Alderamin on the Sky

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Alderamin on the Sky


    Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin
    Alderamin on the Sky


    Režisierius: Tetsuo Ichimura
    Studija: Madhouse
    Žanrai: Karinis, fantazija
    Adaptacija: Novelės
    Transliacija: 2016-07-09 - 2016-10-01
    Trukmė: 13 x 23 min
    MAL reitingas: 7.96
    Video resursai: OP || ED
    Papildoma Info:


    Katvarnos imperija yra įsitraukusi į ilgą ir varginantį karą su kaimynine Kiokos respublika. Ir tokiame chaose greičiausiai niekam nerūpėtų tingus ir dargi pasileidęs jaunuolis Ikta. Tačiau nelemtos aplinkybės priverčia Iktą tapti aukšto rango karininku ir stoti ginti savo tėvynės, nors jis savo ateities paskirti mūšio laukui visai neketino. Ir nors vaikinas karo nekenčia, jis sugeba pademonstruoti išskirtinį sumanumą mūšio lauke ir taip išlaviruoti net ir atrodytų iš pakankamai keblių situacijų.






    Serialai, kuriuose figūruoja taktika, strategija ir protų žaidimai yra retenybė, todėl bet koks tokius požymius turintis serialas neliks nepastebėtas. Alderamin varikliukas ir yra taktika bei strategija mūšyje. Smagu, kad seriale pasireiškia nežinomumo faktorius - pagrindiniai veikėjai nekartą nustebs, kai priešo pusė iš savo skverno ištrauks kažkokį slaptą kozirį, kurio niekas nebuvo numatęs. Taip pat šaunu, jog seriale daugiau mažiau viskas išlieka logikos ribose. Nei fantastiniai nei technologiniai elementai seriale nėra grandiozinio mąsto ir nereikalauja išjungti smegenų. Palyginimui, priešingybe galėčiau pavadinti Valkyria Chronicles, kuriame fantasy elementas kartais tapdavo perdaug neapibrėžtu ir šluojančiu logiką iš savo kelio.
    Prie to paties man labai patiko idėja, kad veikėjų ginama šalis, toli gražu nėra tokia, kokią yra tikrai verta ginti. Seriale išmėtyti gabaliukai parodo, kad iš vidaus imperija yra jau pakankamai supuvusi ir tai leidžia į vaizduojamą karą pažvelgti iš kitos pusės.

    Vis dėlto šis serialas būtų visai kitoks be Iktos. Nors pradžioje šiektiek erzina kaip tinginys ir lovelasas pasirodo yra sumanesnis už bet ką iš sutiktų imperijos personažų. Tačiau ilgainiui serialas prideda Iktai pakankamai savybių, kaip rūpestis dėl savų, orumas ir savigarba, jog jį pilnai pamėgtų ir žiūrovas. Taip pat jis čia pagrindinis katalizatorius kitų veikėjų brandai, nors serialas per trumpas visiems jiems tinkamai vystyti istorijoje.

    Serialo foninė istorija ir pasaulis lieka gana menkai atskleisti. Nelabai aiškios karo priežastys, taip pat mįslingi ir serialo fantastiniai elementai - fėjos. Viso serialo metu, jų egzistavimo esmė ar kaip šie padarėliai atsiranda šalia savo partnerių karių nebuvo atskleista. Nors tai pasitarnauja anime tėkmei, mat niekada nebūsite užgriauti didžiulio informacijos kiekio, tačiau trukmė vėl pakiša koją, nes laiko tiesiog per mažai, kad su veikėjais mes pasaulį natūraliai pažintumėme. Tačiau jei sulauksime pratęsimo šį minusą greičiausiai reikės išbraukti.

    Įspūdinga animacija ar garsu šis serialas nepasižymi, tačiau viskas pakankamai tvarkingai atlikta pagal Madhouse standartus, kad akių badyti tikrai neturėtų. Na gal, asmeniškai, tik veikėjų ryškiaspalvės šukuosenos nelabai čia dera, mat bent man tai poster'iuose kažkaip klaidingai sufleravo jog čia vėl bus koks nors kvailas haremas, visgi merginų apie Iktą sukasi pakankamai .



    Trukmė ir vėl kiša koją tam, kas galėtų būti puikus karinis anime epas. Net jei ir serialas pratęsimo nesulauks (kas būtų ypač liūdna), kam patinka karinė tematika, bei norisi neblogo siužeto, Alderamin yra tikrai vertas rekomendacijos.
    7
    5 (puikus!)
    28.57%
    2
    4
    57.14%
    4
    3
    14.29%
    1
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:19.
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Vienas iš geriausių šių metų serialų. Labai priminė Valkyria Chronicles savo tematika ir pagrindiniais personažais. Kažkokių didelių trūkumų aš čia nematau. Na taip, kažkokios normalios įžangos paaiškinančios pasaulio sandarą ir taisykles čia nebuvo. Su tais padarėliais irgi kažkaip neaišku, bet reikėjo kažkaip sutilpti. Užtat visą serialą pažiūrėjau vienu prisėdimu. Kokybiškas, protingas ir nestandartinis karinis anime. Su keliomis tikrai stipriomis scenomis, dėl kurių negaila duoti ir 9 balus.

    P.S. Jei nebus antro sezono tai kažkada sugrįšiu ir atimsiu du balus.

    Comment

    • Red_Elf
      pandų karai :D


      • 2009 05 07
      • 1115

      #3
      Kažkodėl didelio įspūdžio nepalikęs serialas. Nei vienas veikėjas man neprilipo, nemačiau aš juose nei atskleidimo nei padoraus augimo, o ir tie žali, violetiniai ir panašių spalvų plaukai labai jiems netiko, erzino ir viskas. Ikta buvo visai nieko, bet tik visai nieko, labai jau jis protingas ir visas strategijas išmanė, mokslo matė (ir daug), bet nors kokią klaidelę galėjo išspausti netyčiom (visgi mirtingasis lyg ir), bet jam didelių priekaištų kaip ir neturiu.

      Viskas sukasi ilgame ir dideliame kare, bet kokio velnio jie čia kariauja ir kiek ilgai man tikrai liko neaišku, gerai, kad bent paminėjo Kiokos respublikos pavadinimą, nes kitaip net nežinotume su kuo jie pliekiasi... blogai, tikrai blogai, tai didelis minusas net ir 13 serijų serialui.

      Siužete figūruoja fėjos (ar kas per įvairiaspalviai apvalūs padarėliai), kurių paskirtis visiškai neaiški, bet tokio galingo prožektoriaus neatsisakyčiau ir aš. Dėl tų mažulių net kilo didžiulis konfliktas, o seriale net nebuvo skirta 10 minučių paaiškinti kame šuo pakastas su to fėjom, tik tiek kad jos šventos. Mano nuomone geriau jau visai nedėti fantasy elementų, nei dėti atmestinai, jie čia buvo kaip šuniui septyniolikta koja.

      Vienintelis serialo pliusas buvo taktikos. Kariniai veiksmai yra rimtas dalykas, visai galvotai jie ten dėliojosi. Silpnutis ir drebantis 7, be taktikų būtų tik kokie 4 ar 5.

      Comment

      Working...