Hai to Gensou no Grimgar

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Hai to Gensou no Grimgar

    Hai to Gensou no Grimgar


    Režisierius: Ryosuke Nakamura
    Studija: A-1 Pictures Inc.
    Žanrai: nuotykiai, fantazija, drama
    Transliacija: 11.01.2016 - 28.03.2016
    MAL reitingas: 7.95
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Grupė jaunuolių atsiranda Grimgaro pasaulyje. Gal tai ir jų pasaulis, velnias žino. Mat visi jie yra praradę atmintį. Vienintelis būdas išgyventi yra tapti samdiniais, kurie naikina visokius blogus ir nelabai blogus padarus. Taip galima užsidirbti pinigų už kuriuos galima nusipirkti viską, pradedant maistu ir baigiant namais. Grupė skilo į dvi. Pirmoje susirinko stipresni ir drąsesni. Jiems nekilo jokių didelių problemų. Per visokius mažo lygio monstriukus jie greitai prabėgo, o pinigų trūkumo taip ir nespėjo pajusti. Haruhiro nebuvo nei stiprus nei labai drąsus todėl ir papuolė į antrą grupę, kurioje yra nelabai ką galintis apginti tankas, nedraugaujanti su lanku medžiotoja, nelabai mokanti burti magė, geriau liežuvį nei kardą valdantis tamsos riteris ir partijos vadas šventikas, kuris vienintelis šį tą sugeba ir bando suvaldyti šiuos netikėlius. Nieko keisto, kad šitai "rinktinei" publikai problemos kyla ir su dviem goblinais, o ką jau kalbėti apie tris ir daugiau.....



    Po SAO sėkmės konvejeris pradėjo veikti pilnu pajėgumu ir mes pastoviai gauname kažkokį mmorpg žanro serialą. Vieni būna geresni, kiti blogesnis, bet patys SAO kūrėjai kiaulės mums gi nepakiš?! Jie gi tikrai žino kodėl žiūrovai mėgsta tokius anime.
    Žinoti gal ir žino, bet kūrėjai per daug stangėsi padaryti anti SAO ir jiems tai net per gerai pavyko. Vietoj gražaus ir dinamiško piešimo, spalvingų personažų, intriguojančio siužeto, žaidėjams pažįstamų situacijų ir kvapą gniaužiančių kovų mes gavom melancholišką ir flegmatišką nuobodybę su akvareliniu piešimu. Aš jau žinau kaip jūs man galite paprieštarauti, bet galite nesivarginti. Taip, aš suprantu, kad šis anime į žanrą pabandė pažiūrėti iš kitos, psichologinės ir realistiškos pusės. Personažai čia ne supermenai, o goblinai ne kvaili "mobai" ir po mirties jokio stebuklingo prisikėlimo nebus. Visą tai aš suprantu, bet šis bandymas plaukti prieš srovę yra absoliučiai nepavykęs. Žiūrint didžiąją dalį šio serialo mano būseną geriau parodo šitas skrynas. Minusų čia yra tiek daug, kad net nežinau nuo kurio pradėti. Paimkime, kad ir tempą. 85 metų bobutė į Maksimą eina greičiau nei juda šis serialas. Ir aš nekalbu apie siužetą. Tris serijas, per kurias nevykėliai bandė užmušti vieną gobliną aš dar galiu suprasti. Aš kalbu apie VISKĄ. Personažai čia lėtai kalba, eina, galvoja, kovoja ir...esu įsitikinęs....lėtai gadina orą. Pusę viso serialo užima statiški kadrai apie nieką skambant visokioms dainelėms. Visa tai "pagardinta" žliumbimais ir pergyvenimais, kurie manęs visiškai nesujaudino. Drama tiesiog neveikia nes goblinų labiau gaila nei šitos plėšikų gaujos. Vienintelis personažas kurio man buvo gaila yra Merry, bet turbūt tik dėl jos išorės. Labai jau kawaina ji man pasirodė....Jei jau darot alia "realistišką" anime tai kam visas tas fanservisas? Ir kodėl tiek mažai atskleidžiat pasaulį? Saulėlydžiai/saulėtekiai ir lėti dialogai apie nieką per daug ekrano laiko užėmė? Su romantika kažkaip keistai gavosi. Kartais atrodė, kad jau tuoj bus......bet kūrėjai buvo negailestingi. Taip romantinė linija su Manato ir liko pačia stipriausia.^^ Turiu pretenzijų ir daugumos taip garbinamam piešimui. Nesu įsitikinęs, kad jis čia labai tinka.
    Reziumė: Serialas buvo pažiūrėtas iki galo tik dėl labai mėgstamo žanro. 6 balai ir tai tik už vieną patikusią mergą ir vis tik pabaigoje įsivažiavusi veiksmą. Nykus slice of life su mmorpg kvapeliu ir už tai beveik 8 balai MAL'e?! Mama, pagimdyk mane atgal!


    Labai norėjau, kad Rantą ypatingai iškrypusiu būdu išprievartautų koks nors ypatingai šlykštus goblinas. Kažkodėl
    nerealiai mane nervino šitas personažas...


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    11
    5
    0%
    0
    4
    36.36%
    4
    3
    36.36%
    4
    2
    9.09%
    1
    1
    18.18%
    2
  • JuusanKitsune
    Rimtas forumo narys

    • 2014 07 07
    • 187

    #2
    Likau nesupratus kodėl per MAL Hai to Gensou turi aštuonetą. Dėl ko? Kompleksuojančios mergaitės? Nerangios grupuotės kuri nemoka planuoti... o ką jau kalbėti apie taktiką... Lėtą veiksmą? Apverkimą goblino? Nejaugi realistiški veikėjai = nerangūs veikėjai? Kas per... Sugebėjau pažiūrėti tik tris serijas fonų dėka, ir atgulė šis puikus anime į on-hold, nes... Jaučiu bet kas geriau susitvarkytų su šiuo scenarijumi, negu šių veikėjų komandą...
    O galbūt vėliau jie pasitaisė, kas ten žino, abejoju ar pakils kada nors iš mano on-hold skyriaus šis.

    Comment

    • taven
      Forumo maniakas

      • 2010 06 12
      • 433

      #3
      Nėra ko per daug tikėtis, anime seka light novelės istoriją kuri greičiu irgi nepasižymi. Dar džiaukitės, kad neparodė kaip nevykėliai gavo į kailį nuo žiurkių.

      Comment

      • Miglaja
        Cute potato ~


        • 2007 12 16
        • 560

        #4
        Dropinau be jokio gailesčio.

        O jau tokie klišiniai veikėjai. Erzino baisiai. Plius tie jų pašnekesiai apie merginų krūtines pirmoj serijoj užmuša. Tikėjausi normalaus fantasy/adventure.....Tiesa, pastelinis piešimas tikrai gražus, net gaila žmonių įdėto darbo tokiam šlamštui
        Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

        Comment

        • Red_Elf
          pandų karai :D


          • 2009 05 07
          • 1115

          #5
          Eilinis anime, aš jame nieko labai girtino ar peiktino nemačiau... na taip, lėtas jis, tikrai lėtas, bet man tas kažkodėl visai netrukdė. Veiksmo anime yra mano Nr. 1 žanras, gal nuo jo reikėjo kiek pailsėti.
          Tikrai, tai visiška SAO priešingybė, visi čia (išskyrus gal Manato) visiški naujokai, absoliuciai nesuprantantys ką kada daryti, bet juk jie su laiku (ir laaaabai skaudžiom pamokom) visgi po truputi įsivažiuoja, į galą jau normalūs žaidėjai (ar kaip juos pavadint???). Su romantika galėjo viskas pajudėti labiau, o dabar dar liko tik užuomazgos, tikrai nepamaišytų jos ryškesnis atspalvis.

          Manato man buvo per tobulas, Ranta nervavo juodai, Mogzo ir Shihoru beveik net nesijautė esantys dėl to savo tylumo. Yume man patiko nuo pradžių, ko negaliu pasakyti apie Merry, bet vėliau ji kiek "suminkštėjo" ir pasidarė visai nieko. Haruhiro buvo pats realistiškiausias, gal dėl to jis man ir patiko. Vaikinas nebuvo super stiprus, nebuvo gimęs vadovauti ar koks taktinis genijus, jis buvo tiesiog realistiškas.

          Man piešimas net labai patiko, jis tiko šiam lėtam serialui, apie muziką praėjus keliems mėnesiams jau nieko nebegaliu pasakyti. Fanservisas čia buvo visiškai, absoliučiai nereikalingas, o Ranta kalbos apie papus nervino iki begalybės.

          Vidutinis anime, duodu 7.5/10.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Keista, bet man visai patiko. Pradžioje erzino daug kas ir tai ką visi čia privardino, betiksliai fanservice kadrai, lėkštas dialogas ir tokie menkniekiai kaip Yume akcentas. Bet vėliau trūkumai išsisklaidė visumoje. Taip čia viskas vyko lėtai, bet nuobodu asmeniškai nebuvo. Mano mėgstamiausi momentai buvo kai fone skamba kažkokia daina, o rodo montažą iš paprasčiausių kasdienių veikėjų gyvenimo momentų. Serialo bėgyje pamėgau ir veikėjų būrelį, galbūt ne visus individualiai, bet man buvo įdomu ir smagu stebėti kaip komanda stiprėja ir tobulėja, ypač vertinu teigiamai Mary atėjimą. Šiaip labai gražiai apipavidalintas (man labai patiko piešimas ir muzika), atpalaiduojantis ir kitoks nei įprasta MMO tematikos serialas. Gal todėl kad niekaip manęs nežavėjo tokie dalykai kaip SAO ar DanMachi šis susižiūrėjo net labai gerai.
            Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-08-16, 13:28.

            Comment

            Working...