Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

    Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans


    Režisierius: Tatsuyuki Nagai
    Studija: Sunrise
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, mecha
    Transliacija: 04.10.2015 - 27.03.2016
    MAL reitingas: 7.96
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Ateityje žmonės vos nesunaikino savo planetos ir beveik sunaikino mėnulį, bet užtat sugebėjo kolonizuoti Marsą ir šiaip gan laisvai keliauja po Saulės sistemą. Kol šeimininkai Žemėje gyveno be rūpesčių Marse ekonominė ir socialinė padėtis buvo labai prasta. Tokia situacija tenkina ne visus, o ypač netenkina jaunos aristokratės Kudelijos. Mergina nusprendžia keliauti į Žemę ir ten pasiderėti dėl sąlygų pagerinimo, bet kelionė nusimato pavojinga ir ji pasamdo privačią apsaugos firmą Chryse Guard Security (CGS). Joje dirba net ir vaikai. Aišku "dirba" čia gal per stiprus žodis. Labiau tiktų žodis "vergauja". Vieni iš tokių vaikigalių yra Orga ir Mikazuki. Jiems tokia vergystė visai nepatinka. O kas norėtų mirti vykdant kažkokio kvailio įsakymus? Gal su nauju klientu atėjusios permainos jaunuoliams padės?



    Kada paskutinį kartą mes matėme normalų Gundam'ą? Galima bandyti ginčytis, bet žiūrint objektyviai toks serialas buvo "double 00". Siaubas, jau beveik 10 metų prabėgo, o atrodo buvo visai neseniai.... Ar tikrai "Iron-Blooded Orphans" yra vienas iš tų, normalių? Paskutiniu metu ši serija gerais anime nelepina, bet taip, "našlaičiai" yra serialas sukurtas pagal visus kanonus ir be didelių nukrypimų į šoną. Maža to, yra čia ir truputis originalumo. Tik turiu įspėti, kad belaukiantys didžiulių kovų su tūkstančiais kovinių vienetų liks nusivylę. Šis serialas yra labiau kamerinis nei globalus. Nedrįsčiau tai pavadinti trūkumu, greičiau ypatybe. Užtat čia yra "rasizmo", spalvotų sprogimų kosmose, Žemės kovos su kolonijomis, politinių intrigų, vyras su kauke, mergaitė iš aukštuomenės.....Vienžo kiekvienas serijos fanas pasijaus kaip namuose. Nedidelis istorijos užmojis turi ir vieną netikėtą privalumą. Juk kaip būna su "masofkėmis".... Protas supranta, kad abiejuose pusėse miršta šimtai ar net tūkstančiai žmonių, bet tai visiškai nejaudina. Šiame seriale gi kažkodėl jaučiasi, kad kiekvienoje mechoje yra gyvas žmogus ir jį nuo mirties skiria tik metalo gabalas. Kovos čia yra pakankamai žiaurios ir kovojantys visiškai nesikuklindami taikosi į kabinas. Užskaitau ir personažus. Ypač pagrindinę porelę, žiauriai primenanti porą iš senojo "Berserko". Mikazuki apskritai yra beveik unikalus savo ramumu. Kur jūs dar matėte tokį mechos pilotą? Visi jie kažkodėl mano, kad rėkiant galima pridėti bent šimtą arklio galių.^^ Nebent dar Inaho yra vienas iš ramesnių. O koks čia dar yra laivas su haremu.....ne laivas, o svajonė!!! Serialas net sugeba iš savęs pasišaipyti, o tai yra tikrai nemažai. Piešimas yra gan pigus ir tai yra vienas iš nedaugelio trūkumų. Dar galima pridėti atostogaujančią logiką, bet kada ji sąžiningai dirbo gundam‘uose?

    Reziumė: Drąsiai rašau 8 ir rekomenduoju mecha ir Gundam'ų fanams. Net nežinau kodėl tiek ilgai tempiau su peržiūra. Tik labai abejoju dėl antro sezono. Pagal mane pirmas visai normaliai pasibaigė.


    Labai kawaina geltonplaukė. Gaila, kad jau užimta....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    2
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...