Planetes

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Nebu
    Syscemos Valdovas

    • 2006 08 07
    • 199

    Planetes

    PlanetES


    Metai: 2004
    Žanras: Drama, Sci-fi, slice of life
    Kompanijos: Bandai Visual, Sunrise, Victor Entertainment
    Oficialus puslapis
    Tipas : TV
    Epizodų kiekis: 26



    Ganėtinai nustebau, kad dar niekas neaprašė šio serialo, tad nusprendžiau tai padaryti aš :]
    Taigi serialo veiksmas vyksta 2075 metais. Komercinės kosminės kelionės žemės orbitoje ir tarp žemės bei mėnulio tapo kasdienybė. Kosmoso tyrimai ir jų vystymas - ypač svarbus. Su šiuo vystimusi iškyla ir kosminių šiukšlių problema. Net mažiausias varžtelis gali sukelti katastrofą. Taip nutinka, todėl žemės orbitoje įrengiama kosminė stotis, kurios paskirtis - likviduoti kosmines šiukles.Šis serialas yra būtent apie tuos šiukšlių surinkėjus. =]

    Mechu, ateivių bei tarp galaktinių karų megėjus turiu nuvilti. Čia nieko panašaus nerasite. XXI a. pavaizduotas labai realistiškai, drįsčiau teigti, kad tai realistiškiausias mokslinės fantastikos anime, kokį tik esu matęs. Visi kosminiai laivai, stotys, astronautų ekipuotė jau lyg matyti discovery laidose arba egzistuojantys dabar. Kosminė erdvė, bei kosmose iškylančios problemos taip pat perteiktos labai realistiškai, ima atrodyti, kad ta iš tikro egzistuoja. Tiek butų apie kontekstą ir serialo erdvę.

    Kuo gi ypatingas šis serialas... Ypatingu veiksmu ir spec efektais jis tikrai nepasižymi. Tačiau jame ypač stipriai išvystiti personažai, anime tematika ir idėjos. Visas kūrėjų dėmesys, atrodytų, buvo sutelktas ties veikėjų charakteriais, jų atskleidimu. Kadangi anime yra slice of life žanro, taigi veikėjai atskleidžiami parodant jų kasdienybę. Jie nėra kažkuo išsiskiriantys herojai, atvirkščiai tai - korporacijos juodadarbiai, paprasti žmonės, turintys savo svajones, idealus, tikslus, bei įsitikinimus, ydas ir abejones. Dėl šios, priežasties, žiūrėdami ši serialą labai greitai susigyvenate su personažais, juose atrandate dalelę savęs, su jais gyvenate.
    Pagrindiniai veikėjai - astronautai šiukšlių rinkėjai - Hachimaki (Hoshino Hachirouta) ir Tanabe


    Hachimaki. 25 metų vakinas, 3 metus dirbantis Technora, kompanijoje. Visą gyvenima svajoja apie savo erdvėlaivį, dirba, turbūt, pavojingiausią darbą - būtent jis renka šiukšles atvirame kosmose, tačiau tai yra "žemiausias" kompanijos poskyris ir viltis įgyvendinti svajonę ištiesų menka. Tačiau jis tvirtai laikosi įsikibęs savo sapnų, turi tvirtą nuomonę bei savigarbą.
    Tanabe - mergina atvykusi į Technora kompaniją ir skiriama dirbti į tą patį šiukšlių surinkėjų poskyrį. Ji turi savo pasaulio, astronautų viziją. Tai turbūt vienas naiviausių, iki skausmo optimistiškiausių, turinčių ypatingą teisingumo jausmą personažų kokius tik man teko matyti. Tačiau tai nėra drovi ir silpna asmenybė kaip dažnai būna. Atvirkščiai - ji energinga, kovoja už savo idealistiškas idėjas iki pat galo, nesvarbu, kad realiam gyvenime idealizmui ir besaikiam gėriui vietos nėra. Bet ji tiki, kad žmogus yra iš prigimties geras ir meilė yra visa ko pagrindas, tiki stipriai ir nuoširdžiai...

    Taigi anime veiksmas sukasi apie šiuos personažus ir jų darbo erdvę bei draugus. Po truputį atskleidžiami jų charakteriai, svajonės, norai. Pažiūrėjus pirmuosius epizodus atrodo, kad tai gana banalus serialas, nes veikėjams vis pavyksta išsisukti iš padėties, pasitelkiant savo idealus, dydvyriškumą ir besaikį Tanabės idealizmą. Tačiau vėliau atskleidžiamos ir tamsiosios veikėjų pusės bei silpnybės. Pasaulis nėra rožėmis klotas, o idealistinės svajonės dažnai ir lieka tik svajonėmis. Iškyla egzistenciniai klausimai, abejonės dėl ateities, globalinės problemos bei žmonių tarpusavio santykių problematika.Veikėjus pradeda veikti nusivylimas, depresija, melancholija, apatija, mirtis... Ar idealizmas ir optimizmas tėra naivus ir betikslis jaunų svajoklių prasimanymas, ar realiam gyvenime yra vietos svajonėms, ar įmanoma jas įgyvendinti, jei taip - kokia visa to kaina?

    Mano manymu, galima būtų rasti ir daugiau temų bei keliamų problemų šiame anime, bet paliksiu tai jums. ;] OST ir piešimo taip pat nekomentavau, nes tai labai subjektyvus dalykas ir as neteikiu tam labai didelės reikšmės. Galiu pasakyti tik tiek, kad veikėjai man ganėtinai malonūs, o kosmosas perteiktas išties gerai. Muzika gerai papildo veiksmą, sukuria kur reikia įtampą. =]
    Man asmeniškai, tai - vienas geriausių kada nors matytų serialų. Net ir žiūrėdamas antrą kartą buvau giliai paveiktas, o gale vos sulaikiau ašaras =D Tai turbūt pirmas anime, kurio metu noėjosi ir verkti ir juotkis vienu metu, o personažų išgyvenimai atrodė tokie artimi. Galbūt tesu sentimentalus idealistas =D



    P.S. Seniai jau nieko panašaus nesu rašęs, tad atleiskit jei minys kai kur padrikos, o pats aparašymas gal šiektiek paviršutiniškas.
    59
    5
    71.19%
    42
    4
    18.64%
    11
    3
    3.39%
    2
    2
    1.69%
    1
    1
    5.08%
    3
    O daba pasigailėsi!!!
  • Eisas Kuperis
    Simintis Sun


    • 2006 01 25
    • 355

    #2
    Sekantis anime po CB buvo šis. Iš pradžiu pasirodė neitin idomus, nevisai toks kokio tikėjausi ar tiesiog per paprastas. Paprastos technologijos, jokių tolimų fantastiškų kelionių ir nieko ypatingo. Visgi po antros ar trečios serijos pamenu sustoti negalėjau, antiek patiko tas nedidelis žmonių būrelis ir paprastas, bet įdomus jo gyvenimas. OST va labai svarbu pasirodė. Na anime antrą kartą nežiurėjau, tik va pabaigą daugiau nei kelis kartus, o OSTai va winampe iki šiolei primena koks puikus man šis anime, nors netokio ieškojau.

    Kuo toliau tuo dažniau pastebiu kaip pagal norus rasti anime pasirodo neidomūs visai man, o šiaip visai atsitiktinai pasipainioje, ar net netyčia parsisiusti anime tampa vieni geriausių matytų.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Geriausias sci-fi anime 100%. Ir as nemeluoju. Shis anime dar unikalus tuom kad beveik nerasit neigiamu atsiliepimu. Kas keisciausia pabaiga super. Beveik vienintele kuriai as priekaishtu neturiu.
      Shitame anime daug temu paliesta. Tiek globaliu tiek zmogishku. Kurios jus "uzkabins" jau nuo zmogaus priklauso. Dar labai realistishkai pavaizduota netolima ateitis. Tikrai tikiu kad taip gali but.
      Uz epizoda kai Hachimakis pamato tushcia Tanabes testamenta reiktu duot Oskara. Vienas is geriausiu mano matytu epizodu apskritai. Va kaip reikia be jokiu ilgu flashbacku ir savianalizes perteikti visa dramatizma. Dar gerai atsimenu serija apie bombas rukykluose. As pats rukantis tai zvengiau kaip arklys.

      5 balai su + ir must see visiems.

      Comment

      • Sable
        The Hitchhiker





        • 2005 03 11
        • 1530

        #4
        Seniai jau ziurejau sita darba. Na, kaip ir kiti cia parase visai patiko del savo didesnio ateities realistiskumo, kad nebuvo uzsiciklines ant paties sci-fi, o labiau atkreipta demesio i zmoniu santykius, psichologijia. Unikalus darbas tarp savo pobudzio atstovu.

        Comment

        • slicKrox
          Catching some Zzzzs...




          • 2012 08 01
          • 2161

          #5
          Na geriausiu sci-fi anime as nekaip neisdrisciau pavadinti, labai jau toli jam iki to. Kaip ir sakyta pavaizduota artima ateitis, kuri mums manau bus pasiekiama dar si amziu. Nelabai suzavejo, tai kas ir taip jau buvo senai zinoma. Kita vertus viskas buvo pateikta pakankamai idomiai ir lanksciai, paliesti kaikurie labai idomus faktai, apie artejancias tam tikras pasaulinio masto problemas, kurios nemanau, kad realiai bus isvengtos.

          Pati istorija man pasirode gal kiek ir banaloka, bet deka idomiai pateiktu personazu, ju gyvenimo, santykiu ir istorijos, viskas ziurejosi pakankamai idomiai. Taip pat neblogai paliestas tiek humoras, tiek drama. Kaikurie tarpusavio kivircai ir nesutarimai kele labai didele sipsena, dar zavingiau viskas galiausiai ir atsiriso.

          Killerbee tavim pabrezta pabaiga, kuri mane taip pat biskeli nustebino, bet nesakyciau, kad ji man kuom nors ipatingai uzsiciklino. Manau kiekvienam patiks sis anime vienokiu ar kitokiu poziuriu. Beje, skyriau jam 4- (keturis su minusu)

          Patariu paziureti si AMV, atskleidzia visa anime zavesi... ir beje buciau labai dekingas jei kas pasakytu, kas atlieka sita daina -> (rasta: "Boards of Canada")

          Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-11-19, 14:25.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius slicKrox
            Na geriausiu sci-fi anime as nekaip neisdrisciau pavadinti, labai jau toli jam iki to.
            Labai toli iki ko? Sio anime zavesys yra realume. Aisku jei tikiesi tarpgalanktiniu karu tenka nusivilt. Tuom ir pasireishkia jo unikalumas. Ziurint reikia turet omenyje kad sci cia yra esme.
            Kaip ir sakyta pavaizduota artima ateitis, kuri mums manau bus pasiekiama dar si amziu. Nelabai suzavejo, tai kas ir taip jau buvo senai zinoma. Kita vertus viskas buvo pateikta pakankamai idomiai ir lanksciai, paliesti kaikurie labai idomus faktai, apie artejancias tam tikras pasaulinio masto problemas, kurios nemanau, kad realiai bus isvengtos.
            Butent. Ir visa shita problematika labai puikiai atskleista.
            Pati istorija man pasirode gal kiek ir banaloka, bet deka idomiai pateiktu personazu, ju gyvenimo, santykiu ir istorijos, viskas ziurejosi pakankamai idomiai. Taip pat neblogai paliestas tiek humoras, tiek drama. Kaikurie tarpusavio kivircai ir nesutarimai kele labai didele sipsena, dar zavingiau viskas galiausiai ir atsiriso.
            Pati istorija yra ant tiek nebanali kiek tai yra imanoma. Bent jau imant anime aisku.
            Killerbee tavim pabrezta pabaiga, kuri mane taip pat biskeli nustebino, bet nesakyciau, kad ji man kuom nors ipatingai uzsiciklino. Manau kiekvienam patiks sis anime vienokiu ar kitokiu poziuriu. Beje, skyriau jam 4- (keturis su minusu)
            Nu ten ne visai pabaiga. Neuzsiciklino turbut del to, kad pats anime irgi neuzsiciklino. Beje, pabaiga ideali. Retas atvejis kai priekaishtu neturiu visiskai.

            Comment

            • Evil_of_Darknesz
              Suicide is painless...

              • 2006 04 09
              • 998

              #7
              Anime tikrai neblogas istorija neeiline apie siuksles sklandancias kosmose... Per kaikurias serijas galejai net apsiverkt... 5/5 tikrai vertas demesio...

              Comment

              • slicKrox
                Catching some Zzzzs...




                • 2012 08 01
                • 2161

                #8
                Tep tep, tai as jau pats sugebejau pastebeti pries pusanto menesio... manau, kad bet kas po tokio laiko tarpo sugebes ir pats suzinoti jam rupima atsakima. Sio ir butent si amv net ir daba retkarciais paziuriu, nors ir susiradau pries pora menesiu viska kas susija su sia grupe, bet ziurint si video klipa, malonumas dauk didesnis... ieina i mano top5 amv's, tikras profesionalo darbas, kvapa uzgniauzia tiesiog ziiurint kaikurius fragmentus. Gal su kokia nors draugu saika ar drauges kompanija ir isdrysiu dar karta paziureti si ANIME.

                Comment

                • Stich
                  forumo idiotas
                  • 2007 04 07
                  • 3

                  #9
                  Tikrai labai patiko sis anime Pora pirmu epu gan letai isibegeja viskas bet po to tiesiog gera anime, neturiu prie ko prisikabinti. O pabaiga tai isvis , kaip cia pasakius, tikriausiai nemaciau dar tokio anime kuris toki uzbaigtumo jausma sukurtu. Kaip sakoma paziurejau ir no regrets, anime subalansuotas ties aukso viduriuku.

                  Comment

                  • civer
                    Inspire to conspire


                    • 2006 12 05
                    • 92

                    #10
                    5/5 Nors su komiskais personazais gerokai persistengta
                    What if all the world's inside of your head?
                    Just creations of your own
                    Your devils and your gods all the living and the dead
                    And you're really all alone...

                    Comment

                    • Katsu
                      Hajimemashite



                      • 2007 01 18
                      • 192

                      #11
                      Ordinary people're living in the extraordinary times

                      Išties nuostabus anime tuo, kad taip natūraliai ir iš lėto parodė galimą ir tikrai būsiančią ateities viziją. Man buvo tikrai malonumas sužiūrėti visus ep'us, tarp kurių nepasitaikė nė vieno "ne į temą". Patiko, kai pradžioje kažkaip nepastebimai vis parodydavo akimirkas iš valdžios intrigų (taip galima tikrai pavadinti, kadangi patys matėme į ką tai išsivystė pabaigoje), ir žemame lygyje ir pačiame aukščiausiame. Ir tas kosminis terorizmas yra toks priblokščiančiai tikroviškas, kad kad nejučia pagalvoji, kad daug teisybės parodoma: kova su terorizmu visada turi dvi tiesas - teroristų ir su jais kovojančių. Veikėjus galiu apibūdinti vienu žodžiu - mieli. Paprastas žodis, bet jame telpa labai daug - šilti, saviti, turintys savo filosofijas, tikslus, svajones. Uch, kūrėjai puikiai parodė tą kosmosą ir Hachimaki, Tanabe bei kitų prisirišimą prie tų erdvių - tiesiog idealu. Visi 10 balų be didesnių kalbų ^^

                      Comment

                      • Kleopso
                        Followkata Toushifollow


                        • 2008 04 01
                        • 208

                        #12
                        Pirmos kelios serijos buvo tokios neblogos, na, bet ir ypatingo įspūdžio nepaliko. Bet paskui taip užkabino... Puiki istorija ir nuostabūs veikėjai. Kai kurie savo veiksmais stebino ne kartą. Jau vien ko verta vieta kai
                        Spoileris:
                        Tanabe vos neatjungė Claire deguonies. Turiu pasakyti, kad ši vieta mane pribloškė. Buvo netikėta. Va čia tai superinis veikėjų išvystymas

                        O kas dėl pabaigos, tai
                        Spoileris:
                        Ta vieta, kai jie žaidė žaidimą ir Hachimakis jos paklausė "Kekkon shiyou" (marry me). Vienu žodžiu susilydžiau xP Velniškai gražiai padaryta buvo.

                        Tvirta dešimtis šitam animui

                        Comment

                        • kypshius
                          Rašytojas



                          • 2007 04 17
                          • 254

                          #13
                          oi, šitas sužiūrėtas prieš mėnesį ar du. labai puikus darbas, tikrai vertas dėmesio vien dėl sci-fi pusės, o ką jau kalbėti apie veikėjų įvairenybę. malonu pamatyti tokius anime, kur nėra paimtas harem šablonas (viena energinga, viena drovi, viena ligota, viena kovinė, viena draugiška, viena didžiapapė ir viena mergaitė)
                          kiekvienas viekėjas savitas, įdomus ir jo istorija po truputy atskleidžiama bežiūrint. labiausiai patiko Igoris
                          Spoileris:
                          kai jis puošė toybox gėlėm liūdėdamas dėl žmonos
                          ir kapitonės (jau neprisimenu vardo)
                          Spoileris:
                          nuotykiai su smoking cabin terrorists


                          tikrai papuola į mano must-see/best of anime list'ą. didelis didelis 5

                          Užkalė visus langus ir augina pingviną.

                          Comment

                          • Exotic Anime Girl
                            Ima firin mah lazah!!!
                            • 2008 07 04
                            • 67

                            #14
                            mano is megstamiausia is sci-fi ir dramu toks mokslinis o piesimas vertinciau 7+/10 puse geras anime (cia mano nuomone)

                            Comment

                            • nARKOMANe
                              kid

                              • 2008 09 15
                              • 40

                              #15
                              o je prisimenu kiek zhliumbiau kai shita zihurejau;DD lb lb grazhi drama, man tarp kitko ir pieshimas belenkaip praejo. o kas geriausia tai mano nuomone nenuvalkiotas siuzhetas ir originalus veikejai8)

                              Comment

                              Working...