Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!

    Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!


    Režisierius: Kei Oikawa
    Studija: Feel
    Žanrai: kasdieniškas, komedija, romantika, mokykla
    Transliacija: 08.07.2016 - 23.09.2016
    MAL reitingas: 7.50
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Ką daryti jei norisi labai kawainos žmonos, o aplinkinės moteriškos būtybės dėl įvairių priežasčių neatitinka kriterijų? Aišku yra manga, anime ir kitoks velnias, bet ten viskas priklauso nuo kitų. Pavyzdžiui įsimylėsi kokią nors 2D mergaitę, o kūrėjas ims ir suporuos ją su kokiu nors asilu! Čia gi pasaulio pabaiga, ne kitaip. Vienintelė išeitis yra nusipiešti žmoną pačiam. Tik dėl šios priežasties Subaru ir įstojo į meno klubą. Nors berniukas tikrai turi dailininko talentą, bet žmonos tai norisi ne bet kokios, o idealios. Darbas tikrai ne savaitės ar mėnesio ir Subaru klube užstrigo. Vienintelį normalų klubo narį Mizuki tokia kolegos motyvacija visai nedžiugina, bet po truputi priešiškumas perauga į priešingus jausmus. Subaru gi 3D mergaitės visiškai nedomina.



    Mokyklinė romantinė komedija ir dar su būreliu? Turbūt nėra visiems labiau įgrisusio žanro. Jau net man įgriso ir tikrai nesitikėjau pamatyti šiame žanre kažką padoraus, bet buvau maloniai nustebintas. Sunku nurodyti konkrečias priežastis, bet pagrindinėmis įvardinčiau piešimą ir režisūrą. Nupiešta tikrai gražiai, bet kaip sakoma, velnias slypi detalėse. Grimasa, emocijos, akių blizgesys, judesys, veiksmas fone....visa tai nėra lengvai ar sąmoningai pastebima, bet serialui suteikia kažkokio gyvumo, lengvumo ir tikroviškumo. Dėl to ir personažai tampa fainesni. Stebėti Mizuki be šypsenos neįmanoma. Collette apskritai yra ne iš šio pasaulio. Visi personažai yra savo vietose. Net ir visada miegantis klubo prezidentas. Kas dėl Subaru tai normalus berniukas, bet su otakiškais ypatumais. Aišku serialo eigoje galima suprasti, kad yra visai ne prieš 3D mergaičių kompaniją. Ir jokios haremo čia nėra. Net užuomazgų. Kur tai sugebėjo įžvelgti kai kurie žiūrovai? Neaišku. Nereikia bijoti ir romantikos. Ji čia yra visai ne įkyri ir yra daugiau kaip fonas ar pikantiškų situacijų generatorius. "Nufilmuotas" serialas labai gerai. Čia yra viena režisūros ypatybė, kurią aš labai vertinu - mokėjimas išlaikyti pauzę. Nesvarbu ilga ji ar ne. Pavyzdžiui scena kur Collette bando užpildyti anketą apie ateities planus. Pro langą praskrenda būrelis paukščių. Lėktuvas. Šone prabudinėja amžinai apsimiegojęs prezidentas. Tiesiog jaučiasi, kad mergaitei sunku atlikti rodos visai lengvą užduotį. Visos šios detalės atrodo yra nereikšmingos, bet visumoje scena yra kažkokia užburianti ir automatiškai verčia šypsotis. Arba scena kai saldžioji porelė suranda porno žurnalus. Dėžės atidarymas, žvilgsnis į vidų ir po to sekęs veiksmas sumontuotas tiesiog idealiai. Įgarsinta viskas irgi puikiai. Humoras lengvas ir jis čia yra tikrai pakankamai išradingas. Pavyzdžiui "apsimetimas šlanga" užsidedant balandžio galvą.^^ Kažkokio rimtesnio siužeto čia nėra. Šiaip, menkai tarpusavyje susijusios linksmos/anekdotinės situacijos ir tiek. Gal tik truputi į pabaigą progresas šioks toks pasimatė. Rimtų trūkumų aš šiame seriale nematau. Na taip, originalumo čia tikrai trūksta, bet toks jau žanras. Darbo ir pastangų buvo įdėta tikrai daug ir jau vien už tai kūrėjams galima paspausti dešinę.

    Reziumė: Kažkas negerai su šituo klubu! Taip galima išversti šio serialo pavadinimą. Netikėkite juo. Viskas su šituo klubu yra gerai. Jei dar pas jus liko dar bent jau truputėlis nostalgijos mokyklai ir nesi visada bambantis snobas tada drąsiai rekomenduoju. Svarbiausia nusiteikti pozityviai.


    Nejaugi tik man vienam šis anime patiko?^^


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    5
    5
    0%
    0
    4
    80.00%
    4
    3
    20.00%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • dfsafsaf
    Beautiful Lies

    • 2010 05 13
    • 265

    #2
    Kažkaip labai jau man nuo nuotaikos priklausė kiek kiekviena serija patiko. Tai šis anime man buvo tai labai smagus, tai labai nuobodus Tačiau visumoj vis gi sakyčiau smagiai susižiūrėjo, labai patiko man čia buvusios merginos.

    Sutinku su Killerbee, kad tikrai labai gerai surežisuotas ir nupieštas anime, nebuvo pagailėta biudžeto arba tiesiog kurėjai tikrai labai pasistengė. Tiesiog malonumas akims žiūrėti.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Čia gal kažkas panašaus į Gekkan Shoujo Nozaki-kun lyginant lengvą humorą, pagrindines veikėjas ir pan.?
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-11-07, 11:30.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Čia gal kažkas panašaus į Gekkan Shoujo Nozaki-kun lyginant lengvą humorą, pagrindines veikėjas ir pan.?
        Pagrindinis personažas gal ne, bet tikrai yra panašumų.

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1069

          #5
          Mielas, šiltas ir truputį otakiškas mokyklinis anime apie nieką. Subalansuotas paaugliams, tačiau tinkamas vartoti ir vyresniems.

          Iš pradžių galvojau apsiribosiu keliomis serijomis ir mesiu, nes kaip ne kaip, labiau patinka rimtesni anime. Tačiau gavosi viskas atvirkščiai: truputį po truputį, serija po serijos ir neskubėdamas peržiūrėjau visas 12. Žiūrėdamas galvojau kuo gi taip patraukė mane šis anime. Pirmiausiai tai anekdotiniai, tarpusavyje susieti arba ne, jumoristiniai kiekvienos atskiros serijos epizodai, išlaikant bendrą serialo siužetinę liniją. Antra, tai "vasariškas" anime teikiantis gerą nuotaiką. Ir trečia, tai man kažkiek priminė šokolodą: suvalgai vieną plytelę ir jauti, kad nori dar vienos, po to dar kitos... ir taip kol nesuvalgai visko. Skanu, saldu ir jokios naudos .

          Pats serialas, kaip minėjau, apie nieką, nors jis tik 12-os serijų, tačiau jo koncepcija tokia, kad tų serijų laisvai gali būti ir visas 100. Gaila, kad pabaiga gavosi be pabaigos. Rašydamas šį komentarą, pagalvojau, kad tikriausiai Japonijoje dabar mergaitės savo priešėms linki iki ausų įsimylėti beviltiškus nepataisomus otaku.

          Sutinku su Killerbee - čia tikrai nėra jokio haremo, tiksliau gal jis ir yra, tačiau jį tikriausiai rašyti reikėtų kabutėse. Iš esmės viskas sukasi apie du paauglius o kiti personažai lipinami aplink juos taikant šio žanro taisykles atmetant kiekvieno to personažo "įsimylėjimą" į pagrindinį personažą. Nors iki to "įsimylėjimo" kartais atrodo tik vienas mažas žingsnelis. Kūrėjai nepasuko šablonų numintu keliu ir sukūrė kažką tikrai savito.

          Įvertis: 4/5 arba 8/10.

          P.s.: įdomu ką klubo prezidentas naktimis veikia, jei taip neišsimiega.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius arna
            P.s.: įdomu ką klubo prezidentas naktimis veikia, jei taip neišsimiega.
            Man rodos jam skubiai pas gydytojus reikia. Negalima būti visada tokiu apsnūdusiu.

            Comment

            • Miglaja
              Cute potato ~


              • 2007 12 16
              • 560

              #7
              Tiksliai subalansuotas anime. Ką tuo noriu pasakyti ?

              Komedijos, mokyklos ir romantikos santykis čia beveik tobulas. Nieko nei per daug, nei per mažai.
              Humoras ne lėkštas. Animacija puiki. Veikėjai savotiški ir nenuobodūs (pagaliau asmenybės). Gal truputį erzino klubo kuratorė (mokytoja jaudinasi ir elgiasi lyg pradinukė).

              Neįpareigojantis ir lengvas, kaip vasaros vėjelis
              Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

              Comment

              Working...