Tales of Zestiria the X

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Tales of Zestiria the X

    Tales of Zestiria the X


    Režisierius: Haruo Sotozaki
    Studija: Ufotable
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 03.07.2016 - 25.09.2016
    MAL reitingas: 7.61
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Labai labai seniai vienas romėnas pasakė, kad paprastiems žmonėms labiausiai reikia duonos ir žaidimų. Nepasiginčysi, bet žmonėms reikia dar vieno dalyko, be kurio gyventi beveik įmanoma. Tas trečias yra viltis. Viltis, kad rytoj, po savaitės, mėnesio ar po metų gyvenimas pagerės. Jei ne pačiam tai gal bent jau vaikams, anūkams ar proanūkiams. Šio serialo pasaulis dar visai neseniai klestėjo. Žmones gyveno kartu su būtybėmis, kuriuos galima vadinti dievais, bet laikui bėgant prarado gebėjimą juos matyti ir girdėti. Nuo tada viskas eina tik žemyn. Karai, apgavystės, garbėtroška, pyktis, neviltis.....daugybė žmonijos ydų nuodija šį pasaulį. Kai kurie žmonės tiki Ganytojo atėjimu, o kai kurie laiko tik pasaka vaikučiams. Alisha, Highland karalystės princesė, tiki, kad Ganytojas būtinai ateis. Ateis ir išspręs jei nevisas tai bent jau daugelį problemų.



    Šį serialą verta žiūrėti nebent dėl dviejų priežasčių. Pirmoji yra piešimas. Jis čia realiai yra nuostabus. Na kaip, aišku ne visada. Kartais akis bado įvairaus kreivumo 3D, bet kaip TV formatui tai yra visiškai atleistina. Užtat čia yra tokie peizažai, kuriuos galima drąsiai ant ekrano užsidėti. O kokios čia yra kovos! Kai kurias po kelis kartus peržiūrinėjau. Taip gražu, kad net per barzda varvėjo. Personažai irgi nupiešti gerai. Taigi, vizualiai serialas yra vertas mažiausiai 9 balų. Antra priežastis yra tamsi atmosfera. Žmonės čia yra silpni ir bjaurūs padarai, kurių ydos nuodija ne tik pačius žmones, bet ir aplinką. Net ir absoliučiai teigiamas mistines būtybes. Tai pavaizduota labai įtikinamai. Va ir visi objektyvūs anime pliusai. Na gerai, čia dar yra blogi ir pikti drakonai.^^
    Sukurtas serialas pagal vienas iš "Tales of" žaidimų. Jau tai savaime yra minusas (minusas, kad pagal žaidimą, o ne konkreti serija), bet pagal atsiliepimus pasirinktas žaidimas tikrai nėra pats geriausias serijoje. Negana to, į serialą buvo įkištas ir antras žaidimas. Vienu serialu pareklamavo du? Ar ne per daug godu? Personažai yra tiesūs kaip greitkelis Vilnius-Klaipėda. Sorey yra toks teigiamas, kad jo fone pats Jėzus Kristus nublanktų. Nuo jo nelabai atsilieka ir Alisha, bet jos pacifizmas čia buvo visai į temą. Samdoma žudikė išvis kažkokios neaiškios motyvacijos. Idėja su serafimais (jei taip galima išversti) buvo gera, bet jiems trūksta ryškesnių asmenybių. Daug čia tų personažų ekrane šmėžuoja, bet kažkokių didesnių emocijų nesukelia, o pagrindinį blogietį net nupiešti normaliai patingėjo. Siužetas yra pakankamai chaotiškas, o dvi serijos yra apskritai "offtopikas". Apie istoriją sunku kažką gero pasakyti. Pirmasis sezonas yra tik pradžia, bet viskas kol kas banaliai ir pagal kanonus. Patoso yra tiek, kad drąsiai užtektų 5-6 serialams. Ypač graudžiai atrodo bandymai pajuokauti. Jei jau nemokat tai gal geriau net nebandyti? Muzika nebloga, man gal tik openingo daina nepatiko.

    Reziumė: Gražu, niūru ir tuščia. Trys žodžiai apibūdinantys šitą anime. Žiūrėkite jei norite pamaloninti savo akis. Čia gi suknisti Ufotable!


    Antro sezono laukiu, bet nieko labai gero nesitikiu.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    6
    5
    16.67%
    1
    4
    66.67%
    4
    3
    16.67%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Tales of Zestiria aš esu peržaidęs ir jis man visai patiko. Aišku žaidimo istorija labai jau banali ir dargi labai lėtai besivystanti pradžioje, bet kaip ją išdėstė serialas man labai patiko. Kai ko pritrūko, bet tempas daug geresnis. Veikėjai žaidime man buvo didžiausias pliusas, labai šauniai jie žiūrėjosi kartu, kur dar krūvos "skit'ų" su daug įvairiausių situacijų iš tų veikėjų kasdienybės. Seriale patiko didesnis dėmesys princesei, bet trumpoje serialo trukmėje dalis veikėjų šarmo kažkiek išgaravo.
    O šiaip visai tvarkingas fantasy čia, plius tikrai gražus akims paganyti. Jei pasiilgta labiau tradicinio fantasy ir kartu norisi akis pamaloninti gražia animacija ir veiksmu, sunku bus rasti geriau šiais metais.

    Tiesa Tales of Berseria dviejų serijų esmės aš irgi nesupratau. Reikia tikėtis kažkaip tai atsilieps antram sezone (na Berseria ir Zestiria žaidimai yra tiesiogiai susiję tik tarp jų labai ilgas laiko tarpas), kitu atveju tai turėjo būti išleista kaip OVA ar pan. Bet entuziazmą ateinančiam žaidimui (bus sausio gale PS4 ir PC) man kaip reikalas užkėlė. Gal jiems reikėjo ToZ neliesti ir adaptuoti iškart Tales of Berseria? Bent jau ten istorija atrodo kur kas įdomesnė.

    Kas dėl muzikos Tales of Zestiria žaidimas tikrai turėjo fantastiškų kūrinių, tik daugelio jų dar neteko išgirsti seriale (arba jie skambėjo labai trumpai).
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-11-02, 09:16.

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1069

      #3
      spoileris

      Peržiūrėjęs tavo, Killerbee, sudėtus anime paveiksliukus užsinorėjau vėl būti vaiku ir nuoširdžiai žavėtis šiuo nuostabiu fantastiškai pieštu pasauliu.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius arna
        Peržiūrėjęs tavo, Killerbee, sudėtus anime paveiksliukus užsinorėjau vėl būti vaiku ir nuoširdžiai žavėtis šiuo nuostabiu fantastiškai pieštu pasauliu.
        Ir čia dar jie neparodo kovų dinamikos.

        Comment

        • Red_Elf
          pandų karai :D


          • 2009 05 07
          • 1115

          #5
          Tales of Zestiria the X pamatyti būtina daugeliui vien dėl piešimo. Serialo grafika buvo vieną įspūdingiausių, kokią tik yra tekę matyti TV formate, drąsiai į top 10 ar 15 galima dėti be gėdos.
          Visa kita... na, serialą mačiau lapkričio pradžioje ir siužetas jau labai man prisimiršo, matyt nelabai jis įspūdingas tebuvo. Juokingiausia, kad labiausiai sudomino tos dvi "Tales of Berseria" serijos su Velvet Crowe priešakyje, ji man daug labiau įsiminė nei pagrindinė serialo trijulė: Sorey, Mikleo ar Alisha.

          Kažkodėl prieš du mėnesius anime daviau 8, net neįsivaizduoju už ką, bet jei tuo metu atrodė tiek vertas, matyt geroje nuotaikoje buvau.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Antras sezonas yra visiška tragedija. Piešimas vis dar gražus, bet nei įspūdingų vaizdų nei kokybiško ekšono....... Geriau net nesivarginkit.

            Comment

            • Miesto_Druidas
              the journeyman



              • 2010 08 17
              • 1691

              #7
              Ufotable pasišiukšlino, kadangi pirmame sezone suteikę viltį visai teigiamais pokyčiais istorijoje, antrąją pusę sugadino ypač tragišku tempu, visiškai neišnaudotais antraplaniais personažais, istorijos originaliais pokyčiais, kurie nebuvo kažkuo pranašesni nei tai kas pavaizduota žaidime, bei neišnaudotomis galimybėmis dar įdomiau pateikti Berseria ir Zestiria sąsajas.
              Apskritai adaptacijos Zestirijai visai nereikėjo, bet net ir iš vidutiniškos žaidimo istorijos galima buvo kažką geresnio sukurpti jei jau pasuko originaliu keliu.

              Vienintelis pliusas antrame sezone man - daugiau Alishos (žaidimo antroje pusėje ji buvo stipriai nukišta į paskutinį planą) ir išlaikyta techninė animacijos kokybė.

              Comment

              Working...