Gunslinger Girl

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • niekšas
    forumo idiotas

    • 2006 08 23
    • 544

    Gunslinger Girl

    Gunslinger Girl

    Metai - 2003
    Žanras - Action, Science-Fiction
    Studija - Madhause production
    Kategorija - TV
    Serijų kiekis - 13

    Anime veiksmas vyksta Italijoje. Siužetas apie karinę organizaciją(Social Welfare Corporation) kuri sukūrė mechaninius kūnus, kurie ypač efektyvūs kovose. Tačiau kūnams reikalingos žmonių smegenys, taigi organizacija panaudojo neturinčius šansų išgyventi vaikus, perkeldami jų smegenis į mechaninius kūnus. Tai būtinai turėjo būti mažos mergaitės, mat jų smegenys turi didžiausias galimybes prisitaikyti prie naujų kūnų, be to mechaniniai kūnai taip pat mažų mergaičių (tam, kad neatrodytų pavojingos, neatkreiptų į save dėmesio ir suklaidintų priešus), taigi reikia ir atitinkamų smegenų. Tokios mergaitės iš principo yra žudymo mašinos, atliekančios pavojingas misijas. Kiekviena turi savo instruktorių, kuris jas treniruoja ir kartu su jom dalyvauja misijose(tai žinoma būna koks nors kariškis, puikiai išmanantis savo darbą). Pagrindinė šio anime veikėja – Henrieta, viena iš tokių mergaičių žudikių. Taip pat yra kiti svarbūs charakteriai: kitos mergaitės žudikės (Triela, Rico, Claes, Angelica, Elsa) bei jų instruktoriai.

    Tai vienas iš rimtų anime, jokių komedijos elementų ir panašių dalykų čia nepamatysit. Labai gerai ir realistiškai perteikti veikėjų charakteriai, čia nepamatysit pilkų ar stereotipiškų personažų. Kiekvienas veikėjas turi tik jam budinga charakterį, savo istoriją ir savo pažiūras. Netgi veikėjai kurie pasirodė vos keliose serijose turėjo stipriai akcentuota charakterį. Įdomiai parodomi santykiai tarp veikėjų ir jų išgyvenimai, pvz: vieni instruktoriai į mergaites žudikes žiūri kaip į mechaninį kūną, darbo įrankį, kiti tuo tarpu prie jų labai prisiriša. Šiaip šiame anime siužetas gan žiaurokas, bet ne dėl kraujo, o dėl sudėtingų, žiaurių situacijų. Žiūrint, kai kurių veikėjų būna gaila, kitiems pajunti simpatija, dar kitiems antipatiją ir pan. Gan emocionalus anime, neblogas dramos ir veiksmo derinys.
    Kadangi veiksmas vyksta Italijoje, kūrėjai nepatingėjo šiek tiek parodyti šios šalies kultūros, ir žiūrint galima, kai ką sužinoti apie šią šalį.

    Man asmeniškai anime visai patiko, yra ir veiksmo (ir bėje gan kokybiško) ir veikėjai realistiškai pateikti (man tai didelis pliusas) ir šiaip toks liūdnokas anime. Man tikrai patiko Sci-fi elementai ir ypač siužetas, nors jis kai kam gali pasirodyti ir nuobodokas. Dar labai patiko veikėjai. Kas nepatiko tai muzika, dar openingas toks klausytinas, ir tema atitinkantis, bet ending'o nei karto taip ir neišklausiau iki galo, bet tai tiesiog ne mano skonio muzika, todėl negaliu sakyti, kad bloga.
    58
    5
    50.00%
    29
    4
    29.31%
    17
    3
    12.07%
    7
    2
    8.62%
    5
    1
    0%
    0
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Nepamegau as sio animo, nors ir nera jis blogas ir psichologiniu problemu sprendziama yra. Bet neuzkabino jis manes. Pati istorija ir sumanymas yra geri, bet vat tas pateikimas kiek nuobodokas kaip ir visa animo atmosfera.

    Comment

    • Maya

      #3
      karta teko susidurst su siuo anime.vaizdas grazus,prasmes yra.tik gaila,kad neteko pamatyt visikai,nes maciau tik epizodus.

      Comment

      • bachas
        ...megejas...
        • 2006 11 20
        • 16

        #4
        jo..piesimas labai malonus, bet nedazejau as jo butu daigiau veiksmo ir maziau kalbu tai gal buciau istempe. man sis animas pasirode visiskai be intrygos.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Tvirti 4 balai. Serialas truputi ne stantdartinis. Is kategorijos "uzkabins arba ne". Esme cia globeju ir mergaiciu santykiai. Sunku ka ir daugiau parashyt. Cia reikia ziuret.

          Comment

          • technotrach
            mors ultima ratio

            • 2006 03 06
            • 218

            #6
            na man patiko, maciau gal pries kokius metus ir iki dabar nemazai ka dar prisimenu. kaip minejo gana ziaurokas realistiskas nestandartinis liudnokas
            Skaitoma manga

            Comment

            • niekšas
              forumo idiotas

              • 2006 08 23
              • 544

              #7
              šio anime problema gal yra ta, kad iš pradžių jis atrodo nuobodokas, bet nuo kokio 10to epizodo prasideda labai įdomūs dalykai. Bent aš pabaigoj negalėjau atsitraukti nuo kompo. Pažiūrėjęs 10ta ep'a, nusprendžiau neit miegot, o žiūrėti toliau, taip ir pržiūrėjau iki 04:00 ir dar norėjosi

              Comment

              • technotrach
                mors ultima ratio

                • 2006 03 06
                • 218

                #8
                aha taip ir norisi ka nors apie pabaiga paspoilinti
                Skaitoma manga

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Autorius technotrach
                  aha taip ir norisi ka nors apie pabaiga paspoilinti
                  Nu tai paspoilink su tokiu fontu.

                  Comment

                  • Qone
                    Rimtas forumo narys

                    • 2006 08 28
                    • 156

                    #10
                    Paziurejau du epus ir pirmas ispudis- cia kazkoks Noir su loli, kurios nemoka sneketi normaliais sakiniais Pauzes "uzkisamos" graziais gamtos vaizdais..

                    Comment

                    • niekšas
                      forumo idiotas

                      • 2006 08 23
                      • 544

                      #11
                      Autorius Qone
                      Paziurejau du epus ir pirmas ispudis- cia kazkoks Noir su loli, kurios nemoka sneketi normaliais sakiniais Pauzes "uzkisamos" graziais gamtos vaizdais..
                      Nu nesinori čia prispoilinti per daug, bet čia tik ta Henrieta tokia mažai šnekanti. Man labiausiai tai patiko Triela, tokia rimtesnė. Bet vopšim negarantuoju, kad anime patiks, nes balsavimo rezultatai rodo, kad viskas nuo skonio priklauso

                      Comment

                      • Dai-Katana
                        Podcast or Death




                        • 2004 10 04
                        • 687

                        #12
                        Kas draudžia spoilinti? Jei dėl to, kad kažkas perskaitys tekstą, kuris atskleidžia tolimesnį siužetą ir perskaičiusiajam gali dingti noras žiūrėti anime - tai čia jau ne tavo bėdos. galima keisti teksto spalvą, galima dėti įspėjimą dėl galimo spoilo. Neverta aukoti galimybės išvystyti normalesnę diskusiją, neapsiribojant vien tik kelių kvailų sakinių leptelėjimą apie tai, kad manga buvo geresnė, anas personažas buvo kwaii ar dar kaipnors. Kaip tokiame dideliame forume su tokia didelia "auditorija" pasigendu gilesnių ir įdomesnių diskusijų, kaip kad "Katana" ir "Kendo" temose. Daugumoje tiesiog pasišnekučiavimai ;]

                        Negaliu nieko konkretaus pasakyti apie Gunslinger Girls, nes žiūrėjau tik kelis epizodus. Man patinka, kad meginos "modifikuotos" ir jų "brute force" panaudojimas užduočių metu atrodo gan "skaniai". Tai kad ir visas piešimas labai malonus akiai. Per kelis epizodus spėjau pamatyti tik veiksmą, kai jos likvidavo kažkokius ginkluotus asmenis kambaryje, todėl nieko "gilesnio" nespėjau užčiuopti. Nekabliavo tuo metu kai bandžiau žiūrėti todėl, kad tada kartu mėginau žiūrėti ir Noir Anime, kuris man labai nepatiko, nes nemėgstu tokio tipo siužetų, kur samdomi žudikai, mafijos ir t.t. Primena paprastus kovinius filmus ir filmus apie mafiją, kurių irgi nemėgstu. Kažką panašaus įžvelgiau ir GG, bet dabar manau, kad tas panašumas tik labai paviršutiniškas.

                        Niekada nebalsuoju už Anime, kurio pilnai nemačiau arba neesu įsitikinęs 100%. kad jis man yra nevertas tolimesnio žiūrėjimo. Balsavimą atidedu vėlesniam laikui ;]

                        SKYPE: ANACHRONIX.NOEIN

                        Comment

                        • niekšas
                          forumo idiotas

                          • 2006 08 23
                          • 544

                          #13
                          Nu Ačių labai, kad apšvietei mane dėl spoilų .Šiaip labai teisingi tavo pastebėjimai, aš irgi pasigendu šitam forume didelių diskusijų.

                          Nu pašnekėkim apie šita anime .
                          Man jame įpač patiko tai, kad kovų scenos kokybiškos. Nors jų ir nedaug, bet man svarbiausia kokybė,o ne kiekybė. Filmų apie mafiją aš taip pat labai nemėgstu, o šis anime tikrai "užneša" į tokio pobūdžio filmus, ir prie atmosferos bei kiek neįprastos animacijos reikia priprasti, bet vėliau žiūrint paaiškėja, kad tai daugiau Sci-Fi ir drama.Ta "mafijos filmų atmosfera" greitai nueina į antra plana. Kiekvienas veikėjas turi savo istoriją ir pirmos serijos, tai atskiri pasakojimai apie kiekvieną veikėją. Tai šiek tiek trukdo įsijausti į siužetą, tačiau tokiu budu puikiai atskleidžiami jų charakteriai, kurie, kaip jau minėjau, labai realūs ir man asmeniškai labai patrauklūs. Butent puikiai akcentuoti veikejų xarakteriai ir buvo varomoji jėga žiūrint šį anime . Iš pradžių atrodo, kad mergaitės tai žudymo mašinos, kurių jausmai filtruojami to "conditioned mental response", tačiau vėliau pamatai, kad tai tiesiog draugiški, užjaučiantys vaikai, kurie gina savo instruktorių, gal būt, ne todėl, kad taip užpragramuoti, o todėl kad šie su jom gerai elgiasi, ir yra joms artimi.Kiti instruktoriai tuo tarpu kaip tik laiko jas darbo yrankiu,ant kurio galima užrėkt, o pasitaikius progai ir užvažiuot. Kita kart pamatai, kad instruktorius, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo šunsnukis, iš tiesų yra supratingas ir visai padorus žmogus. Ir žiūrint anime požiūris į veikėjus dažnai keičiasi, kai kurie veikėjai tiesiog "įlenda į dūšią". Dar vienas ydomus supriešinimas yra tas, kad geriausias instruktorius Jose, kuris su savo mergaite elgiasi kaip su dukra, ir "blogiausias" Jean, kuriam jo mergaitė tera mechaninis kūnas ar daiktas, yra broliai... Dar man patiko tai,kad anime gan emocionalus, nors gal kažkam kaip tik pasirodys, kad "prigrūstas sentimentų" ar pnšiai. Paskutinėje serijoje pamirštamos visos kovos, žudymai, veiksmas, ir tiesiog parodoma kad veikėjai pirmiausia yra gabūs ir protingi vaikai, o tik po to žudymo mašinos, kaip apie juos buvo manoma. Man pabaiga pasirodė šiek tiek liudnoka ir kartu labai graži. Va net kaip man patiko šis anime .
                          Oi, velnias, jau per daug aš čia prispoilinau... Nu sorry jei atskleidžiau per daug ir kažkam sugadinau malonumą žiūrėt... Aš visdelto esu niekshas...

                          Comment

                          • technotrach
                            mors ultima ratio

                            • 2006 03 06
                            • 218

                            #14
                            na čia jau gali kabint beveik prie aprašymo tokius komentarus nžn kaip čia su spoilinimu, bet man kaip mačiusiam buvo iš tikro smagu skaityti toki komentarą ir linkčioti galva i taktą (gaila nėr tokios šypsenėlės )
                            prie to pačio ir pats pasimokysiu baltai rašyt. Anime gali kai kam nepatikt, kadangi su nelaiminga pabaiga yr, na tiksliau pasakius ne tiek kiek su nelaiminga kiek su liūdna, na bet man ta pabaiga kaip tik ir patiko, labai emocionali ir iš tikrųjų priverčiantį susimastyt ar tai apie žiaurų mergaičių laukiantį likimą, jų stiprybę pasitinkant tokią lemtį, ar instruktorių reakciją į tai, na pažiūrėjus kažkaip praeina noras niurzgėt pačiam su savo menkutėm problemėlėm. Gyvenimas yra gražus ir reikia džiaugtis kiekviena akimirka ir kas dar patiko kad ta drama kuriama daugiau tokiomis intelektualiomis priemonėmis, o ne tai kaip kokiam elfen lied`e kur šmaukšt per galvą, ir nėr žmogučio.
                            Skaitoma manga

                            Comment

                            • Evil_of_Darknesz
                              Suicide is painless...

                              • 2006 04 09
                              • 998

                              #15
                              Nesenai paziurejau kelias serijas nu visai neblogas animas bet veiksmo ten tikrai stinga....

                              Comment

                              Working...