Aoharu x Kikanjuu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Aoharu x Kikanjuu

    Aoharu x Kikanjuu


    Režisierius: Hideaki Nakano
    Studija: Brains Base
    Žanrai: veiksmas, nuotykiai, komedija
    Transliacija: 03.07.2015 - 18.09.2015
    MAL reitingas: 7.31
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Hotaru Tachibana yra visai nepanaši į mergaitę, bet jos tai visiškai nejaudina. Atvirkščiai, ji dar ir rengiasi kaip berniukas. Na išvaizda čia dar tik viena medalio pusė. Kita pusė yra nežmoniška jėga, kurios pagalba Hotaru daro tvarką savo mokykloje. Pas ją apskritai labai išvystytas teisingumo jausmas ir buvo tik laiko klausimas kada jis įklampins mergaitę į didelius nemalonumus. Ilgai laukti nereikėjo. Per apsilankymą klube Hotaru pridarė daug nuostolių ir dabar turi atidirbti. Kaip? Ne plaudama indus, o žaisdama karinius išlikimo žaidimus. Visai atsitiktinai naujosios komandos draugai yra naujieji kaimynai. Iš pradžių nenorom, bet po truputi mergaitė įsitraukia į naująją užklasinę veiklą. Problema yra tik tame, kad komandoje mergaitės yra nepageidaujamos, o skolą padengti reikia. Todėl naujokė yra priversta slėpti savo lytį.



    Va ko nesitikėjau tai nesitikėjau....Kad čia ne shounen'as kaip parašyta MAL'e tai dar tik pusę bėdos. Čia toks pat ne shounen'as kaip ne shounen'as yra koks nors "Ouran Koukou Host Club". Abu šie anime yra gryni shoujo, bet tai savaime nėra didelė problema. Na apgavo truputi, bet nieko baisaus. Žiūrėjau ne vieną šio žanro anime ir likau gyvas, o kartais net ir patenkintas. Didžiausia problema yra visai kitur. Pradžiai paimkime Ouran'ą. Ten irgi buvo berniukiškai atrodanti mergaitė, bet esminis skirtumas su "Aoharu x Kikanjuu", yra tas, kad visi žinojo Haruhi lytį. Čia gi visi galvoja, kad Hotaru yra berniukas, bet elgiasi su ja labai dviprasmiškai. Kas čia blyn per paėmimai už smakro ir kitokie keisti veiksmai? Ir čia būtų dar pusė velnio jei tai galiotų tik to neaiškios lyties padaro atžvilgiu. Ne, beveik visi gražuoliukai vienas su kitu taip elgiasi. Tai dabar klausimas:
    - Kas, po velniais, prie žodžio "shounen" nutrynė dvi raides "a" ir "i"?
    Na gerai, visokie gėjiškumai mane labai trikdė, bet ne jie labiausiai sumažino įvertinimą. Labiausiai čia prisidėjo vienas paradoksas, apie kurį dabar ir papasakosiu. Japonai gali iš bet ko padaryti epišką reginį, kurį stebint galima pamiršti kvėpuoti. Iš bet ko. Šaškės? Žemės ūkis? Maisto gaminimas? Be jokių problemų. Ir japonai iš bet ko gali padaryti nykią nuobodybę. Sugadinti gali net atrodo nesugadinimą temą kaip airsoftas, kuri yra ne tik nenuvalkiota, bet ir labai dėkinga. Čia buvo galima pridaryti labai įdomių kovų ir dar be jokios fantastikos. Užsiimti šia veikla gali beveik bet kas net Lietuvoje. O ką mes gavome? Kažkokią gan žemo lygio reklamą? Per visas 12 serijų buvo gal dvi normalesnės kovos ir daug kalbų ir pergyvenimų. Kažkaip liūdna ir net pikta. Vienintelis šiame seriale rastas pliusas man buvo mangaka. Na dar pora kartų mane beveik prajuokino. Viskas.

    Reziumė: Aoharu x Kikanjuu yra anime kuris nuėjo kažkur ne ten. Vietoj to, kad parodytų karinio žaidimo adrenaliną ir azartą, jis žiūrovui rodo neaiškios seksualinės orientacijos personažus ir veiksmo čia nedaugiau nei eiliniame mokykliniame anime. Primityvus fanservisas mergaitėms? Gal būt....5 balai ir tai nelabai suprantu už ką tiek daug.


    Hotaru tipo vadovauja mokinių tarybai, bet (kaip tokiai pozicijai) turi per daug laisvo laiko.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    10
    5
    20.00%
    2
    4
    30.00%
    3
    3
    40.00%
    4
    2
    10.00%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Graži animacija, bet labai mažai veiksmo ir kreiva serialo orientacija. Įžangines kovas tyčia praleido, o turnyrą sudėliojo taip, kad mums terūpėtų tik viena kova. Visgi patikdavo kai Hotaru įsijausdavo kovos įkarštyje, atrodytų jog jos nesustabdys niekas. Nepatiko, kad kiti du komandos nariai suvaržyti dramų dėl savo hobio, mangos artistą dar galima suprasti kaip ekscentrišką asmenybę, bet blondino apgailėtino charakterio kampo nepagavau. O jau tas daktaro asistentas... Et... nors mangą kuria mergina/moteris tai ko aš čia stebiuos.

    Ir žinau kad ne pirmas atvejis anime'uose, bet asmeniškai nepatinka kai Hotaru šneka visąlaik apie save trečiu asmeniu.
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2015-10-12, 09:01.

    Comment

    Working...