Bloodivores

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Bloodivores

    Bloodivores


    Režisierius: Masashi Nakamura
    Studija: Creators in Pack, Namu Animation
    Žanrai: veiksmas, nuotykiai, mistika
    Transliacija: 01.10.2016 - 17.12.2016
    MAL reitingas: 5.85
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kiekvienas vaistas turi pašalinį poveikį, bet kam tai rūpi? O turėtų rūpėti! Bent jau mokslininkams, kurie juos sukuria. Prieš 60 metų sukurtas vaistas turėjo tokį pašalinį poveikį, kad pakeitė žmoniją visiems laikams. Liga buvo nugalėta, bet vietoj jos atsirado vampyrai. Na saulės šviesos ir česnako jie matyt nebijojo, bet kraujo pagerti yra ne prieš. Kadangi humanizmas jau buvo nugalėjęs tai naujos rasės genocido niekas nesuorganizavo, bet kraujasiurbiai buvo griežtai kontroliuojami. Liu Mi yra originali būtybė nes yra pusiau vampyras. Dar jis buvo vadinamas "vilties vaiku" ir simbolizavo taikią abiejų rasių sugyvenimą. Dabar gi šis vilties vaikas su draugais suorganizuoja banko apiplėšimą, bet viskas eina velniop ir štai gaujos laukia mirties bausmė.



    Pradžioje pakalbėkime apkritai apie Kiniją. Ar atsimenate kokius telefonus gamino kiniečiai prieš kokius 6 metus? Nieko geriau už kreivas aifonų kopijas pagaminti jie negalėjo. Praėjo keli metai ir jiems jau pavykdavo patiems sukonstruoti/surinkti telefoną ir paėmus į rankas jis net nesulūždavo. Praėjo dar pora metų ir kiniečių telefonai pradėjo panašėti į....kinietiškus telefonus. Ta prasme su išvaizda problemų dar buvo, bet bent jau be plagiato. Po dar poros metų mažų plaštakų ir pėdų savininkai išmoko dirbti ir su softu. Dabar paėmus į rankas Lenovo, Xiaomi ar Huawei telefoną nesinori jį skubiai išmesti pro langą ir dezinfekuoti rankas. O kokią metamorfozę išgyveno korėjiečiai? Pažiūrėkit čia ir čia. Kiek metų skiria šias dvi to pačio modelio mašinas? Maždaug 10 metų. 10 metų!!! Ir kalba eina ne tik apie išvaizdą. Seniau korėjietiškų automobilių pakabose buvo galima surasti plastmasinių detalių! Apie kokį patikimumą galėjo eiti kalba? Dabar gamintojai drąsiai duoda 5-7 metų garantiją.
    Visai nenustebsiu jei po 10 metų pas mane bus kinietiškas laptopas, automobilis ar televizorius, su kuriuo žiūrėsiu kinietiškus porno multikus. Cha, pagaliau šis anime apibrėžimas taps absoliučiai teisingu.^^
    Prie ko čia ši ilga įžanga? Ji čia man pasirodė visai į temą, nes "Bloodivores" yra ne anime, o greičiau reiškinys. Gali būti, kad po kokių 10 metų mes jį atsiminsim kaip tą seną korėjietišką automobilį ir stebėsimės kaip viskas greitai keičiasi. Arba ne.^^ Kalbėti apie pati serialą nėra net prasmės. Deja, tai yra tas pats šleivas kreivas aifono klonas. Jame blogai yra absoliučiai viskas ir nepadėjo net tie keli japonų "ekspertai". Kreiva animacija, kvailas siužetas, siaubinga režisūra, nykūs dialogai, šleiva istorija, jokie personažai, monstrų galvose vaginos su dantimis......Bet net ir ne tai nėra didžiausi mano priekaištai šiam "anime". Kai aš žiūriu korėjietišką filmą aš noriu matyti būtent korėjietišką filmą, o ne dar vieną holivudo kloną. "Bloodivores" visiškai neturi savo veido. Tai tiesiog yra prastas anime ir jei pakeisim openingo dainą ir vardus tai visas "kinietiškumas" ir pradings. Absoliutus nulis nacionalinio kolorito. Tiesa, openingo ir endingo dainos tai visa nieko....

    Reziumė: Ar yra bent mažytė priežastis žiūrėti šią klastotę? Na pradžioje ji sugeba suintriguoti savo paslaptingumu, serijų nedaug ir užsižiopsojus galima netyčiai peržiūrėti visą. Jei jūsų niekas neįspėjo.^^


    Lyg prastų japoniškų anime mums neužtenka....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    2
    5
    0%
    0
    4
    0%
    0
    3
    50.00%
    1
    2
    50.00%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Kūrybos lyginimai su telefonais ir automobiliais, manau, yra tikrai ne į temą. Aišku, gal su technine puse, animacijos kokybe viskas yra kreiva ir šleiva ir čia reikės laiko ir pinigų, kad išvystumėm kažką tikrai gražaus vizualiai, čia nieko nesakau. Bet gi nereikia tos geros animacijos kad kūrinys sužavėtų ir sudomintų, reikia geros istorijos. Nežinau kinietiškų komiksų/novelių asortimento, bet tikrai netikiu, kad ten apskritai vien šlamštas tame fronte, tiesiog reikia jog prodiuseriai mąstytų galva ir animuoti pasirinktų vertus dėmesio kūrinius. Nemanau, kad kinai yra atsilikėliai, negalintys parašyti gerų istorijų. Tiesiog visur yra geros ir blogos kūrybos, tik čia kažkodėl į dienos šviesą ištraukia vidutinybes (greičiausiai pagal masių skonį, su tikslu lengviau juos parduoti, bet kaip matom net masių netraukia tokios vidutinybės, tad jiems reiktų keisti požiūrį).


    Bloodivores nėra pirmas, jau vasaros sezone buvo Hitori no Shita: the outcast ir nežinau kaip toliau ten viskas plėtojosi, bet iš pradžios susidarė įspūdį kaip banalus ir kvailas shounen'as išlaikantis visas žanro klišes (nors MAL balas kad ir žemas, nėra toks žemas kaip Bloodivores).
    Studio Deen sausį buvo adaptavusi kiniečių novelę į anime Reikenzan, tai ten nebuvo viskas jau taip blogai. Standartinis shounen'as tik taip ir nespėjęs išsiplėtoti į kažkokį veiksmą, o paskendęs visokių išgalvotų terminologijų ir treniruočių fone, bet bent mano akimis potencialo šitas jau turi ir nėra toks bevilitškas (kitą mėnesį bus naujas sezonas, tai gal ten nusimato kažkokių žymių pokyčių jo istorijoje).

    Kas nori susipažinti su vietine kinietiška animacija, yra pora blogo įrašų. Tikrai tikiu, kad tarp jų yra gerų serialų, kad jie greičiausiai ir nepasižymi gera animacija, problema tik ta, kad greičiausiai nė vienas jų neturi angliškų subtitrų.
    http://psgels.net/2016/05/11/chinese...d-wuxia-shows/
    http://psgels.net/2016/05/13/chinese...e-anime-shows/


    Kad jau buvo paminėta ir Korėja, tai paminėsiu, kad korėjetiškų Manhwa'ų tikrai neblogų yra, tad nurašyti korėjiečių kūrybos tikrai nesiūlyčiau, kaip pavyzdį tikrai norėčiau paminėti Tower of God. Korėjietiškas internetinis komiksas (skaityti galima čia). Jei kas šitą adaptuotų būtų labai džiugu, toks visai nekvailas shounen'as, sukurtas didelis pasaulis, įdomios to pasaulio taisyklės ir tvarka, įdomi istorija ir jos vystymas, veikėjai, kuriuos lengva pamėgti. Pradžioje labai priminė Hunter x Hunter. Tai va, tegu šitą adaptuoja, o ne kažkokį nežinomą generic šlamštą, kuris už savo gimtos šalies ribų yra niekam kitam nežinomas ir neįdomus.

    O ir su animacijos technine dalim nėra viskas taip tragiška. Studio Mir yra korėjiečių studija kuriai buvo patikėtas darbas animuoti amerikietišką animacinį serialą Legend of Korra. Ir prikibti prie animacijos tiesiog negaliu, ji buvo puiki su tikrai sklandžiomis veiksmo scenomis, kurių daugelis anime galėtų tik pavydėti. Aišku didelį vaidmenį greičiausiai atliko padoresnis biudžetas skirtas serialui.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-12-24, 23:11.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Bet gi nereikia tos geros animacijos kad kūrinys sužavėtų ir sudomintų, reikia geros istorijos.
      Matau, kad čiukčia yra rašytojas, o ne skaitytojas. Man atrodo aš ir parašiau, kad ne piešime yra esmė. Tiksliau ne tik jame. Istorija kaip tik čia yra visai nebloga, bet ji vystoma absoliučiai tragiškai. Ir tas tragiškumas pasireiškia visur, kur tik kiniečiai prikiša savo rankas. Bet jei užsiims rimtai tai progresuos ir tai darys labai greitai. Tai yra neišvengiama.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Autorius Killerbee
        Ir tas tragiškumas pasireiškia visur, kur tik kiniečiai prikiša savo rankas. Bet jei užsiims rimtai tai progresuos ir tai darys labai greitai. Tai yra neišvengiama.
        Kaip suprast visur? Tai jų pačių televizija ir literatūra irgi yra visiškai nieko verta, taip skaitosi? Ir tai sprendžiama iš vienos nevykusios kolaboracijos? Na man tiesiog keistai žiūrėjosi telefonų ir automobilių lyginimas su animaciniais kūriniais, istorijos rašymu ir t.t. ir tiek. Taigi tokie skirtingi dalykai. Kad gerą žiūrimą/skaitomą kūrinį paruošt nereikia inžinerinių žinių.
        Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-12-26, 09:32.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Autorius Miesto_Druidas
          Kaip suprast visur? Tai jų pačių televizija ir literatūra irgi yra visiškai nieko verta, taip skaitosi? Ir tai sprendžiama iš vienos nevykusios kolaboracijos? Na man tiesiog keistai žiūrėjosi telefonų ir automobilių lyginimas su animaciniais kūriniais, istorijos rašymu ir t.t. ir tiek. Taigi tokie skirtingi dalykai. Kad gerą žiūrimą/skaitomą kūrinį paruošt nereikia inžinerinių žinių.
          Matau vis dar nifiga nesupratai. Pabandau paskutinį kartą ir pasiduodu. Kalba ėjo tik apie naujus dalykus ir nerealius šios nacijos progreso tempus. Nemanau, kad kinietiška literatūra yra kažkuo prastesnė už japonišką, greičiau atvirkščiai, bet įgūdžiai ir patirtis kuriant anime yra irgi yra reikalingi. Inžinieriniai ar humanitariniai.....šiuo atveju jokio skirtumo nėra. Jeigu darbas tesis tai palaipsniui jie atsiras. Taip jau buvo su telefonais ir greitai atsitiks su automobiliais ir kita technika. Plačiau reikia žiūrėti, plačiau....

          Comment

          Working...