi. Siužetas šiame seriale yra absoliutas ir absoliučiai atmestinai paduodamas. Jeigu atkentėsit pirmas dvi serijas tai tikrai žiūrėsite iki galo. Vien tik dėl to, kad pamatytumėte kaip kūrėjai sugebės viską kažkaip stebuklingai paaiškinti. Arba būsite protingesni už mane ir nežiūrėsite, nes paaiškinti visą šitą bardaką yra tiesiog neįmanoma. Jei bent pusę galų būtų suvedę ir tai būčiau plojęs atsistojęs. Yra nemažai žiaurių scenų, bet jos tiesiog neveikia. Humoras? Nepastebėjau.

    Reziumė: "Occultic;Nine" yra vienas iš tokių serialų, kuriems pažymį galima rašyti ne už rezultatą, o už pastangas. Už pastangas ir dar gal už vizualą.


    Dar patiko kaip seriale buvo pagrįstas pavadinimas.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    6
    5
    0%
    0
    4
    16.67%
    1
    3
    83.33%
    5
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Labai graži animacija. Tai buvo kaip ir vienintelė priežąstis, kodėl peržiūrėjau šį mini serialą. Jei japoniškos (tv formato) animacijos atlikimas ir toliau taip progresuos, tikiuosi kada nors sulaukti labai geros produkcijos ir vyresnio amžiaus žiūrovams.

    Apie patį anime galiu pasakyti tik tiek: buvo suburta labai gerų 'piešėjų' komanda ir keletas apsirūkiusių scenaristų; prodiuseris tikriausiai tame tarpe. Tai pakankamai numuilinta pseudo sci-fi pasakaitė japoniškame stiliuje adaptuota plačiai Japonijos auditorijai. Siužetas veltas suveltas, tačiau kažką suprasti tikrai galima. Otakiškas jumoras, kawaii merginos, nuotykiai, greitas tempas, "quest'ai" ir be galo gera ekranizacija - viskas ko reikia tikrai neblogam anime produktui sukurti. Patiko, kaip meistriškai (turint omenyje labai greitą istorijos vystymosi tempą) pereinama nuo "šviesios" aplinkos į "tamsiąją" aplinką (gore ar gothic stilius).

    Pagrindinis minusas: loginė siužeto grandinėlė ir seriale naudojamos idėjos. Man visas tas turinys balansuoja tarp "įdomu" ir "apykvailiai" vertinimo stalčiukų. Gal reikėtų viską vėl peržiūrėti dar kartą ar net kelis kartus, kad suprasti pilnai, ką čia rodo?

    Vertinimą skaidau į dvi dalis:
    Piešimas: 5/5 arba10/10.
    Siužetas: 3/5 arba 6/10.

    Bendras įvertis: tarp 3-4/5 arba 8/10.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Kur čia tos pastangos? Aš jas įžiūrėjau tik OP'e ir animacijoje (tiesą pasakius nemačiau kažko įspūdingo ką tvirtina matęs arna, bet kad atrodė neblogai, tai faktas). Bet net ir ten kažkodėl pamiršo normaliai nosis nupiešti (pvz 1, 2) ... O režisieriui kartais taip užplaukdavo kad pridėdavo visokių nesąmonių, tai vienam epizode kamerą ratu suko be reikalo, kitam praprastą sceną įvairiom pusėm ir kampais rodė be jokio tikslo (pvz 1, 2)...

      Ir mane, atvirkščiai, pirmas epizodas labai sudomino. OP'e pilna labai daug įvairiausių efektingų scenų (išskyrus ilgą laiptų sceną), kurios atrodė kaip iš kokio psichologinio siaubo serialo būtų išimtos (gaila, bet atmosfera pačiame seriale nė iš tolo tokio lygio netraukė), o ir pačiam epizode "Bakemonogatari'škai" greitas dialogas, šiektiek humoro ir tada, atrodė, visai įdomios istorijos užuomazgos. Deja viskas labai greitai "atšalo"...

      Dėl istorijos, tai man link pabaigos jau buvo nuobodu ir tiesmuka. Dar pirmuose epizoduose tempą išlaikė, bet šiaip nieko įdomaus ten toliau nevyko išskyrus tą pagrindinį twist'ą apie veikėjų "būseną". Jokio normalaus mystery/detektyvo vystymo.
      Istorija apie pamišusį vaiką ir prakeikimų dėžutes visiškai čia nederėjo. Nederėjo ir dalis kitų veikėjų, kurie čia ką veikė išvis liko neaišku, kaip mergaitė su "velniu" ar dailininkė. Na tiksliau aišku, kad sutraukė daug novelių į vieną serialą ir daug kas liko matyt neadaptuota, kad tik sutilpti į laiką. Bet čia gal ir gerai, nes 24 epizodų tokios nuobodžios nesąmonės greičiausiai neištverčiau.
      Ir šiaip visa istorija kažokie mokyklinio lygio pretenzingi svaičiojimai. Net man keista, kad čia parašė Steins;Gate žaidimo kūrėjas. Taip pat pagrindinis veikėjas – tiesiog tragedija ... nieko apskritai gero jis čia neveikė, nieko protingo nesumąstė ir dalį serijų jo išvis nebuvo... bet vat vistiek gale iš nevykėlio jį padarė į herojų, kas yra absoliučiai kvaila.

      Už šitą šiais metais, jaučiu kad blogiau man asmeniškai bus tik Big Order. Daugiau kai bus serialų su kabliataškiu tarp žodžių teks gerai pagalvoti ar verta švaistyti savo laiką. O ilgai laukti neteks, nes jau šį (2016 žiemos) sezoną išeina Chaos;Child .
      Siūlau visiems nepasiduoti "kabliataškio" traukai (jei jis tokios jums turi) ir nešvaistyti laiko ties Occultic;Nine.

      Autorius Killerbee
      Dar patiko kaip seriale buvo pagrįstas pavadinimas.
      Pamenu kad detektyvas pasakė vienoj vietoj "El Psy Congroo" (na visgi S;G žaidimo kūrėjo darbas) ir kad veikėjų "pagrindinių" yra būtent 9. Kokių dar čia tų pagrindimų buvo?
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-01-07, 19:33.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Pamenu kad detektyvas pasakė vienoj vietoj "El Psy Congroo" (na visgi S;G žaidimo kūrėjo darbas) ir kad veikėjų "pagrindinių" yra būtent 9. Kokių dar čia tų pagrindimų buvo?
        Blogai pameni....ten kalba apie 9 minutes buvo...

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Autorius Killerbee
          Blogai pameni....ten kalba apie 9 minutes buvo...
          Ai teisingai, kažkodėl klaidingai perskaičiau kad ten 8 minutės, dabar logiška .

          Comment

          Working...