Joker Game

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Joker Game

    Joker Game


    Režisierius: Kazuya Nomurao
    Studija: Production I.G
    Žanrai: drama, detektyvas, trileris
    Transliacija: 05.04.2016 - 19.06.2016
    MAL reitingas: 7.31
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: 1937 metais ore jau tvyro artėjančio antro pasaulio karo nuojauta. Japonija, kaip viena iš labiausiai militarizuotų pasaulio šalių, nesiruošia likti nuošalyje. Deja, laikai dabar tokie, kad karą gali pralošti jam dar net neprasidėjus. Labai sunkiai, bet ši tiesa pasiekė ir kietakakčių karininkų makaules. Tada ir buvo įkurta ypatingai slapta "D" agentūra, kuri ir turėjo užsiimti špionažu. Vadovauja čia toks Yuuki, kuris asmeniškai užsiėmė būsimų šnipų atrinkimu ir treniravimu. Mokslai šitame "universitete" tikrai nebuvo lengvi. Kiekvienas šnipas turi būti fiziškai stiprus, apsiskaitęs, mokantis ne vieną kalbą. Jo neturi sulaikyti nei durys nei kažkoks seifas. Tokius sunkus mokslus ištvėrė vienetai, bet užtat tokius galima vadinti tikrai monstrais.



    Pirmiausia stebina pasirinktas istorinis laikotarpis. Antras pasaulinis karas ar jo priešistorė nėra mėgstama tema Japonijoje. Tai aišku yra suprantama, ten visai nėra ten kuo didžiuotis. Anime industrijoje šis laikotarpis yra dar retesnis. Jau vien už tai galima rašyti riebų pliusą. Dar vieną pliusą galima parašyti už rimtumą. Jei tai būtų eilinis anime tai šnipais būtų kažkokie spuoguoti paaugliai su super galiomis. Čia gi viskas yra absoliučiai rimta. Taip rimta, kad jį galima drąsiai rodyti tėvams ir raudonuoti tikrai neteks. Patiko, kad kūrėjai apsėjo be idealizavimų ir pasistengė viską parodyti maksimaliai tikroviškai. Jeigu kokį nors "Gate" galima apkaltinti militarizmo propagavimu tai "Joker Game" yra anti reklama. Patiko ir anti kamikadziškas moralas.
    Einam prie minusų. Man visai nepatiko serialo struktūra. Nemėgstu kai nėra normalaus siužeto. Neįmanoma normalios istorijos sukišti į vieną/dvi serijas. Aš suprantu, kad kūrėjai norėjo daug ką parodyti, bet....Dėl to ir personažai liko visiškai neatskleisti. Klausimas ar tiek daug jų čia išvis reikėjo. Daugumos net iš išvaizdos neatpažinčiau. Įsiminė gal tik du-trys, o labiausiai patiko Yuuki. Vyras turi toną charizmos, jėgos ir intelekto. Liko paminėti Odagiri dėl savo dviprasmiškos padėties. Pačios trumpos istorijos yra visai įdomios, bet kvapo neužgniaužia. Viskas vyksta per greitai.

    Reziumė: Jei jums atsibodo kvaili mokykliniai serialai arba visokie šounenai tai "Joker Game" jus bus kaip gydomoji terapija.


    Sunkas ir pavojingas yra šnipų darbas.....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    9
    5
    44.44%
    4
    4
    55.56%
    5
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...